003_Kemal CENGİZ
003_Kemal CENGİZ
Konular
47 konuBir Ülkenin Yönetiminde İpin Ucu Kaçarsa Ne Olur ?
Tabiki, normal olması gereken şey arap saçından beter olur.Yani ne olur ?Başta devletin hak hukuk adalet ve güven duygusu zaafa uğrar. devletin kurum
NELER DÜŞÜNÜR, NELER TASARLARSINIZ?..
NELER DÜŞÜNÜR, NELER TASARLARSINIZ?.. Gece yatağa girdiğinizde gününüzün ve kendinizin özeleştirisini yapıyor musunuz? Günün sonunda, kaç kişiye selam
BİR FESTİVAL GENELLEMESİ
BİR FESTİVAL GENELLEMESİ Sosyo-tarihsel içeriği bakımından ‘’özünde’’ sanatsal ve musiki bir çok özelliler arz eden festivallerin (ki, festival sözcüğ
BANA KIZMA ÖĞRETMENİM
BANA KIZMA ÖĞRETMENİM LÜTFEN BENİ AYDINLAT Deme bana öğretmenim Deme yeter Onlardan iyi ata binen Onlardan iyi kılıç kullanan Onlardan ihtişamlı yürüy
KEŞİFLER VE İCATLAR
KEŞİFLER VE İCATLAR Keşif ve icatların çoğalması ve de yaygınlaşması ile fizik, kimya, biyoloji, tıbbın tüm dalları kaba dış kabuğundan sıyrılmış ve g
DUYARLILIK ÜZERİNE
DUYARLILIK ÜZERİNE Duyarlı olmak, yerinde ve uygun tepkiler vermek sorumluluk duygusu taşımak; dar anlamda yaşadığımız çevre ile geniş anlamda da Düny
BAYRAM ŞEKERİ
BAYRAM ŞEKERİ Yarın(23 Ekim) bayram.. Ramazan Bayramı. Yani şekerli bir bayram. Bu gün, ’’tatlı yiyelim, tatlı konuşalım’’ türünden güzel bişeyler yaz
BÜYÜK BİR SABUN KAZANI
BÜYÜK BİR SABUN KAZANI Ben, Nizip’i ‘önceleri’ her tondan yeşilin hakim olduğu ve sayısız adn ırmakları tarafından sulanan cennetten bir köşeye benzet
YA BİR DE KÖR OLSALARDI!
YA BİR DE KÖR OLSALARDI! Sağır ile dilsizin tartışmasından olumlu bir diyalog çıkar mı? Ya da böyle bir diyaloğ ’’ne kadar sağlıklı olur’’ diye, hiç d
BİR KAZAN SABUNUN NİZİP VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI
BİR KAZAN SABUNUN NİZİP VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI Sabun ve sabun imalatı deyip geçmeyiniz!.. Sabunculuğun Nizip ekonomisine olan katkısı ‘ki bir zam
NİZİP’TE NE VAR, NE YOK?
NİZİP’TE NE VAR, NE YOK? Nizip, 100 bine yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin birçok ilinden dahi büyük bir ilçedir. Bu büyüklük, tabii ki yalnızca nüfus ba