40 Sayısı ve 3 Kez Tekrar
40 sayısının mutlaka bir hikmeti var. İnsanda bir şeylerin alışkanlık haline gelmesi için 40 gün o şeye devam etmesi gerektiği söylenir. Örneğin bir k
007_Mehmet AĞPAK
40 sayısının mutlaka bir hikmeti var. İnsanda bir şeylerin alışkanlık haline gelmesi için 40 gün o şeye devam etmesi gerektiği söylenir. Örneğin bir k
YA-KAHHAR: 306 defa / zalimleri kahretmek için YA-VEHHAB: 196 defa / borçtan kurtulmak için* YA-REZZAK: 308 defa / bol rızık için* YA-FETTAH: 489 defa
Bugünlerde onlarca defa dinlediğim bir türkü var. Çaresizliğin, yokluğun ve ayrılığın türküsü. Günümüzde çile çekenlerle özdeşmezse de bir noktada bul
Muhlis Dayının gelini Melek bugünlerde tarlayı farklı şekilde ekip-biçmeyi kafasına koymuş. Toprağı farklı bir şekilde tımar etmeyi, tohumları ekerken
Hep hüzün soluklarsın, hep hüzün görür gözlerin. Hüzündeyim dersin, hüzün çağırırsın. Benim gibi Bozüyük'te, Hisarcık'ta ve bir de kovulduğun Haruniye
Şifasız hastalıklar, bitmeyen zalim savaşlar, Soğuk yalnızlıklar, kırgın üşümeler, Dışarıya inat derinde esen fırtınalar, Yüreğe musallat silinmez duy
Hiç yazmayacaktım. İki büklüm olsam da fırtınaları içimde estirecektim. Zor gelse de katlanacaktım. Zor olan ne varsa “başım gözüm üstüne” diyecektim…
Unutma … Mektup derken şiir oldu bak yine Darılırsan ben ölürüm unutma Taze sarmaşığım hoyrat bedene Sarılırsan ben ölürüm unutma Birgün güneş olur gö
Bugün bütün şiirler ve hatta şarkılar teselli vermiyor. O narenin üçüncü sınıf çocukları da bugün ofise gelmeyince hepten bunaldım. Nağmeler dinledim.
Remzi işte! Ben Remzi’deyim. Hakkı’nın oğlu Remzi. Hem köylü, hem fabrika işçisinin çocuğu. Remzi işte! Tanımaya cesaret etmediğin, o sancılı çocuk. O
Artık konuşmuyoruz. Sen gelmedin. Gizli buluşmalarımız ve dargın barışmalarımız gidişlerinde kaldı. Tümsek üstü uzun uzadıya memleket meseleleri konuş
O ayakkabıyı ben de giymiştim. Hiç üzülmemiştim. Kimselere darılmamıştım. Darıldığım kişiler koca öğretmenlerdi. Öğretmen, beden eğitimi dersine girme
Diyecek bir şey yok. Söze gerek yok, saza gerek yok. Sen öyle kal ve ben seni seyredeyim. Bir harf, bir kelime sana fazla gelir. Duruşun yeter, denizi
Eften püften meseleler bahane edip kaçmamalı insan. Kaçacaksa da Veli Cemo gibi kaçmalı. Bir şafak vakti dağ yoluna düşmeli; insanlardan hayır yok dey
Yok be abi olmuyor; olmuyor bu işler böyle. Sorma nedenini Sadin dayı. Sen kuşlarınla yaşa dur. Kire pise bulaşmıyorsun. Kuşların pazarda para ediyor.
"En sevdiğiniz hatıralar bile yorgun düşer.” En iyisi hatırları unutmak onları daha fazla üzmemek. Hem fabrika işçiliği günleri hatıralarını evirip çe
Ben zanederdim ki, sevdaya dair yazılmış bütün şarkılar, romanlar ve hatta duvar yazıları seni anlatır; seni anlatmayan her paragraf, her nesir ve her
Arada sırada yazmalı insan. Arada sırada iyi ki buradayım, iyi ki bu havayı, bu şehri solukluyorum demeli. Kafayı yukarı kaldırıp bulutları seyretmeli
Biraz su, biraz zeytin ve ekmek. Düşlerim kırık dökük kim umur eder. Biraz masal havası, biraz yürek buruk ve kavgam yeni nesillerin derdi. Utangaç ta
*** * * * Adreslerini bilmem, evlerini bilmem, sadece birkaç hikaye dinledim onlardan. Okuyanlar, nişanlı olanlar, evlerde kalanlar. Onların söyleyece
Hepimizin rüyası vardı. Hepimiz katmerli vurgunlar yemiş; hüzünlerin çocuğuyduk. Sizin elleriniz nasırlı, benim düşüncelerim nasır üstüne nasır vardı
Yazdı, hava sıcaktı, yüreğimde esintiler, içimde kasırgalarla yollardaydım. Karşıma sizle çıktınız. Herbiriniz bir dünya, herbirinizin anlatılacak hik
Sevgili Dostlar, Birara bir adam geldi sizi resimledi. O adam hergün olduğu gibi ve bugünlerde de çok yoğun. Ama o adam sizi unutmadı. Sözü söz. Çekti
Detaylar yazılmıyor. - Biraz hüznümüz ve çokça vurdum duymazlığımız. - Kendini yakan insan ve insanlar. - Sorumluluğumuzun hesabı ise yazılmıyor. - Sa
Bugünlerde her ders çıkışı vazifenin yükü omzumda, “yine bu işin hakkını veremedim, öğrencilerin kalbine, zihnine girecek yolları bırakıp, sadece ders
Zorla hepimizi cemaatçi yapacaklar! Ruşen Çakır*iletişim Hükümete yakın medya kuruluşlarının Fethullah Gülen cemaati aleyhine yaptıkları yayınları izl
Gitti. Komşu kızı Nesrin dün gece gitti. Sen de gitmişsin. Vedasız. Beratını kendin yazmışsın. Ben bekledim. Çıkmaz sokağınızın başında, Kör Hamidin b
Konuşamadık. Kelimeler, harfler sustu. Sen benden savuşup kurtulma derdindeydin; ben kendi içimdeki yoksulluğu ve yokluğu giderme çabasındaydım. Bir h
Sonrasını sen de bilemezsin. Ben buradayım. Sen, hayalindeki dünyada mutlu. Bilirsin. Ferhatın oğlu Remzi’yim. Senden gelen herşeye razı olan Remzi. K
Tam 1978 yılı ve öncesinden beri Taksim savaşı devam eder. Yani neredeyse 45 yıl. Her 1 Mayıs’ta paralar, enerjiler harcanır, canlar hırpalanır. Tutuk