Unutulmaz esnaflarımız: Parçacı Noman Usta
O, Nizip’in tanınmış simalarından biri. Nizip’in ilk esnaflarından.Sanayi esnafının ilklerinden. 1939’ da Akçakent’te tabiri-i diğerle Ançeket’te düny
Esnaflarımız
O, Nizip’in tanınmış simalarından biri. Nizip’in ilk esnaflarından.Sanayi esnafının ilklerinden. 1939’ da Akçakent’te tabiri-i diğerle Ançeket’te düny
Uzun yıllar mesleğini aynı etik anlayış ve esnaf ahlakı ile sürdürmeyi başarmış isimler arasına giren 63 yaşındaki Müslüm Gökkır, tam 21 Yıldır kendin
Uzun çarşının eski esnaflarından kaynakçı Yaşar ustayı bilmeyen tanımayan yoktur. Babam da uzun çarşının eski esnaflarından olduğu için kendisini yakı
Allah rahmet eylesin. tanıyan bilir. Namı diğer berber kör Yaşar Dayım Yaşar ÇULCU
Nohut dürümünün üstadı Nizipli Mehmet amca hakkın rahmetine kavuşmuştur.
1. Öncelikle sizi tanıyabilirmiyiz? 1982 Nizip doğumlu ilk ve orta öğrenimimi burada tamamladım. Liseyi Nizip Teknik ve Endüstri meslek lisesinde tama
Nizip’te bir müddet kalıp ta onu tanımayan yoktur. Zaten doğma büyüme Nizipli olan herkes onunla bir şekilde temas kurmuştur.Bir insan düşünün ki, sab
İstanbul’da yaşayan Nizipli esnaflardan Hayri Yıldırım, Hayri 1970 den beri İstanbul’da yaşayan bir hemşerimiz, kendisi aslen Mızar Köyünden İbrahim K
Divan Edebiyatını Sevdiren Adam kim? Diye sorarsak cevabı herkes, Prof. Dr. İskender Pala diye verir. Tarihi sevdiren adam da, Yavuz Bahadıroğlu olabi
''Komiser Kolombo'' lakaplı Ahmet Cengiz memleketi Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde ayakkabı boyacılığı yapıyor. Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada
Evet Nizip Ilçesinin Utunulmayan Esnaflarından Biri Ilk Manavı Mevsim Manavı Manav Durdu Dörtbudak
Nizip’ten çok insan gelip geçti. Bunları zaman zaman sizlerle hatırlamaya çalışıyoruz. Benim Nizip’imde ilginç ve farklı bir şahsiyet de Özerol ailesi
VİCDANI İLE GÖREN BİR SATICI: KÖR AHMET Zengin olsun, fakir olsun, çocukluğunda yolu bir şekilde Kör Ahmet’e uğramayan Nizipli yoktur. O bizim çocuklu
50 yıllık mimar cuma usta ,NİZİP'in mimarısına büyük katkısı olmuştur. NİZİPTE BULUNAN tün köy okullları iklögretim okulları,kapalı spor salonu,polis
çok uzaklardada olsak bellegimize yer etmis isimler vardir Nizipte, nohutçu mamet ammi, tatlici yüksel usta,cigerci burhan,serbetçi fayik,eylenceci ac
Değerli Arkadaşım Sayın Halil Yaşar Nizip’in yetiştirdiği ender drag yarışçılarından biridir, kendisi şu an İstanbul’da motosiklet tamir yedek parça v
Nizip'in ilk attarlarından Çelebi Hoca Attar Muhittin Şerif Attar Hacı Muhittin Özerol ------- Attar Hacı Abdusselam Özerol -------------------------
Baklava cı ve kebapçıları Ankara’da istihdam eden adam Gaziantep yöresine özgü baklavanın yanısıra kebap çeşitlerini yapan ustalarımıza büyük talep va
HİLMİ ŞEN dayımın reklam filmini yayınlamak istedim... Avea reklam filmi uzunçarşıda çekilmişti. saygılarımla...