Sorunlarımız Önerilerimiz

ramazan davulcuları

mechullll Üye
Evet ramazan geldi tabii bizim ünlü davulcularda cıktı piyasaya fakat ben sikayetciyim arkadaslar bunlardan adam kahvede oturuyo aklına esincede saat 02:00 gb dan dan vurmaya baslıyo ne sahur saati ne bişe bunlara bi sınır getirilmesi bence iyi olacak diyorum.. Bu konu yine gündeme geldi. Gecenin 02:00 da adam kendince ne üdüğü belirsiz bir takım ritimlerle kafa zonklatıyo bunun adı kültür oluyo. Yok arkadaş yere batsın kültürü böyle bişe olmaz. Hava sıcak millet balkonda damda veya camlar acık yatıyo sahursa 02:00 da ancak kahveden cıkan sahura geliyor. Bu gece davulcuyla birlikte mahalledeki bebekler ve çocuklar deyim yerindeyse calgın oldular. Adamla atışıyon inadına daha da vuruyo . 155 imdatmıi o ne diyo biz karışmayız. Kanunda gürültü kirliliği var şikayetciyim gel ilgilen diyosun GÖREVLİ MEMUR HABER MERKEZİ BELEDİYEYİ İŞARET EDİYO . PEKİ BİR OLAY OLSA DİYOSUN O ZMAN DURUM BİZE DÜŞER YANİ SİZ İŞİNİZİ KENDİNİZ HALLEDİN BİZ SONRASINDA GELİRİZ DİYOR. BELEDİYEYE GİDİYON davulcunun ismini soruyo . ne bileyim ben kardeşim sırtındamı yazıyo. En son kaymakamlığa dilekçe verdik bakalım . Ama artık iki tane mermiyi sıkacaksın rahat edeceksin bi daha gelmez belki. KİM DUR DİYECEK ANLAMADIM ....... __________________
Mustafa Bilici Üye
Evet Bencede Bizim Oraya Ikide Geldiler Ilk Gün Sonra Gelmediler Gerçi...
ibrahim Üye
belkide eski adetlerimizden özlemediğim ve asla özlemeyeceğim şey ramazan davuludur, eskiden millet uyanamıyor olabilirdi ama şu zamanda istenilen saatte uyanmak için bir çok yöntem var, zaten şu zamanda davulcularında işi halka hizmetten çok maddiyattan geçiyor... çocuk yaşlı hasta var demeden sahura daha kaç saat var demeden kafalarına göre bu işi yapanlardan şikayetçiyim...
coskun Üye
Yaww kardaşım o nasıl davul çalma anlamadım. Davulcu evin önünden geçerken çoluk çocuk cümbür cemaat ayaktayız. Allah sizi inandırsın çocuklar çalığın olacak nerdeyse. Bu davulcu ile işimiz var.
ibrahim Üye
zaten kimse davulcu arkadaşlara sen şu mahallede sen şurda çal diye bir görev verdiği yok herşeyi kafalarına göre yapıyorlar
HakanSahin Üye
metal;93577 wrote:zaten kimse davulcu arkadaşlara sen şu mahallede sen şurda çal diye bir görev verdiği yok herşeyi kafalarına göre yapıyorlar
metal adamların ekmeği ile oynama.zaten bahşişte vermemişsin ne dedikodu edyn :)
mechullll Üye
Peki Arkadaslar Ne Yapmaliyiz Bu Konuda Herkes Sikayetci Gibi Babam Gerci Asagi Inip Bagriip Cagiriyo Ama Nafile Adam Daha Iyi Oyun Havasi Caliyoo ...:):d
Hasan Hoca Üye
İzmir Müftüsü İbrahim Acar, ramazan davulu geleneğinin artık insanları rahatsız ettiğini belirterek, pekçok kişinin sahurda cep telefonuyla uyandığını söyledi.Ramazan yaklaşırken, sahur vaktini haber veren davul çalma ve mani söyleme geleneği de yine tartışılmaya başlandı. İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, “İnsanları uyandırma amacıyla ramazanda geceleri çalınan davul artık bu işlevini yitirmiştir, gürültü kirliliği yaratmaktadır. Artık insanlar cep telefonuyla uyanma yoluna gidiyor” dedi. Acar, İslam’da ramazan davuluyla sahura kalkmak diye bir mecburiyetin olmadığını belirterek, saat kullanımının çok yaygın olmadığı dönemlerde başlayan ve öteden beri devam eden bir gelenek olduğunu belirtti. DAVUL ARTIK RAHATSIZ EDİYOR Ramazanda davul çalınmasıyla ilgili farklı görüşler bulunduğuna dikkati çeken Acar, “Kimilerine göre ‘Davula gerek yok’, kimilerine göreyse ‘Gerek var’ düşüncesi hakim” dedi. “Ramazanda sahura kalkmak için davula gerek olmadığı kanısında olduğunu” ifade eden Acar, davulun gece zamanlı zamansız çalınarak insanları rahatsız ettiğini ve istirahatini bozduğunu düşündüğünü ifade etti. Acar, “İnsanları uyandırma amacıyla geceleri çalınan davul artık bu işlevini yitirmiştir, gürültü kirliliği yaratmaktadır. Artık insanlar cep telefonunun çalar saatiyle uyanıyor. Davul, uyandırma amacını yitirmiştir” diye konuştu. Arkadaşlar,görüldüğü gibi bu sıkıntı hemen hemen her yerde var.buna bir düzenleme getirilemez mi?yani belli bir saaatte çalmaları için bu davulculara kim talimat verecek,bunu öğrenmek istiyorum.
Mustafa KANAL Üye
Kafam şişiyor gece yarısı.Birileri bu gürültü kirliliğini yok etsin 21. yüzyıldayız.
Mustafa Bilici Üye
davulcuların erken işe başlamaları muhtemelen daha çok yer gezmek için sadece bu engellenebilir...
admin Yönetici
Dün gece ödürlü olduk. Çoluk çocuk bebek hep ayaktaydık. Adet ve gelenekse yaşatılmak isteniyorsa, saat 04:00 dan önce çalınmamalı, meydanlık yerlerde çalınmalı, gelip de balkonun dibinde değil. Yok eğer ekmek parası için çalınıyorsa, artık bu işe son verilmeli
rasimm Üye
Bencede geleneklere devam edeceksek bu işin kuralı var. Allah bilir ya bizim davulcular oruç bile tutmuyorlar. Gecenin ikisinde sahure mi kalkılır?? İnsaf 3:30 3:45 4:00 gibi çalsalar neyse . O davulcuları tutacaksın saat 2 de sahurlük yedirip hadi oruç tutun bakalım diyeceksin. Bakalım ne yapıyorlar. Bence Belediyemi kaymakamlık mı bu işe el atmalı ve daha ramazan gelmaden mahalle mahalle görev yapacak davulcular belirlenmeli ve SAATİNDE gece davul çalınmalı eğer bu geleneği devam ettireceksek bu işe yetkililer tarafından el atılmalı . Küçük çocuklar var hastalar var ... Bu davulcular nizip.com u bilmezler ki okuyup da öğrensinler.
Mustafa KANAL Üye
Yaw rasim şu davulcuları kökten kaldırmaya bir engelmi var.Varsa sebebini bilmek isteriz.Yoksa altarnatif sunmaya gerek yokki daculcular belirlenmesi mahalller belirlenmesi gibi kökten kalksında kurtulak gitsin.Mehmet Akpek in dediği gibi gecenin saat 2.30 zunda balkonun altında DOM DOM DOM bu ne ya
mechullll Üye
Valla Arkadaslar Bu Iş Sinirlama Ile Olmaz Cünkü Adam Kahvede Oturuyo Uykusu Gelince Yallah Don Don Don Allah Tan Zurnalari Yok Haa Bide O Olsa Ne Yapardik.bide Halkimizdada Var Gecen Babam Soruyo Komsulara Rahatsiz Olmuyomusunuz Diye Hepsi Cok Rahatsiz Olduklarindan Bahsediyo Ama Nafile Tabii Kimseden Cit Yok Allah Sonumuzu Hayir Getirsin Biri Davulcu Vurmus Derlerse Kesin Babam Olacak Hehe:d
liveyou Üye
Yok beee mechulll hocam yapmaz öle bişey...aslında adam çalıyosa alıcan eline bi mendil oynuycan hem sahurda uykun kaçar rahat rahat sahur edersin...:)))
Mustafa Bilici Üye
Bence Gelen Olunca Para Vermeyelim...
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
tamam davulcuları anladıkta belli bir kaideye göre çalmıyolar kiii dandandan ne bu yaw çaldıkları belli bile değilll ne güzel manili falan olsaaaaaa
Mustafa KANAL Üye
fevzi_cilkiz;95450 wrote:tamam davulcuları anladıkta belli bir kaideye göre çalmıyolar kiii dandandan ne bu yaw çaldıkları belli bile değilll ne güzel manili falan olsaaaaaa
Aman olmasın gereğiiii yokk fevziciğim..
mkatarci Üye
arkadaşlar isterseniz sabah namazı ezanınıda da kaldıralım eğer rahatsız ediyosa bu nedir yaa biz biyerlerdeki jet sosyeteleri eleştirirken bizim nizip sosyete olmuş... bu bizim kültürümüz yok etme yerine yaşatmaya çalışalım ramazan davulu devam etmeli, en iyi nasıl olur onu tartışıp bi şekil verelim bence 1 ay idare edemezmiyiz?
Mustafa KANAL Üye
mkatarci;95602 wrote:arkadaşlar isterseniz sabah namazı ezanınıda da kaldıralım eğer rahatsız ediyosa bu nedir yaa biz biyerlerdeki jet sosyeteleri eleştirirken bizim nizip sosyete olmuş... bu bizim kültürümüz yok etme yerine yaşatmaya çalışalım ramazan davulu devam etmeli, en iyi nasıl olur onu tartışıp bi şekil verelim bence 1 ay idare edemezmiyiz?
Sabah namazı -Davul ne alaka anlayamadım Kültür diyosun gecenin bir yarısı insanın balkonunun altında davul çalması kültürmü. Davula hayır diyorsam en büyük sosyete benim bu sosyetelikse sayın katarcı bey
mechullll Üye
kardes ne sosyetesi ya adam kahvede oturupta saat gecenin 02 de gelir dan dan kafana vurursa bununlamı sosyete olduk yanii gülerimm ben iştee
mehmetkaplan Üye
Herkesin muzdarip olduğu ancak bir türlü çözüm bulmadığımız bir konu. İlkel artık işlevi kalmayan, sahura kalkanları bile rahatsız eden bir olgu. Artık sona ermesi gerekli. İslamla bağdaşmayan ama birilerine işte artık bu kalkmalı diye anlattğında sanki ramazan ve islamla bir anılan bir adet. Bir an önce bu işe son verilmesi dileklerimle
mkatarci Üye
önümüzdeki yıllarda sahurda davul yerine mozartın senfoni orkestrası kullanılması yönünde gensoru verilmesi yönünde çalışmalar yapmalıyız. sanırım bu size daha çok uyar sayın mustafa kanal bey...
Mustafa KANAL Üye
mkatarci;96065 wrote:önümüzdeki yıllarda sahurda davul yerine mozartın senfoni orkestrası kullanılması yönünde gensoru verilmesi yönünde çalışmalar yapmalıyız. sanırım bu size daha çok uyar sayın mustafa kanal bey...
Kardaşım katarcı ! Ben hiç bir şeyi istemiyorum benim kafamı kulağımı rahat bıraksınlar yeter bana. Sonuçta başucumuzda cep telefonu denen bir alet var .Bilmem anlatabildimmi.Ses soluk gelmesinde bana, neyin gensorusunu verirlerse versinler; ne çalarlarsa çalsınlar. Sokakta ve ramazanlarda

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim