TÜBITAKin düzenlemis oldugu Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarismasinda Çukurova Üniversitesi Profesörlerince yapilan degerlendirme sonucu, Ilkögretim ögrencilerimiz büyük basari elde ettiler
Resim kaynağı
Ilkögretim Ögrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalismasinda Bölge Merkezi ve Bagli Illerden Basvurusu Yapilan 51 Adet Matematik ve 139 Adet Fen Bilgisi Proje Teslim Alinip Bilim Kurulunda Sunulmustur. Bilim Kurulu Tarafindan Projelerin Ön Degerlendirmesi Yapilip, Bölge Sergisine Katilmak Üzere Gaziantep Ilinden 7 Proje Sergilenmeye Deger Bulunmustur. Bu 7 Projenin 5''''''''''''''''''''''''''''''''i Nizip Ilçesindeki Ögrencilerimize Aittir.
.
DALI.
ÖGRENCININ ADI SOYADI.
ÖGRETMENIN ADI.
OKULUN ADI.
https://Nizip.meb.gov.tr/1046/favori [Eksik eski medya kaydı] Fen Bilimleri.
Nasibe Aslan-Bahar Özdemirer-Seda Agaçkiran.
Ayse Akpek.
Nizip Atatürk I.Ö.O.
Mustafa Mesut Delipalta-Muhammet Akkus-Mehmet Aslan.
Ayse Akpek.
Nizip Atatürk I.Ö.O.
Sinan Kayaurun-M. Kaya-Furkan Tepedelen-Merve Gündes-Kübra Bayirli.
Ali Karakütük.
Nizip Adile Altinbas I.Ö.O.
http://Nizip.meb.gov.tr/1046/bullet9[3] [Eksik eski medya kaydı] Matematik.
I.Halil Canpolat-Hasan Özkan-Habes Özoglu.
Sümeyya Dasdelen.
Nizip Atatürk I.Ö.O.
http://Nizip.meb.gov.tr/1046/bullet9[3] [Eksik eski medya kaydı] Matematik.
Ismet Dogan-Tuba Akçay-Süheda Yorulmaz-Ismihan Demir-Esra Bozkurt.
Sümeyya Dasdelen.
Nizip Atatürk I.Ö.O.
.
Edited by - Metin Kiliçparlar on 28/05/2006 20:29:32
Valla muhte?em bir ?ey bir ?ey ilk gördüm inanamad?m. antep genelinden 7 projenin 5 i demek büyük bir ba?ar?.Tabi bunların büyük ço?unlu?unun Aatürk iöo dan çıkmas? beni daha da memnun etti.
(atatürk ilkö?retimokulu;attatalide)duyurulur...
Tebrikler. Gelece?imizin emin ellerde oldu?unu hissetmek gurur verici. Bende daha ayrınt?l? bilgi rica edecektim. Acaba gençlerimiz ne gibi proelerle kat?lm??lar.
Projenin Ad? : Do?al bitkilerle tar?m zararl?larına ölüm
Projenin Amac?:Tar?m zararl?ların? yok etmek için ilaç üretmek ve üretilen ilaçla çiftçilere ekonomik fayda sa?lamak
Projeye Kat?lan Ö?renciler :Nasibe Aslan-Bahar Özdemirer-Seda A?açk?ran
Projenin Hedefleri :Tar?m zararl?ların? imha ederek formül hazırlama.Do?ay? kimyasal ilçalardan koruma ve bu sayede sera etkisini azaltma.
Projenin Tan?m? : So?an, sar?msak, biber kullanarak tar?m zararl?ların? yok etmek için formül olu?turuldu.Formül 13 deney sonunda elde edildi.Sirkenin etkisiyle daha etkili bir formül elde edildi
Burada ö?rencilerimizin amac? Sera etkisini yok edecek ilaçlar üretmek.So?an ve sar?msa??n yap?s?n? olu?turan eterik uçucu ya?lar trake solunumu yapan böceklerini kapat?yor ve böcekler ölüyorlar.Çiftçilere tar?m zararl?ların? yok etmek için ucuz bir ilaç yap?lm?? olacakt?r.
bu ba?ar?da emegi geçen herkesi tebrik eder.ba?ar?ların?n devam?n? dilerim.antepte kazanan 7 ki?inin 5 nin Nizipten olmas? çok sevindirici arkada?lar? can? gönülden kutluyorum
ilçe milli e?itimin ba?ar?lar? kendini göstermeye ba?lad?,buda bizleri mutlu ediyor.
ben ,ba?ar?l? olan miniklerimize sevgi sunarken,gerçekten,milli e?itim ,okul idaresi ve ö?rencilerimizin aile lerinin mutlulu?una yak?nen ?ahit oldum.müti? bir duygu bu?çünkü yiyenim de içlerinde,Seda A?AÇKIRAN,gerçekten sonderce gece yar?larına kadar çalışıyor.ALLAH emeklerine yard?mc? olsun,zihin açıkl??? versin.hepisini öpüyorum.sevgiler.
Harika bir ?ey bu gençlerimizin Nizip'in geleçe?i oldu?undan sevinçim bir kat daha artt?..
Bir de cengizin söyledi?i gibi Atatürk ilkö?retim okulu olmas? daha bir sevindirici bir haber....
Ba?ar?ların?z?n devam?n? etmesini diliyorum.
Mükemmel tek kelimeyle mükemmel bu güzel ve çal?skan gencleri tebrik eder gözlerinden öper kendilerine
hayat boyu ba?ar? temenni ederim. Bu arada eme?i geçen degerli hocalar?m?za da tesekkür eder sayg?lar?m? sunar?m.
Projenin Ad? : Geveze Periyodik Cetvel
Projenin Amac?:Zor oldu?u dü?ünülen periyodik tablonun ö?renilmesi
Projeye Kat?lan Ö?renciler :Mustafa Mesut Delipalta-Muhammet Akku?-Mehmet Aslan
Projenin Hedefleri :Periyodik tabloyu ö?rencilere sevdirmek
Projenin Tan?m? : Periyodik cetvelin ö?renilmesi o kadar kolay ve k?sa olmayan zamanda yap?lacak bir?ey de?ildir.Periyodik cetvelin daha kolay ö?renilmesi için konu?mas? sa?land?.Periyodik cetvel abaküse dönü?türüldü.Ö?rencilerimiz bunu tahta küplerle yapt?lar.Olu?turulan düzene?in üzerine winap kontrol devresi yerle?tirildi.Ö?rencilerin kendi seslerinden hazırlanan "Geveze Periyodik Cetvel" Cd'sini uzaktan kumandayla yöneterek Periyodik Cetvelin konu?mas? sa?land?.Ö?rencilerimizin amac? derslerde "Geveze Periyodik Cetveli" etkileyici bir e?itim arac? olarak kullanmakt?r.
Bence De Süper Bir ?ey Böyle Yöneticilerler bu Ülke Kalk?n?r. Herkes Ke?ke Bu ?ekilde Olsa.. Büyük B?r Ba?ar?Bende Katk?s? bulunan Herkese TEsekkür Ederim..
Bu ba?ar?l? çal??maların devam?n? diliyor bu ba?ar?ların alt?nda imzas? olan yöneticilerimizi can? gönülden destekliyorum ?u da unutulmamaml? ki bizlrde e?itim camias? olarak Nizip ve Nizipliler ad?na bu idarecilere her konuda çal??malar?m?zla yard?mc? olmal? böyle idarecilerin yan?nda birer nefer olarak çal??mal?y?z E?itim Bilgisayar Halil ?AH?N
MÜKEMBEL BU Ö?RENC?LER... CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM
BU GELECE?E I?IK TUTAN Ö?RENC?LER BENCE HER YÖNDEN DESTEKLENMEL?,DE?ERL? BÜYÜKLER?M?Z BUNLARIN ÖNÜNDEK? BÜTÜN ENGELLER? A?MALARINDA YARDIMCI OLUP ?LER?DEK? A?AMALARDA ?LÇEM?Z? DAHA ?Y? TEMS?L ETS?NLER...
EME?? GEÇEN Ö?RETMENLER?N? KEND?LER?N? VE DE YANLARINDA OLAN HERKES? KUTLARIM...
HER AN KE?FETMEK ?Ç?N DENLAN?ÖRE BASARAK ENSANTENEY? AYARLAYIN...
Edited by - i-simsek002 on 09 Nis 2006 20:09:19
Öğrencilerimiz ANKARA'ya.........................
İlköğretim öğrencileri arasında Adana'da yapılan proje yarışmasında 5 projeyle katılan öğrencilerimizin projelerinden 3 tanesi Ankara proje yarışmasında yarışmaya hak kazanmıştır.Bunlar;
*Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerimizin 2 matematik projesi
*Adile Altınbaş İlköğretim Okulu öğrencilerimizin Fen Bilimleri dalında 1 projeleri Adana'da ki proje sergisinde Profesörlerce büyük bir beğeni ve takdir toplayarak Ankara'da sergilenmeye hak kazanmıştır.
Adana'da ki Profesörlerin bu projeler dünyada ki ilk buluş olduğu fikirleriyle çocuklarımıza hayran kalmışlardır.
Öğrencilerimiz bugün davul zurna eşliğinde ilçemizde karşılanmıştır.
Emeği geçen herkesi kutluyorum............
öğrenci arkadaşları kutluyorum...başarılarının devamını diler ve Nizipteki diğer öğrencilere örnek oldukları için teşekkürler...
Edited by - noir doiser on 29/04/2006 00:39:53
öğreclerimizi kutlarım,onlara rehberlik yapan öğretmenleri ktlarım.Nizipimizde güzel şeyler oluyor yavaş yavaş.
metin beyi de kutlarım bu konuyu foruma taşıdığı için.emeği geçen her kesin ellerinden öpüyorum