Sorunlarımız Önerilerimiz

Cenaze namazları başka camiye alınamaz mı?

isaavci Üye
Sevgili arkadaşlar,hepinizin malumudur,Nizip ilçemiz orta ölçekli bir il kadar kalabalık.Bunun doğal sonuçlarından biri cenaze sayılarında gösteriyor.Zaten her gün orhan kardeşimiz listeyi veriyor.Ancak benim dikkat çekeciğim cenazelerimizin kaldırıldığı cami ile ilgili.Çarşı camii nin genelde tercih edilmesi çok ciddi kalabalığa ve trafik sorunlarına yol açıyor.Söylemesi ayıp,geçenlerde eskaza uğurda işim vardı.Arabayı parkedip alış-veriş yaptım.Çıktığımda hertarafım arabayla dolu olduğundan tam bir saat arabamı çıkaramadım. Elbette acılı insanlara gidip gelin arabaınız alın da yolu açın diyemedim.Çok acil işim olduğu halde uzun süre bekledim. Şunu demek istiyorum:Mezarlığımızın hemen ana kapısı karşısında gayet uygun bir cami var.Hz.Ali (mezarlık) camii.Acaba cenazelerimiz bu camiden kaldırılamaz mı?İlgili ve yetkililerin ilgilenmesi dileğiyle..
dervisdörtbudak Üye
Haklısınız İSA hocam merkez camiinden ayrı olarak farklı bir nokta cami kullanılabilir. Bu camide bence HATİCE KÜBRA CAMİ'sidir. Çünkü cemaat fazlalığı ve, trafik sıkışıklığını gidermek için çok geniş bir alana sahip ve en önemlisi mezarlığa daha yakın olması kabiliyle HATİCE KÜBRA CAMİ'si olmalıdır diyorum. Karar yüce makamın!..
Orhan Çelik Üye
konuda çok haklısınız zaten başkanımızda sizlerle aynı fikirde, bu konuda alternatif arayışlar sürüyor, eminim bu konuya yakın zamanda el atılacaktır.
admin Yönetici
Konu üzerinde tartışılması gereken ve acilen çözülmesi gereken, çözülebilecek bir sorun. Yani sorun ! Çünkü cenaze namazı sırasında ilçenin tam ortası bir saate yakın tıkanıyor ve bazı sıkıntılara yol açıyor. Hatice-i Kübra camisi önünden kalkmasını destekliyorum.
ömer_kısa Üye
BEN CE ÇARŞIDA KALMASI DAHA MANTIKLI SEBEBİ İSE HATİCE KÜBRA CAMİ UZAK VE SAKİN YERDE ÖLEN KİŞİNİN SADECE AKRABASI BİLİR AMA ÇARŞI ESNAFI BİLMEZ.
HakanSahin Üye
bence yeni camii inşa etseler daha iyi olur şuanki seçeneklerde ileride şimdi kullanılan merkez cami gibi sıkıntı yaşanacaktır. cami ve geniş bahçesi olması ve bu tur cenaze gibi durumlarda cami içinde bu iş halolur
küçük mahmut Üye
ALTERNATİF CAMİ ARIYORSUNUZDA YANLIZ ŞU OLURSA ÇOK KÖTÜ OLUR. EĞER NİZİP'İN EKABİRLERİNİ ÇARŞI CAMİİ'İNE GARİBANLARINI DİĞER CAMİLERE DİYE BİR UYGULAMA OLURSA BU ÇOK ONUR KIRICI OLUR YANİ YA HEP YA HİÇ OLMALI.
ibrahim Üye
küçük mahmut;83650 wrote:ALTERNATİF CAMİ ARIYORSUNUZDA YANLIZ ŞU OLURSA ÇOK KÖTÜ OLUR. EĞER NİZİP'İN EKABİRLERİNİ ÇARŞI CAMİİ'İNE GARİBANLARINI DİĞER CAMİLERE DİYE BİR UYGULAMA OLURSA BU ÇOK ONUR KIRICI OLUR YANİ YA HEP YA HİÇ OLMALI.
kesinlkikle katılıyorum mahmut abiye...
benbaskan Üye
sonuç itibari ile mahmut kardeş doğru söylemiş böyle bir uygulamada herkese eşit davranılmalı nede olsa herkesein gideceği yerde zengin fakir ayrımı yok...
seyit ahmet uzun Üye
Aslında doğru ver yerinde bir tespit bu görüşünden dolayı İsa hocayı tebrk ediyorum. Dikkate alınması halinde özellikle çarşı daha rahat nefes alacaktır. Ancak ölüm bu sesfer sessizce defnilecek ve insanlar ölümü biraz daha unutacak. Bu da negatif yönü
mehmetdemirbilek Üye
arkadaşlar çokgüzel birkonuya deyinmiş siniz fakakt Nizipte olmadıgım için oranın durumunu bilmedigimden hatalı birşey söylersem özür dilerim mam çarşı cami daha uygun deyilmi hiçdeyilse vefat edn hemşerimizin kim oldugunu çarşı esnafıdahaberdar olur ve ruhuna bir fatiha okur bu benim naciz ane görüşüm saygılar
küçük mahmut Üye
Arkadaşlar zaten Nizip!te yıllardır belediye hoparlöründen ve camilerden cenaze salası okunduktan sonra ölen kişinin yedi sülalesini sayıyorlar yani gitmek isteyen bir şekilde haberdar oluyor.
Thalep Üye
Nizip küçük bir yer.Herkes birbirini tanıyor. Ölen bir vatandaşımızın da cenazesinden rahatsız olacak kadar daha büyümedi bu şehir. Bence cenaze namazlarının başka bir camide kılınmasını sağlamak için öne koşul sürmekten daha çok teşvik edici adımlarda bulunmak gerek. Ne mi olabilir? Örneğin Mezarlığın hemen kapısında bulunan cami cenaze namazlarının kılınması ve yeri geldiğinde kalabalığı rahatsız etmeyecek şekilde de restore edilmesi gerek. Başka bir cami zorunluluğu zulüm olur
küçük mahmut Üye
Thalep;84471 wrote:Nizip küçük bir yer.Herkes birbirini tanıyor. Ölen bir vatandaşımızın da cenazesinden rahatsız olacak kadar daha büyümedi bu şehir. Bence cenaze namazlarının başka bir camide kılınmasını sağlamak için öne koşul sürmekten daha çok teşvik edici adımlarda bulunmak gerek. Ne mi olabilir? Örneğin Mezarlığın hemen kapısında bulunan cami cenaze namazlarının kılınması ve yeri geldiğinde kalabalığı rahatsız etmeyecek şekilde de restore edilmesi gerek. Başka bir cami zorunluluğu zulüm olur
Sevgili Thalep burada kasıt merkez çarşı camii'nin dışında başka bir camii zorunluluğu değil, yani isteyen herkes çarşı camii dışında istediği camii 'den cenazesini kaldırabilmesidir maksat Nizip'in tam merkezi olan bölgeyi trafik sıkışıklığından kurtarmak yoksa kimseye ayırım yada zulüm değil.:confused:
isaavci Üye
yani isteyen herkes çarşı camii dışında istediği camii 'den cenazesini kaldırabilmesidir maksat Nizip'in tam merkezi olan bölgeyi trafik sıkışıklığından kurtarmak yoksa kimseye ayırım yada zulüm değil.:confused:[/QUOTE] evet,zaten konuyu açma amacım da bölgede yaşanan trafik sıkışıklılığını önleme düşüncesiydi.O bölgedeki bir çok esnafla konuştum.Onlar da bir yer değişikliğinin iyi olacağını düşünüyorlar.Orhan bey de belediyede durumun değerlendirildiğini yazmış.Bu sevindirici bir haber.Umarım hayırlı bir sonuç çıkar.
mtyakar Üye
bu konuda arkadaş haklı cenaze namazlarının mezarlık camisinde gerekli tadilatlar yapılarak oraya alınması çok uyğun olur bence teşekkürler
Hasan Hoca Üye
Kesinlikle hayırlı bir tartışma.ben de cenazelerin çarşının dışındaki bir camiden kaldırılmasından yanayım.bu alternatifler,arkadaşların da zikrettikleri gibi:ya hatice-i kübra ya da mezarın yanıbaşındaki Hz.Ali camii.sanırım buralarda yapılacak bir alan genişletmesiyle maksat hasıl olabilir.Ve bu hususta en yetkili olan sayın belediye başkanımızdır.orhan beyin ifadelerinden anladığım kadarıyla başkanımız da bir çözümün oluşması için çaba sarfetmektedirler.O halde şunu diyebiliriz:Cenazelerin ebedi istirahatgahlarına daha yakın olan camilerden kalkmaları an meselesi.çıkacak karar,şimdiden dirilerimize de ölülerimize de hayırlı olsun.
cankuşu 1 Üye
çarşi Camisinin önündeki Meydan Genişletilemezmi.tirafik Sorunu Kalkar çünkü Nizipde Herkesin Arabasi Yok.
mercidabık79 Üye
bu mezarlık camisi olarak bilinen Hz.Ali camiside olabilir nede olsa geniş bir mekana ve bahçeye sahip.diğer bir avantajı mezarlığa en yakın camii. orda düzenleme yapıldığı takdirde yani orda bulunan parkı içine alalcak şekilde düzenlendiği takdirde daha uygun olacağı kanaatindeyim.ama son söz mutlaka yetkililerde saygılar.
telefoncu fevzi Üye
bence de en uygun yer mezarlık camii si çünkü en azından çarşı camiisinden mezarlığa defn için gidilirken trafiği aksatmamış oluruz
baba_sultan Üye
bence en uygum cami çarşı bir kişi dahi bir dua etse nakadar büyük bir hediyedir bunun için çarşı camisi en uygun camii
aşk-ı muhabbet Üye
Derviş kardeşime aynen katılıyorum. Ekleyecek bir şey yok. sevgiler...
mikalen_270012 Üye
Çarşı camisinden kasıt merkezi yer diye orada kılınıyor yani hem millet rahatça gelsin hemde avlusu geniş İstanbulda Sultanahmed, Ankarada Kocatepe Camii si ne ise Nizip te de Çarşı Camiisi o Anlayana tabiii
Shark27 Üye
bence carşı camisinde kılınması daha mantıklı cunku merkez tanıyan tanımayan bir cok insan duada ediyor cenaze namazıda kılıyor ayrıca katılım için de uzak degil tabi biraz trafik yogunlugu oluyor ama oda idare edilmeyecek kadar degill..
Shark27 Üye
ve buradada aynı sorunn

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim