Dini İçerikli Konular

Modern Kapali Müslüman Kadin

cafe15 Üye
Modern Kapali Müslüman Kadin Esarbi vakkodan alinmis bone Inanmasi çok zor ALLAH'IM bu ne Altinda pantolon modaymis gene Giyinmek manasi örtünmek inan Bu fetvayi kimden aldin Müslüman? Kisa pardösüler dizden yukari Renk renk basörtüler kirmizi sari Yüz metre öteden parlar jakari Islami kiyafet bu degil inan Bu fetvayi kimden aldin Müslüman? Daracik pardösü yirtmaç yarisi Tamamen ortada vücut yarisi Baslari döndürür parfüm kokusu Insanin ziyneti hayadir inan Bu fetvayi kimden aldin Müslüman? Ten rengi çoraplar görmez setreni Modada geçecek alman Ketreni Eli kolu kuyumcu vitrini Islami yasayis bu degil inan Bu fetvayi nerden aldin Müslüman? Moda diye bizi soydular Örtümüzü alip bir kenara koydular Bizi öyle görüp sevinç duydular Bizim dinimizde bu yoktur inan Bu fetvayi nerden aldin Müslüman? Modern Müslüman'in isi pratik Evinde esyasi hep otomatik Dokun parmagini bütün isler bitik Bu rahatlik bizi bizden aldi Müslüman Sadece mutluluk bu degil inan Bu fetvayi nerden aldin Müslüman? Sabah gezmesinde kahveler fallar Çarsi pazarlarda asindi yollar Oglum kizim diye yigildi mallar Hayatin gayesi bu degil inan Bu fetvayi nerden aldin Müslüman? Kimisi avamdan kimisi dervis Gözleri sürmeli topuk bir karis Modern Müslümanlar böyle giyermis Islam'in özünde bu yoktur inan Bu fetvayi nerden aldin Müslüman? Üstünde pantolon kilarsin namaz Ne olur sözümü dinlesen biraz Rasulullah seni böyle tanimaz Sünneti yasamis olmazsin inan Bu fetvayi nerden aldin Müslüman? Zamani çaldi dizi filmler Raflari süsledi cilt cilt ilimler Bizi görse kahrolurdu alimler Islami yasayis bu degil inanBu fetvayi nerden aldin Müslüman? Süslenir püslenir gezer dügünde Yeri bas kösedir parali günde Allah için nefes tüket bir günde Islami yasayis bu degil inan Bu fetvayi nerden aldin Müslüman? Bir de deriz Müslüman'iz hepimiz Kötülük düsünmem, kalbimiz temiz Namaz borcumuzdur elbet bir gün öderiz Gerçek Müslümanlik bu degil inan Bu fetvayi nerden aldin Müslüman? Sen böyle degildin ne oldu sana Kaygi duymuyorsun dininden yana Siyrildin özünden döndün yabana Gerçek hassasiyet bu degil inan Bu fetvayi nerden aldin Müslüman? Sormayin dertliyim bunlardan yana Sanli tarihine dönüp bir baksana Üzülmez mi görse Fatima ana Allah seni konu yapti Kurân'a Nisa suresinde geçiyor inan Neden açip okumuyorsun Müslüman? alıntı:https://www.cafeonbes.com/modules.php?name=News&file=article&sid=59&mode=flat&order=0&thold=0
Sonbahar Üye
GÜZEL BİR ŞİİR.ZAMANIMIZDA GERÇEK MANADA KAPALI ÇOK AZ.AMA SADECE KADINLAR DEĞİL ERKEKLER DE AYNI DURUMDA.ONLAR DA DİNİMİZDEKİ YAŞANTIYI YAŞAYAMIYORLAR.YANİ SADECE KADIN İÇİN DEĞİL HERKES İÇİN GEÇERLİ OLMALI BU ŞİİR...
noir doiser Üye
güzel bir şiir...
coskun Üye
Bir şiir anlatmak istediği vasıfları ancak bu kadar güzel tarif edebilir.
nizip güzeli Üye
çok güzel.daha ne denir ki .herşey anlatılmış işte...
Jachal_carloSss Üye
PAYLAŞIM İÇİN TŞKLER
miksam1988 Üye
Selamsız geçtin de göz bebeğimden Kıyamet kopuyor sandım Züleyhâ Tanrı affederdi bu korku kimden? Vuslat ateşiyle yandım Züleyhâ Öptükçe susatan buseler nerde? Çatlamış yürekler, kalmış kederde Dön de bak istersen arkana bir de... Ayrılık aşına bandım Züleyhâ Arzular açmadan soldu, mevsimsiz Yarınlar kefene doldu, mevsimsiz Duygular saçını yoldu, mevsimsiz Hicran denizinde yundum Züleyhâ Ebabil kuşları başımda gezer Korkular müstevli, aklımı ezer Her küfür ruhumun resmini çizer Zifri karanlığa döndüm Züleyhâ Gül kokun içime sindi bu akşam Yangınlar gönlüme indi bu akşam Hayaller gerçeği yendi bu akşam Ruhumu şeytana sundum Züleyhâ Ayrılık büyüsü işlemez derdim Ne düşler kurarak sabaha erdim Sinemi yol yapıp önüne serdim Istırap atına bindim Züleyhâ Feryadım kalbine ulaşmaz, neden? Yüreğin sağır mı, dilsiz mi beden? Kimdi çiçeklerden fal tutup giden? Burcun yay, Erosun bendim Züleyhâ İsyandı meskenim, komşumsa inkar Yakındım Tanrıya bir günah kadar Tövbesiz kalplerde bir bekleyiş var Pusulası yitik yöndüm Züleyhâ Dilekler dillenip arşa çıkarken Göz yaşı Nil olup kalbe akarken Aşıklar kabirden kalkıp bakarken Zemheri gönlünde dondum Züleyhâ Dil başka söyler de gözler inanmaz Ecel kokan düşten gönül uyanmaz Leylasız sahraya Mecnun dayanmaz Kadersiz yazgıya yandım Züleyhâ ASIM YAPICI (Doç.Dr)
ahmet mesut Üye
çok güzel şiirler yazmışsınız sağolun
cafe15 Üye
nasıl olmalı bilinmez bu yolculuk çıkarmıyız sabaha ne zaman uyanırız sen bizi uyandır Allahım...
Zuhal Üye
Düsünüyorumda, ne kadar dogru ve yazik. Burdada bircok kisi var, gözleri bes batman makyajli, dapdar elbiseler, yazik bence.
cafe15 Üye
Zuhal;61540 wrote:Düsünüyorumda, ne kadar dogru ve yazik. Burdada bircok kisi var, gözleri bes batman makyajli, dapdar elbiseler, yazik bence.
yani dedikleriniz türbanlı hanımlar mı ?
Zuhal Üye
Kastettigim türbanli hanimlar degil, siirde de belirtildigi gibi, giyinmesini bilmeyenler. Tövbe tövbe, kendi annemde türbanli, ben neden buna karsi olayim?
a.tahir Üye
ŞİİRİ YAZAN ARKADAŞA TŞK AMA ÖNCE ŞİİRİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN. AYRICA ŞİİRDE TÜM TÜRBANLILAR KASTEDİLMİŞ GİBİ. " TAKVA VARKEN FETVAYA BAKILMAZ" HADİSİ ŞERİF'İNİ ARKADAŞA HATIRLATMAK İSTERİM. AYRICA AYET--İ KERİMEDE DAR GİYİNENLER İÇİN "ONLAR (YARI) GİYİNMİŞ ÇIPLAK GİBİDİRLER" DAR GİYİNENLER BU ŞEKİLDE AYETİ KERİME İLE BU ŞEKİLDE BELİRTİYORKEN ÖRTÜNMEYİ MODA SAYIP MODERN İSLAM ADI ALTINDA GİRİŞİMLER MASONLUKTAN BAŞKA Bİ ŞEY DEĞİLDİR. YANİ İSLAMI KENDİ AKILLARINCA BALTALAMAK. AYRICA MÜSLÜMAN OLMANIN KAİDELERİNDEN BİRİ DE MÜSLÜMAN KARDEŞİNİN AYIPLARINI ÖRTMESİ GEREKİR. BU KONU DA MEVLANA'NIN SÖZLERİNİ HATIRLATIRIM. ŞİİRDE DE AYRICA FETVA MUHABBETİ DENİP DURMASI ÇOKK YANLIŞ.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim