Dini İçerikli Konular

Kıyamet ne zaman kopacaktır?

HMERMER Üye
Bir kimse, Peygamber efendimize, (Kıyamet ne zaman kopacaktır?) diye sordu. Ona cevaben, (Kıyamet için ne hazırladın?) buyurdu. O kimse, (Fazla ibadetim yok. Fakat Allah ve Resulünü seviyorum) dedi. O kimseye, (Herkes sevdiği ile beraber olacaktır. Sen de, ahirette sevdiğinle beraber olacaksın) buyurdu. (Buhari) Hikmet ehli buyuruyor ki: 1- Âlimlerle beraber olanın ilmi artar. 2- Salihlerle beraber olanın, ibadete rağbeti ve günahlardan kaçma arzusu artar. 3- Fasıklarla [açıktan günah işleyenlerle] düşüp kalkanın günah işleme cüreti artar. 4- Zenginlerle düşüp kalkanın dünya sevgisi artar. 5- Fakirlerle beraber olanın şükrü artar. Bir kimse, bir âlimle dünyayı dolaşsa, âlimden dinine ait bir mesele öğrense, birlikte yaptıkları seyahati boşa gitmiş olmaz. Bir kimse de, âlimlerle, salihlerle beraber olsa, hiçbir şey istifade edemese bile, onların yüzüne bakması, onun için büyük bir nimettir. Çünkü salih Müslümanın yüzüne bakmak ibadettir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (İyi arkadaş, güzel koku satan gibidir. Sana koku sürmese de, yanında bulunduğun müddetçe güzel kokusundan faydalanırsın.) Afferder Mısın Allah´ım ?.. Yüklensem günahlarimi sirtima Tüm mahcubiyetimi alsam yanima Biraz da utanc duyarak kapina Gelsem affeder misin Allah´im ?.. Gözlerim dolu yaslarla Günahlarimin verdigi pismanlikla Ama beni affedecegin umuduyla Gelsem beni affeder misin Allah´im ?.. Verecegim hesabin korkusuyla Benden geriye kalmis günahlarin tortusuyla Ama Rabbim sana duydugum büyük askla Gelsem beni affeder misin Allah´im ?.. Hatalarimi bilsem de bas koydum yoluna Sen cok affedicisin bagislayicisin ama Benim de günahlarim cok fazla Böyle iken Gelsem kapina affeder misin Allah´im?.. Belki yüzüm yok gelmeye Ama baska yerim yok gitmeye Kalbimde ki sonsuz sevgimle Gelsem beni affeder misin Allah´im ?..
Mustafa Bilici Üye
Allah razı olsun çok güzel bir yazı ellerine sağlık abi...
miksam1988 Üye
BU KONU İÇİN TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
başak Üye
paylaşımınız için teşekkürler
nizipli_mehmet Üye
paylasımınız ıcın tskler
cafe15 Üye
rabbim bizleri affetsin inşallah paylaşım için teşekkürler...
hatayli Üye
Allah bilir
ahmet mesut Üye
paylaşım için teşekkürler
Gökhan Dokuyucu Üye
1- Kıyametten önce öyle bir devir gelecek ki, dinini koruyan kimse avucunda ateş tutan kimse gibi olacaktır!.. 2- Kıyamet kopmadan önce dünyada sınırsız zevku safayı sorumsuz kimseler sürecektir. 3- Ahir zamanda ibadet edenlerin çoğu bilgisiz mümin, ibadet etmeyenlerin çoğu da itikatsız bilgin olacaktır. 4- Kıyamet kopmadan önce idareciler çoğalacak, fakat güvenilecek idareci azalacaktır!.. 5- Kıyamet kopmadan önce toplumda değeri en az olan müminler olacaktır!.. 6- Kıyamet kopmadan önce hayata haram helal tanımazlar hakim olacaktır. 7- Kıyamet kopmadan önce ekonomi her değerin önüne geçecek, okur yazarlık artacak, ancak yalancılık da yaygınlaşacaktır. 8- Kıyamet kopmadan önce emanete ihanet edilecek, zekat vermek azalacak, dinî ilimlere ilgi azalacak, dinî değerler arkaya atılacaktır. 9- Ahir zamanda 'İnsanın köpek büyütmesi, çocuk büyütmesinden daha uygun' diyenler çıkacaktır. O zamanda büyüklere saygı kalkacak, küçüklere şefkat yok olacak, yol kenarlarında uygunsuz haller görülecek, bazı insanlar da koyun postu giymiş kurtlar haline gelecektir. 10- Ayağı çıplak, başı kabak bilgisiz çobanların zenginleşip yüksek binalarda sınırsız bir israf içinde yaşamaya başladıklarını gördüğünüz zaman kıyameti bekleyin. 11- İşler ehlinden başkasına verildiği zaman kıyameti bekleyin. 12- Kıyamet kopmadan önce akrabalık bağı kopacak, yakınlar birbirinden şikayetçi hale gelecek, mal meşru olmayan yollardan kazanılacak, fakir kendi sıkıntısıyla baş başa bırakılacaktır. 13- Kıyamet kopmadan ALLAH için dostluk azalacaktır. 14- Yirmi kadar insan bir araya geldiği halde içlerinde samimi bir dindar bulunmadığı zaman kıyameti bekleyin. 15- Bir zaman gelecek, harama girmeden geçim sağlamak zorlaşacaktır. 16- Bir zaman gelecek, bazı eş ve çocuklar, aile reisini gücünden fazla harcama yapmaya zorlayacak, haram işleri yapmasına sebep olacaklardır. 17- Bir zaman gelecek ki, dindar insan, dindarlığını toplumdan gizleme ihtiyacı duyacaktır. 18- Benden sonra sabrın çok önem kazanacağı bir devir gelecektir. Öyle günlerde dinine sabırla, sadakatle bağlı kalan kimselere, öncekilere verilenlerden tam elli kat fazla sevap verilecektir!.. Çünkü onların şartlar ı bazen, öncekilerden de ağır olacaktır. Adil-i Mutlak olan ALLAH, zorluklar ın çokluğu nispetinde de mükafatlarını çoğaltacaktır. sizce kıyamete ne kadar kaldıResmi aç
MUH@MMED F@TİH Üye
OKUDUM ÇOK GÜZELDİ ALLAH RAZI OLSUN
MUH@MMED F@TİH Üye
ahmet mesut;62490 wrote:paylaşım için teşekkürler
.............................................
fecrisadık Üye
Gökhan kardeşimin yazdıkları mükemmel. Allah için dostluk nerdeeeeeeeeeeeee, Allah bu günümüzü elimizden almasın.
Gökhan Dokuyucu Üye
fecrisadık abim sizinde o güzel bilgilerinizi bekliyoruz... bu bilgiye aç gençleri bilgilendirirseniz size minnettar oluruz...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim