Resim kaynağı
Fazla sik olmazasa da aklima geldikçe bu siteyi ziyaret ediyorum.Konular ve dile getirilenleri tariyorum.Zaman içerisinde konulara yazilan cevaplarin haricin de bir de okuyucu kitlesinin önemli bir yere sahip oldugunu gördüm.Havalimani ile ilgili yaziyi bir haftada 140 kisi okumus.Tabiki ilgi çeken konular insanlarimizi da cezbediyor.Çünkü o sorunun çözülmesini arzu eder.Mesela Nizip Lisesi mevzusunu da önemli bir bir mevzu olarak görmekteyim.Insanlar fikirlerini beyan ederken bunun bir sekilde yetki sahibi insanlara da ulastigini saniyorum.Zaten bir sitenin faydali olma unsuru da bu gibi konularin istiraki ve çözüm gayretlerine sarfedilen çabalarin sonuç vermesi ile olur.Nizip için hayalimde tasarladigim bir kaç konu var.Zaman içerisinde bunlarinda gerçeklesebilecegine inaniyorum.Mesela Trafige kapali bir yürüyüs yolu..Tabiki sizin akliniza hemen eski ptt caddesi gelir..Hayir ben orasinin uygun oldugu kanaatinde degilim.Çünkü Nizip''''''in en büyük bulvari ile Birecik Caddesini birbirine baglayan çok islek bir konuma sahiptir.Ve zaten önemli bir caddedir.oradaki kuyumcular ve bankalar,zuccaciyeciler vs...Nizip''''''e zaten bir güzellik katmaktadirlar.Caddenin tek yönlü olmasi da olumlu bir karardir.Yürüyüs yolu Nedir ve kimlere hitap eder?Iste sitemizde anketler yapilan ve bir çok kisinin talep mevzusu olan kültür etkinliklerinin oldugu trafige kapali,temiz,isiklandirilmis ve gece geç saatlere kadar açik olan bir yol seklindedir.Bu gibi ceddeler hemen hemen her ilçede bulunmaktadir.Birecik büyük bir hamle yaparak böyle bir yolun zeminini Halfeti yolu üzerinde gerçeklestirmektedir.Kendilerini tebrik ediyorum.Muhtesem bir güzellik kazandirmislar.Zamanla oralarda lokantalar,kafeler,dondurmacilar vs.gibi esnaflarin da olusacagina inaniyorum.Nizip için böyle bir yol nerede olabilir?Egimli bir araziye sahip Nizip için böyle bir cadde veya yol çok zor...Ama imkansiz degil.Belediye böyle bir caddeye öncülük ederse kisa zamanda caddenin degeri artacaktir.Insanlar oaraya akin edeceklerdir.Özellikle ikindi serinligi ve gece güzelliginde...Böyle bir ceddenin en uygunu kapali spor salonun önündeki yol oldugunu düsünmekteyim.Birecik caddesinden baslayip eski Nizip Lisesi önüne kadar L seklinde bir kültür yolu...Belediye buaraya bir el atarsa kisa zamanda görülecektir ki o yol hakikaten önem kazanacaktir.Parke sistemi,isiklandirma,dükkan alanlarini olusturma gibi küçük bir mimari tasarim gerekmektdir...Benimkisi sadece bir fikir...
Edited by - RamazanTarhan on 11 Kas 2005 18:06:47
Edited by - RamazanTarhan on 11 Kas 2005 18:09:58
Edited by - RamazanTarhan on 25 Kas 2005 22:47:23
Edited by - RamazanTarhan on 25 Kas 2005 22:49:40
hazal,tebrik ederim,öncelikle,ama bel.b?k m?z bu konuda büyük çal??ma yapiyor.bilgin olsun.bu fikrini bana göndersen gazetede yay?nl?m.olmaz m??sayg?lar.
ramazan bey ve hazal hn,bel.ba?kan?,sizin bahsini eti?iniz projeleri yan?lmiyorsam büyük bir h?zla uygulamaya koyuyor.bu çevrelerde büyük bir ko?u yolu,?erit ?eklinde,sosyal tesis tam tesekkülü ve daha neler,neler,projesi hazır.ankaradaki mimarlar hazırlam??.san?r?m.b?k,akdogan,bundan sonra bu projeye ag?rl?k verecek.yinede ?u mujdeyi verim,Nizip in çehresi degi?ecek.bir geldi?inizde tan?yamayacaks?n?z?rast gele diyelim.gerçekten güzel dü?ünceleriniz var.kutlar?m.ba?ar?lar.HA?Ramazan bey ve hazal hn.benim gazeteye de görü?lerinizi gönderin.sayg?lar.....
..........
..........
...............
BENCE N?Z?P ?Ç?N ÇOK GEREKL? B?R PROJE B?R AN ÖNCE HAYATA GEÇ?R?L?RSE ?LÇE ?Ç?N ÇOK ?Y? OLUR BENCE YE??L N?Z?P' ?M?Z ?Ç?N BU ?ART BENCE BLD.B?K. ?Y? ÇALI?MALAR
Arkada?lar,
Bence böyle bir yer ?ehrin biraz d???nda ama insanların rahatl?kla ula?abilce?i bir yerde olmal?. Ayn? zamanda etraf? ye?illiklerle çevrili olmal?. Bence en güzel yerlerden birisi Akevler'in ard?nda Akçakent'e giden yoldur. Buras?n?n iyi yap?l?rsa çok güzel olaca??na inan?yorum.
evet,hazal hn,ramazan bey ve adminin,güzel fikirlerine kat?lmamak elde de?il?inan?n sizler melmeket a?k? ile dolusunuz...ama??u anda belediyede bu konu ile ilgili proje masaya yat?r?lm??t?r..gere?i bilgilerinize sunulur.dostlar..selamlar
güzel demi?sin ama yer konusunda sana ka?tlm?yorum ben en uygun yerin uran yolu caddesi ya da cumhuriyet mahallesinin büyük bir bölümünü dü?ündüm buras? insanlar?m?z?n en çok dola?t?g? yerler buralarda zaten trafik çok s?k??yor özellikle bayram ve okul al??veri?lerinde buras?n?n daha uygun oldugunu düsünüyorum
yava? yava?.arkada?lar,siz Nizipli degilmisiniz?pazarcamii mah.hamam sokak.hem sanayii giri?i.hemde okul dag?l?rken çocukların çok gelip giti?i yer?ALLAH a?k?na.bu sokag? bilmiyormusunuz?h?????????? ?u sokag?da unutmayal?m?saha ve pazarcamii mahallesinin ..çay..sokag?.bu sokag? da bilmiyormusunuz?buralarda bir araba geçti?i zaman.b?rak bir araba gecmesini.insan bile gecemiyor.herkesi görmeye davet ediyorum?yetkillilerin buralara bir an önce el atmas?n? istiyorum..ibram27
San?r?m Nizip ?mar Müdürünün cevap yaz?s? da hasar görmü?.Site üyelerinin güzel katk?lar? sonucu ?ekillenen böyle forumlara resmi kanallardan cevaplar almak oldukçe ho? ve yak???r bir tav?rd?r.Mümkünse eger imar müdürümüz o cevab? tekrar yazarlarsa memnun olaca??z..?imdiden tesekkür ediyorum.
herkese selam ve sayg?lar sunuyorum.
Yakla??k bir y?ld?r üzerinde çal??t???m?z bir konunun ilçeye güzel ?eyler sunmak için fikir üreten iansanlar taraf?ndan talep edilmesi bizi mutlu etti ve do?ru yolda oldu?umuz dü?üncesini artt?rd?.
Teda? Ar?za yan?ndan ba?lay?p ?u an ki mevcut futbol sahas? ve itfaiye alan?n? da içine alarak stadyum giri?ine kadar toplam 25.000 m2 alanda kurulacak bir düzenleme yapmak üzere planlamam?z bitti.
Bu alan Belediyemize ait olmad???ndan bir y?ld?r alan?n Belediyemize tahsisi için çal??ma yap?ld?.Yakla??k bir ay önce bu alan?n tahsis i?lemi bitti.?u an proje detaylar? üzerinde çalışıyoruz.?unu söyleyebilirim:Bu alanda yürüyü?,ko?u ve bisiklet parkurlar?,oldukça büyük bir çocuk oyun alan?,???k ve ses oyunlar? bulunan büyük bir havuz-f?skiye sistemi,havuzba?? kafeterya,dinlenme ve piknik amaçl? kamelyalar ve çim alanlar........?u anda söyleyebileceklerim.Bu alanda olmas? istenilen veya uygun olabilece?i dü?ünülen konular varsa bu teklifler de de?erlendirilecektir.
sevgili ?MAR müdürüm,size gercekten tesekkür ederim.çal??maların? zevkle,havesle ve pur dikkatli takip ediyorum.inan?n taktire ?ayan bir çok çal??malar yapiyorsunuz.öncellikle kutlar ve ba?ar?lar dilerim.
say?n müdürüm ,san?r?m,bu forumda sizi bir çok soru beklemekte ama?siz bu soruların hepisine cevap verebilecek ?ekilde zaten çal??ma yapiyorsunuz.benim diyecek ba?ka bir ?ey yoktur.size ve ekibinize ba?ar?lar dilerim.kolay gelsin...
.............
Latif bey sizi de aram?zda görmekten mutluluk duyduk
gerçekten nizibimize yak???r bir proje biraz geç oldu ama daha güzel oldu
in?allah memlekete geldi?imizde böyle güzel bir yer görebiliriz..
gerçekten çok tesekkürler...
Öncelikle say?n müdürümüzün konuya ilgisi benide mutlu etti. Say?n belediye ba?kan?m?zda göreve geldiklerinde ?effaf olacakların? ve ekibininde her türlü cevaba hazır olacakların? zaten belirtmi?lerdi.
http://www.Nizip.com/pic_show.asp?picid=443&type=1
Belediyemizin özellikle cami ve kapal? spor salonu etraf?ndaki düzenlemesini takdirle kar??l?yor ve projenin hayata geçmesinde eme?i geçen herkesi kutluyorum.Bu sayede camilerimiz, hapishane görünümünden kurtulmu? ve halk?m?zda küçük parklara kavu?mu? oldular.
http://www.Nizip.com/pic_show.asp?picid=258&type=1
Sebze hali önündeki düzenlemede güzel oldu. Özellikle oradaki kahvehanenin kald?r?l?p yerine harika bir park?n yap?lmas? ve yolların tek yöne çevrilmesi, alan? geni?letti. Bununla birlikte oradaki tuvalet vetrafo da biraz gerilere çekilebilse idi Birecik yönünden akevlere istikametine gidi? biraz daha rahat olacakt?.Yine havuzun yüksek olmas? oray? biraz bo?mu? gibi, tabi takdir imar müdürlü?ünündür. Tabiki bu i?ler d??ardan bak?ld??? gibi kolayi?ler de?il.
http://www.Nizip.com/pic_show.asp?picid=52&type=1 Eminimstadyum etraf?ndaki düzenlemede ayn? güzellikte olacakt?r.Gençlerin yerde 8*8 mt ebad?nda bir alanda satranç oynayacaklar? bir alanda ilgi görebilir. Bu veya benzer bir etkinlik dü?ünülebilinir.
Yine yap?lacak alan sadece yaz için de?il, k?? aylarındada faydalan?labilecek ?ekilde olursa daha faydal? olabilecektir.
Sayg?lar?mla
herkese konu üzerindeki hassasiyetleri için tesekkür eder ayr?ca cumhuriyet mah.içininde yeniden yap?lan ma içierisine al?narak G.Antepteki gaziler caddesindeki gibi bri?eyler yap?lsa ve sadece yayalara açık olsa trafi?e belli bir saatten sonra aç?lsa güzel olur diye dü?ünüyorum.Yinede son söz Niziplilerindir.
Kabul olmayacak duaya amin demeyin. Nizip'in bunun gibi bir çal??madan önce o kadar kanayan yaras?varki daha onlar? bile kapatamad?. Önce onlar? kapats?n hele bir aya?a kalks?n. Daha sonra. Böyle Avrupai konu?malarlar ve özenmelerle bir?eyler yapmaya çal??may?n. Sizde benim gibi yap?n. Kral ç?plak diyin.