Nizipde Spor ve Gençlik

Gençleri kahve köselerinden kurtarmanin yollari...

karuf35 Üye
Resim kaynağı
Sayin terim arkadasimizin degindigi bu önemli konuyu ilgisiz kalindigini düsünerek tekrar gündeme getirmek istedim.Gençlerimiz gerçekten aksamlari vakitlerini kahve köselerinde geçirmektedir üzüm üzüme baka baka kararir sözü bosa söylenememis babasindan onu görmüs ne yapsin çocuk demek istemiyorum. Gerçi simdi internet cafeler kahvelerden daha gündemde sanirim bu konuda sorumluluk bence gençlerimizin kendilerine düstügü kadariyla internetcafe sahiplerine de düsüyor.Gençlerimiz evlerinde bilgisayar olsa dahi arkadaslari ile oyun oynamak bir arada olmak adina internet cafelere takiliyor peki bu internet cafelerin en azindan bir kösesini neden kitaplik haline getirmiyoruz tabiki hayat tamamiyle okumak degildir ama tamamen oyun veya girgir hiç degildir oyuna ayrilan veya internette dolasmaya ,chat yapmaya ayrilan zamanin kisacik bir bölümünde belirli konular üzerinde tartisma geceleri yapilsa ,yeni çikan gündemde olan kitaplar hakkinda düsüncelerin paylasildigi geceler düzenlenmesin veya siir geceleri inanin bunlar internet cafesi olan arkadaslara müsteri kaybi degil müsteri kazanci olarak geri dönecektir.Sanirim görev önce bizlere düsüyor gençlerimize örnek olmaliyiz hangimiz evimizde aksamlari bir saat kitap okuyoruz siz babalar çocuklariniz elinizde kitap gördü mü okudugunuz herhangi bir kitap konusunda onu bilgilendirdiniz mi veya kendinize bir kitap alirken evladiniza da begenecegini düsünüp bir kitap alip hediye edip birlikte okumayi düsündünüz mü?Siz biz örnek olmadiktan sonra gençlerden ne beklemeye ne istemeye hakkimiz var ki gençler ki bizim gelecegimiz okumadan kendini gelistirmeden sadece okulda verilen bilgilerle ne kadar genis bir ufka sahip olabilir sizce?Veya kahve köselerinde nasil bir birikime sahip olabilir?Lütfen önce kendimize bakalim ne yaptik bu yasa kadar kendimiz evladimiz veya vatanimiz için?Hayat tamamen para kazanmak iyi standartlarda yasamaktan ibaret degil önemli olan hayatimizdaki iyi standartlari düsüncelerimize de getirebilmek bunun için de kendimizi gelistirmekten okumaktan düsünmektendaha iyi birsey oldugunu sanmiyorum.Lütfen gelin önce kendimiz sonra evladimiz daha sonra yarinlarimiz ve vatanimiz için çocuklarimiza örnek olalim hiç degilse haftanin iki üç günü aksamlari bir saat okumaya ayiralim ve evlatlarimiza gelecegimize örnek olalim...
emin_18 Üye
selam karuf bu gençleri nas?l kahve kö?elerinden kurtacaz demi?sin ya bende sana söylüyorum Nizip gencinin gidecek ba?ka yeri var da bizmi gitmiyoz.ne var allah a?k?na Nizipte gidilecek ba?ka bir yer.sosyal faaliyrtler s?f?r yani ba?kan?m?z yapt?da biz mi gitmedik.haks?zm?y?m sen söle......
admin Yönetici
Tabi ba?kan yapacak, yapmas? gerekir fakat arkada?lar Nizip te hiçmi giri?imci ruhu yok. Hani genç i?adamlar?.
Ramazan Tarhan Üye
Eskiden ''KIRAATHANELER'' birer okuma salonlar? vazifesini görürdü.Boy boy kütüphaneler ve ciltler dolusu eserler...Sigara ve nargile içilen bölümler ayr?,içeilmeyen bölümler de ayr?yd?...Günümüzde de halen k?raathane özelligini ta??yan baz? yerleri görmek mümkündür..?stanbul'da özellikle Üniversite kampüslerinin yo?un oldu?u baz? bölgelerde bu tip k?raathaneler mevcuttur.Santranç ve briç d???nda hiçbir oyun oynanmaz.Ve bu gibi yerlere bayanlarda ra?bet etmektedir.Çay,kahve ve me?rubat?n yan?nda tost gibi at??t?r?lacak g?dalarda mevcuttur.Tabiki Nizip'te böyle yerler bulmak mümkün degil.. Dünya'da kahve kültürü olan tek ülke Türkiye'dir.Kahvelerin varl??? i?sizlik oran? ile do?rudan ilgilidir. Nizip'te i?i gücü olanlar bile i? çık??larında kahvelerde solu?u al?rlar...Ailelerine ay?rmalar? gereken vekitleri buralara harcarlar..Zaten kahve kültürü böylece olu?maktad?r.Özellikle baz? spor müsabakaların?n ?ifreli TV lerden yay?nlanmas? da kahveye çekilen sokak gençlerinin buaralara al??mas?na neden olmaktad?r..Bütün bu sebepleri ço?altmak mümkün...Fakat admin'nin de dedigi gibi biraz da içimizden gelmeli baz? ?eyler...
karuf35 Üye
sevgili emin karde?im sözünde hakl?s?n yapacak bir?ey yok sosyal aktivite yok peki siz neden herhangi bir faaliyet düzenlemiyorsunuz kahveye gitmek kahvede bulu?mak ad?na arkada?ların?zla anla?m?yormusunuz ak?am oldu?unda kahvede onlar? bulaca??n?z? bilerek gitmiyormusunuz neden sen öncü olmuyorsun arkada?larına farkl? teklifler getirmiyorsun bu gecede kahvede degilde herhangi bir yerde bulu?al?m sohbet edelim ?u kitab? ?u konuyu tart??al?m fikirlerimizi payla?al?m demek geregi duymuyorsun hakl?s?n ba?kan?n görevi sosyal merkezler yerler açmak ama halk istek yapmadan gençler belirli konularda taleplerini bildirmeden ve hatta bu konu üzerinde s?k??t?rmadan maalesef ki ne Nizipte nede ba?ka yerde hakk?m?z olan faliyetlere kolay kolay ula?am?yoruz biz istemedikçe biz talep etmedikçe ve talebimin gidi?at?n? gözlem alt?na almad?kça ne bir ad?m ileri ne bir ad?m geri gidemeyiz .sana tabiki hak veriyorum ama bir noktaya kadar neden bir folklor ekibi kurmay? denemiyorsunuz gerçi Nizipte bu konuda bir faaliyet olup olmad??? konusunda bilgim yok ama yoksa bile ba?kanla konu?up dü?üncelerinizi açıklay?p ondan destek istemeye size yer göstermesini talep etmeye hakk?n?z var bence birazda siz giri?imci olun her?eyi ba?kandan beklemeyin beklentilerinizi taleplerinizi ona ula?t?rın....
ahmetaksoy Üye
evet,arkada?lar çok güzel ve vhim bir konuya parmak pasm??s?n?z.sizleri kutlar?m.bügün ilçemizin tüm kö?eleri.k?rathane,kafe,internet salonlar? ve bir yenileri aç?l?yor.neden mi?bence bilgisizlik ve tembellikten kaynaklaniyor.k?saca,Nizip te ?ahs?m? pek tan?mayan ve bilmeyen yok?ama gelin görelim ki?madalyonun esas yüzü öyle de?il?baz? arkada?lar sosyal aktivitelere de?inmi??ben bu söylemlere kat?lmiyorum*?burada büyük bir yan?lma var.çünkü sosyal manada özellikle ben,bu tür etkinlliklere s?k s?k öncülük ediyorum ama?ilgi olmuyor.demek ki,Nizip li etkinllikleri de pek önemsemiyor.peki nedir tüm bunlar? o halde esas konumuza gelelim,Nizip te kahve ve internet kültürü ba??n? alm?? gidiyor?oda önü al?namayacak derecede ,tehlikeli ve korkulur ?ekilde,tüm yurtta oldu?u gibi?bizdede bu yo?un. arkada?lar,HEM,?LÇE M?LL? E??T?M,BELED?YE,KAYMAKAMLIK,?LÇE SPOR MÜDÜRLÜ?Ü VE S?V?L TOPLUM ÖRGÜTLER? ellerinden geleni yapiyor ,fakat ilgi olmasa siz ne yapabilirsiniz? tek cevab? var,oda,halk?n ço?u ve gençlerimiz h?zla yolda çıkmaktad?r.eski ba?l?l?k ve çal??kanl?k ence tarihe gömüldü?bügün hangi kahvede kitap kolu veya bölümü var,veya satranç veya domino var? ?imdi kumar oyunlar ba??n? alm?? gidiyor.küçücük çocuklar gece yar?larına kadar internet salonuna tak?l?yorsa,bizleri çok büyük tehlikeler bekliyorun.büyük i?areti dir. Çözüm önerilerim,aileler,yani veliler öncellikle çocu?u ile arkada? olmal? gelece?in temsilcileri olan gençlere sahip olmal? h?zl? bir ?ekilde sportif alanlara yat?r?m yap?lmal?.san?r?m bu alanda N?Z?P BELED?YES?N?N ÇALI?MA PRO?RAMINDA BU ALANLARLA ?LG?L? B?R KAÇ PROJES? MEVCUTTUR.bence sosyal manada çok özverili çal??mak gerekmektedir, bu nedenle yaz?lacak ve ifade edilecek.bir kaç tezim söz konusu olup y?larcad?r.sosyal ve kültürel anlamda yapt???m çal??malar ?ahs?ma çok büyük tecrübe etme ?ans? kazand?rm??t?r. B?ZLER ?NSANLARIMIZI VE ÇOCUKLARIMIZI SEV?YORSAK LÜTFEN ONLARLA ARKADA?LIK DÜZEY?NDE DERT ORTA?I OLUP,MUTLU VE BA?ARILI B?R GELECEK ?Ç?N ÇALI?MALIYIZ... SEVG?LER......................... .
hazal1 Üye
?nternet Cafe'lerin yayg?nla?t?r?lmas? da bir çözümdür.Nizip'te 2 tane kültürlü ve gerçekten temiz internet cafe var..bu gibi yerlerin te?vik edilmesi gerekir..Hem bilinçlenme hem de teknolojik geli?im süreci bilgisayarlardan geçmektedir..Aras?ra oyun ve arkada?l?k olacakt?r elbet ama yine de faydal? görmekteyim.
suat sabuncu Üye
sevgili hem?erilerim 1-?NTERNET KAFELER KEL?ME ANLAMINDA OLDU?U G?B? ULUSLARARASI KABLO ?LE B?LG? ALI? VER??? SA?LANMASI ?Ç?N VAR OLAN B?R TEKNOLOJOD?R 2-OYUN OYNAMAK 3-F?L?M SEYRETMEK 4-ANCAK B?LG?YE -KÜLTÜRE DOYDUKTAN SONRA YAPILMASI GEREKEN ?EYLERD?R MALESEF ÜLKEM?Z TAM TERS?NE UYGULAMAKTADIR.HER KONUDA ?N?ALLAH AB DEN SONRA DE????R. 5-UNUTMAYALAIMK? HRE ?EYE??T?M VE Ö?RET?MLE ALAKALI 6-HER ?EY ?HT?YAÇTANDO?AR-?YT?YAÇSIZLIKTAN BATAR VEYA KAYBOLUR 7-N?Z?P ?N SOSYALYAPISI 1977 DE SONA ERD? YEN? DÖNEM BA?LADI O ZAMAN BEN?M B?LD???M A?LECE G?TT???M?Z4 S?NEMA VARDI- YILDIZ S?NEMASI ÖZALKAN S?NEMASI PARK S?NEMASI ADALET S?NEMASI TELEV?ZYON VE KAP?TAL?Z?M YAN?PARA A?LEN?N SOSYAL DAYAN I?MANIN ARKADA?LI?IN-DOSTLU?UNÖNÜNE GEÇT? S?Z N?Z?PTE YA?AYANLAR ?Ç?N BU AZ DE???T? HER ?EY PARA VE ZENG??NL??E BA?LANMI? GÖZÜKÜYOR AMA ?STANBULDA BU S?Z?N YA?ADIKLARINIZI B?Z ANCAK 2-3 SENEDE B?R YA?IYORUZ MEMELEKETTE KÜLTÜREL ETK?NL?K ?Ç?N YÜREKL? CESUR MEDEN? CESARET? YÜKSEK DED?KODUYA KULAK ASMAYACAK KEND? KANITLAMI?-GENÇ L?DERLERE ?HT?YAÇ DUYULMAKTADIR HEMDE UZUN ZAMANDIR 1990 YILKINDAN BU TARAFA Y?NE SÖYLÜYORUM ÜLKELER-TOPLUMLAR VE ?NSANLAR KEND? KADERLER?N? KEND?LER? YAY?N EDER KEND?LER? G?B? YÖNET?C? SECER KEND?LER? ?STED?KLER? ?EK?LDE YA?ARLAR MI? SEVG?LER?MLE SUAT SABUNCU
ahmetaksoy Üye
evet,arkada?lar ben,inter net te kar?? olan bir ki?i de?ilim.ne olur yaln?? anlamay?n.lütfen.inter net gerçekten güzel bir nimettir.ancak kürpecik ,çocukların buralarda kötü al??kanl?k ö?renmelerine kar??y?m. k?saca ,kötü al??kanl?klar nedeni ile kar??y?md?r.tabi ki ça?a ayak uydurmam?z gerekiyor.hemde fazlas? ile,bu laz?md?r.savunuyorum.sayg?lar. ......
alibey2727 Üye
Her yerel secimde adayların not olarakda düşsedelerde genclik için sözler vermiyor degil lakin söz verenin cebini düşünmekden zamanı yokki ne yapsın adam

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim