Anadolu gençlik dergisi Nizip temsilciliği, kutlu doğum haftası münasebetiyle liseli öğrenciler arasında “ Hz. Muhammed ve örnek şahsiyeti” konulu ödüllü bilgi yarışması düzenliyor.
Anadolu gençlik dergisi Nizip temsilcisi Halil Çetin: “Alemlere rahmet olarak gönderilen ve gelişiyle küfür karanlığını nebevi nuruyla aydınlatan yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) mübarek doğumunu en iyi şekilde kutlamak için bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Bunlardan ilki , ödüllü bilgi yarışması, diğeri ödüllerin de verileceği gece programıdır.
Bilgi yarışması için kayıtların ABC kitap kırtasiye’de devam ettiğini, kayıtların 13 nisan 2007 Cuma günü sona ereceğini; yarışmanın 15 nisan 2007 Pazar günü saat 10.00 da Nizip Cumhuriyet ilköğretim okulu’nda yapılacağını belirten Halil Çetin , bilgi yarışmasının çoktan seçmeli test mahiyetinde olduğunu ve soruların Gaziantep Anadolu Gençlik Derneğinin oluşturduğu uzman bir kadro tarafında bilimsel ölçütlere göre hazırlandığını ifade etti.
Ödül olarak ; dereceye giren ilk üç kişiye 2007-2008 öğretim yılı için ÖSS hazırlık bursu, ilk on öğrenci arasına giren yedi kişiye ise çeşitli mansiyon ödülleri ve sürpriz hediyelerin verileceğini bildirdi.
Ödüllerin 01.05.2007 Salı günü saat 20.30 da Nizip belediyesi Düğün salonunda konuşmacı olarak ilahiyatçı, araştırmacı yazar M. Nezir Gül’ün katılacağı gece programında kazanan öğrencilere verileceğini açıkladı.
İnsanlığın kurtuluş reçetesini kuran-ı Kerim’i ve onun canlı yaşanması olan Hz. Muhammed’i anlayıp yaşamak olduğunu belirten AFD temsilcisi Halil Çetin liseli bütün öğrencilerimizi Hz. Peygamberi tanımaya, açılan yarışmaya katılmalarını beklediklerini ve tüm Niziplileri kutlama gecesine davet ettiklerini ifade etti.
KAYNAK : NİZİPOLAY.COM
Resmi Kurum Duyuruları
ANDOLU GENÇLİKTEN KUTLU DOĞUM HAZIRLIKLARI
mükemmel bir faaliyet.halil başkanı ,mahmut beyi,ibaram beyi ve diğer arkadaşları kutluyorum.
tebrikler. anadolu gençlik kuran ziyafetiyle gönüllere taht kurdu . faaliyetlerinin devamını bekliyoruz.
anadolu gençlik derneği her zamn ilklere imza atacaktır sayın joseph . ALdığım duyumlara göre bu yaz hiç beklenmedik bir çıkışla popüler bir sanatçıyı nizibe getirmeyi pılanlıyorlar. ismini vermeyeyimim? şimdi ?
Evt burada anadolu gençligin faliyetlerini goruyorum.Çok güzel...
ben ce anadolu gençlik bazen uyuyor inşaallah çalışırlar
böyle güzel faaliyetler için teşekürler emegi gecenleri tebrik ederim
böyle faaliyetler için teşekkürler ayrıca geçen günler ahmet gülderen abimizi nizibe getiren semerkand dergisi Nizip temsilciliğine çok teşekkür ederiz.
BAŞKA NİZİPTE ANADOLU GENÇLİĞİN YAPTIĞI GİBİ FAALİYETLER YAPACAK KURUMLAR VARSA MÜMKÜNSE BURAYA YAZSIN . HABERDAR OLALIM. SONRA BAŞKALARINDAN DİNLEYİP TÜH BE DEMİYELİM..
ALLAH YATANDANDA KALKANDANDA RAZİ OLSUN
Anadolu Gençlik Dergisi Nizip temsilciliğini, bu anlamalı faaliyetinden dolayı tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun. Başta Halil, Mahmut, H. Faruk, İbrahim beye ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Nizip Halkınıda gösterdiği ilgi çok iyi.
Kutlu Doğum Haftası 5-6 yıl önce böyle coşkulu ve yaygın olarak kutlanmıyordu. Hamdolsun şimdi haftalar boyu sürüyor. Bu çığırıda Andolu gençlik açmıştır. Geçen yılda Kuran ziyafeti gibi müthiş bir organzasyonu başarı ile gerçekleştirmiştir. Anlaşılan bazıları uykuda olduğu için farkedememişler.
Böyle çalışmayı yapan Anaolu gençlik derneği yöneticilerine teşekkür ederim.
başka böyle güzel çalışma varmı??
hazreti muhammed kimdir ? sorusuna cevaplarımızı yazalım ?
inandığımız ve yolundan gittiğimiz kutlu insan kimdir ?
faydalı linkler
www.hzmuhammed.net/
https://www.hazretimuhammed.org
www.hz-muhammed.net
PEYGAMBERİMİZ (SAV) İNSANLARDAN HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEDEN SADECE ALLAH'IN HOŞNUTLUĞUNU ARAMIŞTIR
İslam dininin en temel özelliklerinden biri, insanın tüm yaşamını Allah korkusu üzerine bina etmesi ve tüm ibadetlerini de yalnızca Allah'ın rızasını, rahmetini ve cennetini kazanmak için yapmasıdır. Allah bir ayetinde müminlere "De ki: "Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah'ındır" şeklinde buyurmaktadır. (Enam Suresi, 162)
Kuran'da, "Ancak tevbe edenler, ıslah edenler, Allah'a sımsıkı sarılanlar ve dinlerini katıksız olarak Allah için (halis) kılanlar başka; işte onlar mü'minlerle beraberdirler. Allah mü'minlere büyük bir ecir verecektir" (Nisa Suresi, 146) ayetiyle de müminlere, dini sadece Allah için, başka hiçbir amaç katmaksızın yaşamaları emredilmiştir. Bir kimsenin Allah'a sımsıkı sarılması, Allah'tan başka bir ilah olmadığını bilerek, hayatını yalnızca O'nu razı etmeye adaması ve her ne olursa olsun Allah'a olan sadakatinden vazgeçmemesi o kişinin ihlas sahibi olduğunu gösterir.
İhlas sahibi bir mümin, yaptığı işler ve ibadetlerle Allah'ın dışında bir başkasının sevgisini, hoşnutluğunu, takdirini, ilgi ve beğenisini elde etmeye çalışmaz. İhlas sahibi müminlere en güzel örnek Hz. Muhammed (sav) ve diğer peygamberlerdir.
Peygamber Efendimiz, sadece Allah'ın hoşnutluğunu aramış, hiçbir çıkar veya dünyevi bir kazanç düşünmeden, hayatı boyunca Allah'ın rızasını, rahmetini ve cennetini kazanmak için çaba göstermiştir.
De ki: "Ben, buna karşı sizden bir ücret istemiyorum ve (kendiliğinden) bir yükümlülük getirenlerden de değilim." (Sad Suresi, 86)
De ki: "Ben sizden bir ücret istemişsem, artık o sizin olsun. Benim ecrim (ücretim), yalnızca Allah'a aittir. O, herşeye şahid olandır." (Sebe Suresi, 47)
Sonra birbiri peşi sıra elçilerimizi gönderdik; her ümmete kendi elçisi geldiğinde, onu yalanladılar. Böylece biz de onları (yıkıma uğratıp yok etmede) kimini kiminin izinde yürüttük ve onları (tarihin anlatıp aktardığı) bir olay kıldık. İman etmeyen kavim için yıkım olsun.
(Müminun Suresi, 44)
kardeşler inşallah bundan sonra calışmalar dahada iyi olaçak.kanatim bu yöndedir.tüm Nizipli kardeşlerin yardımını ve eleştirilerini bekleriz.
BU CALIŞMA İÇİNDE SAYIN DEĞERLİ ARKADAŞLARI KUTLAR CALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİM.
konuyu açtım ve uzaklaştım biraz. tekrar geldim . inşaallah dahe iyi çalışmalar yapacaktır a.g.d tabi semerkandın düzenlediği proğram da süper di diyebilirim. ahmet gülderen gerçekte güldüren değerli bir dostumuz. muhabbetle kalın..
allah razı olsun,emeği geçenleri kutlarım
Bu ve benzeri çalışmalar güzel. Ama sadece böyle çalışmalara iyi güzel olmuş demektense herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Hep birilerinden beklemek ne kadar doğru?
Eleştiri çok kolaydır ve ucuzdur. Ama birşeyler ortaya koymak o kadar kolay değil. İnşallah hayırlı çalışmalar artarak devam eder.
eren beye katılıyorum.erenbilgili;50021 wrote:Bu ve benzeri çalışmalar güzel. Ama sadece böyle çalışmalara iyi güzel olmuş demektense herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Hep birilerinden beklemek ne kadar doğru? Eleştiri çok kolaydır ve ucuzdur. Ama birşeyler ortaya koymak o kadar kolay değil. İnşallah hayırlı çalışmalar artarak devam eder.
sizin gibi değerli dostların yorumlarına katılıyorum. ben şahsım olarak toplumun yararına olan her konferans ,toplantı, panel vb çalışmaları sonuna kadar destekliyorum. fertler olarak çalışırsak mutlu oluruz inşaallah. hani kişi sevdiğiyle beraberdir denir.. biz iyileri seviyoruz ve inşaallah onlarla birlikte hesap vereceğiz rabbimize... hürmetler
dün akşam güzel bir proğram yapıldı. belediye düğün salonunda. gerçekten harikaydı. samanyolu tv nin sabah proğramı "merhaba yenigün" ün sunucusu değerli Asım Yıldırım sunucu idi....proğramda emeği geçen tüm dostlara teşekkür ederim. yüreğinize sağlık..
ALLAH TÜM MÜSLÜMANLARA YARDIM EYLESİN.amin
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.