Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Comenyus Okul ortaklığı projesi çerçevesinde kabul edilen proje kapsamında Türkiye’de okul ziyaretlerine başlayan İspanya’dan ve Almanya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler Nizip İlçesinde ilk olarak Nizip Yatılı İlköğretim Bölge okulunu ziyaret ettiler. Burada okul Müdürü ve Öğretmenleriyle görüştüler. Yapılan görüşme sonucunda Nizip Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Toplantı Salonunda bir araya gelen misafir öğretmen ve öğrenciler halk oyunları gösterisi izledi. Yöreye ait türküler dinlediler. Hallerinden oldukça memnun olan İspanyol ve Alman Öğretmen ve öğrenciler Türk İnsanını çok sevdiklerini her fırsatta Türkiye’ye gelmek istediklerini söylediler. .
Sorunlarımız Önerilerimiz
İspanyol ve Alman öğretmenler ve öğrenciler Nizip&
Başka birşey deseler şaşardım zaten.
bol çeşit yemek ve hürmetide gördülerse neden gelmesınlerkii
bizede faydaları oldusa ne alaaa...
avcı1973 ne yemeği ne alaka niye gelmişler acaba
orhan bey yazmış okumadınmı:)))) pirate382
Yurt dışından Zamanında Endüstri meslek lisesine gelmişlerdi...
Okul için bir onur kaynağı diye resimleri girişte asılı niyese !!
Yatılı Okulumuz hakkında görüşlerini çok merak ediyorum bilen varsa paylaşıra seviniriz.
bıze ne faydaları oldukı gelıp yıyıp ıcıp gıdıolar ıste bızımkılerde kendılerını kandırıolar nızıp ı sevmıslermıste neymıs yok orhan bey yok hepsı eglence zaman gecırme yoksa ne turk ınsanını sewecekler tabı sızler sewersınız onları ayrı mesele baska seylere bakın
çığlık çok acık sozlusun
çığlık ama haklısın gercektende
gerceklerı yazman gerekıo nızıplı memet bızenı elın almanından.
senı aramızda daha çok gormek ısterız
Sadece turist gözüyle baksak bile onlara kızmamak için yeterli bir neden olmazmı acaba ?
arkadaşlar biz de avrupa okullarını gezsek iyi değil mi. karşılıklı olursa diyalog iyi olur.
Bu ziyaret comenius okul otraklığı kapsamında YİBO tarafından hazırlanan ve ilgili ortaklarla yürütülen Roma öncesi Avrupa konulu bir projedir. Tarih, kültür v.s gibi konu başlıkları olan ve öğrenciler tarafından da yürütülen bir çalışimadır. Bu kapsamda daha önce İspanyayaYİBO tarafından ziyaret gerçekleştirilmiş ve ilgili konuyla ilgili preje çalışmaları yapılmış ve yıllık plan dahilinde şubatayındaYİBO da bir ziyaret gerçekleştirilmişve bölgemizdeYavuzeli dolmen mezar gibi tarihi yerler de incelemeler yapılmış, bölgemizin doal ve kültürel zenginlikleri tanıtılmıştır. Yine haziran ayında daYİBO dan öğretmen ve öğrenciler Almanya ya (Münih) bir ziyaret daha gerçekleştirilecektir.
Ayrıca bu konuyla ilgili bilinmesi gereken önemli bir tarafda şudur; 2005 verilerine göre ülkemizinComeniushavuzuna koyduğu paraelliüç milyon euro dur.Ülkemiz okulları tarfından harcanan ise sade onüç milyon euro.
Nizip te ilk olarak YİBO tarafından gerçekleştirlen bu tip projelerin sayısı oldukça artar da en azından ülkmizin havuza koyduğu paydan bizim insanımız faydalanır. Başkaları değil.
Şunuda ayrıca belirtmek isterim gelen İspanyol ve Almanlar YİBO nun derlik donanımları, labaratuvar ve çok amaçlı solonları v.s.ve preje çalışmalarına duydukları hayranlıktan başka şeye fırsat bulamadıklarıda bir vakaadır arkadaşlar
Fırsatı olanınbu okulu gezip görmelerini tavsiye ederim.Bir çok bilinen ve özel okullardan daha farklı olduğunu her anlamda göreceksinizSAYGILARIMLA.
Bu ziyaret comenius okul otraklığı kapsamında YİBO tarafından hazırlanan ve ilgili ortaklarla yürütülen Roma öncesi Avrupa konulu bir projedir. Tarih, kültür v.s gibi konu başlıkları olan ve öğrenciler tarafından da yürütülen bir çalışimadır. Bu kapsamda daha önce İspanyayaYİBO tarafından ziyaret gerçekleştirilmiş ve ilgili konuyla ilgili preje çalışmaları yapılmış ve yıllık plan dahilinde şubatayındaYİBO da bir ziyaret gerçekleştirilmişve bölgemizdeYavuzeli dolmen mezar gibi tarihi yerler de incelemeler yapılmış, bölgemizin doal ve kültürel zenginlikleri tanıtılmıştır. Yine haziran ayında daYİBO dan öğretmen ve öğrenciler Almanya ya (Münih) bir ziyaret daha gerçekleştirilecektir.
Ayrıca bu konuyla ilgili bilinmesi gereken önemli bir tarafda şudur; 2005 verilerine göre ülkemizinComeniushavuzuna koyduğu paraelliüç milyon euro dur.Ülkemiz okulları tarfından harcanan ise sade onüç milyon euro.
Nizip te ilk olarak YİBO tarafından gerçekleştirlen bu tip projelerin sayısı oldukça artar da en azından ülkmizin havuza koyduğu paydan bizim insanımız faydalanır. Başkaları değil.
Şunuda ayrıca belirtmek isterim gelen İspanyol ve Almanlar YİBO nun derlik donanımları, labaratuvar ve çok amaçlı solonları v.s.ve preje çalışmalarına duydukları hayranlıktan başka şeye fırsat bulamadıklarıda bir vakaadır arkadaşlar
Fırsatı olanınbu okulu gezip görmelerini tavsiye ederim.Bir çok bilinen ve özel okullardan daha farklı olduğunu her anlamda göreceksinizSAYGILARIMLA.
Sevgili candaroğlu geliriz gelmesine de,bizi kuru bir çayla kandırıp göndermeyesin Resmi aç
Hocam daha ayrıntılı yazsak.
Biliyorsunuz bizi tek şey kurtarır O da çalışmak.
Okul hakkında istatistikte istiyoruz.
Bizi bilgilendirseniz onur duyarız.
Sİz bazı arkadaşların biraz da mizah olsun diye yazdıklarına bakmayın.
Her gelen aynı zamanda zeugma için de bir tanıtım.
Okullarımız için aynri bir konu başlığı açasanız sorunlar ve yapılabilecekler hakkında.
Değerli Milli Eğitim Müdürümüzün katkılarından da bahsettseniz gurur duyardık.
Biliyorsunuz bizi tek şey kurtarır O da çalışmak.
(Orhan Kardeş okula tek başına mı gideceksin)
Edited by - felsefefe on 07.03.2007 10:08:02
Abi Nizip’e geleceğini duyduk ama ses seda çıkmadı. Hayırlısı ile bi gel senle nerelere gideriz Resmi aç
bence burdaki konunun amacı önemli
yatılı bölge okulumuz ve diğer okullarımızda okuyan genç kardeşlerimizin ilgi alanlarının genişletilmesidir.ülkemizinde parasının aktarıldığı bu fondan ilçemizdeki öğrencilerimizinde faydalanması önemlidir.
ayrıca yatılı okulun ilk açıldığı sene öğrenime başlayıp 8 yıl okuduğum okulumuda çok seviyorum..
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.