Resim kaynağı Zeugma antik kentinin, ihtişamlı zamanındaki bir güneş doğuşunu gösteren tasviri sizlerle paylaşmak istedim. Bu resim bana maille geldi Üzerinde değişiklik yaparak sizle paylaşıyorum.
Gerçekten fotograf büyüleyici.Fotografı biraz açmanız mümkün mü acaba? Sanırım karanlık gözüken yerleri aydınlatmak mümkündür.Bu şekilde daha güzel bir görünüm elde edilecektir.Bu tasviri ilk defa görüyorum.Bu tasvir acaba bulunan bir levha üzerinde mi yoksa bilgisayar teknolojisi ile tasarlanmış bir çalışma mı?.Bu şekilde bir mozaik tasvirinin kazılarda bulunduğunu hiç tahmin etmiyorum.Ancak yapılan arkeolojik kazılar ve çevre konumuna son derece uyumlu gözüküyor.Daha önceki yorumlarımda zeugma antik kentinin yanında bulunan dağın volkanik bir dağ olduğunu belirtmiştim.Volkanik dağlar genelde büyük höyüklere benzerler.Etraflarında bitişik dağ yaktur.Ayrıca sert lavların kaynaşması sonucu tepelerindeki çukurda zamanla yağmur suyu birikir ve doğal göletler oluştururlar.Veya çok temizdoğal kuyu suyu ihtiva ederler.Zeugma antik kentinin bir deprem sonucu yerle bir olduğu iddiları da bu volkanik tepecigin bir faaliyet anında harekete geçtiginin bir göstergesi olabilir.Ayrıca yapılan kazı çalışmasının bu şehrin henüz %30 ’nun gün ışığına çıkartıldığı ve halen %70’nin bu dağın yamaçlarında gizlendigini de düşünürsek yukarıdaki şehir planı oldukça mantıklı gözüküyor.Ancak o günün teknolojik koşullarını yansıttığı hususunda bazı şüphelerim var..
.
mimar yapısı ayaka, bestakar suskun besteler kulakta.Bu dünya yaratanların dünyasımı ki yaratanlar bir bir göçüp gitmekte.Nerelerden nereye bir ibret tablosu bana göre.Emekleriniz için teşekkürler.
Yukarıdaki Zeugma resmi bana geldiğinde sade bir suluboya çizimdi, sanırım Başbakan veya bakanlar geldiğinde Zeugma yerleşim alanının göstermek üzere hazırlanmış. Ben hafif kabartma ve güneş efekti vererek bir Zeugma animasyonu hazırlamaya çalıştım. Hazal hanımın önerisi üzerine rengi biraz daha açtım. Fakat renk açıldıkça ilk zamanki tan yeri görüntüsü kayboluyor. .
Aşağıya Zeugma antik kentindeki yerleşim yerlerinin gerçeğe yakın bir görüntüsünü ve alta doğru, Zeugma da şuansu altında kalan ve eşsiz Zeugma mozaiklerinin çıktığı zengin Zeugma villarını görebilrsiniz... Kurtarılamayan bir çok Zeugma mozaiği ya üzeri kapatılarak barajın ömrüne bırakıldı, ya da hiç çıkarılamadı....
Resim kaynağı .
.
bu büyük bir üzüntü ve bir tecessüs.Tarihimizi diri diri ve bilerek sular altına verdik.İşin siyasi içeriği ne antlaşmalara atılan imzaların önemi yazık oldu gitti.Şu anda ise kırıntılarla uğraşıp duruyoruz.Sıra ashab-ı keyifte yer dolan bu illet gün gelipte eşiğimize dayanır mı acaba?
alıntı:
"quote" hazal1 demişki:
Gerçekten fotograf büyüleyici.Fotografı biraz açmanız mümkün mü acaba? Sanırım karanlık gözüken yerleri aydınlatmak mümkündür.Bu şekilde daha güzel bir görünüm elde edilecektir.
Resim kaynağı .
Resmin rengini biraz açmaya çalıstım. Resmi aç
Edited by - semper on 3/13/2007 09:20:05 AM