Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

yekgul_ Üye
kımse varmı acebee???:):):):)
yekgul_ Üye
ey gönul gene bu gece kederım geceden yuce gel susalım beraberce böyleymıs karayazımızz heyy..!!!
Gökhan Dokuyucu Üye
aramıza hoş geldiniz Yekgül.. sitemize katkılarınızı bekliyoruz;)
Gökhan Dokuyucu Üye
Bir gün bizde dinlemek isteriz... divane aşık gibi Divane aşuk gibi da yar dolaşırım yollarda Divane aşuk gibi da dolaşırım yollarda Kız senun sebebune Kız senun sebebune Kaldım istanbullarda kaldım istanbularda Kız senun sebebune Kız senun sebebune Kaldım istanbullarda kaldım istanbularda Baban beni Babandanda bir kerecik istesin. Baban beni Babandanda bir kerecik istesin. Allahin emri ile,Allahin emri ile Gelinim olsun desin,Gelinim olsun. Allahin emri ile,Allahin emri ile Gelinim olsun desin,Gelinim olsun. Sar belune belune da karadeniz kuşağı Sar belune belune da karadeniz kuşağu E kız sende delisun E kız acep delisun Alsam hapu uşağu Alsam hapu u E kız sende delisun E kız acep delisun Alsam hapu uşağu Alsam hapu u Yüksek dağun kuşiyum da selviye konacağum Yüksek dağun kuşiyum da selviye konacağum İste beni babamdan iste beni anamdan Vermezse kaçacağım Vermezse kaçacağum İste beni babamdan iste beni anamdan Vermezse kaçacağım Vermezse kaçacağum Al şalum yeşil şalum da dağlaru dolaşalum Al şalum yeşil şalum da dağlaru dolaşalum Sen yağmur ol ben bulut sen yağmur ol ben bulut Maçkada buluşalum Maçkada buluşalum Maçkada buluşalum Maçkada buluşalum zara
nizipli_mehmet Üye
yekgul hosgeldın katkılarını beklıyoruz gokhan abının dedıgı gıbı
yekgul_ Üye
eywallah saolunn arkadaslar Resmi aç
Gökhan Dokuyucu Üye
Ne kadar kibirli dursa da Bardağın önünde eğilir çaydanlık Öyleyse bu büyüklenme niye? Bu kibirbu gurur niçin? Mütevazi ol, hatta bir adım bile geçme gurur kapısından; Bardağı insan bunun için öper daima alnından…. Erkin VAHIDOV..
nizipli_mehmet Üye
SENSİZLİK ÇOK ACI Sensizlik öğle acı veriyor ki bana Dalıp dalıp gidiyorum bak uzaklara Kalbim derinden sızlıyor ağrıyor işte Küsüyorum işte ben bu yalnızlığıma Perişan olsam da yaşadığım bu hayatta Mutlu olacağım belki öbür dünyada Senden önce yaşamadım ki ben sevdayı Sen öğrettin bana sevmeyi ve de aşkı Bense kıymetini bilemedim belki de Bilmelisin sen varsın sadece hayatımda Sensizlikten ötesi nedir ki zaten bana Ben bir kere sevdim bunu anlasana Başkasına nasıl veririm kalbimi bir daha. Onun sadece sende olduğunu anlasana Beni sevecek bir başkası olamaz hayatımda Sensizlik çok acı veriyor inan ki bana. Bir kez daha benim yanımda olsana..
nizipli_mehmet Üye
BIRAKIYORUM..... NE SENİ NEDE SEVGİNİ İSTİYORUM SENDEN. SANAOLAN ÇOCUKSU SAF SEVDAMI SANA BAĞLI CANIMI İSTİYORUM. SANA EN BÜYÜK CEZA;YANLIZLIĞI BIRAKIYORUM..... GÖZLERİMDEN AKAN YAŞALARA DEĞİL.. SANA ACIYORUM.. YÜREĞİME SAPLADIĞIN HANÇERE DEĞİL SENSİZ GECELERDE KURDUĞUM HAYALLERE YANIYORUM... SANA OLAN SEVDAMDAN DEĞİL... KADERİMDEN KAÇIYORUM... SANA EN BÜYÜK CEZAYI YANLIZLIĞI BIRAKIYORUM SANA SENSİZ YAŞAYAMAM DEMİŞTİM... YAŞIYORUM... SENSİZ GÖZLERİM GÜLMEZ DEMİŞTİM... GÜLÜYORUM... SENSİZLİK NEFES ALMADAN YAŞAMAKSA, SENSİZLİK ACI ÇEKEREK GÜLMEKSE YAŞIYORUM GÜLÜM SENSİZLİĞE MAHKUM OLAN BENLİĞİMLE.....
nizipli_mehmet Üye
(:) Onu sevmiyorsun demektir (:) O durmadan kaçıyor; Sen ardından gitmiyorsan; O günün her saatinde saklanıyor, Sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; O sana acıların en büyüğünü tattırıyor, Sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; Boşuna aldatma kendini, Onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, Dudağındaki sigarada , Okuduğun kitapta, Mırıldandığın şarkıda, Söylediğin şiirde, Gördüğün rüyada Ve yaşaman icin Ciğerlerine doldurduğun havada O yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; Onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, Örneğin; onsuz kırmızı kırmızılığının, Mavi maviliğinin farkında değilse, Beyaz yalnız o giydiği zaman Güzelliğini haykırmıyorsa, Sabahları onu görünceye kadar Güneş doğmuyorsa Ve onsuz gökyüzü geceleri Aya, yıldızlara hasret değilse Onu sevmiyorsun demektir..
nizipli_mehmet Üye
AYRILDIM SONUNDA SENSİZLİK HARAM HAYAT HARAM OLDU GÖZLERİM SENSİZ GÖÖRMEZ KULAKLARIM SENSİZ DUYMAZ NEREYE BAKSAM SEN VARSIN BURDA HEP KALBİMDESİN KALBİMDE HALA KULAKLARIM DA ÇINLAR SESİN HALA SENİ SEVİYORUM DEYİŞİN AYRILDIK İŞTE MUTLUMUSUNUZ AYRILDIM SONUNDA
Subutay Üye
Arkadaşlar şiirler çok güzel, ama resimli şiirlere ara mı verildi ne? Hadi boş durmak yok...
baba_sultan Üye
VALLAHİ GÜZEL BİR BÖLÜM OOMUŞ DELİ COK HOŞ YORUM
nizipli_mehmet Üye
baba sultan sıır guzel olmusta bunun ıcın ayrı bolum acmaya gerek yoktukı sıır sever nızıplıler bolumunede atabılırdın bence ama sen bılırsın
Subutay Üye
Bu şiiri, yolda yürürken karşılaştığım bir çocuğu düşünerek kaleme aldım, beğeninize sunuyorum: HURDACI ÇOCUK. Bir hurdacı çocuk gördüm dün, Önünde arabası, içinde birkaç eski güğüm. Vakit okul saatiydi, O’nun için çok mu önemliydi? Aşındıracaktı tüm sokakları. Toplayacaktı en işe yarar parçaları. Yüzüne baktım derin bir yorgunluk, Bezginlik, kırgınlık ya da hırçınlık... Okunabiliyordu tüm hisleri Ve üç numara saçının altındaki beyni. “Niçin bunu yapmalıyım?” diyordu. Belki de sırf bu yüzden “O”na sitem ediyordu. Yırtık kazak, sökük pantolon, eski ayakkabları; Soluk benzi, kan çanağı gözleri, kirli tırnakları… O da isterdi elbet pırıl pırıl giyinmek. Cebinde bir yığın harçlık; harcamak onarlı tek tek. Ben bunları düşünürken, O sokağın sonuna vardı. Daha akşam olmadan gecenin karanlığına karıştı. Bir daha görür müyüm o çocuğu-adını bile bilmiyorum Ama O’nun gibi birçoğunu biliyorum.. Bir hurdacı çocuk gördüm dün, Önünde arabası, içinde birkaç eski güğüm…. Subutay.
fsoyarik Üye
Tek kelime ile Harikasın.Selamlar
fulya Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
SUBUTAY ŞİİRİN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLMUŞ.
nizipli_mehmet Üye
fatıh abı supersın
nizipli_mehmet Üye
’’Sen (sağ), ben (selamet)’’...
Resim kaynağı
. Severim mum ışığını... . Birde loş bir ortamda yazı yazmanın keyfi başkadır... . Aklına hep güzel şeyler gelir insanın.... Hayatın kötü atıkları işleyemez ruhunuza... . . Arıtma görevi görür mum ışığı aydınlığı ve sıcaklığı ile kişiliğinize... . . Öyle ki kelimelere haksızlık edildiğini bile düşünürsünüz... . İnsan haklarını aşar olay, . Kelimeler beyninize müracaat eder uğradıkları haksızlıklar yüzünden, sanki beyniniz bir sendika! . . ’Sağ’ ve ’selamet’ onlardan ikisidir... . İkisi de birbirinden güzel ve temizdir... . Mutluluğu, gururu, sevgiyi, birlikteliği temsil eder... . . ’Sağ’ bir çocuğun dilinde anne sevincine dönüşür... . . —Annen sağ mı, ölü mü evladım? . —Sağ... . . ’Selamet’ bir dostluk imgesi oluverir, . Işıldayan iki çift dost gözünde... . . —Ben çıkıyorum... Akşama gelirim... . —Selametle ’dostum!’ . . Ayrılığa yamamışız bu güzellikleri, . Hem de ikisini birden... . . —Ayrıldınız değil mi? . —Evet, ayrıldık... ’’O sağ ben selamet...’’ . . Fesada ve ikiyüzlülüğe yamamışız bu güzellikleri, . Hem de ikisini birden... . . —İşin bitince ne olacak onunla? . —İşim bitince ’’O sağ ben selamet...’’ . . Alçaklığa ve puştluğa yamamışız bu güzellikleri, . Hem de ikisini birden... . . —Bu kaçıncı sevgili? . —Ben takılmam bir kıza... İşim bitince ’’O sağ ben selamet...’’ . . Kelimelerin hakkı nasıl yine onlarla aranır? . Okuyucuda bir yere kadar sevgilim... . . Bir yazı yazarsın... Elli kişi okur, . Ellisi de istediği gibi yorumlar... . . Hissetmek ile anlamak arasında ki farkı çözecek kadar . güçlü değil insanoğlu, . . Her şeyi anlamak istediği gibi anlar... . Bu uğurda kelimelerin anlamını bile değiştirir... . Onların hakkını yer! . . Beni sen hissediyorsun yalnızca... . En çıplak halimle basıyorsun ince göğsüne... . Bu iki kelimeyi de basalım olur mu bağrımıza? . . Ayrılığı simgelemesinler bizde asla... . Birbirimizi hissettiğimiz gibi hissedelim her ikisini de... . . Çıplak, yalın, . Toprak ve güneş gibi... .
Subutay Üye
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Mehmet son attığın şiir çok manalı..
nizipli_mehmet Üye
bılıyom onun ıcın attım

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim