Resim kaynağı
Şehrin trafiğini alt üst edenCumhuriyet İ.O. satılarak yerine işmerkezi yapılmalıdır..
Elde edilen gelirle komple bir okul ve gerçek oyun alanlarının olduğu bir bahçe yapılmalıdır..
Şehrin çarşısının ortasında kalmış okul olurmu? Buraya hangi mahallenin çocukları geliyor?.
.
---Altında bir işyeri ve üstünde okul.
--- Okulun komple taşınması ve altı otopark, üstü işmerkezi.
--- Okulun tarihi değeri ve anılarımız !.
karar vermek zor..
Neresi Harika Geldi Sana Her Yer İş Merkezi olsun Öylemi Zaten Uzun Çarşıda Böyle Yıkılmadı mı Saçma Bir Yol Genişletme Amacı ile Şimde Ne oldu TEK YÖN o zaman iki araba geçiyordu zaten AH AH. yazık bize :(
Aslında bizim sorunumuz biraz kendimizde...
adminimizin dediği gibi, faydalarını sıralarken en sonda okulun tarihi ve de anılar unutulamıyor.
Nizipin hem trafik olarak hem de çarşısıolarak tam anlamıyla merkezinde yer alan bu okul, bir çok kişide anıları bulunmasına rağmen, bence de artık sorunlar vermeye başlamıştır.
okulun Nizipli vatandaşın gözünde Nizipin en kaliteli okullarından biri olması sebebiyle bu okulun mevcudu, olması gerekenden her zaman çok daha fazla oluyor, ve de okulun başlama ve de bitiş saatlerinde mevcut trafiğin yanında öğrencilerinde çıkması sıkışıklılığa sebep olabildiği gibi tehlikelerede sebep olabilir.
Okulun taşınması ne derece çözüm getirir veya nereye taşınması gerektiğine nasıl karar verilir, biraz kafa yorar ama neticedeo bölgede yapılacak olan planlarla ilçemizin ekonomik yönden çok kazançlı çıkacağı fikrindeyim..
bence cumhuriyet ilköğretim okulu başka yere taşınmalı.Ama yerine iş merkezi yapılıp eski anılar çöpe atılmamalı..
şu anki binası yeniden dizayn edilerek bir müzeye dönüştürülmelidir.Böylece tarihi yapı korunmuş olur,yoğunluk ve keşmekeş te ortadan kalkmış olur..
ne dersiniz,fena mı?.
Fiziksel yeterliliği iyi bir yere taşınmalı. Ancak binanın iş merkezi olarak kullanılması aynı tarfik yoğunluğuna sebeb olacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür merkezi, Sergi salonu yada Nizip ile ilgili bir müze yapılabilir. Okul problemine gelince zaten öğrencilerinin tamamına yakını Cumhuriyet mahallesi dışındaki yerlerden; Nizipte geniş bir arazi üzerine iyi bir eğitim kompleksi kurularak Cumhuriyet ilköğretim okulu taşınabilir bence.
Bence bu Okulun giriş çıkış saatleri, bizimde gördüğümüz gibi tam anlamıyla tehlike saçıyor. çünkü İlçemizdeki trafik karmaşasının yoğun olduğu yerlerden birisi deCumhuriyet İlkögretim okulunun bulunduğu yer..
Özellikle de servis araçlarının okul etrafındaki sokak ve caddelerde yarattıkları sıkıntıyı da katarsak. Bu okulun buradan kaldırılması kesinlikle yerinde ve doğru bir karar olmuş olacak..
Öğrencilerin her an trafik kazası geçirmeleri an meselesiyken okulun tarihi yapısı bence ikinci planda kalmalıdır. Burası farklı bir amaçla kullanılmalıdır. Resmi aç .
Kardeşim Cumhuriyet i.O. hiç bir tarihi ve turistik değeri yoktur..
Müze dir anıdır bunlar boşlaf realiteleri göz ardı ederek Nizip i büyük şehir yapamayız....
OKUL YIKILIP OTOPARK VE ÜZERİ İŞYERİ YAPILMASI GEREKİR.HEM ÇARŞIDAKİ TRAFİK VE PARK SORUNU ORTADAN KALKAR.OKUL ASKERLİK ŞUBESİNİN YANINDAKİ BOŞ ARAZİYE YAPILIRSA TRAFİK RAHATLAR (SERVİS TAŞIMACILIĞI VE ÖĞRENCİ AÇISINDAN)VE DAHA GENİŞ İMKANLARA SAHİP OLUR.BU KENDİ FİKRİM BÜYÜKLERİMİNDE FİKRİNE SAYGI DUYARIM..
İ.
Ya allahınızı severseniz gzünüzün yağını yiyim yapmayın böle.. .
bu trafik işi öle otopark yapma ile biter mi hiç yav.. .
Görende sanki dersin otoparkı yapınca herşey hallolacak sanki efsunlamış gibi arabalar azalacak... yok daha neler... .
Artık ciddi ciddi düşünülmesi gereken en mantıklı çözüm o bölgenin iş yoğunluğunu azaltmaktır.. Neden diye sorarsanız Nizipin tümfinansal işlemleri burada gerçekleşiyor..Buna ek olarak belediye ve tek kültür merkezimiz diyebileceğimiz Belediye salonu da o bçlgede bulunuyor.. Ya bankalar yukarı taşınacak (veya 2. şubeler açılacak ki bu çok zor.)ya da orhan abinin dediği gibi belediyeye müsait bir yeni yer yapılacak..
Ama kesinlikle Okul yıkılmasın.... Çünkü cumhuriyet i.ö.o çakıl taşı değildir.. temel taştır Nizip için...
Ha bunu da söylemeden edemem iş merkezi yapılınca trafik olmayacakmı hemde iki olmazsa ne olim.. .
saygılaar.. kimse kaale almaz ama ben içimi dökeyim...
BENCE YIKILMASI VEYA SATILMASI İÇİN DAHA ÇOK ERKEN İLERKİ ZAMANLARDA ÇOK GÜZEL BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLMAYA ADAY BİR YER ÖRNEGİN ÇETİNKAYA ,MİGROS VB .
MÜZE DİYORSUNUZ İYİ FİKİR AMA ZEUGMADAN ÇIKAN TÜM ESERLER GAZİANTEPTE SERGİLENİYOR. .
Edited by - kenan_karayilan on 28.11.2006 09:33
Cumhuriyet İlk Öğretim başka bir yere taşına bilir ;ama bana göre yeri satılmamalı.Mesela restore edilelek iyibir öğretmen evi yapıla bilinir.Böylece tarihi dokusu da korunmuş olur..
Cumhuriyet ilköğretim okulu ne satılmalı nede herhangi bir yere taşınmalıdır.Eğitim kalitesi ortada olan bir okulun taşınması bana göre yanlıştır.Nizip Lisesini tüm personel ve öğrencileriyle birlikte daha mükemmel yapılmış bir binaya taşındığı halde başarı garafiği ortada.İşte Cumhuriyet ilköğretim okulu da taşınırsa akibetinin lise gibi olacağını düşünüyorum. Çünkü bu binaların yapısı ve havası aynı değildir.Yapısı taştan havası yılların alıp götüremediği kokusundandır.İşte bu havanın teneffüs edilmesi; yıllardır varolan başarının devam ettirilmesine en büyük etkendir.Acaba Cumhuriyet ilköğretimdeki bu havayı teneffüs ettiniz mi?
Cumhuriyet ilköğretim okulu kesinlikle şehir merkezinden alınmalı, okulun giriş çıkış saatlerinde servis araçları trafiği adeta felç ediyor. Çocuklar içinde sorun oluyor. Okul yıkılmadan farklı amaçlar için de kullanılabilir..
Resmi aç .
cumhuriyetle yaşıt, tarih kokan bir okulu satmaktan ya da yıkmaktan bahsetmek bile ürkütüyor beni, trafik sorunu varsa bankalar için yada belediye binasıiçin alternatif bir yer düşünülmeli tıpkı gaziantep yeni çarşıda olduğu gibi
Edited by - e129172 on 11/30/2006 1:27:46 PM