Nizipden Duyurular Etkinlikler

41/2 Mevcut Stadyumun Yıkılması ve Yerinin Cami Olarak Değerlendirilmesi

Nizip Belediyesi Üye
41/2 Mevcut Stadyumun Yıkılması ve Yerinin Cami Olarak Değerlendirilmesi MEVCUT STADYUMUN YIKILMASI VE YERİNİN CAMİ VE PARK OLARAK DÜZENLENMESİ : İlçe merkezinde bulunan stadyum 1972 yılında yapılmış olup ihtiyaca cevap verememektedir. İlçe merkezine 4 km mesafedeki Belediyemize ait taşınmaz üzerine yeni stadyum kompleksi inşa edilmesi, mevcut stadyum kapalı spor salonu,olimpiyat halı saha ve çevresinin yerine ise ilçenin acil ihtiyacı olan 10.000 kişilik bir cami ile mevcut Osmanlı parkına entegre edilecek bir park planlanmaktadır. Böylece şehir merkezinde 70.000 m2 yi bulan bir yeşil alan oluşturulmuş olacaktır. Yeni ve modern bir stadyum da gelişen ilçemizin çok büyük bir eksiğini giderecektir.
41/2 Mevcut Stadyumun Yıkılması ve Yerinin Cami Olarak Değerlendirilmesi
müslüm akpek Üye
Ben bu tür projelerin kesinlikle siyasi olduğuna inanıyorum, Nizip'te neredeyse her mahallede bir cami varken bu spor alanına neden böyle devasa bir cami inşaa edilir ki, bence Nizip'in camiye ihtiyacı yok, kamuya ait böyle bir arazinin ya sosyal tesis yada yeşil alan olarak düzenlenmesi doğru olacaktır, İstanbul'da Tayyip Erdoğan'ın artık sabitlenmiş siyasi politikası olan her yere cami projelerine benzeyen bu projeden acil olarak vaz geçilmesi gerekmektedir. Oy uğruna yapılan bu projelerden vaz geçip, halkın ihtiyacı olan projelere ağırlık verilmesi, bence daha uygun olur.
admin Yönetici
Cami sosyal bir tesis olup, halkın da ihtiyacı vardır :)
müslüm akpek Üye
Halkın Camiye ihtiyacı yok, eğer genel seçimlere kadar bu proje hayata geçirilmezse , yeni başkan kesinlikle iptal edecektir, bende elimden geleni yapacağım.
xxhidayet Üye
uff baba yaaa.. Senle biz bu konuları konuşmadık mı? Hal inat hala inat...:( pöf yaaa pööffff yani...
admin Yönetici
Şimdi bunun altını kuran kursu yapacaksın, bir katına dini nikah salonu olarak yapıp, işletmesini özelleştireceksin. Parkların altını otopark ve engelliler için abdeshaneler yapacaksın. Bir bölümünü tüm gün dini eğitime ayıracaksın.
müslüm akpek Üye
Şimdi buranın altı kuran kursu olsun çocuk yaşta kızlar gelip burada kuran öğrensin naşlarını kapasın sonra 13-14 yaşına gelince üst kattaki dini nikah salonunda 40-50 yaşındaki adamlarla evlendirilsin, bu senaryo nasıl.
admin Yönetici
müslüm akpek;287550 wrote:Şimdi buranın altı kuran kursu olsun çocuk yaşta kızlar gelip burada kuran öğrensin naşlarını kapasın sonra 13-14 yaşına gelince üst kattaki dini nikah salonunda 40-50 yaşındaki adamlarla evlendirilsin, bu senaryo nasıl.
Hiç hoş değil.
Ramazan Tarhan Üye
planlanan yeni spor kompkleksinin yeri tam olarak belirtilmemiş. ilçe merkezine 4 km uzaklıktaki bu yer neresi? bu kompleksin içinde neler olacak? olimpik özellikleri var mı? bence bu çalışma yürütülmeden ve tamamlanmadan camii projesine başlanılmamalı..100 bin nufuslu bir şehre 10 bin kapasiteli cami çok lüks kaçar.aslında en güzeli istanbul Başakşehirde uygulanan modeldir.mahalle aralarında çok küçük kibar camilerin inşası halk tarafından da büyük begeni görmektedir.Burda asıl amaç halkın namaz ihtiyacı ise bu tip küçük kibar camiler imar planı içinde her adada bir tane olacak şekilde tasarlanmalıdır.(veya ada küçükse 2-3 ada da bir tane) Müslüm Akpek TİM sanayii bölgesinde bir mescidin açılması ve faaliye geçmesi için öncü mücadele vermiş bir kişidir.Adamı hemen cami karşıdı diye lanse etmeyelim lütfen...
mtokdemir10 Üye
Bir önceki seçimde Nizip Akçakent arası Çay ıslah ve iki yakasına yürüyüş yolları ve park projesinden bahsediliyordu sayın başkan bu konuda ne düşünüyor acaba.
müslüm akpek Üye
mtokdemir10;287561 wrote:Bir önceki seçimde Nizip Akçakent arası Çay ıslah ve iki yakasına yürüyüş yolları ve park projesinden bahsediliyordu sayın başkan bu konuda ne düşünüyor acaba.
Başkan Cami ve Taziye evi yapmaktan böyle projelere vakit ayıramıyor.
admin Yönetici
41/2 Mevcut Stadyumun Yıkılması ve Yerinin Cami Olarak Değerlendirilmesi Nizip ve Zeugma Kaynak...
xxhidayet Üye
Babam camiiyi.. Camii de babamı sever. ;)
M.KÜÇÜK Üye
xxhidayet;287598 wrote:Babam camiiyi.. Camii de babamı sever. ;)
Camiyi o kadar sever o kadar sever ki vasiyetine ben öldüğümde cenazemi camiden kaldırın diye yazmış :)
M.KÜÇÜK Üye
Stadyumun yerine ihtiyaca binaen cami yapılabilir, ama 10.000 kişilik cami orada sadece bayram namazlarında dolar gibime geliyor...Oraya gelen 10.000 kişinin sadece 500 kişisi arabayla gelmeye kalksa oluşabilecek trafik keşmekeşini düşünmek bile istemem...Hele hele birde oradan cenaze kaldırmak isteyen olursa da ana arterin halini artık siz tahmin edin...Belediye bir karar almışsa şahsıma da Nizip'e hayırlı olsun demek düşer. Son bir not, eğer oraya ihtiyaca cevap verecek kadar bir cami yapılırsa kadınlara da ayrı yerde abdest alacağı ve erkeklerden ayrı bir bölüm olarak hiç olmazsa cuma ve bayram namazlarına iştirak edebilecekleri bir bölüm ayrılırsa çok güzel olur...Çünkü Cuma namazı özel durumları hariç kadınlara da farz.
müslüm akpek Üye
M.KÜÇÜK;287600 wrote: Son bir not, eğer oraya ihtiyaca cevap verecek kadar bir cami yapılırsa kadınlara da ayrı yerde abdest alacağı ve erkeklerden ayrı bir bölüm olarak hiç olmazsa cuma ve bayram namazlarına iştirak edebilecekleri bir bölüm ayrılırsa çok güzel olur...Çünkü Cuma namazı özel durumları hariç kadınlara da farz.
Bunu yazdığına göre kadınları ibadette bile takan yok.
cengizkrbck Üye
Ramazan Tarhan;287557 wrote:planlanan yeni spor kompkleksinin yeri tam olarak belirtilmemiş. ilçe merkezine 4 km uzaklıktaki bu yer neresi? bu kompleksin içinde neler olacak? olimpik özellikleri var mı? bence bu çalışma yürütülmeden ve tamamlanmadan camii projesine başlanılmamalı..100 bin nufuslu bir şehre 10 bin kapasiteli cami çok lüks kaçar.aslında en güzeli istanbul Başakşehirde uygulanan modeldir.mahalle aralarında çok küçük kibar camilerin inşası halk tarafından da büyük begeni görmektedir.Burda asıl amaç halkın namaz ihtiyacı ise bu tip küçük kibar camiler imar planı içinde her adada bir tane olacak şekilde tasarlanmalıdır.(veya ada küçükse 2-3 ada da bir tane) Müslüm Akpek TİM sanayii bölgesinde bir mescidin açılması ve faaliye geçmesi için öncü mücadele vermiş bir kişidir.Adamı hemen cami karşıdı diye lanse etmeyelim lütfen...
Ramazan abimle aynı düşünceleri paylaşmaktayım. 80'lerin seçim vaatleri ya da 'biz sizin için en iyisini biliriz' tavrı ile beğeni kazanabilme çabası bana hastalıklı bir düşünceden başka bir anlam ifade etmiyor. Projenin, ihtiyaç olmayan bir mevkiye (Marufoğlu, Hastane, Metin Özmen, İmam Hatip camileri), manasız gösterişli şekilde cami yapılması kısmı bir önceki cümlemin esas nedeni. İşin bir de diğer tarafı var; Yeni spor kompleksine dair plan alternatifleri nelerdir ? Organize Sanayi(!) civarına Kapalı Spor Salonu yapmayı düşünmek akıl işi mi ! Şehir dışına yapılacak Stadyum Nizip halkına ne faydası olacak? Stadyumun genelde sosyal etkinlikler için kullanıldığı düşünülürse halkın buraya ulaşımı nasıl sağlanacak? (Üniversiteye bile doğru düzgün ulaşım sağlayamayan bir iradeyi referans alıyorum) Benim gözlemlediğin kadarıyla Kapalı Spor salonu son yıllarda aktif olarak kullanılmakta(amatör turnuvalar, konserler, geceler ve amatör spor branşları). Bunun en önemli sebebi şehrin tam ortasında olması(ulaşım) ve bu etkinlikleri yapacak başka bir yer olmaması. Son bir vidyo ile bitirelim, sene 1980 :)
YouTube üzerinde aç
cengizkrbck Üye
Bu arada en son yapılan Kültür Parkı (!) fiyaskosunu unutmayalım.
dilruba Üye
Bismillahirrahmanirrahim. ben acikcasi bu projeyi begendim, orasinin hakikaten güzel bir planlamayla topluma faydali, genclere faydali bir ortam olabilecegi kanaatindeyim. genis icerikli islami bir kütüphane, egitim alanlari, cocuklar, gencler ve hanimlar icin güzel seyler planlanabilir. bunun disinda oraya yakin ve bakimsiz camiilerin kapatilmasindan yanayim. vesselam
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;287612 wrote:Bunu yazdığına göre kadınları ibadette bile takan yok.
Aynen öyle, Hz. peygamber sav den sonra kadınlar hakkında kararı erkekler verdiği için maalesef bu böyle oldu...Peygamberimiz döneminde kadınlar hayatın içinde aktif olarak yer alıyorlardı ticaret kervanları gönderiyorlardı, söz hakları vardı...Vakit namazlarına Cuma namazlarına hatta cenaze namazlarına iştirak ediyorlardı....Hani, güya çağdaş zamanda yaşıyoruz, nerede kadınlarımız...Yeni yapılacak olan camilere mutlaka kadınlar için ayrı tuvalet, ayrı abdesthane ve camide kadınlara mutlaka yer yapılmalıdır ve erkekler bu hakka mutlaka riayet etmelidir. Peygamber efendimiz bayram namazlarını açık havada kıldırır ve bayram namazına ev ahalisinin hepsini götürür ve herkesle bayramlaşırdı kadınları eve haps etmez helal haram dairesinde onlarında ibadet ve vs şeyler yapmasına izin verirdi. Şimdiki zamana bakın karar verin.
müslüm akpek Üye
M.KÜÇÜK;287702 wrote:Aynen öyle, Hz. peygamber sav den sonra kadınlar hakkında kararı erkekler verdiği için maalesef bu böyle oldu...Peygamberimiz döneminde kadınlar hayatın içinde aktif olarak yer alıyorlardı ticaret kervanları gönderiyorlardı, söz hakları vardı...Vakit namazlarına Cuma namazlarına hatta cenaze namazlarına iştirak ediyorlardı....Hani, güya çağdaş zamanda yaşıyoruz, nerede kadınlarımız...Yeni yapılacak olan camilere mutlaka kadınlar için ayrı tuvalet, ayrı abdesthane ve camide kadınlara mutlaka yer yapılmalıdır ve erkekler bu hakka mutlaka riayet etmelidir. Peygamber efendimiz bayram namazlarını açık havada kıldırır ve bayram namazına ev ahalisinin hepsini götürür ve herkesle bayramlaşırdı kadınları eve haps etmez helal haram dairesinde onlarında ibadet ve vs şeyler yapmasına izin verirdi. Şimdiki zamana bakın kara verin.
Kadınlarımız malesef AKP iktidarı döneminde , daha da geri bırakıldı, özellikle Nizip'ten çıkan çocuk gelin haberlerinin sebebi de budur, kızdır okumasın, öğrensin kuranı, verin kocaya gitsin mantığı gittikçe daha da ileri gitmektedir, kadın ister dini ister ilmi ama eğitim almalıdır, kadını Erkek için yarattım cümlesi kuranda geçmekte ve yobaz takımı bu cümleyi her zaman kullanmaktadırlar.
müslüm akpek Üye
dilruba;287698 wrote:Bismillahirrahmanirrahim. ben acikcasi bu projeyi begendim, orasinin hakikaten güzel bir planlamayla topluma faydali, genclere faydali bir ortam olabilecegi kanaatindeyim. genis icerikli islami bir kütüphane, egitim alanlari, cocuklar, gencler ve hanimlar icin güzel seyler planlanabilir. bunun disinda oraya yakin ve bakimsiz camiilerin kapatilmasindan yanayim. vesselam
Dilruba bakımsız camilerin kapatılma olasılığına gerçekten inanıyor musun, AKP li idareciler neredeyse her sokağa bir cami diye yola çıktılar.
müslüm akpek Üye
cengizkrbck;287674 wrote:Ramazan abimle aynı düşünceleri paylaşmaktayım. 80'lerin seçim vaatleri ya da 'biz sizin için en iyisini biliriz' tavrı ile beğeni kazanabilme çabası bana hastalıklı bir düşünceden başka bir anlam ifade etmiyor. Projenin, ihtiyaç olmayan bir mevkiye (Marufoğlu, Hastane, Metin Özmen, İmam Hatip camileri), manasız gösterişli şekilde cami yapılması kısmı bir önceki cümlemin esas nedeni. İşin bir de diğer tarafı var; Yeni spor kompleksine dair plan alternatifleri nelerdir ? Organize Sanayi(!) civarına Kapalı Spor Salonu yapmayı düşünmek akıl işi mi ! Şehir dışına yapılacak Stadyum Nizip halkına ne faydası olacak? Stadyumun genelde sosyal etkinlikler için kullanıldığı düşünülürse halkın buraya ulaşımı nasıl sağlanacak? (Üniversiteye bile doğru düzgün ulaşım sağlayamayan bir iradeyi referans alıyorum) Benim gözlemlediğin kadarıyla Kapalı Spor salonu son yıllarda aktif olarak kullanılmakta(amatör turnuvalar, konserler, geceler ve amatör spor branşları). Bunun en önemli sebebi şehrin tam ortasında olması(ulaşım) ve bu etkinlikleri yapacak başka bir yer olmaması. Son bir vidyo ile bitirelim, sene 1980 :)
YouTube üzerinde aç
Gerçekten zübük filmi yıllar önce bugünleri anlatmış.
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;287715 wrote:Kadınlarımız malesef AKP iktidarı döneminde , daha da geri bırakıldı, özellikle Nizip'ten çıkan çocuk gelin haberlerinin sebebi de budur, kızdır okumasın, öğrensin kuranı, verin kocaya gitsin mantığı gittikçe daha da ileri gitmektedir, kadın ister dini ister ilmi ama eğitim almalıdır, kadını Erkek için yarattım cümlesi kuranda geçmekte ve yobaz takımı bu cümleyi her zaman kullanmaktadırlar.
Bu işlerin AKP ile ne alakası var yine işkembeden salmışsın, bu 1000 yılın sıkıntısı...Suudi Arabistan'da da mı AKP iktidarda yapma Müslüm abi...Sürekli ben kur-anı hatmettim diye hava atarsın ama kur-an dan bi haber olduğunu yine belli etmişsin Kur-an da "Kadını erkek için yarattım" cümlesi yada ayeti yok... Kur-an da kadınların erkekler üzerinde hakkı erkeklerinde kadınlar üzerinde hakkı vardır diye ayet var.
dilruba Üye
müslüm akpek;287716 wrote:Dilruba bakımsız camilerin kapatılma olasılığına gerçekten inanıyor musun, AKP li idareciler neredeyse her sokağa bir cami diye yola çıktılar.
inanmak isterdim gercekten müslüm abi.. her "sokakta" bir camiiye ihtiyacimiz yok kii,bizim ilime ihtiyacimiz var...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim