files/pictures/4/9/20061021001824_2655_1.JPG [Eksik eski medya kaydı]
Delilik bu ya ! Bir gün arkadaşlarla Belkıs höyüğünün tepesine çıkmaya karar verdik. Zirveye kadar çıktık ama,hiçte göründüğü kadar kolay değilmiş çıkmak. Uzun bir tırmanmadan ve yorgunluktan sonra en uc tepeye vardık. Her yer ayağımızın altındaydı,müthiş bir manzarası vardı. Seyrine doyum olmuyordu. Tepede gezimizi sürdürürken gördüğümüz ilginç,bir o kadarda harika görünümlü kuyular , bizleri hayretler içerisinde bıraktı. Höyük içerisinde anfi tiyatro olduğunu biliyorduk ama,tepede mevcut kuyulardan haberimiz yoktu. İlk defa gördük. Bu kuyuların ne amaçla yapılmış olduğunu halen öğrenemedik.Kuyu diyorum belkide mağara girişiyleriydi bilmiyorum,çünkü fazla yaklaşmaya korktuk. Her taraf otlarla kaplıydı,karşımıza ne çıkacağını ayağımızın neye basacağını bilmiyorduk. Bundan dolayı fazla araştıramadık. Bu kuyular hakkında bilgisi olan arkadaşımız bilgilendirirse sevinirim.
Zeugma Antik Kenti
Höyüğün tepesindeki kuyular
Orhan abi sen nasıl çıktın o tepeye, ben de daha önce çıktım ama 4 elle :-))
o tepedeki kuyuları bende gördüm ama bana sanki sonrada kazılmış kuyular gibi geldi...
Ozaman şöyle bir tasvir ekleyeyim bu konunun altına.. Orada bir tapınak varmış ve fırattan geçen gemiler ateş yakıp tapınırlarmış.
files/pictures/4/9/20061021005608_1_1_rs.JPG [Eksik eski medya kaydı]
Höyüğün tepesine çıkmayı asla tavsiye etmiyorum,sakın denemeyin :))))))))) Bizzat tecrübe edilmiştir,sonu yorgunluk ve pişmanlık,haberiniz ola :)))))
Aya orhan abi taa oraya kadar çıktığınıza göre kesin barajın muhteşem resimlerinden çekmişsinizdir.. acı babayız hıyrına iki tene göndersenize....
.
ha birdde çıkması mesele değil ama inmesi belaaa....
Yok be Cengiz,höyüğün tepesine çıktığımda fotoğraf makinam yoktu. 3-5 Taneyide ceple çektim.
sağlık olsun abi havalar düzelince inşallah....
abi kuyunun içini niyeçekmediniz yavv.. içi daha ilginçti... şahsen ben baktım.. .
Aşırı otlardan dolayı kuyulara yaklaşamadım,yani korktum karşıma ne çıkacağını bilmiyordum,neyse sen geldiğinde toplu halde çıkarız,yeni bir yol keşfettim. .
Nedense Orhan, senin yazdıgınbazı seyleri okurken kendimi indiana Jones filmini seyrediyormus gibi hissediyorum. Acaba sana Indiana Orhan dersem haddimi mi asmıs olurum. :) Hala ve ustelik Nizipte bile kesfedilecek yerler oldugunu bana hissettirdin. Tebrikler!....
ACABA O KUYU SU KUYUSUMUDUR KI OLA.
Muhharrem abi haklı:) .
orhan abinin araştırmacı kişiliğine hayranım. Devamını bekliyoruz..
birde abi bu taşbaşta altın varmış doğru mu .
ve kilisenin altında bir tünel varmış böyle bir şey varmı acaba???.
Neeeeee altınmııııııııııııııııı......? Resmi aç
ALTIN İÇİN UĞRAŞMAYIN ONU FRANSIZLAR HALLETTİ. SEVGLİ ORHANIN SAKIN BEN GELMEDEN ÇIKMAK YOK GERÇİ YAŞLANDIK AMMA NEDE OLSA ESKİ TOPRAĞIZ.SELAMLAR
Fatih abicim sen höyüğe çıkmak için bence fazla yaşlısın Resmi aç Biz bu halimizle çıktığımıza pişman olduk.
Muharrem kardeş çok haklısın,gerçekten araştırmayı ve yeni şeyler keşfetmeyi çok seviyorum. Ah bir de zamanım olsaydı,bak sen o zaman Resmi aç
Kücükken Hoyugun altında altından bir buzagı oldugunu iddia ederlerdi. Bence enteresan bir iddia. Belki Musa (as) ın denize attıgı buzagı olmayabilir ama belki de ona oykunen birilerinin yaptıgı bir buzagı olabilir ne dersiniz.
Yok daha neler Resmi aç
Inanma sen, eminim daha nelere inanmadın da gerceklesti benim ki kucukken duydugum bir iddia. Gercek oldugunu soylemedim. Ama gulmek icin bahane arıyorsan sana bahane vermeye hazırım. Madem stresten neye gulecegini unutmussun.:) .
Bak geliyor bir tane daha: Acaba bu kuyu midasın kuyusu olmasın. Hani su esek kulaklı midas var ya, O iste? :).
Sen diyorsan vardır bişey üstadım. Ufku geniş birisin,senin sözlerin yabana atılmaz.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.