Dini İçerikli Konular

İslamın En büyük Düşmanı nedir? (anket)

ibrahimher Üye
Arkadaşlar islam dini ve müslümanlar için en tehlikeli olan, sizce bu seçeneklerden hangisi olabilir?. Farklı görüşü olanların belirtmesi dileği ile. Ankete üye olan ve olmayan herkes katılabilir. . Çoklu işaretleyebilirsiniz.. Saygı ile.. Edited by - İ.H.Er. on 11/11/2006 01:24:21 AM
pala Üye
Sayın Hocam, hayat devam ettiği müddetce Müslümanların dostu da olacaktır düşmanı da (yüz yıllardır olduğu gibi). Biz Müslümanlar dışa karşı zayıf ve dağınık görütü verdiğimiz müddetce, şu an dost gibi görünen mihraklar bile gerçek yüzünü gösterip düşmanlığını ortaya koyacaktır.. Bu sebepledirki bence; İslam’ın ve Müslümanlar’ın enbüyük düşmanı ( "fSmall" Müslümanların Birlik olmayışı veya OLAMAYIŞI) dır derim. .
ibrahimher Üye
Abi laf aramızda bende onu işretledim. Birde cehalet ve içimizdeki islam düşmanlarını işaretledim.
musaeken Üye
pala abim ne güzel konuşmuşun ya!şu düşmanı hep dışarda arama huyundan vazgeçsek neiyi olurdu...Almanyadakiler bayramınız mübarek olsun,her ne kadar uzakta oluyor ve hüzünleniyorsanı da kalbimiz sizinle.
pala Üye
Hocam kalp kalbe karşıdır derler ya, sizdende başka türlü cevap bekleyemezdim, . ben tek şık işaretledim, sebebide; diğer ögelerin hepsininin başında (bence) dağınık halde olmamız gelmektedir.. Düşünsenize Cennetmekan Atalarımız döneminde İslam’ın bir baş’ı vardı ve bu tek başlılık sayesinde orta asya’dan avrupa kıt’asına kadar uzanan bir İslam coğrafyası vardı (taaki içimizden çıkan fitnelerin sayesinde Avrupa menşeyli bir bölücü akımın maya tutmasıyla dağılan bir coğrafya) ve bu coğrafyada cehalet ve içimizdeki düşmanlar fazla etki edemiyordu, çünkü sonuçta herkes o BAŞ’ a saygı duyuyordu, ne zamanki BAŞ’ımız koparıldı, malum sonuç ortada (vücut darmadağınık).
pala Üye
Musa bey, bayram mesajınızdan dolayı şükranlarımı sunarım.
musaeken Üye
saygılar pala abi.güngörmüş bir insansınız ve belli ki yüreği yaralısınız.Bu ümmetin ,bu milletin dertleriyle yüreği sızlayanlara ,Allah dostlarına selam olsun.hürmet ederim...
coskun Üye
Bizim düşmanımız CEHALET, ZARURET ve İHTİLAFTIR. "Bediüzzaman"
fecrisadık Üye
Cehalet, ihtilaf, ve münafıklar.
Orhan Çelik Üye
Müslümanların en büyük düşmanı maalesef yine müslümanlardır. . ’’SİZ BİRBİRİNİZİ SEVMEDİKÇE İMAN ETMİŞ OLMAZSINIZ,İMAN ETMEDİKÇE DE CENNETE GİREMEZSİNİZ’’. Müslümanlar kendilerine zulm etmeyi bırakıp,bir an önce birleşmelidirler. Bu birleşme ancak ,beklenen O büyük insanın gelişi ile olacaktır. .
fecrisadık Üye
alıntı: "quote" Orhan Çelik demişki: Bu birleşme ancak ,beklenen O büyük insanın gelişi ile olacaktır. . ?
Gökhan Dokuyucu Üye
mesih olabilir mi? Edited by - Gökhan Dokuyucu on 10/29/2006 12:59:55 PM
Gökhan Dokuyucu Üye
"fSmall" Nefis ve Şeytan ve Cehalet diğerleri bunlar olmadığı için varlar ;)
fecrisadık Üye
Mesih’ten bize ne. Onu gönderen zamanı geldiğinde gönderir zaten. Bizde tabi oluruz. Biz kendimiz ne hazırlıyoruz büyük yolculuk için, ona bakalım.. Edited by - fecrisadık on 31.10.2006 02:37:07
DERKENAR Üye
İslamın en büyük düşmanı bireysel manada ve buna dayanarak bir helezon gibi toplumu etkileyecek kapasiteye ulaşan nefsin arzuları, şeytanın telkinleri, ve günümüzde inanılmaz bir şekilde bu yolda kullanılan kadın bedeni,yinemünferidenhepimizi saran rahat etme ve mal melal biriktirme arzusu, dünyadan kam alma hırsı. Evet üstadın içiçe mütedahil daireler dediği gibi herbirmiz ve ortaya herbirimizin birleşerek biraraya getirdiği toplum. Türkiye müslümanları olarak daha özelde benim gözlemlediğim en büyük eksiklik islamiyetin Türkiyede şehbal açışına yüksek bir mefkureyle bakamayışımız ve hep ene etrafında hayatımızı örgüleyişimiz bu konuda ciddi iddialarda bulunup fedakarlık adına fazalada birşey yapamayışımız.evet.Zira dert büyük.İçimizdeki din düşmanları bizim cehaletimizden ciddi istifade ediyorlar ve herbirimiz popüler kültürün tv nin esiri yorgun müslümanları oynuyoruz. Üstümüzde hergün hatta her saniye oyunlar planlayan bizi manevi dinamiklerimizden türlü saikleri kullanarak ırak tutmak isteyenlere karşı ciddi reflexlere sahip değiliz. Dışarıda ciddi fırtınalar var.Ve bugün her ne kadar dünden iyi olsada günahlarında artık daha azıtmış daha saldırgan daha çekici oldugu böyle bir ortamda ümitvar olamıyoruz ki bakınız neslimiz internet kafelerde chat yaparak arabesk parçalar dinleyip sabahlara kadar isyan türküleri çağırıp hayatına küskün bezmiş bohem bir kafayla günlerini geçirerek hayatını sürdürüyor. Ve biz hiçbirşey yapamıyoruz. Annelerimiz iş bulmayı eş bulmayı evlatları acısından daha mühim addediyorlar ve maalesef kuru bir yaşantıylada imanı taklidiylede fazlaca birşey anlatamıyorlar. Necip fazılın 3 katlı ahşap evim diye tasvir ettiği o ev diyerek nesillarası farkllılıkları anlattığı o karamsar tablo nispeten yumuşasada hala değişmiş gözükmüyor. . .
ibrahimher Üye
Anket çok müthiş gidiyor elhamdülillah. Demekki insanımız hatayı kendinde arıyor.. Devam arkadaşlar..
Keretli Üye
Müslümanların birlik olmayışı, sebebi de gayet açıktır. CEHALET
Kemal Üye
...........
ibrahimher Üye
Evet Cehaleti yenersek, hepsinden kurtulmuş olacağız. Doğru söze ne gerek.
Murat CANKESEN (27) Üye
Müslümanın en büyük düşmanı "fSmall" Nefis ve Şeytan diyorum. çünkü bu ikisini yenen biz müslümanlar tüm dünyada birlik ve beraberliğin sembolü olarak müslümanın müslümana karşı zülmünü de yenmiş olur.
kasapoglu Üye
alıntı: "quote" Murat CANKESEN (27) demişki: Müslümanın en büyük düşmanı "fSmall" Nefis ve Şeytan diyorum. çünkü bu ikisini yenen biz müslümanlar tüm dünyada birlik ve beraberliğin sembolü olarak müslümanın müslümana karşı zülmünü de yenmiş olur. . Hımmmmm,güzel bir tespit. .
Mustafa Aslan Üye
Müslümanlarin en büyük düsmani seytan ve nefisdir.Ben almanyada oldugum icin burda fikra vardir.. Temel birgün almana sormus niye müslüman olmuyorsun? Alman: Ben icki icerim deyince Temel bende icerim demis. Alman: Ben oruc tutmam Temel bende tutmam demis Alman Ben namazda kilmam Temel bende kilmam deyince Alman o zaman demiski. SEN BENIM YAPTIGIM HERSEYI YAPIYORSUN SEN O ZAMAN HIRISTIYAN OL .
cengizkrbck Üye
cehalet diğerlerinin anasıdır... . .
ibrahimher Üye
alıntı: "quote" Murat CANKESEN (27) demişki: Müslümanın en büyük düşmanı "fSmall" Nefis ve Şeytan diyorum. çünkü bu ikisini yenen biz müslümanlar tüm dünyada birlik ve beraberliğin sembolü olarak müslümanın müslümana karşı zülmünü de yenmiş olur. Neden olmasın. Nefis ve şeytanı yenersek, cehaletimizi ilimle gideririr.. ..... Sende haklısın.
Kemal Üye
..........

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim