001_Ramazan TARHAN

Yine Yama...Nereye Kadar?

Ramazan Tarhan Üye
Bu konuyu 2010 yılında da gündeme getirmiştim.O sıralar Nizip Belediyesi yetkilileri ile yaptığım görüşmelerde doğalgaz ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini, Nizip'e yakışacak güzel ve kalıcı bir asfalt çalışmasının bu aşamalardan sonra yapılacağını söylemişlerdi.Aynı konuyu tekrar gündeme getirmekten gerçekten büyük sıkıntı duyuyorum.Ancak Nizip'e yama asfalt yakışmıyor.Hele hele Nizip'in ana damarları sayılan önemli caddelerinde bu işin yapılıyor olması bence çok büyük bir ayıp.Geçen sene tamamlanan ve büyük emekler verilerek gerçekleştirilen Nizip mezarlığındaki kilid taşı parke çalışmaları sanırım Nizip’in merkez çarşı kısmının tamamını kapsayacak büyüklüktedir.Birçok modern kent artık asfatı bırakıp caddelerinde kilid taşı uygulamasına geçmektedir.Nizip mezarlığına yapılan yatırıma elbette karşı değilim.Ancak yapılan hizmetin önceliği ilk başta yaşayanlara olmalıdır..Nizip’in merkez çarşı kısmındaki cadde ve sokaklar tıpkı Nizip mezarlığında yapılan uygulama gibi yazın serin tutan kilid taşları ile döşenmelidir.Yeni açılan caddelerde aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları başarılı bir şekilde uygulandı ve Nizip’in çehresini değiştirdi.Ancak bu aydınlatma ve ağaçlara uygun güzel bir asfalt çalışması maalesef henüz yapılamadı.Her geçen gün Turizmi daha da gelişen güzel ilçemizin iyi bir yol ve cadde düzenlemesine ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Yine Yama...Nereye Kadar? Yine Yama...Nereye Kadar?
müslüm akpek Üye
Nizip belediyesi sağolsun senin dediğin gibi hep ölülere hizmet götürüyor, taziye evlerinde olduğu gibi ve mezarlıklara yapılan yatırımlar gibi bencede önceliği yaşayanlara tanısalar çok daha iyi olacak.
benbaskan Üye
geçenlerde verilen demeçlere göre 70 milyonluk proje ile su ve kanaizasyon alt yapısı yapılacağı duyuruldu... o zaman neden kaynaklar israf ediliyor... yazık değil mi bu millete ve ayrıca su altyapısının değişmesi de nrt de düzenlenen çiğ köfte partisinde söylenmişti... yazma amacım ise asla farklı algılanmasın ben sadece nizip için yazıyorum....
xxhidayet Üye
Neden ben ABD yama görmedim acaba?!..Garip...
sakalli0727 Üye
bu yil cok kar yagdigindan dolayi yama yapiliyordur... bilirsinizki kar ve tuz asfaltlarin düsmanidir... bilmiyorum ama saniyir öyle bilincsizce tuz serpilmistir... tuz serpme olayinda bilincli olunmali belli bi seviseye don gelmeden tuz dökülmemeli yollara yama olayina gelince almanyanin kalbi sayilabilcek bi yerde oturuyorum...burda da yama yapiliyorr... ama yama yapiliyor olmasi niziptede yapilsin anlamina gelmiyor tabiki ... yanlis her yerde yanlistir kilitli tasa gecilmeli ...örnek olarak alanya belediyesi örnek alinabilir... cevre yolu dahi sehir ici boyunca kilit tasidir
M.KÜÇÜK Üye
Üstteki resim hiçte hoş görünmüyor...
müslüm akpek Üye
Bu yolda güzel kros yapılır:D
fsoyarik Üye
Yalnız Ni,zibimizin güzel insanları kilit taşlarını öyle bir kirletirlerki sanırım belediyede bu husustan rahatsız Traktörün camuruyla cirit atarlar Kilit taşını temizlemek biraz zor ondanmı döşenmiyor acaba selamlar
Ramazan Tarhan Üye
fsoyarik;261873 wrote:Yalnız Nizibimizin güzel insanları kilit taşlarını öyle bir kirletirlerki sanırım belediyede bu husustan rahatsız Traktörün camuruyla cirit atarlar Kilit taşını temizlemek biraz zor ondanmı döşenmiyor acaba selamlar
Nizip'te son yıllarda çöp kültürü,araba park kültürü,trafik ışıklarında bekleme kültürü ve en önemlisi alışveriş kültürü modern kentlerin seviyesine ulaştı.Yani Nizip 30 sene öncesinin Nizip'i değil artık.
M.KÜÇÜK Üye
Bak bak bak bakkkkk.Ele mi.:)
makin Üye
xxhidayet;261861 wrote:neden ben abd yama görmedim acaba?!..garip...
hido, hido,...... Sen hiç NY da oldun mu ? NJ de oldun mu , yolları delik deşik , her yer yama , orada da. Ama sen tabii gittin memleketin kral mahallesi olan yerinde kaldın ondan da YAMAlı yer görmedin herhalde.
admin Yönetici
İlçenin alt yapısı muhtemeldir ki bu Haziran'da ihale ye çıkacak. Bu kadar zamandır asfalt yapılamamasının sebebi budur. Alt yapı masrafının büyük bir bölümü Avrupa birliği Fonundan karşılanacağı için ihale süreci uzadı. m2 maliyetinin 51.00 Tl olduğu hesaba katılırsa, tüm ilçeye iki defa yapılacak asfalt maliyeti külfetli olacaktır. Bana sorsaydın sana söylerdim kardeş :)
xxhidayet Üye
admin;261887 wrote:İlçenin alt yapısı muhtemeldir ki bu Haziran'da ihale ye çıkacak. Bu kadar zamandır asfalt yapılamamasının sebebi budur. Alt yapı masrafının büyük bir bölümü Avrupa birliği Fonundan karşılanacağı için ihale süreci uzadı. m2 maliyetinin 51.00 Tl olduğu hesaba katılırsa, tüm ilçeye iki defa yapılacak asfalt maliyeti külfetli olacaktır. Bana sorsaydın sana söylerdim kardeş :)
Bak o konuda mutabıkız. :)Farklı eyaletlerde varmışta, ben görmemiştim.:confused: Eeee mıami farkı..Ossun o kadar. :D
coskun Üye
Altyapı bittikten sonra güzelce bir asfaltlar kazırnır yerine asfalt dökülürse gaymak gibi olur.
sakalli0727 Üye
coskun;262063 wrote:Altyapı bittikten sonra güzelce bir asfaltlar kazırnır yerine asfalt dökülürse gaymak gibi olur.
bilya arabasi sürmeyi özledin elleham :)
müslüm akpek Üye
sakalli0727;262169 wrote:bilya arabasi sürmeyi özledin elleham :)
Ne günlerdi ya.:p
şükrü çiftçi Üye
Yama sisteminin yapıldığı tek ülke biziz malesef.Bize nasıl kolay geliyorsa öyle geçiştirip duruyoruz.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim