Gaziantep Hafif Metro Sistemi bugün test sürüşü ile tarihi bir start aldı.Üzun süredir elekro mekanik kısmın tamamlanmasını bekleyen raylı sitem bugün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım GÜZELBEY'in de katıldığı bir tören ile Gaziantep Üniversitesi önündeki istasyondan test sürüşünü gerçekleştirdi.
Hattın tamamında ray döşeme işi tamamlanmış durumda.İstasyonlarda ise son rütüşlar yapılıyor.Araçlar ise yavaş yavaş Gaziantepe'e geliyor.Bugün hatta inen araç ile birlikte 5 adet araç hizmete hazır durumda.Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin talebi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'den raylı sistemler uzmanı bir ekip hat üzerinde ölçüm çalışmalarını sürdürmektedir.Hat işletmeye açılmadan gereken tüm tedbirleri alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi raylı sistemlere büyük önem vermekte ve bu hat ile bağlantılı yeni hatlar için kollarını şimdiden sıvamış durumda.

001_Ramazan TARHAN
Gaziantep Metrosu Test Sürüşlerine Başladı
Vay be..
Antebim ne kadar da gelişmiş ve modern bir hale gelmiş!..;):)
Trafiği rahatlatma konusunda neler getirip götüreceğini zaman gösterecek.
Raylı sistemler metropol şehirler için bir kültür göstergesidir.Olaya sadece trafik sorunu olarak bakmamak lazım.Gaziantep'imizin bu manada bu kültüre geçiş yapması önemli bir adımdır.admin;232338 wrote:Trafiği rahatlatma konusunda neler getirip götüreceğini zaman gösterecek.
Hayırlı olsun geç kalınmış ama güzel bir hizmet diye düşünüyorum.
Yalnız resimden gördüğüm kadarıyla rayların etrafında tel örgü yok.
Yapılacak mı acaba?
"Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin talebi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'den raylı sistemler uzmanı bir ekip hat üzerinde ölçüm çalışmalarını sürdürmektedir"
Ramazan, heralde bu uzman ekipte sizsiniz.
evet..kontrol bizde..daha bir haftalık çalışmamız olacak..işletme açısından bir tehlike varmı yok mu onu araştırıyotuz...hassas ölçüm cihazlarımız ile daha önce de Kayseri metrosunu ölçmüştük..Görünen o ki Gaziantep raylı sistemleri gayet düzgün inşaa edilmiş...M.ENES;232346 wrote:"Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin talebi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'den raylı sistemler uzmanı bir ekip hat üzerinde ölçüm çalışmalarını sürdürmektedir" Ramazan, heralde bu uzman ekipte sizsiniz.
Abdullah,bizim ekibin fotoğraflarını çekecektin...onları buraya atabilirmisin?Abdullah Uygur;232341 wrote:Bordür taşları ve parapet duvarı var suan daha sonra kaldırılabilecek şekilde.
Bence cok yararli bir proje ama halk tarafindan dogru kullanilirsa.Trafiginde rahatlamasina neden olacaktir.Ulasim daha kolay olacaktir.Gazi Sehirimizede cok yakisiyor ama keske boyle onemli olan islere birazda erken kavusabilirsek cok guzel olur.Benim anlamadigim neden raylar bazi yerlerde havada?Insallah halkimizda temiz ve duzeyli bir sekilde kullanacaktir.Unutmayalimki zarar verdigimiz herseyin parasi yine halkimizin.milletimizin yani bizim cebimizden cikiyor.
Antep gerçekten bir metropol ama ne yazık ki toplu taşıma yetersiz. Mesela hala 4. organizeye özel araç dışında ulaşım imkansız. Tramway'ın ulaşım konusunda olumlu katkısının olacağını ümit ediyorum.
adminim karayolunu altüst etmiş yol felan kalmamış hele üniversite tarafları zaten yollar dardı şimdi dahadakötü olmuş bunun en iyisi yer altına alımalıydı biraz masraflı olur ama daha güvenli ve daha güzel olurduadmin;232338 wrote:Trafiği rahatlatma konusunda neler getirip götüreceğini zaman gösterecek.
Metropol sehirden kastin Antep mi? Rayli sistemden kulturun baglantisini biraz acar misin? Hangi kulturden hangi kulturw gecis yapiyormus Antep? Mesela 'cilali tas devrinden' 'bakir cagina' felan mi? Mmelekete millete hayirli olsun. Cag atladik cag!Ramazan Tarhan;232339 wrote:Raylı sistemler metropol şehirler için bir kültür göstergesidir.Olaya sadece trafik sorunu olarak bakmamak lazım.Gaziantep'imizin bu manada bu kültüre geçiş yapması önemli bir adımdır.
gaziantep sevinsin bize ne oluyor ben onu anlamadım. yani biz neden sevinelim bize ayrılan kırsal terminale aglayacagımıza siz tutmus bu habere sevınıyorsunuz. gaziantep cag atlamış nizip li hala rezil dolmuşla antebe giden. YUH YANİ GAZİANTEBİN ÜVEY EVLATLARI SAYIN NİZİPLİ HEMŞERİLERİMİZ. SİZ HALA ANTEBİN METROSUNA ALKIŞ TUTUYORSUNUZ YAZIKALR OLSUN KINIYORUM BURDAN ANTEBİ. BİZ NİZİPLİYİZ KİLİSLİ GİBİ OLACAGIZ YA AYRILACAGIZ YADA AYRILACAGIZ. ANTEPTEN
destekliyorum saadettin beyi, önce şu mozaik meselesi çözülsün ondan sonra ilk işimiz Nizip'i İl yapmak için çabalamak olmalı. Bundan sonra nerelisin diye soran olursa sadece Nizip liyim diyorum, Antep li değil.sadettinyildirim;232772 wrote:gaziantep sevinsin bize ne oluyor ben onu anlamadım. yani biz neden sevinelim bize ayrılan kırsal terminale aglayacagımıza siz tutmus bu habere sevınıyorsunuz. gaziantep cag atlamış nizip li hala rezil dolmuşla antebe giden. YUH YANİ GAZİANTEBİN ÜVEY EVLATLARI SAYIN NİZİPLİ HEMŞERİLERİMİZ. SİZ HALA ANTEBİN METROSUNA ALKIŞ TUTUYORSUNUZ YAZIKALR OLSUN KINIYORUM BURDAN ANTEBİ. BİZ NİZİPLİYİZ KİLİSLİ GİBİ OLACAGIZ YA AYRILACAGIZ YADA AYRILACAGIZ. ANTEPTEN
ramazan bey artık hiç görüşemiyoruz nasıl oldu ramazan hani sana birecikteki kayıkların resmini çizmiştimya bak şimdi yüzyıl birecikte aynı kayıklar resimleriile var selam haci
Antepte yaşayan nizipli biri olarak raylı sistemin antebe gelmesi ileriye değil geriye götürmüştür. 1800 lü yıllarda avrupada yapılmış olan 1900 yıllarda uygulamadan kalkmış bir sistemin antebe yapılmasını ben çözemedim. Umarım büyükşehir bu hatasından döner.
Antebe raylı sisitem yapmaktansa başpınar- gaziantep merkez metro hattı projesine başlansa ve 8 -10 yıl sonra bitse bile bundan hayırlı olurdu. Raylı sistemin kaç yıldır yapılmaya çalışıldığını unutmayalım. Ayrıca seçim üzeri ak partili bir belediye tarafından yapılmış olan bir sistemi neden baaşbakan açılışını yapmadığıda düşündürücüdür.
millete hayirli ugurlu olsun...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.