Öncelikle mahalle arasında yapılan sokak arası düğünlerde hasta durumda olan aileler ,ölüleri olan ailler için oldukça rahatsızlık veriyor...
Saz ekiplerininde yüksek sesli hoparlörleri kulanmaları ses kirliliğine sebep oluyor.
Demek istediiğim her mahalleye düğün salonları kurulabilir mi?
Sorunlarımız Önerilerimiz
(ÖNERİ)Nizipte yapılan mahalle arası düğünler!
Adana bir sarhoş mahalle arasında yapılan bir düğünü basmış ,l.n mahalle arasında dügün mü olur l.n :) hastası var :) yaşlısı var:) cenazesi var:) l....nnn .... diyerek hava ateş açmış diye haberlere konu olmuştu :) kim sarhoş diyesi geliyor insanın bu haberi okuyunca :) şükrü iyi bir konu açmış yine tebrikler
Hadi düğün yapsın da ses bu kadar niye yükseltilir ben onu anlamıyorum.
İlla öbür mahalle dinlemeli.
Kesinlikle bu yüksek sese bir çözüm bulunmalı.
Kardes dugun bu nasil sesi kisilacak.sizde .Sanki pariste yasiyorsunuz.
Mademki boyle dusunuyorsunuz siz baslangici yapin bakalim dugununuzde.
Yazmanin siniri yok uygulamaya gelince ortada kimse yok.
Konuyu nizip çalıştayına bir şikayet ve bir öneri olarak götürsek fena olmaz sanırım.Selamlar
tamam güzelde kardeşim adamın oglu veya kızı evlenıyor kaç yılda bır olur komşu isen katlanacan bir günlüğüne düğüne her mahalleye düğün salonu birazda abartı türkiyede bu kadar konu varken bu düğün konusu ne şimdi türkiyenın en önemlı konusu mahallemizdeki serçelerin dökülen tüyleri bunu tartısalım hatta kumrular neden ötmüyor iveyıkler neden azaldı yabanı kusları neden çarşı camii öunude ötuşuyor. bunları tartışalım bunları tartışalım ki düğün ile aynı tartşmaya benzer şimdi bu kuşlar nerden çıktı dersenız düğün olayına istınaden çıktı bırakın allah aşkına bu saçmalıkları. sankı başka konu yok. her mahalleye düğün salonumuş. yok gurultu oluyormuş
Mahalle aralarına düğün salonu kurulursa sorun çözülecek mi? düğün salonlarının kurulduğu yerlerde yaşayanlar düğün salonlarının gürültüsünü duymuyorlar mı?
Bu öneri getiren arkadaşı şiddetle kınıyorum. Tek bir örf ve adetimiz kaldı onuda senin sayende kalksın mı arkadaşım.say bakalım bir mahallede ayda kaç defa düğün olyor. Ben sana söylelyiyim koskoca mahallede hafftasa ya bir oluyor ya olmuyor. Vatandaşın bu öf adetined mi el atınız yazılar olsun. Sünnet de kaldırın tam olsun......başka bir şeye gerek yok.
Arkadaşlar ne bu şiddet bu celal?
Öneri size makul gelmeyebilir, ben desteklediğimi siz de katılmadığınızı söylersiniz. Sanki bugunden tezi yok mahalle arası düğünler yasaklanacakmış gibi yorum yazmışsınız mubarekler hayr mı?
Şükrü kardeşime kısmen katılıyor ve yasaklanmasın ama ses oranı düşürülsün diyorum. Sonra bu talebi hayata geçirmek için illa parisde yaşamaya gerek yok. Koca mahalleyi inletmenin de anlamı yok ki!
Zaten AB'nin hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok bırakın ses kısılmasını düğün salonlarında bile belli bir desibeli aşamıyorsunuz.
Meseleye ömründe bir kere oğlan-kız evlendirme gözüyle değil de çevreye verilen rahatsızlık nazarıyla bakın.
Saygılar.
Müslüm bey,zaten örf adetlerimizin çogunu kaybettik.zaten düğünlerini çogu düğün saonlarında yapılıyor.bırakın vatandaş dertlerini kederlerini bir yana bıraksın. biraz stres atsın. Müslüm kardeşim..
avrupa birliği diye diye kültürümüz benliğimiz kaybettik.aileler dagılmaya başladı.çoluk çoçuklara güç yetilniyor.herkes ayrı bir baş çekiyor. uyuşturucu alışkanlıgı ilkögretime kadar inmiş...şimda anlatsam tam bir kitap yazabilirim.......ne AB birliği.....türk birliği bize yeter....selamlar.....moralınız bozmayınız.
bu yazınızın renk değiştrirmisi sinirlendiginizin ifadesi olsa gerek
siyahtan kırmızıya ...
ama bu kadar sinire şiddete ne gerek var
karşınızdaki 18 yaşında bir genç onunla öyle değilde daha kibarca mülakat yapmanız daha iyi olmazmı ne gerek var birbirimizi kırmayaa
[kimse yanılış anlamasınız kimseye kızmıyorum.ikisi benim canım arlkadaşlarım.biris babası aile dostumuz.Müslüm bey hem kardeşim,mesai arkadaşaım.
Polatcan abi görüşüne saygı duyarım....Burdaki benim amacım bu konuda farklı görüşler ileri sürmekti....Siz bunu olumlu görürsünüz ben olumsuz görürüm....Bu konuda birbirimizin görüşüne saygı duymamız gerekir... Ha! şu biraz tuhafıma gitti düğün salonunda yapılan düğünler örf ve adetlerimize engelmidir onu anlamakta biraz sıkıntı çekiyorum...Eğer burası nizipin sitesi ise niziple ilgili konu atmak suç değildir diye düşünüyorum...Niziplilerin görüşleri bizim için önemlidir..POLATCAN;238517 wrote:Bu öneri getiren arkadaşı şiddetle kınıyorum. Tek bir örf ve adetimiz kaldı onuda senin sayende kalksın mı arkadaşım.say bakalım bir mahallede ayda kaç defa düğün olyor. Ben sana söylelyiyim koskoca mahallede hafftasa ya bir oluyor ya olmuyor. Vatandaşın bu öf adetined mi el atınız yazılar olsun. Sünnet de kaldırın tam olsun......başka bir şeye gerek yok.
şükrü kardeşime katılıyorum.mahalle arası düğünler gerçekten çok rahatsızlık veriyo.ben bu düğünlerin türk örf adetleriyle ilgili olduğunuda düşünmüyorum.bu düğünler sırasında hele birde yolun iki tarafına kamyon durdurup gelenin geçenin yol hakkını gasp ediyosa...
şükrü kardeşime katılıyorum bence hem çevre kirliliğine çözüm olur arkandayız şükrü bey
ŞÜKRÜ BEY KARDEŞİNMİZE KATILIYORUM Nizip in önemli konularından biri
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.