İnsan ömrünün ortalama 65-70 yaş olduğu düşünülürse:
Hergün çalışmak,yemek yemek ve uyumakla geçen saatler ayrı yarı hesaplanırsa ortaya korkunç sonuçlar çıkıyor.
İnsan ömrünün 22 yılı uykuda, 3 yılı tuvalette , 7 yılı yollarda,2 yılı banyoda,5 yılı yemek sofrasında,20
yılı mesai başında,hiç sınıfta kalmazsanız 3 yılı okulda,1 yılı evde ders çalışmakta,3 yılı kuyrukta veya alıverişte...
Erkekler askerlik ve tıraşa 2 yıl vakit harcarken kadınlarda bu oran makyaj yaparak ve kuaförde geçirdikleri süre 3 yıl.
Kadın veya erkek olsun ömür boyu tırnak kesmek 1 ayımızı alıyor.
Her insanın para sayma işi de yaklaşık 4 ayımızı alıyor.
Evliyseniz bunun 1 yılı karı-koca kavgasıyla geçer.Bazı çiftlerde bu durum uzadıkça uzar...
Her insan 6 ayını telefon başında geçiriyor. Bu durum üniversite gençliğinde ise malum...
Ayrıca bu hesaba,hastalanıp yatmanız,erkeklerin sünnet,kadınların lohusalık dönemleri,kimi cenazelere katılmanız,
karakolluk olmanız,mahkemeleriniz,ziyaret,doktor gibi kayıp zamanlar katılmadı.
Hiç bitmeyecek sandığımız, ömür tamam oldu.
Genç Muhabbet
İnsan Ömrü
Bu verıler bana uymuyor.ben tam tersını yapıyorum.:):):):):)
Güzel bir çalışma gerçekten çok düzensiz ve dengesiz bir hayatımız var.selamlar
Antika kardeş ,bu ve benzeri araştırmalar özeli değil geneli ilgilendirir.YakisikliAntika;236007 wrote:Bu verıler bana uymuyor.ben tam tersını yapıyorum.:):):):):)
İşte bunların bütününe ömür deniyor :)
Nadir de olsa hayatı düzenli olanlar var.fsoyarik;236012 wrote:Güzel bir çalışma gerçekten çok düzensiz ve dengesiz bir hayatımız var.selamlar
sevgili müslüm kardeşim çok haklısın sanırım ibadette böyle olsa gerek haytın çok az bir kısmı ibadetle geçiyor
Selamlar
Muslum kardes haklisinda ben espiri mayetinde ima etmistim.selamlar:):):):):) Ama yinede bana biraz uzak bu veriler...:):):):):):) Verdiqin emekler icin tesekkurler...müslüm bozkurt;236017 wrote:Antika kardeş ,bu ve benzeri araştırmalar özeli değil geneli ilgilendirir.
Guzel bir calisma gercektende boyle dusununce insan zamanini nelerle heba ediyormus.
Keske butun omrunu insan sevdiqiyle qecirse veya imkani olsa.
İlginize teşekkürler...KalpsizAdam;236051 wrote:Guzel bir calisma gercektende boyle dusununce insan zamanini nelerle heba ediyormus. Keske butun omrunu insan sevdiqiyle qecirse veya imkani olsa.
Tv karşısında ne kadar kalıyoruz acaba ?
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Mehmet Dadak” Ülkemizde TV izleme oranı kişi başına günde 4 saat, bu oran Avrupa ülkelerinde 3 saat “olarak açıklamıştır. Türkiyeli yılda 60 günü televizyon karşısında geçiriyor. 65 yaşayan bir insan 3900 gününü tv karşısında geçiyor.admin;236065 wrote:Tv karşısında ne kadar kalıyoruz acaba ?
Muslum kardes kusura bakmasan Siz altinbas lisesinde okudunuz mu(yil 1999 veya 2000)???
Haşa maneviyatta böyle bir şey olmamıştır amma kıssadan hisse bir yakıştırma;
İnsanoğlunun Ömrü
Tanrı dünyayı yarattıktan sonra ilk önce eşeği çağırmış yanına:
- Sana 40 sene ömür vereceğim, bu süre boyunca insanların yüklerini taşıyarak onlara hizmet edeceksin.
Eşek şöyle karşılık vermiş:
- Peki ama bana 40 yıl fazla gelir; sen benim ömrümün yarısını al bana 20 yıl kafi.
Tanrı eşeğin isteğini kabul etmiş. Onu yolladıktan sonra köpeği çağırmış yanına ve demiş ki:
- Sana 30 yıl ömür vereceğim, bu süre boyunca insanların evlerine ekçilik ederek onları koruyacaksın.
Köpek karşılık vermiş:
Kabul ama bana 30 yıl fazla sen bana 15 yıl ver, yeter.
Tanrı köpeğin de ricasını kabul etmiş, ardından maymunu çağırmış:
- Sana 20 yıl ömür vereceğim, bu süre içerisinde insanlara şaklabanlık yaparak onları eğlendireceksin.
Maymun da kabul etmiş, fakat demiş:
- Bana 20 yıl çok gelir, sen bana 10 yıl versen yeter.
Tanrı onun önerisini de kabul etmiş ve son olarak insanı çağırmış huzuruna ve demiş ki:
- Sana 20 yıl ömür veriyorum bu süre içinde hiçbir şey yapmayacak, yalnızca sana hizmet için görevlendirdiğim varlıklardan yararlanarak yaşayacaksın.
İnsan karşılık vermiş:
- Pekala fakat bana 20 yıl yetmez; eşekten aldığın 20 yılı, köpekten aldığın 15 yılı, maymundan aldığın 10 yılı da isterim.
Tanrı bu öneriyi de kabul etmiş ve birlikte yaşamak üzere hepsini dünyaya göndermiş. İşte bu yüzden "insan, ömrünün ilk 20 senesini insan gibi yaşayarak, sonraki 20 senesini eşek gibi çalışarak, sonraki 15 yılını köpek gibi evine bekçilik yaparak ve sonraki 10 yılını da maymun gibi torunlarına şaklabanlık ederek ve onları güldürerek geçirir" derler...
fsoyarik;236084 wrote:Haşa maneviyatta böyle bir şey olmamıştır amma kıssadan hisse bir yakıştırma; Vay !Allah senden razı olsun.İnan yazını okurken gülmekten kendimi alamadım.
Hayır. Nizip Lisesi 1984 mezunuyum.Emsallerim 1981 mezunu.KalpsizAdam;236080 wrote:Muslum kardes kusura bakmasan Siz altinbas lisesinde okudunuz mu(yil 1999 veya 2000)???
Kıymetli kardeşim artık barak fıkraları ile bir konu açmak lazım degilmi
Selamlar
Başım üstüne...fsoyarik;236094 wrote:Kıymetli kardeşim artık barak fıkraları ile bir konu açmak lazım degilmi Selamlar
Vallaha insan omru oylede boylede qeciyor,Sahsen ben yillar nasil qecti anlamadim.Keske zamani durdurmanin bir yolu olsa.
İnsan Ömrüyle İlgili Güzel bir Türkü de benden olsun.
YAŞ TÜRKÜSÜ
Mevlâ’m bir adama çocuk verince İkisinde sarhoş gibi dolaşır
Bahçede bitmiş bir fidana benzer Üç yaşında her nesneye uluşarı
Büyüyüp de bir yaşına girince Dört yaşında gördüğüne sataşır
Sanki kokulu güldana benzer Beş yaşında kaşlar kemana benzer
Altısında kendi söyler düşünü On yaşında gonca güldür açılır
Yedisinde değiştirir dişini On birinde ab-ı hayat saçılır
Sekizinde bahta koyar işini On ikide boyu beli seçilir
Dokuzunda taze bostana benzer On üçünde gözler mestana benzer
On dördünde güzelliğin bağıdır On sekizde belli eder ârını
On beşinde gören aklın dağıdır On dokuzda gözetir şikârını
On altıda yiğitliğin çağıdır Yirmisinde kendi bulur yarini
On yedide sanki ceylana benzer Zincirin koparmış aslana benzer
Yirmi beşte bıyıkları burulur Kırk yaşında gazel dökülür bağlar
Otuzunda akan sular durulur Kırk beşinde günahlarına ağlar
Otuz beşte günahları sorulur Ellisinde oğullara bel bağlar
Ateşe atılmış pervan a benzer Dağ başına çökmüş dumana benzer
Elli beşte sızı iner dizine Yetmişinde gördükleri düş olur
Altmışında duman çöker gözüne Yetmiş beşte artık çöker kış olur
Altmış beşte hiç bakılmaz yüzüne Sekseninde badem gözler yaş olur
Ahreti gözetir süphana benzer Yolunu yitirmiş kervana benzer
Seksen beşte artık beli bükülür Doksan beş yaşına girip aşınca
Biter ömrü takatı gücü sökülür Ölüm korkusu gelip yaklaşınca
Doksanında hep dişleri dökülür İnsanoğlu yüz yaşına varınca
Geldi geçti şimdi yalana benzer Sanki savrulmuş harmana benzer.
Sayın Bozuşak, yazmış olduğunuz bu güzel şiirden dolayı teşekkürler.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.