Tarım ve Sanayi Konuları

Zeytin Çiftçisine Müjde

dhasilci Üye
ZEYTİN SİLKME MAKİNASI MAMBO KARBONİUM
Kullanıcıya tam gün performans sağlayan hafif tasarımı ve 140 - 200 kg/saat hasat kapasitesi ile Zeytin Toplama Makinaları arasındaki bir numara. 12 V Kuru akü ile çalışabilir. İstenirse 8 saat çalışmaya imkan veren orjinal LİPOLİMER SIRT PİLİ de temin edilebilir.
Makinemizi piyasada bulabileceğiniz diğer makinelerden ayıran özellikleri: 1. Ortalama 150-230 kg/saat hasat kapasitesi ile piyasanın en etkili makinesidir. 2. Makine uzunluğu teleskopik olarak arttırılabilmektedir. Bu sayede makinenin boyu ne kadar uzarsa uzasın kullanıcının hissettiği ağırlık neredeyse hiç değişmemektedir. 3. Sahip olduğu ağırlık ile piyasadaki en hafif makinedir. a. 2,5 mt boyundaki makine sadece 2,2 kg. b. 3,3 mt boyundaki makine sadece 2,4 kg. 4. Makine 12V'da çalıştığı için ekstra pile ihtiyaç duymamaktadır. Traktörünüzün, arabanızın hatta motorsikletininzin aküsü ile kullanılabilmektedir. 5. Azim Ziraat Aletleri firması güvencesi ile 1 yıl garanti süresi mevcuttur. 6. Tüm yedek parçaları Azim Ziraat Aletleri'nden temin edilebilir. Makine arızası halinde yerinde servis imkanlarımızdan yararlanılabilir. 7. Batarya talep edilmesi halinde opsiyonel olarak; a. LiPolymer şarzlı Pil + Özel Akım Kontrollü Şarz Aleti b. 12V Kuru Akü + Şarz Aleti opsiyonel olarak çiftçimize sunulmaktadır.
Daha fazla bilgi talepleriniz için bize başvurunuz...
www.azimziraat.net adresinden makinelere bakabilirsiniz.
Deniz Haşılcı Satış Temsilcisi Tel: 0506 256 96 12
YakisikliAntika Üye
Zeytin toplama makinesi mi?Bence hicte saqlik bir fikir deqil millet nasil alacak o makineyi agac agac mi gezdirecek.
Kasım Böler Üye
Zeytin silkeleme olarak bilinen makina yurt dışından ithal ediliyordu hatta ilçemizde bir kaç tane var biri kendi yürür diğeri ataşma olarak bu makinaların satış fiyatları çok pahalı mesela kendi yürür makina 80-90 bin Euro civarında diğeri de 30-40 bin Euro civarında ancak bu makinaları incelediğimizde bu üretim maliyetlerinin bu rakamlara ulaşması imkansız, Azim makinanın fiyatlarını bilmiyoruz ama en azından yerli üretim olarak yapılmış olması gurur verici gerçi ciddi olarak incelendiğinde ilçemiz şartlarında dahi yapılabilecek bir makina zaten esas işi gören yani vibrasyonu sağlayan kısım beynelminel bir marka geriye kalan hidrolik ve şasi kısımları düzgün bir zirai ekipman atölyesinde yapılabilir. Azim makinayı kutlamak lazım. Sırtta taşına küçük silkeleme makinalrı nedense bizim bölgede pek tutmadı, kompresörle çalışan makinadan da bir kaç tane var kullananlar bazı olumsuzluklar dışında memnunlar, bu makinalardan ve büyük silkeleme makinalarından tanıtım amacıyla hasada yakın bir zamanda ilçemize getirilmesi ve çiftçilerimize tanıtılması lazım ayrıca önemli bir kullanım alanı daha var antepfıstığı hasadında da kullanılabiliyor bu potansiyel göz önünde bulundurulduğunda tanıtım yapmak şart gibi gözüküyor.
dhasilci Üye
Arkadaşlar Merhaba, Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Sayın Yakışıklı antika sizde biliyorsunuz ki Zeytin ağacı eski yöntemlere göre sırıkla toplanmaktadır. Bundan daha önemlisi Zeytinin toplama maliyetlerine bakıldığında bunun %50'sini de işçilik maliyetleri oluşturmaktadır. Bu makinanın en büyük özelliklerini sizlere yukarda açıkladım. Sizde bilirsiniz ki Zeytin ağacının Biyolojik özelliğinden ötürü 1 sene var yılı bir sene de yok yılıdır. Normal toplama koşullarıyla yapılan hasatta (sırıkla) ağaca (özellikle yeni filizlere) çok fazla zarar verilmektedir be diğer sene de hasat azalmaktadır. Bu makina yeni filizlere asla zarar vermemektedir ve ikincisi saatte 150 kilo ve 200 kg hasatla hesapladığınızda günde 8 saat çalışma ile en fazla 1,6 ton zeytin toplanmaktadır. Gelin bunun maliyetini tuttuğunuz işçilerle bir de siz hesaplayın. Sayın antika sorunuz için çok teşekkür ederim. Umarım açıklyıcı olmuşumdur. Kasım bey merhaba. Sizinde dediğiniz gibi bu makinanınn gelip tanıtımını yapmak ve insanlara eski ve yeni yöntemleri karşılaştırark bunu anlatmak aradaki farkı görmeleri için çok büyük önem arzetmektedir. Bizde bu amaçla müdürümle görüşüp eylül ayında Gaziantep'e gelme planları ve hatta Nizip'e bir bayilik yada yöredeki zeytin üerticilerine bir tanıtım yapmak istiyoruz. Anladığım kadarıyla siz de Zeytin çiftçisisiniz. Ve bu bahsettiğiniz makinalar 40 bin 80 bin Euro civarında da hiç değiller. Sizinle konuştuğum da ve rakamı verdiğimde size komikte gelebilir. Nasıl bu kadar ucuz olabilir de diyebilirsiniz. Kasım Bey sizinle irtibata geçmeyi çok isterim. Telefon numaramı buraya bırakıyorum. En kısa sürede görüşmek dileğiyle... Deniz Haşılcı Tel: 0506 256 96 12

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim