Basından Nizip Haber

Akdoğan; “Referandum Bu Milletin Zaferi Olacaktır”

belde_nrt Üye
Akdoğan; “Referandum Bu Milletin Zaferi Olacaktır” Akdoğan; “Referandum Bu Milletin Zaferi Olacaktır” 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak Referandum hakkında bir açıklama yapan Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Referandumun Türkiye’nin var olup olmama noktasında yüzyılın en büyük olaylarından birisi olduğunu belirtti. Türkiye’de Cuntacı Zihniyete, Darbeci Zihniyete dur diyebilmemiz, yanlışları yapanları yargılayabilmemiz ve yanlışların hesabını sorabilmemiz açısından Referandum’un büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Akdoğan, Türkiye’nin12 Eylülde tam Demokrasiye Hâkim olabilmesi için iyi bir fırsat yakaladığını ve bu fırsatı Necip halkımızın ve özgürlükten yana olan halkımızın en iyi şekilde değerlendireceğini kaydetti. 60’lı 70’li ve 80’li yıllarda darbe yaşayan Ülkemizin peş peşe darbe girişimi yaşadığına işaret eden Başkan Akdoğan, bu darbecilere ve karanlık zihniyete karşı dur demenin şimdi tam zamanı diye konuştu. Ben inanıyorum ki yüzde 60’ların üzerinde EVET Oyu ile Nizip’imiz ve Türkiye’mizde yaşayan halkımız en güzel cevabı verecektir diyerek sözlerine devam eden Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan “Referandum Bu Milletin Zaferi Olacaktır” dedi.
sadettinyildirim Üye
inşallah sayın beledıye başkanımız allah utandırmasın. Halkın gücüde yüregide sizinle ve sayın başbakanımızla. Durmak yok yola devam.
felsefefe Üye
KAST SİSTEMİ Dünyada Kast sistemi bazı ülkelerde hala vardır. SSCB de Devlet Bürokratı olmak Kominist parti ajanı olmak Kast sistemi anlamına geliyordu. Bu dairenin içine giren bir SSCB vatandaşı her türlü suisitimali yapabilir rüşveti alabilir yolsuzluklar içinde olabilirdi. Bu Kominist Parti kastının yürümesi için terör adam öldürme soygun vurgun yapma hakkına sahiplerdi. Bugün bile Rusya devleti bürokratları trafik kazasında adam öldürseler kurbanı mezarlığa götürme lütfuna bile katılmayıp Kazadan sonra yollarına devam ediyorlar. İngiliz Asilzadeleri Fransız soyluları için durum bundan farklı değildi. Gelişen Dünya önce batı ülkelerinde Devletler İnsanları eşit yapmaya çalışıyor. Bir suçlu mevki makam ve siyasi görüşünden bağımsız yargılanıyor. Kast sistemi işte bu duruma göre( mevki makam ve siyasi görüş) insanları hak ve adalet sisteminden faydandırır. Kast sisteminde bir makam ve mevkiye yeni üye alımında; önce kast sisteminde olan üyelerin oğlu kızı kardeşi veya akrabaları alınır. Bir yere yargıç mı atanacak mevcut kişilerin yakınlarına bakılır akrabalarına sonra (mesleki yeterliliği değil) siyasi görüşüne bakılır. Bu kriterlerle seçim yapılır ve görevli alınır. Türkiyede bu sistem bürokrasi ve eğitim sisteminde devam ediyor. Kast sistemine geçmişler. İş yapma yerine seçim siyasi görüşle yapıyorlar. Bir üniversiteye doktor doçent mi alınacak siyasi görüşüne bakılıyor Hakim savcı mı alınacak siyasi görüşüne anne babasının yaşamına akrabalık durumuna bakılıyor. Her şey kast sistemi dahilinde yürüyor daha doğrusu yürüdüğü bize empoze ediliyor. Türk yargısı bırakın yürümeyi sürünemiyor bile. Beyler uyanın denizler kurudu Adalet yardım istiyor. Anayasaya hayır veya evet demek mevcut yargı sistemimiz iyi veya kötü demek anlamına geliyor. Sizce mevcut yargı sistemimiz düzgün çalışıyor mu?
felsefefe Üye
ESKİ ŞEKİL III. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu MADDE 159- Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, mahkemelerin bagımsızlıgı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kurulur ve görev yapar. Kurulun Baskanı, Adalet Bakanıdır. Adalet Bakanlıgı Müstesarı Kurulun tabii üyesidir. Kurulun üç asıl ve üç yedek üyesi Yargıtay Genel Kurulunun, iki asıl ve iki yedek üyesi Danıstay Genel Kurulunun kendi üyeleri arasından, her üyelik için gösterecekleri üçer aday içinden Cumhurbaskanınca, dört yıl için seçilir. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilirler. Kurul, seçimle gelen asıl üyeleri arasından bir baskanvekili seçer. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu; adli ve idarî yargı hâkim ve savcılarını meslege kabul etme, atama ve nakletme, geçici yetki verme, yükselme ve birinci sınıfa ayırma, kadro dagıtma, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar verme, disiplin cezası verme, görevden uzaklastırma islemlerini yapar. Adalet Bakanlıgının, bir mahkemenin veya bir hâkimin veya savcının kadrosunun kaldırılması veya bir mahkemenin yargı çevresinin degistirilmesi konusundaki tekliflerini karara baglar. Ayrıca Anayasa ve kanunlarla verilen diger görevleri yerine getirir. Kurul kararlarına karsı yargı mercilerine basvurulamaz. Kurulun görevlerini yerine getirmesi, seçim ve çalısma usulleriyle itirazların Kurul bünyesinde incelenmesi esasları kanunla düzenlenir. Adalet Bakanlıgının merkez kurulusunda geçici veya sürekli olarak çalıstırılacak hâkim ve savcıların muvafakatlarını alarak atama yetkisi Adalet Bakanına aittir. Adalet Bakanı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun ilk toplantısında onaya sunulmak üzere, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde hizmetin aksamaması için hâkim ve savcıları geçici yetki ile görevlendirebilir YENİ ŞEKİL III. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu MADDE 159- Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, mahkemelerin bagımsızlıgı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kurulur ve görev yapar. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yirmibir asıl ve on yedek üyeden olusur; üç daire halinde çalısır. Kurulun Baskanı Adalet Bakanıdır. Adalet Bakanlıgı Müstesarı Kurulun tabiî üyesidir. Kurulun, dört asıl üyesi, nitelikleri kanunda belirtilen; yüksek ögretim kurumlarının hukuk, iktisat ve siyasal bilimler dallarında görev yapan ögretim üyeleri, üst kademe yöneticileri ile avukatlar arasından Cumhurbaskanınca, bir asıl ve bir yedek üyesi Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından Anayasa Mahkemesince, üç asıl ve iki yedek üyesi Yargıtay üyeleri arasından Yargıtay Genel Kurulunca, bir asıl ve bir yedek üyesi Danıstay üyeleri arasından Danıstay Genel Kurulunca, yedi asıl ve dört yedek üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemis adlî yargı hâkim ve savcıları arasından adlî yargı hâkim ve savcılarınca, üç asıl ve iki yedek üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemis idarî yargı hâkim ve savcıları arasından idarî yargı hâkim ve savcılarınca, dört yıl için seçilir. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir. Kurul üyeligi seçimi, üyelerin görev süresinin dolmasından önceki altmıs gün içinde yapılır. Cumhurbaskanı tarafından seçilen üyelerin görev süreleri dolmadan Kurul üyeliginin bosalması durumunda, bosalmayı takip eden altmıs gün içinde, yeni üyelerin seçimi yapılır. Diger üyeliklerin bosalması halinde, asıl üyenin yedegi tarafından kalan süre tamamlanır. Yargıtay ve Danıstay genel kurullarından seçilecek Kurul üyeligi için her üyenin, birinci sınıf adlî ve idarî yargı hâkim ve savcıları arasından seçilecek Kurul üyeligi için her hâkim ve savcının; ancak bir aday için oy kullanacagı seçimlerde, en fazla oy alan adaylar sırasıyla asıl ve yedek üye seçilir. Bu seçimler her dönem için bir defada ve gizli oyla yapılır. Kurulun, Adalet Bakanı ile Adalet Bakanlıgı Müstesarı dısındaki asıl üyeleri, görevlerinin devamı süresince kanunda belirlenenler dısında baska bir görev alamazlar. Kurulun yönetimi ve temsili Kurul Baskanına aittir. Kurul Baskanı dairelerin çalısmalarına katılamaz. Kurul, kendi üyeleri arasından daire baskanlarını seçer. Baskan, yetkilerinden bir kısmını baskanvekili olarak belirledigi daire baskanına devredebilir. Kurul, adlî ve idarî yargı hâkim ve savcılarını meslege kabul etme, atama ve nakletme, geçici yetki verme, yükselme ve birinci sınıfa ayırma, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar verme, disiplin cezası verme, görevden uzaklastırma islemlerini yapar; Adalet Bakanlıgının, bir mahkemenin kaldırılması veya yargı çevresinin degistirilmesi konusundaki tekliflerini karara baglar; ayrıca, Anayasa ve kanunlarla verilen diger görevleri yerine getirir. Hâkim ve savcıların görevlerini; kanun, tüzük, yönetmeliklere ve genelgelere (hâkimler için idarî nitelikteki genelgelere) uygun olarak yapıp yapmadıklarını denetleme; görevlerinden dolayı veya görevleri sırasında suç isleyip islemediklerini, hal ve eylemlerinin sıfat ve görevleri icaplarına uyup uymadıgını arastırma ve gerektiginde haklarında inceleme ve sorusturma islemleri, ilgili dairenin teklifi ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Baskanının oluru ile Kurul müfettislerine yaptırılır. Sorusturma ve inceleme islemleri, hakkında sorusturma ve inceleme yapılacak olandan daha kıdemli hâkim veya savcı eliyle de yaptırılabilir. Kurulun meslekten çıkarma cezasına iliskin olanlar dısındaki kararlarına karsı yargı mercilerine basvurulamaz. Kurula baglı Genel Sekreterlik kurulur. Genel Sekreter, birinci sınıf hâkim ve savcılardan Kurulun teklif ettigi üç aday arasından Kurul Baskanı tarafından atanır. Kurul müfettisleri ile Kurulda geçici veya sürekli olarak çalıstırılacak hâkim ve savcıları, muvafakatlerini alarak atama yetkisi Kurula aittir. Adalet Bakanlıgının merkez, baglı ve ilgili kuruluslarında geçici veya sürekli olarak çalıstırılacak hâkim ve savcılar ile adalet müfettislerini, muvafakatlerini alarak atama yetkisi Adalet Bakanına aittir. Kurul üyelerinin seçimi, dairelerin olusumu ve isbölümü, Kurulun ve dairelerin görevleri, toplantı ve karar yeter sayıları, çalısma usul ve esasları, dairelerin karar ve islemlerine karsı yapılacak itirazlar ve bunların incelenmesi usulü ile Genel Sekreterligin kurulus ve görevleri kanunla düzenlenir.
felsefefe Üye
Anayasada yapılan en önemli değişikliklerden biri bu madde. Bu maddeye yapılan itiraz o kadar gereksiz ki. Niye itiraz ediliyor anlamamız mümkün değildir. 3 kişilik bir kurul 21 kişiye çıkarılıyor. Hepsi bu.
felsefefe Üye
Bura niye değişmek zorunda HSYK Üç kişi ile yönetlince sorunlar çıkıyor. Bu üç kişi kast sistemi gibi olmuş Aynı yöre insanı aynı mezhepten kişiler orayı doldurmuş Böyle olunca bürokrasi zaten zayıf bir yönetim olan bu kişileri istediği gibi parmağında oynatmış sisteme muhalif her hakim ve savcı görevden hak hukuk adalet demeden alınmıştır. Bürokrasiye laf uzatan gönderilmiştir. Ama bu kurul sayıca fazla olursa bu sıkıntı bir daha yaşanmayacaktır. Aslında bu kurul en az 50 kişiden oluşmalı ve bir yıl görev yapmalıdır.
felsefefe Üye
Bu duruma örnek verecek olusak Hemşehrimiz ve bir çoğumuzun akrabası NECATİ ÖZDEMİR KİMDİR? Necati Özdemir 1957 yılında Gaziantep"in Nizip ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Karkamış"ta tamamladı. 1975 yılında öğretmen oldu. Aynı yıl girdiği Hukuk Fakültesinden 1981 yılında mezun oldu. 1982 yılına kadar öğretmenlik yapan Özdemir 1985 yılında Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı. Çeşitli il ve ilçelerde Savcılık, Hakimlik yaptı. Savcılık görevi sırasında infaz hukuku, mahkum psikolojisi, suç ve sosyoloji alanları üzerinde çalışma ve incelemeler yaptı. Bu çalışmaları sebebiyle 1996 yılında hükümetin isteği ile cezaevi olaylarını kontrol altına almak amacıyla Bayrampaşa Cezaevi Savcılığı"na atandı. HAREKETLİ VE RENKLİ BİR YAŞAM 1998 yılında görevinden istifa eden Necati Özdemir, İstanbul barosuna bağlı avukat olarak çalışmaya başladı. Savcı Özdemir"e istifa edip emekli olduktan ve avukatlığa başladıktan beş yıl sonra HSYK tarafından Cumhuriyet Savcılığından çıkarma cezası verildi. (Bu uygulamanın dünyada örneği bulunmamaktadır.) Adalet Bakanlığı bu kararı dayanak göstererek avukatlık ruhsatını iptal ettirdi. Bu Büyük Nizipli için HSYK neler yapmadı Bir gazeteleri ve ogünleri hatırlayanlara sorun NECATİ ÖZDEMİR nedn görevden alındı NE OLDU DA SUÇLU İLAN EDİLDİ. NECATİ ÖZDEMİR HERHANGİ BİR SUÇTAN DOLAYI CEZA ALDI MI? Eyy bu HSYK yı savunanlar Necati Özdemire yapılan haksızlık belki sizden bu dünyada sorulamıyor Ya Öbür dünya
bay x Üye
refarandum sonucunu hep beraber göreceğiz benim gibi evetçiler ve bu evetçilleri vatanı satmayı evet diye görenlere halkımızın cevabını göreceğiz ama yağma yok.. o zaman evet oyları fazla çıkarda anayasada kısmi değişiklik olursa çamur yok hemen aziz nesin gibi zaten bu halkın şu kadarı aptal ,bidon kafa demek yok.. göreceğiz.. biz de hayır fazla çıkarsa....adam gibi ....hakaret etmeden...eyvallah diyeceğiz.. halkımız böyle istedi diyeceğiz.. halka rağmen halkçılık yok. ADAM GİBİ SAYGI GÖSTERECEĞİZ..
admin Yönetici
Referandum oylamasından çok, Akp ve karşıtları oylamasına dönüşmüş durumda. Bdp de oylamaya gideceklere gözdağı vererek, gitmeyenlerin tamamı Pkk lı izlenimi vermeye çalışıp, bölgede seçime gitmeyenlerin çok olacağı tahiminimle de bu oylamadan kazançlı olarak çıkacak.
xxhidayet Üye
Oyum ; EVET... Gasbedilen haklarımı geri almak ve tıkanan huhukun önünü açmak adına; EWWWWEET!!..:)
felsefefe Üye
Diğer önemli değişiklik Siyasi partilerin kapatılması konusudur. Türkiyede nerdeyse her parti ben devletim diyenlerce kapatılmıştır. Demokrat Parti Adalet Partisi CHP (Bildiğimiz CHP) MSP MHP (Bugün dayatmacıları savunuyorlar) RP, DEHAP ( Hala bu siyasi görüşün kurduğu partileri biz DEHAP diye aklımızda tutuyoruz.) Ne oldu kapandı da. ESKİ ŞEKLİ B. Siyasî Partilerin Uyacakları Esaslar Madde 69 - Siyasî partilerin faaliyetleri, parti içi düzenlemeleri ve çalısmaları demokrasi ilkelerine uygun olur. Bu ilkelerin uygulanması kanunla düzenlenir. Siyasî partiler, ticari faaliyetlere girisemezler. Siyasî partilerin gelir ve giderlerinin amaçlarına uygun olması gereklidir. Bu kuralın uygulanması kanunla düzenlenir. Anayasa Mahkemesince siyasî partilerin mal edinimleri ile gelir ve giderlerinin kanuna uygunlugunun tespiti, bu hususun denetim yöntemleri ve aykırılık halinde uygulanacak yaptırımlar kanunda gösterilir. Anayasa Mahkemesi, bu denetim görevini yerine getirirken Sayıstaydan yardım saglar. Anayasa Mahkemesinin bu denetim sonunda verecegi kararlar kesindir. Siyasî partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Bassavcısının açacagı dava üzerine Anayasa Mahkemesince kesin olarak karara baglanır. Bir siyasî partinin tüzügü ve programının 68 inci maddenin dördüncü fıkrası hükümlerine aykırı bulunması halinde temelli kapatma kararı verilir Bir siyasî partinin 68 inci maddenin dördüncü fıkrası hükümlerine aykırı eylemlerinden ötürü temelli kapatılmasına, ancak, onun bu nitelikteki fiillerin islendigi bir odak haline geldiginin Anayasa Mahkemesince tespit edilmesi halinde karar verilir. Bir siyasî parti, bu nitelikteki fiiller o partinin üyelerince yogun bir sekilde islendigi ve bu durum o partinin büyük kongre veya genel baskan veya merkez karar veya yönetim organları veya Türkiye Büyük Millet Meclisindeki grup genel kurulu veya grup yönetim kurulunca zımnen veya açıkça benimsendigi yahut bu fiiller dogrudan dogruya anılan parti organlarınca kararlılık içinde islendigi takdirde, söz konusu fiillerin odagı haline gelmis sayılır. Anayasa Mahkemesi, yukarıdaki fıkralara göre temelli kapatma yerine, dava konusu fiillerin agırlıgına göre ilgili siyasî partinin Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmasına karar verebilir. Temelli kapatılan bir parti bir baska ad altında kurulamaz. Bir siyasî partinin temelli kapatılmasına beyan veya faaliyetleriyle sebep olan kurucuları dahil üyeleri, Anayasa Mahkemesinin temelli kapatmaya iliskin kesin kararının Resmi Gazetede gerekçeli olarak yayımlanmasından baslayarak bes yıl süreyle bir baska partinin kurucusu, üyesi, yöneticisi ve deneticisi olamazlar. Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluslardan ve Türk uyruklugunda olmayan gerçek ve tüzel kisilerden maddi yardım alan siyasî partiler temelli olarak kapatılır. Siyasî partilerin kurulus ve çalısmaları, denetlenmeleri, kapatılmaları ya da Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmaları ile siyasî partilerin ve adayların seçim harcamaları ve usulleri yukarıdaki esaslar çerçevesinde kanunla düzenlenir. YENİ ŞEKLİ B. Siyasî Partilerin Uyacakları Esaslar Madde 69 - Siyasî partilerin faaliyetleri, parti içi düzenlemeleri ve çalısmaları demokrasi ilkelerine uygun olur. Bu ilkelerin uygulanması kanunla düzenlenir. Siyasî partiler, ticari faaliyetlere girisemezler. Siyasî partilerin gelir ve giderlerinin amaçlarına uygun olması gereklidir. Bu kuralın uygulanması kanunla düzenlenir. Siyasî partilerin malî denetimi Sayıstay tarafından yapılır. Sayıstayca siyasî partilerin mal edinimleri ile gelir ve giderlerinin kanuna uygunlugunun tespiti, bu hususun denetim yöntemleri ve aykırılık halinde uygulanacak yaptırımlar kanunda gösterilir. Sayıstayın bu denetim sonunda verecegi kararlar kesindir. Siyasî partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Bassavcısının talebi üzerine, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan her bir siyasî partinin beser üye ile temsil edildigi ve Meclis Baskanının baskanlıgında olusturulacak Komisyonun üye tam sayısının üçte iki çogunlugu ve gizli oyla verecegi izin üzerine açılacak dava, Anayasa Mahkemesince kesin olarak karara baglanır. Komisyonun bu kararı, yargı denetimi dısındadır. Reddedilen izin basvurusunda ileri sürülen sebepler, hiçbir sekilde yeni bir basvuruya konu olamaz. Siyasî parti gruplarında ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde izin konusunda görüsme yapılamaz ve karar alınamaz. Bir siyasî partinin 68 inci maddenin dördüncü fıkrası hükümlerine aykırı eylemlerinden ötürü temelli kapatılmasına, ancak, onun bu nitelikteki fiillerin islendigi bir odak haline geldiginin Anayasa Mahkemesince tespit edilmesi halinde karar verilir. Bir siyasî parti, bu nitelikteki fiiller o partinin üyelerince yogun bir sekilde islendigi ve bu durum o partinin büyük kongre veya genel baskan veya merkez karar veya yönetim organları veya Türkiye Büyük Millet Meclisindeki grup genel kurulu veya grup yönetim kurulunca zımnen veya açıkça benimsendigi yahut bu fiiller dogrudan dogruya anılan parti organlarınca kararlılık içinde islendigi takdirde, söz konusu fiillerin odagı haline gelmis sayılır. Meclis çalısmalarındaki oy ve sözler, Mecliste ileri sürülen düsünceler ve Meclisçe baska bir karar alınmadıkça bunların Meclis dısında tekrarı veya açıga vurulması ile idarenin eylem ve islemleri, odaklasmanın tespitinde gözetilemez. Anayasa Mahkemesi, yukarıdaki fıkraya göre kapatma yerine, dava konusu fiillerin agırlıgına göre ilgili siyasî partinin Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmasına karar verebilir. Devlet yardımından yoksun bırakılma, baglı oldugu kapatma davasının ve kararının usulüne tabi olup tek basına dava konusu kılınamaz. Bir siyasî partinin kapatılmasına beyan veya faaliyetleriyle sebep olan kurucuları dahil üyeleri, Anayasa Mahkemesinin kapatmaya iliskin kesin kararının Resmi Gazetede gerekçeli olarak yayımlanmasından baslayarak üç yıl süreyle bir baska partinin kurucusu, üyesi, yöneticisi ve deneticisi olamazlar. Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluslardan ve Türk uyruklugunda olmayan gerçek ve tüzel kisilerden maddi yardım alan siyasî partiler kapatılır. Siyasî partilerin kurulus ve çalısmaları, denetlenmeleri, kapatılmaları ya da Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmaları ile siyasî partilerin ve adayların seçim harcamaları ve usulleri yukarıdaki esaslar çerçevesinde kanunla düzenleni
Gazikent Nakliyat Üye
BDPkürtsinizdiye meclise alınmıyordunuz partiniz kapatılıyordu gelin parti kapatmayı kaldıran anayasaya evet diyelim olurmu halkımıza gidip ezilmişligimizi nasıl neyle anlatacagıZ. MHP. 12 EYLÜL darbesinden iskence görmeyen ülkücü varmı devlet bey şimdi çıkmış onlar kutlu yürüyüşümüzün eski müsvetteleridir diyor O, İLKESİNE görüşüne baglı ülküdaşlar olmasaydı devlet bey o koltukda şimdi rahat oturamazdı. CHP sizi gidi cundacılar sizi suçsuz günasız bir ülkenin başbakanı asılırken kıs kıs gülerek cuntanın yardımıyla ikdidar olanlar sizi hepinizin sonu geldi refaradumda hepiniz sandıga gömüleceksiniz TARİHDEN başbakanı asan yargıç salim başol suçunuz yok sizin burda olmanızı isteyen kuvvet böyle istiyor yani CHP. CUNTASI umarımki ve umut ederimki halkımız bunları utmamıştır .NOT. 13 EYLÜLDE BULUŞMAK ÜZERE EVET EVET EVET.
xxhidayet Üye
Her şeye bir akıl yoruyorum da, 12 Eylül zulmünü yaşamış, zindanlarında kalmış..: Akla hayale gelmeyen insanlık suçlarına maruz kalan, Tek suçu Devletten farklı; 'fikir üreten ve uygulanabilirliği üzerine kafa yoran' insanların hala inatla şoven bir ağza bürünmesi; 'Hayır' cılara katılmasını.. ANLAMIYOR!.. ANLAMIYOR!!... ANLA Y A M I Y O R U M!!!....
ekremali453 Üye
ewet.ancak anayasa yetmez babayasayı değiştirmek gerekir.
hasan tekçe Üye
evet,evet,evet,evet... başka söze gerek yok.
tytyhgtyhgh Üye
İşte sandık işte pusula * Bir EVET, Habur sınırından yurdumuza sokulan, 30 kişilik PKK’lı gurupların yerine, pişman olmadığı halde aramıza salınıverecek yüzlerce, binlerce PKK’lıya kapılar sonuna kadar açabilir!!! * Bir EVET, İktidarın neredeyse her söyleminde itina ile altını çizmeye çalıştığı 26 etnik köken sayısını , bundan sonra 126 etnik köken sayısına çıkarmasına ve her platformda rahatlıkla dile getirmesine yol açabilir !!! * Bir EVET, çoluk çocuğa alınan gemicikleri yüzdürmek için yurdumuzun 3 tarafını çevrileyen denizlerimizin birisinin bu gemilerin rahat yüzdürülmesi ve gariban yavrucaklar için özelleştirilmesini sağlayabilir !!! n Bir EVET, Yahudi Üstün Cesaret Madalyalı alan Sayın Erdoğan’ın cesaretini arttırarak!, Hristiyan Üstün Cesaret Madalyası alması için aday olmasına zemin hazırlayabilir!!! n Bir EVET, Sayın Erdoğan’ın, Şehit Mehmetçik için KELLE ! demesi sonucu 3 kuruşluk tazminata mahkum olmasını doğru kabul ettirerek, şehit Mehmetçiğimize KELLE oğlu KELLE! dedirtebilir!!! n Bir EVET, İsrail gibi dünün devletçiğinin önünde Türkiye’yi bu hallere sokan mevcut iktidarı tekrar canlandırarak, Kuzey Iraktaki aşiretler karşısında yarın koskoca Türkiye’ye diz çöktürebilir!!! SİZ EMEKLİLER; bir EVET’inizle, aldığınız maaşı yeterli bularak fazlasını istemiyoruz demeye de EVET demiş olmuyor musunuz?!... SİZ MEMURLAR; bir EVET oyunuzun, mevcut iktidarın yandaşlarının atamaları, tayin ve terfileri yapılırken sizlerin bu gidişten memnun olduğunuz olarak algılanacağını ve bizler olduğumuz yerde saymaya devam edelim demek olduğunu bilmiyor musunuz?!... SİZ İŞÇİLER; bir EVET’inizle evde yeteri kadar liseyi ve üniversiteyi bitirmiş işsiz varken sizinde mevcut işinizi kaybetmeye EVET demek olduğunu düşünemiyor musunuz?!... Bu kadar ŞER işler için EVET diyemeyeceğime göre... HAYIRDA, HAYIR vardır diyorum... Ve HAYIR DİYORUM... Ve referandum için ülkemize, HAYIR DİLİYORUM... * Yeniçağ gazetesinden alınmıştır.
felsefefe Üye
Ne alakası var ki Abi Senin söylediklerin anlamı olmayan başka başka sebepleri olan konular Bir konuyu diğerin ile bağdaştırman için bir bağ olmalı. PKK konusu sanki Ak Parti açılımıyla başlamış gibi bir hezayan düşünceye sahip bazı insanlar kendilerini bile kaybetmiş şekilde açılımı Bölge terörünün kaynağı imiş gibi gösteriyorlar. Soruyorum tüm bu hezeyan sahiplerine Terör Ak parti zamanında mı başladı.
Gazikent Nakliyat Üye
30 askerimiz şehit edilirken akp yoktu apo teslim edildiginde akp yoktu asarız keseriz diyenler ogün iktidardı geçin kardeşim AKP YOLUNA DEVAM EDİYOR allah yardımcıları olsun evet evet.
YakisikliAntika Üye
Benim bildigim tek birsey vardir:Turkiyede herkes menfaati dogrultusunda konusuyor.Bazi kesimler tutturmus hayirda hayir, nedenini bile bilmiyorlar ama hayir diyorlar.Bu pkk bugunun veya bu hukumetin zamaninda olmus veya olusmus birsey degildir.Yaklasik olarak 30 yili asan bir meseledir.Kimse bu olayi bugunun hukumetine mal edemez ve etmemelidir.Sahsen ben turkiyede olsaydim kesinlikle YES derdim.Malesef ben yurtdisindayim ama yuregim YES diyenlerle beraber.YESYESYESYES
tytyhgtyhgh Üye
Bırakın Ülkücüleri ve M.H.P.'yi sevmek, samimi olarak ben Türk'üm diyenleri bile ırkçılıkla suçlayanlar; nedense ne zaman seçim veya referandum olsa, sureti haktan görünerek birden milliyetçileri sever, Ülkücü ve MHP'lilere bühtanla oyu kendilerine vereceğini utanmadan beyan ederler. Geçen Belediye seçimlerinde Ankara'da kazanmak için her yol mübah diyen Melih Gökçek, Ankara'da MHP' ve ülkücülerin kendine oy vereceği yalanını günlerce kullanmış, seçimi entrikalarla kazandı ama MHP'li aday Mansur YAVAŞ' da umulmadık oranda yüksek oy almıştı. Şimdi de, belki eskiden MHP'nin önünden geçmiş veya çıkar için Ülkücü görünmüş uyanıklar ve AKP'nin üst yönetimi de, sözde 12 eylülde Ülkücüler işkence gördüğünden intikam için % 20 MHP'linin referandumda evet oyu kullanacağı propağandasında bulunuyorlar!? Hangi gafil MHP'li bu anayasa kabul edilse bile 12 Eylül'cülerden hesap sorulabileceğine inanır? Kaç MHP'li ile konuşmuşlar da bu iddiayı rezilce kullanıyorlar? Esasen bu iktidar Referandumu kazanmak için her hileye başvuracak, mesela Ankara'da Sabancı vakı adına korsan afiş asarak kimi sözde ünlülerin evet diyeceği yalanı (Afişler Sabancılarca yalanlanıp toplatıldı) şimdiden İstanbul'a uluorta meydanlarda ''Hediye'' dağıtmaya başladılar. Çok yakında yiyecek kolileri kömür yardımları hatta Siyasi tarihimizde utanç örneği ''Beyaz Eşya'' bile dağıtmaya başlayacaklardır.Hiçbir gerçek MHP'li vatanın bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atacak bu göstermelik tuzak Anayasa değişikliğine asla ve katiyen evet demeyip ''HAYIR'' diyecektir. Başbaka'ın tabiri ile alıştıra alıştıra millete yutturmak istediği bu tableti yutmaya HAYIR dyecektir. Herkes kendi adına konuşsa daha etik olur.
coskun Üye
Referandumdaki hangi madde vatanın bölünmez bütünlüğünü tehlikeye sokuyor ?
alakus Üye
Vatanı yalnız kendilerinin sanan ve yalnız kendilerinin sevdiğini düşünen şahısların , yine yalnız kendilerine ait tarafı bölünüyordur..
alakus Üye
Vatan millet söylemleri altında yıllarca bu ülkeyi bir adım öne taşıyamayanlar, terörist başını yakalandığında asamayıp şimdi laf ebeliği yapanlar, bu ülkede tek kalıcı eserleri ülkeyi kaosa sürükleyip nemalanmak olanlar, işçi ,memur , emekli vede tüm insanlarımızı yoklukla enflasyonla ve kuyruklarla yönetenler, bence en başta sizin evet demeniz lazım; çünkü sizlerin yıllarca bu millete çektirdikleriniz artık olmayacaktır. İnsanlar huzur bulacaktır. Yaptıklarınızın diyeti olarak bir EVET de siz deyinde ruhunuz temizlensin, vicdanınız rahatlasın. Yok benim ruhum böyle kalsın, ettiğimi çekecem diyorsanız da susunda insanlar kendileri değerlendirme yapsın ve karar versin. Sırf AK PARTİ güzel birşey yapacak millet te bundan sonra bunları bırakmaz sizde o eski havaları bulamayacaksınız diye ortalığı karıştırma telaşına girmişsiniz. Ama nafile millet uyandı size bu şansı asla vermeyecek. Çünkü; KARAR MİLLETİNDİR....
hasan tekçe Üye
benim anlamadığım 12 eylül mağduruyuz diyen mhp lilerin 12 eylül darbesini gerçekleştirenlerin yargılanmasını engellemek için büyük çaba harcaması,eski adı dtp yeni adı bdp olan partinin parti kapatma mağduru olmasına rağmen bu yasanın çıkmaması için neler yaptıklarını hep beraber görüyoruz.sanki bir yerden emir almışcasına mhp,chp,yarsav,bdp ve pkk aynı dili konuşuyo.ve evet oyu kullananlar neredeyse vatan haini ilan edilecek. ''Bu Seçimde,Terör olaylarına dur diyebilmek için evet diyoruz. Kadınlarımız, çocuklarımız, özürlü kardeşlerimiz, yaşlılarımız, Şehitlerimiz dul ve yetimlerin, gazilerimizin kısacası tüm dezavantajlı kesimlerin avantajlı konuma yükselmesi için evet diyoruz. Çocuk istismarının önüne geçmek için evet diyoruz. Fişlemenin tarihe geçmesi, tarihe karışması için evet diyoruz. Yurt dışına çıkış özgürlüğünün genişletilmesi için evet diyoruz. Vatandaşların mahkemeler dışında şikayetlerini iletecekleri bir kamu denetçiliği kurumunun kurulmasına evet diyoruz. 12 Eylül darbesini yapan darbecilerin hesap vermelerine zemin hazırlamak için evet diyoruz. Anayasa Mahkemesinin tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi Çağdaş, Demokratik ve geniş katılımlı bir yapıya kavuşturulmasına evet diyoruz. Devlet içinde yerleşmiş olan çetelerden kurtulmak için evet diyoruz. Üstünlerin Hukukundan, Hukukun üstünlüğüne geçmek için evet diyoruz. Artık darbe yapanların ve yapmayı düşünenlerin Hesap verebilmeleri için evet diyoruz. Memurlara toplu sözleşme hakkı verilmesi için evet diyoruz.ülkemizin ilerlemesinin önündeki engellerin kalkması için evet diyoruz.''
fsoyarik Üye
Kardeşlerim bazı maddeler var asıl tartışma bunu üstünde amma siyasi parti liderleri rant ve karışıklık peşinde malesef hakimler yüksek kurulu ile düzenlenen maddenin hakimler seçiminde hakimlerin 16 sı masa başından seçiliyor ve çıkacak mevcut anayasal degişiklikte 4 ayrı oda ve oturum var bu oturumlrara adalet bakanı be mü steşarı oy kullanamıyor eski kanında adalet bakanı ve müsteşarı toplantılara katılmasa toplantı geçersiz sayılıyordu işin olumlu ve iyi tarafından bakan yok bu zalimler 80 yıldır ülkeyi ve kurumlarını osmanlının son zamanlarında dahil Manastır ittatçılıgı ile hiristiyan misyonerlerine Selanik ittihatçıları ilede Mason yahudü uşaklarına kullandırdıkları gibi şimdide aynı şer yuvalarına kullandırıyorlar hele bir bakın bakayım vatanpervewr ve dürüst kim girebilmiş o kurumlara laiklik adı altında inanç düşmanları atatürkçülük adı altında vatanperver düşmanlıgı yapmaktalar ve bunlar Vatanını seven ve muassır medeniyeti yakalamaya ugraşan Adnan MENDERESİ astırdı9lar Turgut ÖZALI vurdu ve şüpheli bir şekilde ölümüne sebep oldular Şimdiki hükümetlerdede Ecevitin,baykalın ve Tayyip ERDOGANIN başına gelen ve çektiklerini bir Allah birde o insanlar biliyor vallahi bazı Afrika ülkeleri bile bizden demokrat Kastronun KÜBASI 40 yıl önce aile hekimligini uyguladı Vatanını gerçek manada sevenlere selam olsun

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim