Sorunlarımız Önerilerimiz

İstasyon Mahallesine Baz İstasyonu İstemiyoruz!!!

asilbedo Üye
slm gökancığım bu sorunu mahalleden uzak tutmamız gerekiyor gereklide sağlımız ve mahalle sakinlerimiz için bu konuya ağırlık vermek gerklidir, artık. ki zaten baz istasyonun kurulmasının kurduranın amacı ücret oluşudur bu işin içinde ücret var diye düşünürken bir kaç yerdende duyumunu aldım bu sorunu ortadan kaldırmamız gerkiyor en yakın zamanda...saygılar herkese gerçi muhtarımız say: Dede KILIÇ bu konunun üstesinden geLecektir. Yakın çevremizdeki baz istasyonunun sağlığımıza zararlı olup olmadığını öğrenmek için ölçüm yaptırmak üzere nereye başvurmalıyız? Kurumumuz ilgili Bölge Müdürlüklerine veya Yönetmelik gereği Kurumumuzdan Ölçüm Yetki Belgesi Alan Kuruluşlara başvurulabilir. Baz İstasyonlarının şehir dışına kurulmayıp da şehir içlerinin tercih edilmesindeki sebepler nelerdir? Baz istasyonları teknik özellikleri gereği düşük çıkış güçlerinde ve hücresel yapıda çalışmaktadırlar. Bu nedenle şehir dışlarına taşınmaları teknik olarak mümkün değildir. Abone sayısına bağlı olarak her geçen gün sayılarının artması teknik bir zorunluluktur. Baz istasyonlarının sayılarının artması çıkış güçlerinin daha da azalması anlamına gelmektedir. Cep telefonları ile yapılan görüşmeler, baz istasyonları ile cep telefonları arasında karşılıklı gönderilen elektromanyetik dalgalarla sağlanmaktadır. O nedenle cep telefonuyla görüşme yaparken baz istasyonu ne kadar yakın olursa gönderilen elektromanyetik dalga o kadar küçük, ne kadar uzak olursa karşılıklı gönderilen elektromanyetik dalga o kadar büyük olmaktadır. Elektromanyetik dalgaların sağlığa zararları da (tam olarak tespit edilmemesine rağmen) büyüklüğü ile doğru orantılıdır. Baz istasyonlar nerelere kurulabilir? Baz istasyonları teknik özellikleri gereği hücresel yapıda olduğundan şehir içlerinde düşük çıkış güçlerinde, kapsama yapılması gereken yerlere Yönetmelik hükümlerine uyulması kaydıyla kurulabilmektedir.
emir1453 Üye
arkadaşlar duyduğuma nazaran baz istasyonunun istasyon mahallesine kurulmuş. mahalleli olarak bu seçimde tepki oyları vermeyi düşünüyoruz
Gökhan Dokuyucu Üye
arkadaşlar muhtarımız zararlı olursa tepkimizi ortaya koruz dedi . bunun içinde görevlilerden baz istasyonunun güvenlik ölçümlerini alıp bizimle paylaşırsa bizde bu ölçümleri bir bilenle paylaşırız inşallah zararlı değildir....
Zuhal Üye
Bencede hic geregi yoktur, hem istasyon mahallesinden ceple telefeon ediliyor, yani cekiyor, bu kadar zarari varsa yapilmasin bence.
HakanSahin Üye
BU KADAR DUYARLI İSEK CEP TLF NU KULLANMAYALIM EN İYİ SES BUDUR.
Gökhan Dokuyucu Üye
Kardeş cep telefonu tabiki günümüzün olmazsa olmazı ama şehir içine bir şebeke dağıtıcı koymak frekansların yüksek tozda insan vucuduna girmesine fırsat vermekti. Ama gerekli önlemler alınırsa sorun olmaz deniyor işte bizde diyorsuz ki bu önlemler alındı mı?? Alındı ise belgeleri sitemize sunun bizde bunu tetkik ettirelim... kolay gelsin...
tamergisan Üye
Merhaba değerli arkadaşlar. Açmış olduğunuz konuyu ilgi ile takip ettim. Görüyorum ki hep aynı şekilde gidişat malesef. İnsanlar feryat figan ederken, konu hakkında itirazlar ederken malesef firmalar işlerini diledikleri gibi halletmeye devam ediyorlar. Şikayet ve yaptırım yolu açık olsa bile, ülkemizdeki prosedürlerle yol almaya kalkana kadar göreceğimiz zararı zaten görüyoruz. Ben başka bir öneride bulunmak istiyorum. Artık bu baz istasyonları ve onun gibi farklı EM radyasyon yayan yüksek gerilim hatları gibi radyasyon kaynaklarından korunmamız mümkün. Evimizin çatısında ya da karşısında baz istasyonu dahi kurulsa, buradan çıkan elektromanyetik radyasyonun evinize girmesini engelleyebiliyoruz. Bu konuda tamamen bilimsel ve teknik yönden de ispatlı bir teknikle ve ürünle baz istasyonlarının radyasyonlarından tam olarak %99 oranında korunuyoruz. Konu hakkında ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşlarım lütfen bana tamergisan@yahoo.com adresine mail yazarlarsa kendilerine bilgi verebilirim. Herkese iyi günler diliyorum.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim