Nizip Eğitim fakültesinin kurulduğu ve öğrenci alımına sınavdan sonra başlayacağı, öğrencilerin tercih edebileceği Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet SARI tarafından az önce duyuruldu.
Bir süredir bu konuda yoğun bir çalışma yürütülüyordu. Çalışmalar ve birlikte hareket etmek iyi neticeler verdi ve Gaziantep üniversitesine bağlı olarak Nizip Eğitim Fakültesi Bakanlar kurulunda da onaylanarak resmen kurulmuş oldu. Emeği geçen tüm yetkililere teşekkür eder, ilçemize de hayırlı olmasını temenni ederiz.
BAKANLAR KURULU KARARI
26 Şubat 2010 CUMA
Resmî Gazete Sayı : 27505
Karar Sayısı : 2010 /103
Ekli listede yer alan fakülte, enstitü ve yüksekokulların karşılarında belirtilen yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 1/2/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Nizip Eğitim fakültesi Bakanlar kurulunda onaylanıp, resmi gazetede yayınlanarak kurulmuş oldu.
Bu yıl ilk öğrenci kayıtlarını alacaktır.
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi açGaziantep Milletvekilimiz Mehmet SARI'nın niziplilere yaptığı açıklamadır.
"
Uzun süredir takipçisi olduğumuz Nizip Eğitim Fakültesi resmen kuruldu. İlçemize, İlimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.
Nizip Eğitim Fakültemiz kurulmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmış ve bugünkü (26.02.2010 tarihli ve 27505 sayılı) resmi gazetede yayınlanmıştır.
Bakanlar Kurulu’nca 01 Şubat 2010 tarihinde kararlaştırılan ve Cumhurbaşkanlığına yollanan kararname resmi gazetede yayınlanarak yürürlülüğe girmiştir.
Kuruluş çalışması tamamlanan ve eğitim öğretime bu sene açılacak olan eğitim fakültemizin modern bir bina ve daha iyi şartlarda, ihtiyaç duyulan dallarda eğitim verecektir.
Eğitim Fakültemizde yetişecek Üniversiteli öğrencilerimizin ülkemize, bölgemize, ilimize ve ilçemize önemli katkılar sağlayacağı inancımla tekrar hayırlı olmasını diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
"
Nizip Eğitim Fakültesi
Nizip Eğitim Fakültesi Kuruldu
İlçemiz adına 'ziyadesiyle' sevindirici bir haber.
''HER İŞİN BAŞI EĞİTİM''dir sözü boşuna söylenmemiştir.
Gelişmek için de, sosyal sorunlara çözümler üretmek için de, iyiyi kötüden, yaralıyı zararlıdan ayırt etmek için de... Velhasılı herşey için EĞİTİM şarttır...
Bu haber Nizip için aldığım en güzel haber, Nizip ve Nizip'linin talihi dönüyor, ilk sene kaç öğrenci alınacak bununla ilgili de bir bilgi var mı acaba.
ilçemize hayırlı uğurlu olsun emeği geçenlerden allah razı olsun
resmi gazetede yayınlanmış ve nizipe eğitim fakültesi açılıyormuş hayırlı olsun
Nizibimize Hayırlı uğurlu olsun. Çok sevindirici bir gelişme. Emeği geçenlere teşekkürler.
Tüm Nizip'imize hayırlı,uğurlu olsun.Hizmette emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Tüm hemşerilerime İstanbul'dan selam ve muhabbetlerimle...
Çok sevindirici bir haber, ilçem adına çok sevindim. Vesile olanlardan rabbim razı olsun.
Peki bu fakülte şimdiki meslek yüksek okulundamı faaliyet gösterecek yoksa yeni bir binamı inşa edilecek bilgi verebilirmisiniz.
Çok güzel bir haber Yalnız burada okuyacak evlatlarımızın barınma yani yurt meselesi çözüldümü
Nizip çalıştayına Kredi yurtlar kurumuna yurt açılması için müracaat edilmesi hususu gündeme getirilmesi çok iyi olur
İnsanların şehir içinde barındırılması çok daha uygun olur hem insani hemde ticari açıdan
Selamlar
Nizip te Eğiitm Fakültesi
Nerden nereye geldik
Eskiden Gaziantepte bile ÖYS sınavı yoktu.
Adanaya sınava girmeye giderdik.
Kısa bir müddet aynı binada hizmet verirken, bir tarafdan da yeni bina yapılacak.M.ENES;225586 wrote:Çok sevindirici bir haber, ilçem adına çok sevindim. Vesile olanlardan rabbim razı olsun. Peki bu fakülte şimdiki meslek yüksek okulundamı faaliyet gösterecek yoksa yeni bir binamı inşa edilecek bilgi verebilirmisiniz.
sevgili dostum ikamet çok önemli
Görüyorsun Osman eğitimin girdiği yerlerde her şey düzene giriyor.felsefefe;225592 wrote:Nizip te Eğiitm Fakültesi Nerden nereye geldik Eskiden Gaziantepte bile ÖYS sınavı yoktu. Adanaya sınava girmeye giderdik.
Artık bunu takdir edersiniz umarım.:pmüslüm akpek;225605 wrote:Görüyorsun Osman eğitimin girdiği yerlerde her şey düzene giriyor.
Gerçekten nizip ve nizipliler için çok sevindirivi ve hayırlı bir haber. Emegi geçenlerden allah razı olsun
Hayırlı olması dılegıyle
Nizip için sevindirici bir haber hayırlı uğurlu olur İnşallah
okadar çok sevindimki oleyyyyyy diye bağırdım tüm nizibe hayırlı olsun
Tüm Emeği geçenlere teşekkürler . Memleketimize Yeşil Nizip'imize hayırlı uğurlu olsun...
Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Hiçbir emek sonuçsuz kalmaz. Bu haber Nizip için güzel bir başlangıç olabilir. Çoooook önemsenmeli.
Nizip için çok güzel bir haber ,hiç bir şey eskisi olmayacak ..........daha ileri doğru bir adım atlmış oldu
Okula ilk sene kaç öğrenci alınacak kontenjan açıklanmamış mı?
Nizibimize hayırlı olsun.Emegi geçenlere teşekkür ederim.Fatih abininde belirttiği gibi inşallah yurt sorunuda halledilir..
eğitim alanında çok güzel bir atılım. ancak fiziki şartlar ve yurt sorununun çözülmesi gerekir.
[sıze=4]vallaha çok güzel bir haber nizip'imin adına.artık okumaya dışarıya gitmeye hiç gerek yok.çok güzel.inşallah formasyon eğitimi de verirlerse 2010-2011 yılında başvurup nizipimden almak çok isterim ya.bekliyorum iyi haberler....[/sıze]
Nizip e hayırlı olsun
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.