Resim kaynağıÖzel Sürücü Kurslarından 2009 yılı ve önceki yıllar içerisinde ehliyet sınavlarında başarılı olan, ancak ehliyet belgesini almayan ya da alamayan kursiyerler uyarıldı. Bu konuda kursiyerlere bir uyarıda bulunan Özel Nazar Sürücü Kursu Kurucu Müdür Cabir Aslan, yeni çıkacak Trafik Yasası ve Stajyerlik uygulamasından kursiyerlerin etkilenmemesi için bağlantılı oldukları kurslara müracaat etmelerini istedi. Yeni çıkacak Trafik Uyum Yasasının yürürlüğe girdikten sonra ise ehliyet fiyatlarında artış ve stajyerlik uygulamasından etkileneceğini ifade eden Cabir Aslan, bu konuda kursiyerlerin hassas olmalarını istedi. Devamı İçin Tıklayınız...
ya bu yasa ne zaman cikiyor ...
Ben ehliyet almadan once de cikacakti.
Ehliyeti aldim 1,5 yil gecmesine ramen halen cikacak...
Belli bir tarihi var mi bu yasanın ??
Ayrica stajyerlik yasasini bilmiyorum da, Direksiyon sinavinin degişeceğini bir gazetede okumuştum.
Aciklamaya göre direksiyon sinavinin suresinin kisa oldugunun ve bu sekilde adaylarin kolay gectikleri söyleniyordu.
Yeni yasanın aldıgı kararda direksiyon sinavlarinin süresi uzatilacagi, yapilacak olan direksiyon sinavinin kisa degil en az 45 dk. olup her hava sartlarinda uygulanacagi yazıyordu.
Bu sekilde adaylar gece, gündüz, sehir merkezinde ve her türlü hava sartlarinda sinav olacaklarmış.
Ben direksiyon eğitimi ve ileri sürüş teknikleri konusunda eğitimler verdim, şunu hiçbir zaman unutmayın araba kullanmak başkasının öğreteceği bir şey değildir, öğretici sadece aracın fiziksel özelliklerini size anlatabilir, sen araba kullanmasını kendin kullanarak öğrenirsin bunun başka şekli yok.
Türkiye'de ehliyet kursları sadece size aracı anlatır ve teknik özelliklerini öğretir, trafiğe çıkacak kadar eğitimi asla alamazsınız, ehliyeti alınca çıkarsın trafiğe vura kıra öğrenirsin.
Avrupa da yani dış devletlerde böyle değil, hiç kimse araba kullanmasını tam öğrenmeden trafiğe çıkamaz, kapalı alanlarda bu eğitimi günlerce aylarca alırsın sonra sana bir aday sertifikası verilir, bir sene boyunca en ufak bir trafik suçu işlersen ehliyeti bir daha ömür boyu alamazsın, yani sistemleri çok ağır, bu uygulamayı yani stajyer sürücü sistemini yılbaşı itibariyle uygulayacaklarını söylüyorlar, ancak ben bunun uygulanmasını şu an imkansız görüyorum çünkü her sürücünün satandartlarını tam bilmediğim eğitim parkuru olması lazım bunu da her sürücü kursu yapamaz, bakalım göreceğiz.
müslüm akpek;219124 wrote:Ben direksiyon eğitimi ve ileri sürüş teknikleri konusunda eğitimler verdim, şunu hiçbir zaman unutmayın araba kullanmak başkasının öğreteceği bir şey değildir, öğretici sadece aracın fiziksel özelliklerini size anlatabilir, sen araba kullanmasını kendin kullanarak öğrenirsin bunun başka şekli yok.
Türkiye'de ehliyet kursları sadece size aracı anlatır ve teknik özelliklerini öğretir, trafiğe çıkacak kadar eğitimi asla alamazsınız, ehliyeti alınca çıkarsın trafiğe vura kıra öğrenirsin.
Avrupa da yani dış devletlerde böyle değil, hiç kimse araba kullanmasını tam öğrenmeden trafiğe çıkamaz, kapalı alanlarda bu eğitimi günlerce aylarca alırsın sonra sana bir aday sertifikası verilir, bir sene boyunca en ufak bir trafik suçu işlersen ehliyeti bir daha ömür boyu alamazsın, yani sistemleri çok ağır, bu uygulamayı yani stajyer sürücü sistemini yılbaşı itibariyle uygulayacaklarını söylüyorlar, ancak ben bunun uygulanmasını şu an imkansız görüyorum çünkü her sürücünün satandartlarını tam bilmediğim eğitim parkuru olması lazım bunu da her sürücü kursu yapamaz, bakalım göreceğiz.
müslüm ammi bu konudaki en doğruyu vermiş sanırım daha ne denebilir ki..
müslüm akpek;219124 wrote:Ben direksiyon eğitimi ve ileri sürüş teknikleri konusunda eğitimler verdim, şunu hiçbir zaman unutmayın araba kullanmak başkasının öğreteceği bir şey değildir, öğretici sadece aracın fiziksel özelliklerini size anlatabilir, sen araba kullanmasını kendin kullanarak öğrenirsin bunun başka şekli yok.
yanlis abii.
almanyada
kapali alan diye bir yer söz konusu bile degil.cünkü yok
olmamasi bence daha iyi cünkü ilk günden özgüven kazaniyorsun
ilk sürüsünde direk trafige cikarsin
yaninda ögretmenin olur...onun da ayaginin altinda fren depriyaj var zaten
ve arabalar son model oluyor genelde
yani kendiliginden gitcek derecede son donanimli araclar
3 defa uzun yola cikarsin
3 kez otobana
3 kez gece sürücü yaparsin
3 kez de sehir icinde
her ders 45 dakikadir
eger biraz eksikligin varsa 4 5 ders daha yaparsin
sonra da ehliyet sinavina girersin
hata yapmadiysan ehliyetini hemen imzalar verir
yok eger hata yapmissa 2 hafta sonra tekrar girersin
tabii bu ehliyeti alirken kapali bayanlara ve siyah sacli olanlara ayrimcilik uygulaniyor o ayri bir konu
ben 15 yildir araba kullanirim iki defa kaybettirttiler
sebeb ise yagmur yagiyordu farlari biraz gec acmisim :))) birindeki sebeb ise stop levhasinda gerektigi kadar durmamisim erken cikmisim :)))
hatta iddia ediyorum bbeni sinava sokan hocayi direksiyona oturtur kullanirim
gelsinde antalya anamur arasinda arac kullansin o
ben o yollaran 15 20 kere antep antalya yaptim en az
ama 12 ders görene direk ehliyetini verdiler gözümün önünde...
cocuk direksiyonda titriyor ama ehliyetini aldi
ayrica 3 yil deneme süresi
yani 3 yil icinde örnegin asiri hiz ya da dur levhasinda durmadiysan ehliyetin gider ve tekrar sinava girene kadar ehliyetini almassin
gelelim nicin trafik kazasi türkiyeye göre daha az burda
özellikle trafik kurallarina inanilmaz derecede uyuluyor
kursun bir dersine girmessen teori sinavina alinmassin
Ayrica öyle sacma motor dersi falanda yok burda
cünkü adac diye bir sirket var
aracin benzini bitse bile gelip cekip evine kadar getiriyor
gerek yok yani söförmü yetistiriyorlar tamircimi bu konuda haklilar yani
kücük hatalar bile yok denecek kadar az mesela kimse kimsenin gecis önceligine göz dikmiyor
mesela o gün eve geliyorum dedim hele emniyet kemerlerini takmayanlari sayayim
eve gelene kadar 245 arac saydim (sehir icinde)24 tanesi emineyet kemeri takmamisti...
ayrica araclarin kalitesi ve genelde otoban olmasindan dolayi vede hiz siniri asilmadigindan dolayi daha az kaza oluyor
ve daha da önemlisi trafikciler rüsveti bilmiyor
yoksa türkiyedeki söförüler buradakileri cebinden cikarir hemde arka cebinden hatta her cebinden 40 tane bunlar gibi söför cikarir
yeterki levhalara ve hiz sinirlarina ve uyaniklik yapmasinlar
Hakan doğru bilgiler için teşekkürler, yani sonuç olarak, Avrupa bu işi çok ciddiye alıyor, daha doğrusu insanı ilgilendiren her konuda çok ciddiler, direksiyonun trafikte öğrenileceğini yukarıda söylemiştim, kapalı alan yoksa tam donanımlı araçlar var bizdeki eğitim araçlarının standartlara uyduğu söylenemez yani sürücü kurslarının sermayelerini arttırmaları gerekiyor.
cok haklisin abi sürüs trafikte ögrenilir...
ayrica yasam sartlarina bakarsak
sermayelerini arttirmalari cok basit sürücü kurslarinin
almanyada bi ehliyet bir asgari ücret maasina aliniyor en fazla
türkiyede 4 asgari ücret
yani 3 kat daha fazla kazaniyorlar
ev arsa alacaklarina arac alsinlar yükseltsinler kalitelerini
benim kullandihim aracin fiyati 27 bin euroydu
audi A 4
ÖZEL YAPIM
yani demek istedigim daha az kazaniyorlar burdaki sürücü kurslari
türykiedekiler daha fazla
alsinlar acimaa hic nasil alacaklar diye
acaip bir dengesizlik var
sirf bu dengesizligi gör diye seni almanyaya davet edecegim yengemle beraber gelin kalin bizde 3 ay
senle iyi bir izlenim rapor cikaralim