Basından Nizip Haber

Nizip’te Nöbetçi Eczane Sorunu

Nrt Üye
Resim kaynağı
Eczacılar Odası’nın belirlediği nöbetçi eczane uygulamasında Nizip’in 30 yıl öncesinin Nizip’i gibi işlem yapılmaya devam edildiği öğrenildi. 30 yıl önce Nizip’in nüfusunun 30 bin civarında olduğunu hatırlatan vatandaşlar “İyi hatırlıyoruz o yıllarda merkezde yaşayan insan sayısı çok azdı ve sadece bir nöbetçi eczane yeterli oluyordu. Zaten ilçemizde de eczane sayısı azdı ve hepsi de şehir merkezinde idi. Ancak vatandaşlar aradan yıllar geçmesine rağmen ve Nizip Şehir Merkezi nüfusunun yüz bine ulaşmasına rağmen İlçede uygulanan Tek Nöbetçi Eczane sisteminin kabul edilir gibi olmadığını söyleyerek tepkilerini dile getirdiler. Bunun yanında köylerden gelenlerle birlikte günlük 120 bin civarında bir insan hareketliliği yaşandığını ifade eden vatandaşlar, bütün bu gelişmelere rağmen Eczacılar Odası’nın hala tek nöbetçi eczane uygulamasını çağdışı buluyoruz” dediler. İlçede yaşayan vatandaşlar ve hasta sahipleri, bir an önce nöbetçi eczane sayısının en az ikiye çıkartılmasını isteyerek Eczacılar Odası’ndan konuya çözüm bulmalarını istedi. Devamı İçin Tıklayınız...
müslüm akpek Üye
Bu sorun hala çözülmedimi, bu nasıl bir anlayıştır, iki eczane nöbetçi olsa kıyamet mi kopar anlamış değilim.
rasimm Üye
Bayram boyunca Nizip te iki tane eczane nöbetçi idi daha ne olacak tı kaç tane olmasını istiyorsunuz ki????
müslüm akpek Üye
120 bin nüfuslu Kastamonu'da 5 tane eczane nöbetçi oluyorsa nizip'e 2 eczane belkide az geliyordur.
mahmut Üye
eczacılar bu işi ticarete döktüğüne göre bir tane olması tabi doğal. burdada hasiplik var... 2 tane veya daha fazla olsa eczanelere ne zararı olacak ?
admin Yönetici
Daha fazla nöbet tutacaklar Bir nöbette yapabildikleri satış ay içindeki nöbetlerine dağılacak
sakalli0727 Üye
bi de su taraftan bakalim.... hani hep sehir söylentisidir der geceriz.... hastaya göre ilac degil..ilaca göre hasta olayi... iki eczane olunca nöbetci doktorlar hangisine gönderecek ?? kendisine daha yakin olanami` duygusal olarak yakin olanami valla kimse bu isi halletmek istemiyor. alan memnun satan memnun hesabi nizip coma ilk geldigim yillardada 2 nöbetci eczane olacak diye forumlarda yazilip ciziliyordu (doktor) receteyi yaziyor...birde hangi eczaneden alabilecegimizi tarif ediyor nerdeyse olay kartvizit dagitimina kadar gelmis durumda birde sunu eklemeliyim genelde eczaneler birbirine cok yakin...cünkü hepsi hemen hemen devlet hastanesi civari ve carsi icinde kümelenmisler bundan sonra eczane acacak kisilere en yakin eczaneye belli bir mesafe koymalilar zaten bu avrupa prosedüründede var kanuna aykiri bir durum söz konusu olmaz eczanelerin cok oldugu yere ruhsat verilmesin yeni eczanelere
boroboro Üye
sakallı bayramda rahatsızlandım..2 eczane nöbetçi idi bitişik sayılır yan yana..ama 20 dk sıra bekledim..rahatsızım iğne ilaç larımı alacam tedavi ye başlamam gerekıyor..neden 20 25 dk bekleyeyim..üstelik bu hizmeti para karşılıgında alıyorum..???? sonuçta bu sağlık market yada nöbetçi pastane uygulaması değil..
müslüm akpek Üye
boroboro;218185 wrote:sakallı bayramda rahatsızlandım..2 eczane nöbetçi idi bitişik sayılır yan yana..ama 20 dk sıra bekledim..rahatsızım iğne ilaç larımı alacam tedavi ye başlamam gerekıyor..neden 20 25 dk bekleyeyim..üstelik bu hizmeti para karşılıgında alıyorum..???? sonuçta bu sağlık market yada nöbetçi pastane uygulaması değil..
Bu konuyu Nizip eczacılarının halledeceğini sanıyorum, içlerinde gerçekten çok aklı başında değerli insanlar var.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim