Hayırseverlerimiz

Nizip Sevdalısı Dürümcü Emmi

cankesen Üye
muslum kardesım yazmıs oldugun konuya gercekten uzuldum keske bı kahvaltımızda burada olsanda gelen mısafırlerımızı gorme sansın olsaydı neysa saglık olsun bır gun işlh gelmen kısmet olur sunuda belırtmek ısterım kı hatasız kul olmaz mutlaka bızımde bılerek degılde farkında olmadan uzmus oldugumuz mısafırlerımız olmustur. Her kahvaltıda yaklasık 300 kısıye yakın mısafır gelıyor ve bunlarla tek tek ılgılenıyor bunların ıcın de mutlaka kı memnun olmuyanlar olacaktır o kadar cok ınsanı mumkun degıl memnun etmek gece saat 03 kadar gelecek olan mısafırlerı agırlamak ıcın ıs yerınde ısının basında olan babam ve eve gıdıp tekrar sabahın saat 6 da hazırlıklar ıcın ısının basına gelen bırı ıcın bu yazdıklarınızı tavsıp etmıyorum bız 20 yıldır ist dayız ve bu 20 yılda yuzlerce lokantacı hemserımız var hangısı hıc bır ucret talep etmeden bu tur kahvaltı programlarını duzenledı ve hemserılerımızı bır arada gormek ıcın cabaladı babam ne mılletvekılı olacak nede beledıye baskanı bunu unutmayalım ve acaba gunde kac hemserımız bızlere maddı ve manevı destek ıcın basvuruyor bunların yuzde 80 nıne geren ılgı ve alaka gosterılıyor ....altta devam edecegımmm yazıma
cankesen Üye
ayrıca davet edılen mısafırlerımızın arasında bunlarıda sıralıyorum prof.dr.lar emn md.beledıye baskanları,kaymakamlar,mıllı egıtım md.lerı ve yazamıyacagım kadar makam sahıbı abılerımız dıyeceksınkı ne yapayım makamı sahıbı ınsanları ızah edeyım kısaca....herhangıbı bır hastanede hıc bır ucret odemeden kalp amelıyetı yaptırılabılıyor bır hemserımızın... veya bır emnıyette bır arkadasımız ısı dustugunde bır emn.md.rahatlıkla tlf edılıp konuya cozum arana bılıyor,veya maddı durumu ıyı olmuyan bır hemserımız ıcın kaymakamlarla gorusulup yakacak ve gıda yardımı alına bılıyor,ogrencısını okula yazdıramıyan veya yatacak yer bulamıyan ıcın mıllı egt.md gorusulup soruna cozum aranıyor.veya davet edılen bır ıs adamımımıza nızıp ın ıhtıyacı olan su var denılıp o ıhtıyac karsılanıyor az cok........ Bu sahıslara kalbur ustu dıyorsanız ok bu ınsanlar kalbur ustu olsunlar ama hemserılerımız gıbı onlarda basımızın tacı olsunlar :)
müslüm akpek Üye
Dürümcü Emminin, geçmişte yaptıklarını ve bugün yaptıklarını yakından takip ediyorum, bu kadar hayır sever birinin Nizip'ten çıkması ve Nizipliye bu kadar sahiplenmesi beni çok sevindiriyor. En son 22.03.2009 tarihinde yapılan kahvaltıdan sonra artık bu konularında tartışılması gerektiğine inanıyorum. İstanbulda nedense Nizipliler iki gruba ayrılmış durumda, bunlardan biri kalburüstü insanlar diğeride esnaf ve maddi durumu çok iyi olmayan insanlar, yıllardır bu elit tabaka diğer grubu içine almıyor, ara sıra yapılan yardımlardan sonra bu insanlar hemen unutuluyor ve kendi ortamlarına tekrar dönüyorlar, bunun en son örneğini dürümcü emmide verilen kahvaltıda yine gördük, Güngören Nizipliler derneğine kahvaltı haberi verilmiş ancak buluşmaya sadece dernekten bir kaç kişi oda yönetimden gitmiş, benim bile haberim olmadı. Güngören Nizipliler derneği tarafından bir kaç üyeye gidelim dendiğinde bizim orada ne işimiz var, gibi bir yaklaşımda bulunuldu, nedeni sorulduğunda onların hepsi okumuş insanlar içlerinde avukat,hakim,savcı,doktor var ayrıca maddi olarak biz oraya gidemeyiz dendi. Aslında bunun nedeni yıllardır bu elit tabakanın ,sürekli halk dediğimiz ,bu insanları dışlamasından kaynaklanıyor. Güngören Nizipliler derneği kurulduğundan beri bu elit tabakadan hiç kimse derneği ziyaret bile etmemiştir hatta çarşamba günleri Güngörende buluşan bir grup Cezayirin yerinde yemek yedikten sonra yine Güngörende bulunan bir yerde buluşup sohbet etmekte ama asla derneğe uğramamaktadırlar. Güngören Nizipliler derneğinin tam karşısında bulunan nohutcuya gelen bazı insanlar iki adımlık mesafede olan derneğe uğramamalarının nedeni Güngören Nizipliler derneğinin bu alt tabaka tarafından kurulmasıdır, yada benim bilmediğim bir sebebi mi var. Nizipli bir sürü zengin iş adamı ve üst düzey idareci varken bunların hiçbiri Nizipliye iş vermemektedir, personel taşımacılığı yapan ben bile bir çok iş yerinin kapısından çevrilmişimdir. Bu yazıda asla isim kullanmadım ama gerekirse ismende bu konuyu tartışabiliriz.
felsefefe Üye
Tartişacak bir şey yok ki.Dürümcü Emmi yıllardır Nizip için ne yapmış ortada. Sadece eleşitirmek işini vazife etmiş ama hiçbir şey yapmamış insanlarda buradadır. Ben şahsıma bu eleştirilere o kadar kızdım ki. Ağzı olan konuşuyor demekten başka söylenecek bir şey bulamıyorum. Bana Nizipli heşherilerimiz iş vermiyor demek yanlıştır. Ticaret bu isteyen istediği ile iş yapıyor.
cankesen Üye
muslum kardesım yazmıs oldugun konuya gercekten uzuldum keske bı kahvaltımızda burada olsanda gelen mısafırlerımızı gorme sansın olsaydı neysa saglık olsun bır gun işlh gelmen kısmet olur sunuda belırtmek ısterım kı hatasız kul olmaz mutlaka bızımde bılerek degılde farkında olmadan uzmus oldugumuz mısafırlerımız olmustur. Her kahvaltıda yaklasık 300 kısıye yakın mısafır gelıyor ve bunlarla tek tek ılgılenıyor bunların ıcın de mutlaka kı memnun olmuyanlar olacaktır o kadar cok ınsanı mumkun degıl memnun etmek gece saat 03 kadar gelecek olan mısafırlerı agırlamak ıcın ıs yerınde ısının basında olan babam ve eve gıdıp tekrar sabahın saat 6 da hazırlıklar ıcın ısının basına gelen bırı ıcın bu yazdıklarınızı tavsıp etmıyorum bız 20 yıldır ist dayız ve bu 20 yılda yuzlerce lokantacı hemserımız var hangısı hıc bır ucret talep etmeden bu tur kahvaltı programlarını duzenledı ve hemserılerımızı bır arada gormek ıcın cabaladı babam ne mılletvekılı olacak nede beledıye baskanı bunu unutmayalım ve acaba gunde kac hemserımız bızlere maddı ve manevı destek ıcın basvuruyor bunların yuzde 80 nıne geren ılgı ve alaka gosterılıyor ....altta devam edecegımmm yazıma
cankesen Üye
ayrıca davet edılen mısafırlerımızın arasında bunlarıda sıralıyorum prof.dr.lar emn md.beledıye baskanları,kaymakamlar,mıllı egıtım md.lerı ve yazamıyacagım kadar makam sahıbı abılerımız dıyeceksınkı ne yapayım makamı sahıbı ınsanları ızah edeyım kısaca....herhangıbı bır hastanede hıc bır ucret odemeden kalp amelıyetı yaptırılabılıyor bır hemserımızın... veya bır emnıyette bır arkadasımız ısı dustugunde bır emn.md.rahatlıkla tlf edılıp konuya cozum arana bılıyor,veya maddı durumu ıyı olmuyan bır hemserımız ıcın kaymakamlarla gorusulup yakacak ve gıda yardımı alına bılıyor,ogrencısını okula yazdıramıyan veya yatacak yer bulamıyan ıcın mıllı egt.md gorusulup soruna cozum aranıyor.veya davet edılen bır ıs adamımımıza nızıp ın ıhtıyacı olan su var denılıp o ıhtıyac karsılanıyor az cok........ Bu sahıslara kalbur ustu dıyorsanız ok bu ınsanlar kalbur ustu olsunlar ama hemserılerımız gıbı onlarda basımızın tacı olsunlar :) <!-- / message -->
müslüm akpek Üye
Burada Dürümcü Emmiye bir eleştri yokki neden hemen üstünüze alınıyorsunuz anlamıyorum, ben Nizip'in kalburüstü insanlarını eleştriyorum. Bu kahvaltıya gelenlerden kaç tanesi dernek açıldığından beri bir kere uğramış. Hangisi bir ihtiyacınız varmı diye sormuş.
müslüm akpek Üye
felsefefe;173423 wrote:Tartişacak bir şey yok ki.Dürümcü Emmi yıllardır Nizip için ne yapmış ortada. Sadece eleşitirmek işini vazife etmiş ama hiçbir şey yapmamış insanlarda buradadır. Ben şahsıma bu eleştirilere o kadar kızdım ki. Ağzı olan konuşuyor demekten başka söylenecek bir şey bulamıyorum. Bana Nizipli heşherilerimiz iş vermiyor demek yanlıştır. Ticaret bu isteyen istediği ile iş yapıyor.
Osman kızmadan yazdıklarımı tekrar oku. Eğer bu konuda biraz bile haklı olduğum taraf yoksa söyleyin hemen bütün mesajları sileyim.
cankesen Üye
muslum kardesım bu yazı sana aıt degılmı?? Mehmet nedense Dürümcü Emmi verdiği yemek ve kahvaltılara sürekli Nizip'in kalburüstü insanlarını davet ediyor, bu konu İstanbulda tartışmaya açılması gereken bir konu, daha sonra gündeme getireceğim.
müslüm akpek Üye
cankesen;173429 wrote:muslum kardesım bu yazı sana aıt degılmı?? Mehmet nedense Dürümcü Emmi verdiği yemek ve kahvaltılara sürekli Nizip'in kalburüstü insanlarını davet ediyor, bu konu İstanbulda tartışmaya açılması gereken bir konu, daha sonra gündeme getireceğim.
Evet bu yazımında arkasındayım dediğim gibi bu konu ayrıca tartışılacak. Şu an bu konuyu tartışmıyoruz.
admin Yönetici
Yazı diliyle duygularımızı anlatmak son derece zor olabiliyor. En iyisi müsait bir zamanda karşılıklı oturup konuşmanızdır. İstanbul'da Nizip'liler arasında kopukluk varsada birleştirmek için gayret edenlerin başında mehmet amca gelir.
müslüm akpek Üye
Bence İstanbulda gerçekten yeni bir yapılanma gerekiyor, öncelikle Kadıköydeki derneğin borçlarının kapatılarak yeniden faaliyete geçmesi sağlanabilir o dernek Hasan Niziplinin yani dayımızın kurduğu bir dernektir, alnımıza sürülen bu haciz lekesinin bir an önce temizlenmesi gerekiyor, yanlış yönetmekten ve vizyonu dışında kullanılmaktan kaynaklanan bu kara leke acilen temizlenmeli. Bu kara lekenin temizlenmesi için bu kadar avukat doktor hakim savcı iş adamı ne yaptı şu ana kadar.
felsefefe Üye
Aslolan hizmettir. Müslüm Abi bilmeden öğrenmeden bir şey diyorsun. Doğru değil hepsi. Dernek yönetiminde avukatlar var. Niye çözmüyorlar. Dürümcü Emmi derneği bırakınca ortaya böyle bir şey çıktı.
müslüm akpek Üye
Tamamda Osman bazı şeyleri konuşmak gerekiyor, bu grup kendi içinde belli zamanlarda bir araya gelip sadece yiyip içiyor, gerçekten Nizipli İstanbulda zor durumda bir Nizipliye iş arıyorum çok zor durumda kimse ilgilenmiyor bile, artık bazı şeyleri görmek gerekiyor, Güngören Nizipliler derneği sadece hemşerilerine yardım etmek için kuruldu ve kendi yağıyla elinden gelen yardımı yapıyor ama bu elit tabaka yardımcı olmazsa hiçbirşey yapılamaz, maddiyatı bir yana bıraktım derneğe uğramıyorlar bile.
felsefefe Üye
İnsanları eliştirmek yok. Rencide etmek yok. Hizmet eden başüstüne Etmeyende başımız üstüne. Sen fakirlere yardım niye etmiyorsun diyemeyiz. Ama yardım için destek için kapılarını aşındırmaya devam da etmeliyiz.
felsefefe Üye
Bak dergi çıkaralım dendi. Nizip.com dergisi. Ben yapamayız diye hayr dedim. 3 sayı da Ramazan kardeşimizin cebinden olmak üzere çıktı. Maaşlı adam hem zamanını emeğini verdi. Hemde cebinden para harcadı. Sonra birileri çıktı... Ramazan dergiden çok para kazandı dedi. Bunu diyene ben ahlaklı ve akıllı biri diyemem. Yemek düzenliyorduk. 4-5 yıldır yapıyoruz. Önce 1 veya 2 yıl Oktay kardeşimizin yerinde yaptık. Oktay Kardeşim gelenlerden beş kuruş almadı. Sonra artık ben dayanamadım başka başka yerlerde yaptırmaya başladık. Bir hemeşirimizin lokantısında bir yemek düzenledik. Oktay Niziplilerin parasını yiyor Biraz da biz yiyelim dedi. Bunlar bilmeden söylenenler. Dedikodu ile bir yere varılsaydı. Bayanlar aya çıkmıştı.
müslüm akpek Üye
Osman bu kadar basit değil herşey, sen gel Güngörene derneğe burada konuşulanları dinle, Nizipliye Nizipli sahip çıkmıyor, dar gelirli olan bu insanlar öyle el avuçda açmıyorlar, ellerinden ne gelirse kendilerinden zor durumda olan insanlara yardım etmeye çalışıyorlar. Ama bu insanları ,dediğim grup asla bir kere bile ziyarete gelmiyor bunun bir açıklaması varmı sence.
felsefefe Üye
Yorum Yok abi
Cali Üye
müslüm akpek;173399 wrote:Bu başlıkta bu konuyu tartışmayalım, Mehmet emmi meselesi beni uzun zamandır rahatsız ediyor, konuştuğum her Nizipliden bu konuda rahatsız olduklarını duydum boşuna konuşmuyorum ,o yüzden bu konuyu başka bir başlık altında tartışalım yada kapatalım.
Abi rahatsızlıkları yaz rüstem abide cevaplasın... Ayrıca Emmi ve Çocuklarını tanımazdan Önce benimde Kulağıma bir kaç dedi kodu ve iFtira geldi, ne yaLan SöyLim.. İsim vermek Hoş değil o yüzden isimlerini yazmayacaĞım..Ramazan Bayramında İst.. gittim yolum kadıköye düştü bi selam verip geçmek istedim, Rüstem abi Kasap OğLu Atilla ve Emminin ilgisi, beni o güzel insanlara karşı mahçup duruma düşürdü..ilk Tanışmamız olmasına rağmen sanki kırk yıllık ahbap dostmuşuz gibi hissettim kendimi.. o Yüzden Bide Yakından Tanımanı öneririm...Tüm DostLara SelamLar...
haluk akpek Üye
biliyorsunuz ben fazla yazmam, fakat bugün burda bazı yanlış anlaşılmalar olmuş öncelikle dürümcü emmiye niziplilelere ve nizipe yaptığı büyük katkılalarından dolayı çok teşekkür ediyorum nizipli olarak kazandığını yine nizipe ve niziplilere harcayan kaç insan var o kahvaltıda bende vardım emmiden çok çocuklarının masaları tek tek gezip ilgilenmesi bravo emmiye dedirtti.emmiye çocuklarına tekrar teşekkür ediyorum bizlerde camiaya olarak böyle dostlara sahip olduğumuz için çok şanslıyız diyorum.kardeşim müslüm akpek yazdıklarını benden ve güngören nizipliler derneği müdürü müslüm öğütten aldığı bilgileri, kendi duyumlarına ekliyerek yazıyor yazdıklarının hepsinin altına imzamı atıyorum ancak konu yanlış yerde tartışılınca emmi eleştiriliyor anlamı çıkmış emmiye kapılarını hemşerilerine açtığı tekrar teşekkür ediyor istanbuldaki niziplilerin birbirlerine vefasızlığını ve bunun çözüm önerilerini başka bir başlık altında tartışmayı dürümcü emmi ailesini daha fazla üzmemek adına tavsiye ediyorum.
şükrü çiftçi Üye
dürümcü emmi süper insan hikayesini görünce insan üzülüyor gerçekten
(öğrenci) Üye
EĞİTİMİN DESTEKÇİSİ SAYIN MEHMET CANKESEN'e MİNNETTARIM!
Nizipli'yim. Bu yıl Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümümde 4.sınıfa devam ediyorum. Ancak bir Nizipli olarak eğitime gönül vermiş olup İstanbul'da bulunan Dürümcü Emmi sıfatıyla bilinen İşadamı Sayın Mehmet CANKESEN olmasaydı bu günlere 4. sınıfıma kadar ilerleyemeyecektim. Belkide eğitim hayatıma hiç başlayamayacaktım.Okuyabilmenin verdiği mutlululuğu tadamayacaktım.Sayın Mehmet CANKESEN'e sitenizden seslenmek, minnettarlığımı ifade etmek istiyorum." Eğitimin Destekçisi Sayın CANKESEN, sizin maddi imkanlarınız ölçüsünde benim gibi ulaşabildiğiniz her öğrenci gibi ben de size sonsuz minnettarım.Siz alınterinizle kazancınızla benim gibi maddi imkanlardan yoksun aile çocuklarının eğitimine maddi destek vermekle kalmayıp böylelikle Nizip'teki genç toplumu cehaletten de kurtarıp topluma nitelikli faydalı insanlar yetiştirmektesiniz. İstanbul'da bulunmanıza rağmen memleketinizi unutmayıp her alanda olabildiğince destek verdiğiniz tüm Niziplilerin bilgisindedir.Demek ki uzakta olmak sorun değil önemli olan niyettir ve bunun bilincinde olmaktır.Sizde memleket sevgisi var, sizde vicdan, eğitime sevgi var, ben bu duyguları bir öğrenci olarak sizde hisstetim.Ne Mutlu Size Sayın Mehmet CANKESKEN! Ne Mutlu Sizin Gibi Düşünenlere! Hep var olun, bu memleketin de, siz ve sizin gibi şahsiyetlere çok ihtiyacı var. Buradan imkanı elveren mümkün görebilen diğer Nizipli İşadamalarına sesleniyorum.Lütfen sizler de Sayın CANKESEN gibi davranıp öğrencilere destek verirseniz Nizip'in geleceği için çok iyi olur.Ben mezun olduğumda Öğretmen olarak göreve başladığımda elimden geldiğince ben de öğrenci okutacağım.Çünkü çok güzel bir duygu! Sayın CANKESEN bana maddi desteği(bursu) ilk gönderdiği anı hiç unutamıyorum gözyeşları içerisinde inanılmaz mutlu oldum gerçekten çok ihtiaycım vardı yoksa üniversiteye başlamam bile mümkün değildi.Benim ailemin maddi imkanı da yok, babam da ben küçük yaşta iken vefat etmiş.Şu da çok önemli,gerçekten çok ihtiyacı olan kişilere öğrencilere yapılsın tanıdıklarına değil.ihtiyacı olduğunu belgeleyen öğrencilere yapılmalı o zman daha bir karşılıklı analam kazanır. Eğitime gönül vermiş baba yürekli, Sayın Mehmet CANKESEN 'e buradan teşekkürler ediyorum,ellerinden bir baba sevgisiyle öpüyorum. Öğretmen Adayı Bir Öğrenciniz
felsefefe Üye
Dürümcü Emmi gercekten bir cok Nizipli işadamlarimıza gore egıtıme daha cok katkı saglıyor bunu yakınen bılenlerden bırıyım.Kardesımızde bunu en guzel sekılde ıfade etmıs. İyilik dolu bu calısmalarını ALLAH'ım devam ettırsın.
mustafa kemal aksoy Üye
Değerli hemşerimiz,akrabamız ben istanbul da doğmuş büyümüş bir nizip'li olarak ilçemize yapmış olduğunuz yararlı faaliyetlerden ötürü mutluluk duyuyorum ve gurulanıyorum,bu çalışmaların diğer hemşerilerimize örnek olmasını dilerim. MUSTAFA KEMAL AKSOY BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
BURSLU ÖĞRENCİ Üye
Karadeniz Teknik Üniversitesi sınıf öğretmenliği 4.sınıf öğrencisiyim. kendini geçindirmeye bile gücü zor yeten, harman vaktinin gelmesini dört gözle bekleyen, iki çocuğunun birisini tıp fakultesine diğerini sınıf öğretmenliğine gönderen bir çiftçi çocuğuyum. peki hayat şartlarının bu kadar zor olduğu, öğrencinin bacasız sanayi olarak görüldüğü ve buna binaen giderlerinin hat safhaya çıktığı bir ortamda bir çiftçi iki tane çocuğunu nasıl okutuyor ki derseniz, işte bu noktada DÜRÜMCÜ EMMİ alıyor eline kalemi. geleceğimizin teminatısınız diyor ve hayatımıza yeni ufuklar açıyor. dünyada paylaştıkça artan tek şey mutluluktur diyor sizi mutluluğa boğuyor ve kasvetli gönüllere bir yudum güneş doğuyor... Bize verdiği bu destekten dolayı minnet borcumuz olan Sayın Mehmet CANKESEN'in ellerinden öper sonsuz şükranlarımı sunarım. inşallah bir gün bizde görev başına geçtiğimizde sizn ön ayak olduğunuz bu eğitime destek sürecini devam ettirir ve mutluluk anlayışınızın bir parçasıda bizler oluruz.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim