İmamHatip Lisesi

İmam Hatip Mezunları

cengizkrbck Üye
abi teneffüs arası malum bi çıkartayım evde okurum.. ee daha genciz bu gözlerin bana ihtiyacı var... e benimde ona.. tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-smile [Eksik eski medya kaydı]
Orhan Çelik Üye
Oturanlardan 1. kişi Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan Oturanlardan3.kişi Telekomda memur,Mahmut Çoban Diğerlerini tanıyan varmı ?.
ibrahimher Üye
Ayaktakiler:1. Yusuf KAYA(Malatyada hakim) 2.Ömer KUZUDİŞLİ (Nizip Cumhuriyet lisesinde öğretmen)3. Mehmet KILIÇ (hocamızdı) 4. bende tanıyamadım. 5. Nuri abi (Nizip Eczanesinde) Oturanlar en sondaki de: Tahir Çoban. Karkamış Alagöz köyünde imam. Hey dünya hey. Yaklaşık 23 Senelik resimler bunlar..
felsefefe Üye
Üst soldan 2. Ali Kılıç Abi 4. kişi denilen Alttan 3. Davut Abi mi ne Davut abinin soyadı neydi yav. Edited by - felsefefe on 27.09.2006 00:46:02
demhat Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.829
Nizip ihl bir çok şeyini yukarıdaki güzide abilere borcludur.hürmetle ellerinizden opuyorum üst devrelerim.maassalam tahir hocam cok yakışıklıymışsın beeeeeee(allah nazardan saklasın)
ibrahimher Üye
Yav Hacı Fevzi beyin yanındaki bizim Mustafa yükçeken'e benziyor ama, çıkaramadım ben.
Huzi Üye
Milattan önce kaçıncı yıla ait acaba...?
felsefefe Üye
Huzo sen doğmamıştın daha o yüzden Huzodan Önce 22. yıl olabilir.
Huzi Üye
Orhan abim iyisimi bir daha konu açma abicim.... Bak felsefe abim konuyu dağıtmış....... :))
demhat Arşiv üyesi
allahummes-sabirin...
n.özkarcı Üye
ÜSTEN BEŞİNCİ KİŞİ BENİM,İYİDE ORHANCIĞIM BU RESMİ NEREDEN BULDUN? ALLAH MUSTAHAKKINI VERE
ibrahimher Üye
alıntı: "quote" demhat demişki: allahummes-sabirin... Ben sana arapçayı böyle mi öğrettim.
demhat Arşiv üyesi
üstad valla sen böyle öğretmedin ama burada arapçayı adamakıllı unutturdular.ellerinden öperim hakkını helal et.
muharrem Üye
Hepsi de harika insanlardı.Hepsine yürekten saygılarımı sunuyorum.Öğretmenlik hayatımda örnek aldığım ender hocalarımdan Mehmet KILIÇ'ı asla unutamam! Selamlar,saygılar....
Orhan Çelik Üye
Bu abimizde nam-ı değer Ahmet Topal :) files/pictures/5/4/20061003192253_2655_1.JPG [Eksik eski medya kaydı]
felsefefe Üye
İslam ve tasavvuf . Her zaman kafamızda soru işaretleri oluşur. . 1- Kulla Allah arasına girenler . Niye ben İslam’ı anlayamıyor muyum ki bir başkasına sorayım ? . Allah inanmak . 2-Kuran anlaşılmaz mı ? . 3- Sufilik te neymiş ? . İnanır ve yaşarsın . 4- Sufilik tembellik mi ? . 5-Sufiler Allah yerine Şeyhlerine daha çok mu bağlanırlar ? . 6-Dervişlik nedir? . 7-Niye derviş olacakmışım? . 8-Ben bir başkasından daha az mı Allaha inanacağım? . 9-Şeyhten medet umulur mu? . 10-Şeyhler bizi cennete götürecek mi? . 11-Şeyhlik te nedir ? . 12-Peygamberimiz zamanında şeyhlik var mıydı? . Ya dervişilik o da yoktu tabiî ki . 13-O zaman ben niye kendime derviş diyeceğim? . 14-Türbe diye bir makam var mıdır? . 15-Ölüye medet için gidilir mi? . Niye Ölmüş birinin mezarına gidip ondan şefaat dileyeceğim . 16-Haa birde tasavvuf Peygamber efendimiz zamanında yoksa kaynağı nedir? . 17-Yabancı inanç ve felsefeler ne kadar tasavvufu etkiledi? . Hint felsefesi . Çin ya da Yunan Felsefesi ne kadar tasavvufu etkiledi? . 18-İlk sufilik ne zaman başladı . 19-İlk şeyh kimdir . 20-Nasıl şeyh olunur ? . 21-İlk tekke ne zaman kuruldu? . 22-Hallacı Mansur kimdir? . 23Tekkelerde neler yapılırdı? . 24-Zikir, sema ve cemler nelerdi? . 25-Çalgı aletlerinden hangilerini kullanırlardı? . 26-Saz, Ney, Ud, Def çalgıları İslam’a uyar mı? . 27- Bu tarikat isimleri de ne ? . 28- Kadirilik? . 29- Nakşilik? . 30- Mevlevilik . 31-Bektaşilik? . 32-Alevi Tarikatları . 33-Günümüzde tasavvuf ne durumda . ……… . Bu soruları sırayla cevaplamaya başlayalım mı ne dersiniz . Hep birlikte tüm aklı selim bir kafayla . Hangi sorudan başlamak istersiniz? Hergün bir soru inşaalah yok zor iki günde bir soru .
ibrahimher Üye
Abi sen bir harikasın. müsadenle 1. soru yu yanıtlamak istiyorum 1- Kulla Allah arasına girenler. . Niye ben İslam’ı anlayamıyor muyum ki bir başkasına sorayım ? . Allah inanmak Kul ile Allah arasına girenler sorusu ile diğeri farklı şeyler tabi. İslami manada kul ile Allah arasına hiç kimse giremez. Kişi tamamen rabbi ile irtibat kurabilir. Tevbesini kendisi yapar, kendi yalvarır, kendi af diler, Bir başkasının araya girip Allahtan ricacı olması yoktur. Bu kuranı kerim bakara sürende apaçık ayetle sabittir. "Kullarım beni senden sorarlar, Ben onlara yakınım, dua edenin dua ettiği anda isteğini yerine getiririm." Hristiyanlıkta vardır bu. Af kürsüsü diye bir makam vardır. Suç işleyenler rahib yada papazın af odasına girer, suçunu itiraf eder, suçun oranına göre ücretini öder tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-laughing [Eksik eski medya kaydı] papazda onun adına Allah'tan ricada bulunur. Bu saçmalık islamda yoktur. İslamı başkasından sorma meselesi ise tamamen eğitim ve öğretim ile alalkalıdır ki, Allah resulu bunun için gönderilmiş, mutlaka sorulacak, öğrenilecek, islami eğitim devam edecektir. Sahabe bunu yapmıştır, tabiin bunu yapmıştır, Bütün alimler, sormak, öğrenmek için dağları aşmışlar, okyanuslar geçmişler, bazen bir hadisi nebeviyi kaybetmeme uğruna aylarca yol zahmeti çekmişlerdir..
göral Üye
herkese merhaba ,görüşemediğim tüm arkadaşlara buradan selamlar
fsoyarik Üye
SEVGİLİ FELSEFE İKİNCİSİNİDE BEN CEVAPLAYAYIM 2-KURAN ANLAŞILMAZMI DİYE SORMUŞSUNUZ KURAN ANLAŞILIR ANCAK BU HERKESİN YAPACAĞI VEYA KAVRAYACAĞI BİR İLİM DEĞİL.ÖYLE OLSAYDI PEYĞAMBERE NE GEREK VARDI.VEYA PEYĞAMBERİN HADİSİNE NE GEREK VARDI.DEMEKKİ BİR REHBERE İHTİYAÇ VARMIŞ. ÖRNEKLERSEK KURANDA NAMAZ KILMAMIZ EMREDİLİR ANCAK MUAMELAT KISMI KURANDA YAZMAZ ONUDA PEYĞAMBERLER ÖĞRETİR ZAMAN MEKAN İÇERİSİNDE KULLARIN SIKINILARI SEBEBİYLEDE GERÇEK ALİMLER FETVA VEREREK İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIRLAR ZATEN FETVA KOLAYLAŞTIRMAK İÇİNDİR.
fsoyarik Üye
SEVGİLİ FELSEFE KARDEŞİM HOCAMIN AFFINA SIĞINARAK BİRİNCİ KONUYU AZICIK AÇMAK İSTİYORUM ZİRA İNSANLAR BAZAN MEVZUYU YANLIŞ ANLAYABİLİYORLAR KUL İLE ALLAH ARASINA HOCAMINDA DEDİĞİ GİBİ HİÇ KİMSE GİREMEZ BU İMAN İNANÇ VE YAŞANTI YÖNÜ İLE ANCAK ÖĞRENMEK VEYA ÖĞRETMEK SEBEBİ İLE GİRİLİR VE ZARURİDİRDE EGER KUL İLE ALLAHIN ARASINA BENİM DEDİĞİM MANADA BAKIN CEBRAİL İLE PEYGAMBERLER GİRMİŞ ÇÜNKÜ HERKES VAHİY ALAMAZ ALSADA KAVRAYAMAZ İKİNCSİ BİR DUT AĞACINI DÜŞÜNÜN KALEM ATMASSANIZ MEYVESİZ BİR AĞAÇ OLUR ŞİMDİ BİZ KALEM ATMAKLA ALAHIN İŞİNE KARIŞIP KULU İLE ARASINA GİRMİŞMİ OLDUK HAYIR BU İŞTE USTA OLDUĞUMUZ İÇİN BİR GÖREV YAPTIK. İŞTE ALLAH DOSTLARIDA EVLİYALARDA VEYA GERÇEK ŞEYHLERDE İNSANLARI ALLAHA EN KOLAY EN GÜZEL ŞEKİLDE VE O İNSANIN MADDİ VE MANEVİ DURUMUNUDA GÖZ ÖNÜNE ALARAK TERBİYE ETMESİDİR. BU ZATDA DAHA ÖNCE YETİŞMİŞ BİR BAŞKA ALİMDEN İCAZETLİ İSE OLURSA SEVGİLİ HOCAMIN DEDİĞİ GİBİ ŞEYH SADECE ANLATIR ÖĞRETİR YOKSA YAŞANTI YÖNÜ İLE KUL İLE ALLAH ARASINA GİREMEZZİRA İSLAMDA İNSANA KALK NAMAZ KIL DİYEMESİN YASAKTIR SADECE TEŞVİK EDER ÖZENDİRİRSİN İŞTE BU MANADA DÜŞÜNÜRSEK İLMİ OLAN HERHKES DİNİN ŞEYYHİ KONUMUNDADIR DİY DÜŞÜNÜYORUM SELAMLAR
ibrahimher Üye
waaay GÖRAL abimde gelmiş. Abi aramıza hoşgeldin. Fatih abi Allah Razı olsun. Yukarıdaki peygamerlere gerek vardır ifadene bir ek yapayım. Tüm felsefe kitaplarını alsa bir kişi, ben bu işi evde yapacam dese, yapamaz ve FELSEFECİ olamaz. Onun okulunu bitirince asıl Felsefecinin hassosu olur. Yani kuranın anlaşılması için mutlaka peygambere ihtiyaç vardır.
demhat Arşiv üyesi
allah yardımcnız olsun 2000 mezunları.kolay gelsin.yüreğinizi yazın buraya.sizleri seviyoruz. 1996 mezunları
demhat Arşiv üyesi
yukarıda kifotoyu görünce imam hatipliler gününde hacı fevzi erdoganın sorusu aklıma geldi? Nizip imam hatip demek ne demek?
bilgin_zaane Üye
Allah razı olsun demhat abim....
bilgin_zaane Üye
Demhat kardeşimbeni tanıyıp tanımadıgını bilmiyorumda ben seni çok iyi tanıyorum...Bence Nizip İmam Hatipdemek benim için BAŞIM ÖNÜMDEGURURLU BİR ŞEKİLDE BİR ADIM ÖNDE YÜRÜMEK demek...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim