BİRGÜN;katıldıgım bir toplantıda herkeze niçin ibadet edildiği hakkında bir soru yoneltildi.toplantıdaki herkesden çok ilğinç cevaplar geldi bayanın birtanesi allahla konuşmak dedi tabiki oo onun bakış açısı birisi huzur verdiği için dedii buna benzer birsürü cevaplar bilmiyorum sizin için ibadet ne ifade ederrr......
Dini İçerikli Konular
Insan neden ibadet eder
İbadet etmenin nedenini hemen hemen herkes Allah için der, ama Allah her ibadet sizin için sadece orucu benim için tutun der, buradan çıkan sonuç şu ki her ibadetin İnsana bir faydası vardır, hiç bir şey kafadan uydurulmamıştır, yapabilenlere ne mutlu.
“Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet -kulluk- etsinler diye yarattım.” (Zâriyât Sûresi, 56)
56-Hatırlatılması gerekli olan vazifenin esasının ne olduğuna gelince; Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet ve kulluk etsinler diye yarattım. İşte hatırlatılması gereken vazife budur. Cin ve insan cinsinin yaratılmasının hikmeti Allah'ı tanıyıp ona ibadet ve kulluk etmektir. Bunun dışında başka şeylere tüketilen ömürler, ameller zayi edilmiş olur, onun için azabı hak eder. Bazıları "bana ibadet etsinler diye..." ifadesinde "beni tanısınlar diye" şeklinde bir tefsir nakletmişlerdir. Bunun mânâsı da "Beni mabud tanısınlar." demektir. Bu ise benim emirlerimi tutarak bana kulluk ve ibadet etsinler demeye gelir. İbadet ve kulluk, isteyerek yapılan fiillerden olarak istenen fiil oldukları için bazılarının bunu yapmaması insan ve cin cinsi için en mükemmel gaye olmasına aykırı olmaz. Bundan yüce Allah'ın muradının geri kalmış ve yerine getirilmemiş olması mânâsının çıkarılması da gerekmez. Çünkü bu gibi yerlerde, Fıkıh bilginlerinin dedikleri gibi "Hikmet,fertlerin herbiri itibarıyla değil, cins itibarıyla göz önüne alınır." Kısaca bunun mânâsı ibadet ile mükellef olmak üzere yarattık demektir. Yoksa hepsinin salih kullardan olmasını tekdir eyledik, demek değildir.
KURAN'I KERİM TEFSİRİ (ELMALILI MUHAMMED HAMDİ YAZIR)
Ne için ibedet ederiz.Allah istediği için ederiz,yoksa hiç kimse sabahtan akşama keyfe keder aç kalmazdı.Gecenin dördünde ailece kalkıp sofra kurup kahvaltı yapmaz, yemek yemezdi.Ramazanın dışında gece kalkıp yemek yiyen birisini duysak deli olmuş deriz.Yada 6 ay deve sırtında yolculuk edip dört duvarın etrefında dönmezdi.Bizler Allah azze ve celle istediği için yanlız ona ibadet ediyoruz ve yanlız onu razı etmek için uğraşıyoruz.Elbette yaptığımız ibadetlerin karşılığı bize ahirette inşaallah geri dönecektir.
Mahmut senin zayıflamaya ihtiyacın var, artık sünnetleride kıl.
:p:p :):):):):):):):):):):):):):)müslüm akpek;213575 wrote:Mahmut senin zayıflamaya ihtiyacın var, artık sünnetleride kıl.
Senin daha ne açıklarını biliyorum, benle iyi geçin.
AÇIKLA AÇIKLA AÇIKLA:p:p:p:pmüslüm akpek;213589 wrote:Senin daha ne açıklarını biliyorum, benle iyi geçin.
İbadet, Yüce Rabbimiz olan Allah(cc) 'ın, vermiş olduğu nimetlere karşı kulluk vazifelerimizi kapsayan genel bir fıkıh terimidir. Yerde ve gökte bulunan herşey Allah'ı tesbih ederler, onu zikrederler, her bir mahlukun ve eşyanın zikri farklı olabilir. Sonuçta istikamet tevhid'dir. Bir ve tek olan Allah'a şükretmek, emir ve yasaklarına uymaktır.
De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. [En'am,162]
Neden yapılan ibadetler, alemlerin rabbi için ? sorusuna, bütün nimetleri veren, bizi yaratan ve tek hükümdar olan Rabbimizin aklımıza gelmesi güzel bir cevap olur.
İbadet, Allah için yapılırsa faydalı olur. Aksi halde, kişinin kendi zararına olur. Nitekim, riya olan işte hayır yoktur. (Birileri görsün, bilsin diye, gösteriş amacıyla yapılan ibadetler riya kapsamındadır)
İbadet etmek için fıkıh öğrenmemiz ve bilmemiz gerekir. (Fıkhı bilmeden ibadet eden, gece karanlıkta bina yapıp, gündüz yıkana benzer. [Hadis-i Şerif, Deylemi])
Kıyamette kulun ilk sorguya çekileceği ibadet, namazdır. Namazı düzgün ise, diğer amelleri kabul edilir. Namazı düzgün değilse, hiçbir ameli kabul edilmez. [Hadis-i Şerif, Taberani]
Oktay yukarıda saydıklarını acaba günümüze uyarlasak nasıl bir sonuç çıkar ortaya, bence İslamiyetin artık güncellenme zamanı geldi.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????müslüm akpek;213878 wrote:Oktay yukarıda saydıklarını acaba günümüze uyarlasak nasıl bir sonuç çıkar ortaya, bence İslamiyetin artık güncellenme zamanı geldi.
Havalar soğumaya başladı senin kel kafa üşüdü galiba.Niye İslamiyet bir bilgisayar proğmımı ki güncelleyesin.Gene Antepliler ettikleyin apır sapır konuşmaya başladın.:confused:müslüm akpek;213878 wrote:Oktay yukarıda saydıklarını acaba günümüze uyarlasak nasıl bir sonuç çıkar ortaya, bence İslamiyetin artık güncellenme zamanı geldi.
Güncellenmeli bence, senin Bursa'dan İstanbul'a gelip ben seferiyim oruç tutmuyorum demen gibi, sanki şimdi ulaşım deveylemi yapılıyor, bence denmeliki eğer 8 saatten fazla sürüyorsa yol saferi olabilirsin. Yalanmı.
Ammi şu CHP de güncellesekde sizlerde degişip islamı ver laikligi bir anlasanız.selamlar
CHP de o kadar para varken kimse güncelemez partiyi. İş bankasının bile yarısı CHP nin.
KOCAMAN YALAN.İslam! geldiği dönemde Hz peygamber tarafından uygulanmış ve tarif edilmiş. Kuralları ve sınırları çizilmiş.Biz yeni kurallar icat etmiyoruz yada kafamıza göre de uygulamıyoruz, sadece konulan kurallara uyuyoruz, Yeni yeni kurallar da koyamayız.Kural şu 90 km üzerinde bir yol katedeceksiniz siz seferisiniz ve seferi hükümlerini uygularsınız bu bir ruhsattır dinin kolaylığıdır.Bu mesafeyi ister yaya yürüyün, ister deveyle, ister arabayla isterse uçakla gidin.Bu bir ruhsattır, haa ben ruhsatı kullanmak istemiyorum derseniz buda sizin sorununuz.Bu dinin kurallarını koyan Allah azze ve celle hz. kuralları koyarken 1.000 yıl 10.000 sonrasını haşa göremedimi ki.Elbette Allah c.c için geçmiş ve gelecek yok,zaman mevhumu yok zaman sadece bizim için var.DAYI KURAL ŞU . KONULMUŞ VE SINIRLARI ÇİZİLMİŞ KURALLARA UYUYORUZ YENİDEN KURAL İCAT ETMİYORUZ.müslüm akpek;214295 wrote:Güncellenmeli bence, senin Bursa'dan İstanbul'a gelip ben seferiyim oruç tutmuyorum demen gibi, sanki şimdi ulaşım deveylemi yapılıyor, bence denmeliki eğer 8 saatten fazla sürüyorsa yol saferi olabilirsin. Yalanmı. .
90 km deveyle tam 18 saat sürüyor, yani bu sürede oruç tutulması çok zor ama günümüzde 90 km bir saatte alınıyor, bence burada bir tercüme hatası var.
Bence insan kendi icin ibadet ediyor! Yani aslinda kendine TAPIYOR. Bunu tasavvufa vurunca "ENELHAK" gibi mistik okasyon hallere ceviriyorlar! Daha fikha dayandirirsaniz bu da ABID ve takva sahibi oluyor! Distan gorulen ise megalomanin sahte yuzu bence!
Kural koymuyoruz, konulan kurallara uyuyoruz diyorum sen hala ne diyorsun.Seni Alllah'a havale ettim, get istıfıl ol.
Tamam öldükten sonra öteki tarafta sorarız allaha bakalım hangimiz haklıyız. Ama ben haklıysam cehennemi boylarsın haberin ola.:D:DM.ENES;214320 wrote:Seni Alllah'a havale ettim, get istıfıl ol.
Sen Allah'a soru soramassın akıllı.O sana sorar, bilir bilmez her şeye niye maydanoz oldun diye bu kadar insanın içinde bir tek sen mi akıllısın der mi der.:Dmüslüm akpek;214323 wrote:Tamam öldükten sonra öteki tarafta sorarız allaha bakalım hangimiz haklıyız. Ama ben haklıysam cehennemi boylarsın haberin ola.:D:D
Belki der :D
Vay ammi vay Gecenin bir vakti kapımızı iki polis çalsa tirtir titreriz
yada gecenin karanlıgında arkamızda bir gürültü olsa aklımız çıkar
yahut bir şimşek çakması ve gök gürlemesinde insanın ne hale geldigini insanın kendi biliyor
Ah! ammi ah! Yardanın huzurunda durmak öyle kolaymı
Bir gözde milyarlarca hücre var biz bir gözün hakkını ödeyemeyiz
yaradana ne sorabilirizki
Günahımızdan ve utancımızdan başka ona ne arz edebiliriz
Ben şahsen cevap verecek bir hakkım olursa
YARAP MERHAMETİNE SIGINDIM
SENDEN ANCAK SANA SIGINABİLİRİM
SEN MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİSİN demek isterim tabi ona yüzüm olursa.
Ammi insan sevdiginin izni olmassa dışarıda güzel bir yerde yemek yiyemez
sevdiginin izni olmadan bir gece başka bir yerde geçiremezken
halbuki Allahın emirlerine ve nehiylerine uymadan onu geregi gibi sevmeden tanımadan yaşayıp bu dünyadan o hal üzere gidiyoruz ondan o kadar uzagızki heyhat ki heyhat
Selamlar
Daha önce konuşmuştuk Fatih hatırlarsın, kılıç müslümanları terimini senden öğrenmiştim, bizim aslında her konuştuğumuz konu, kılıç müslümanlarına mesaj algılayanların kafası karışıyor , acaba diyor ,algılamayanlar ise bildiği yoldan devam ediyor, allahtan merhamet dilemek tabiki hepimizin isteği, o günleri görebilecekmiyiz acaba.
müslüm akpek;214395 wrote:Daha önce konuşmuştuk Fatih hatırlarsın, kılıç müslümanları terimini senden öğrenmiştim, bizim aslında her konuştuğumuz konu, kılıç müslümanlarına mesaj algılayanların kafası karışıyor , acaba diyor ,algılamayanlar ise bildiği yoldan devam ediyor, allahtan merhamet dilemek tabiki hepimizin isteği, o günleri görebilecekmiyiz acaba. Bu ne demek ya.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.