Genç Muhabbet

Ramazan DAVULcularını susturmanın yolu

şükrü çiftçi Üye
bizimde çaldı şimdi davulcu kiracımızın oğlu ağlıyor ama yinede seviyorum davulu
M.KÜÇÜK Üye
Bir sokak anlaşın kovalara suyu doldurun sokağın başından davulcu girince suyu dökmeye başlayın sokağın başından sonuna kadar sudan çıkmış balık gibi olur sanırım bir daha da gelmez.
müslüm akpek Üye
mercidabık79;206849 wrote:bu davula sahip çıkanlar önceden kalk selası yani sahura kalksınlar diye sela okunurdu millet rahatsız oluyo diye kaldırıldı şikayettden dolayı davula sahp çıkanlar selaya neden sahip çıkmıyorlar? bu davul seladandamı önemli?
Ben böyle birşey hatırlamıyorum.
mustafasahin Üye
MENES;206889 wrote:Bir sokak anlaşın kovalara suyu doldurun sokağın başından davulcu girince suyu dökmeye başlayın sokağın başından sonuna kadar sudan çıkmış balık gibi olur sanırım bir daha da gelmez.
bence torpil en mantıklısı hem uyanmayan bir defada uyanıyor davulcuda korkudan çalamaz oluyor
M.KÜÇÜK Üye
mavi_şahin;206910 wrote:bence torpil en mantıklısı hem uyanmayan bir defada uyanıyor davulcuda korkudan çalamaz oluyor
Hem davul sesinden rahatsız oluyoruz diyorsunuz hemde torpil atarak gürültü yapıyorsunuz bu nasıl iştir.:)
rasimm Üye
Ramazan Davulcuları gerçekten de insanları Sahura kaldırmak yerine daha çok rahatsız edici duruma gelmiştir. Bende Sahura kalkıyorum ama davulcuların kaldırdığı saatte değil daha geç kalkıyorum çünkü imsak vakti bu günlerde Nizip te 4:20 civarında iken davulcular gece saat 2 gibi gürültü ediyorlar. Evet Eskiden beri davul çalınarak sahura kalkılır ama şimdiki davulcular hem bu işi bilmiyorlar hem de çok erken çalıyorlar. Büyük şehirlerde eski davulcular davul çalarken mani de söylerler usulünce çalarmış . Bizim burda ise davulu çalan kişi gürültü olsunda insanlar uykudan kalksın banada yedi ceddime de ....... diye çalıyorlar sanki. Arkadaşların hepsnin bahsettiği gibi davul çalan mahallede küçük bebekler korkuyla ağlıyarak uyanıyor insanlar sinirli bir şekilde uyanıyor arabaların alarmları insanlardan önce uyanıyor ve çok erkende çaldıklarından uyanmanın bir faydası da olmuyor.... Esasında tv den görüyoruz yine büyük şehirlerde bu işi yapacak davulcular kurtan geçiriliyor maniler öğretiliyor... Bizim memleketimiz de de yetkili makamlar ( Belediye veya Halk Eğitim Merkezi) bu davulculara kurslar verdirebilirler.... Ayrıca eskiden yine sahurlerde müezzinler gazel okur, sela okurlardı sahur vakti o da yok artık.... Yine iftar vakti ezan okunurken camilerde minarelerin ışıkları yanardı o da yok artık.... Hani artık merkezi sistem var bir hoca ezan okuyor hepsinde okunuyor... Cuma günleri de vaaz bir camiden veriliyor ve sistemin düzgün çalışmadığı camiler de de sadece kafamız şişiyor.... Yanlış giden o kadar çok şey var ki... Yine de Ramazan çok güzel....
mustafasahin Üye
MENES;206912 wrote:Hem davul sesinden rahatsız oluyoruz diyorsunuz hemde torpil atarak gürültü yapıyorsunuz bu nasıl iştir.:)
torpil bir defalık oluyor hem uyamayan uyanıyor hem davulcu çalmıyor
mehmet karakaş Üye
Ramazan davulcusunu silahla kovaladı İZMİR’in Eşrefpaşa semtinde ramazan davulcusu 20 yaşındaki Efe Coşar'a sahurda davul çaldığı sırada bir evden pompalı tüfekle ateş açıldı. Sol kolundan yaralanan Coşar, hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis, saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için çalışma başlattı. Ramazan ayında oruç tutanları sahura kaldırmak için davul çalan Efe Coşar, bugün saat 03.30 sıralarında bir evden pompalı tüfekle ateş edildi. Sol kolundan hafif şekilde yaralanan Coşar, cep telefonuyla durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, ekip aracına aldığı yaralıyı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanedeki tedavisinin ardından ifade vermek için Eşrefpaşa Polis Merkezi'ne götürülen Efe Coşar'ın, davul çaldığı sırada silah sesi duyduğunu, ardından kolundan yaralandığını fark ettiğini ancak kendisine ateş eden kişi ya da kişileri göremediğini söylediği belirtildi. Polis, ateş açan kişi ya da kişilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.
müslüm akpek Üye
Olacağı buydu.
mercidabık79 Üye
müslüm akpek;206892 wrote:Ben böyle birşey hatırlamıyorum.
sahurda önceden sela okunduğunu hatırlamıyormusunuz?
mercidabık79 Üye
özellikle evleri camiye yakın ama kendisi camiden uzak kişiler ezandan rahatsız olduğunu söyleyip şikayette bulunuyorlar demekki bu konuda fazla bilgi sahibi değiliz bir araştıralım ve sabah sahura kalkmak için okunan seladan rahatsız olduğunu söyleyip vede şikayette bulunulmuştur.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim