Basından Nizip Haber
Birecik Belediyesi tarafından Ramazan iftarları için açılan iftar çadırı büyük ilgi görüyor.Her gün bir hayırsever tarafından gariban ve yolda kalmışlara verilen iftar yemekleri birlik ve beraberliğimizin de bir sembolünü oluşturuyor.Birecik belediyesini bu hayırlı işe öncülük ettigi ve imkan sağladığı için tebrik ediyorum.
Birecik Belediyesi İftar Çadırına Büyük İlgi
kendi kendine soruyor insan..nizip te neden yok..????
Allah kabul etsin,güzel bir hizmet.
İftar çadırı özellikle yolda kalmışlara, evine yetişemeyenlere büyük bir hizmet veriyor. Yapandan yaptrırandan allah razı olsun.
Fakat iddia ediyorum Nizip-Birecik gibi küçük yerlerde bu hizmet tutmaz. Suistimal çok fazla. Resme dikkat edin yarısı çocuk. Bilmem anlatabildim mi?
İstanbulda bu uygulama artık bitiyor, bu sene tek tük kalan iftar çadırlarının bir faydası olmadığı, sadece bazı sanatçı ve zenginlerin gövde gösterisi yaptığı alanlar haline geldiği anlaşılınca belediyeler bu uygulamaya son verdi, bu sene belediyelerin bünyesinde oluşturulan yemek dağıtım araçlarıyla daha önceden tespit edilmiş olan ailelerin evlerine yemek yardımı yapılmakta ve bu hayır amacına ulaşmaktadır.
3 kişi için bile olsa, böyle bir çadır veya yemekhanenin kurulmasında fayda var. İnsan yolda kalabilir, insan oruç tutmasa bile karnı aç olabilir, fakir olabilir. Mümkün olsada normal zamanda da böyle bir yer devamlı açık kalsa.
Nizip ede lazım iftar çadırı birecikte bile var burada niye yokkk
Herşeyi belediyeden beklemeyin.
Kimden beklicez abi sen yaptır ozaman hayrına belediyeden zaten bişi istedigimiz yok...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.