Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

senelbenlier Üye
bu da ressamın kaleminden dökülenler HAYATLA YÜZLEŞME Acısıyla tatlısıyla kocaman görünen Ama aslıda bir arpa boyu olan hayatla yüzleşmek Kimin hayatında pembe yalanlar yoktur Ne yaşadık bunca gündür kimleri kırdık Kimleri sevindirdik kimlere yolumuzu beklettik Belki hatırlamayız bile çoğumuz Kırlarda koşup gelincikler topladığını Hani çocukluk günlerinden kalan kırık dökük anılarımız Bebekliğimiz ailemiz, uykusuz bıraktırdığımız geceler Sonra okul çağımız, üzdüğüm öğretmenim Yağan yağmur altında Arap kızı camdan bakıyor diye koştuğumuzu Kovalamaç, ip atladığım top oynadığım arkadaşlarım Ergenlik çağlarına gelince kalbimizde kıpırtılar başlar tabiat gereği Artık karşı cinse ilgisiz değiliz ya kırılan kalpler Yıkılan hayaller hüsrana uğradıklarımız hayallerimiz Şimdi hazır mısınız hayatla yüzleşmeye Bana bu yeter deyip tahsilini yarım bırakanlar Hayır, okumak istiyorum deyipte şartlar gereği okuyamayanlar İpi göğüslemek için koşanlar hedefine varamayanlar Zirvede bayrağı çekenler zaferini kutlayanlar Hazır mısınız hayatla yüzleşmeye Hayatımızın baharını yaşarken kışı yaşamaya Yakınlarımızı kaybedişlerimiz Onları uğurlarken dökülen gözyaşlarımız Ben babam öldüğünde artık yaşayamam demiştim Onsuz bir hayat olamazdı, nefes alamazdım Ama bak yaşıyorum yaşam her şeyi unutturuyor insana Oğlunu askere davulla uğurlayan ana Onun bayrağa sarılı gelişini görünce yıkılışını Yine dağlarda mor kırmızı çiçekler açıyor, kuşlar ötüp nağme yapıyor Şimdi hazır mısınız hayatla yüzleşmeye RESSAM- FATMA ŞENEL BENLİER
senelbenlier Üye
DÜN GECE RÜYAMDA SENİ GÖRDÜM Yemyeşil kırlarda koşuyor, sarı saçlarını O hırçın esen rüzgâra karşı, isyan edercesine savuruyordun Dudakların kırmızısına, benzeyen gelincikler vardı ellerinde Koşuyordum arkandan her zamanki gibi Ama hep elimden kaçırıyordum Dün gece rüyamda seni gördüm Ağaçlar arasında akan o serin derede sularla oynaşıyordun Tıpkı dallarını suya sarkıtan ağaç gibi O çiçekli Sümer bank basması eteğini belinde toplamıştın Sıyrılan eteğinden bacakların görünüyordu Dün gece rüyamda seni gördüm Gökyüzünde mavi bulutlar arasındaydın Her zamanki yüzündeki tebessümle bana bakıyordun Gözlerimden akan yaşlar deniz olmuştu sana ulaşamıyordum Çünkü sen melekler karışmıştın benim olan seni kaybetmiştim…… Ressam şenel benlier….
Subutay Üye
Üstad şiirlerinizi çok beğendim -özellikle ikincisini. Teşekkürler...
ziya_eren27 Üye
paylaşım icin teşekkürler hocam, çok güzel gercekten..
dontpanic Üye
Gel yar, gel.. Kahır olsan da gel. Ölüm olsan da gel, n'olur yar gel... Gel ki dişleyeyim gerdanını , dişleyeyim de aşk kolyesi yapayım boynuna... Gel yar.Ölüm olsan da kahır olsan da gel. Ve kal yar..kal yanımda. Kal ki her gece yastığımda kursağıma takılan aşkın son bulsun.. Kal ki her gece içimde yanan sen , küllerimi savursun... Ahh yar o ne anlamlı bakıştır sızlatır ince ince sol yanımı..Kal yar n'olur kal. Kal ki dişleyeyim gerdanından azalsın sızlayan sol yanımın acısı...Kal yar kal yamacımda Yine ahh yine vah yar...Sen ne anlarsın gönülden yar..Sadece seni sevdim yar, sadece seni. Gel yar, kal yar, savur küllerimi... Yazan:dontpanic ( elimin ayarı yok yazarım çizerim böyle işte.sonsuza kadar uzatabilirim ben yaw essah manyaqım ben )
mahsuni63 Üye
Sevgileri yarınlara bıraktınız Çekingen, tutuk, saygılı. Bütün yakınlarınız Sizi yanlış tanıdı. Bitmeyen işler yüzünden (Siz böyle olsun istemezdiniz) Bir bakış bile yeterken anlatmaya herşeyi Kalbinizi dolduran duygular Kalbinizde kaldı Siz geniş zamanlar umuyordunuz Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. Yılların telaşlarda bu kadar çabuk Geçeceği aklınıza gelmezdi. Gizli bahçenizde Açan çiçekler vardı, Gecelerde ve yalnız. Vermeye az buldunuz Yahut vakit olmadı BEHÇET NECATİGİL
Subutay Üye
Siyaha Dönüş yaşam öyle görünüyor ki solacak gün be gün uzaklaşarak içimde kaybolarak hiçbir şey önemli değil , hiç kimse yaşama isteğimi yitirdim kalmadı verecek şeyim benim için dahası yok beni özgür kılacak sona ihtiyacım var hiçbir şey eskisi gibi değil içimden bir şeyler kaybolup gidiyor ölümcül kayıp , gerçek olamaz bu hissettiğim cehenneme dayanamıyorum boşluk dolduruyor içimi keder noktasına dek büyüyen karanlık yutuyor şafağı ben bendim , ama o gitti şimdi sadece ben kurtarabilirim kendimi , ama çok geç düşünemiyorum artık niçin denemem gerektiğini bile dün hiç olmamış gibi görünüyor ölüm sıcak karşılıyor beni , sadece elveda diyeceğim şimdi metallica
dontpanic Üye
metallica? vay be süper bak şimdi.U2 desem bende:)
blackcat Üye
BATI(lılaşı)YORUZ Dünya ayaklandı küreselleştik Demokrasi bir adım öteye gitti! Dünya nimetlerini hakça üleştik! Hasat,ürün,emek çeteye gitti Bir araya geldi bütün odunlar Konken partisinden kalktı kadınlar Oy birliği ile sözde aydınlar İcazet almaya batıya gitti Dinler ittifakı,diyalog kuşu Şeytana Washington’dan atıyor taşı Kendisi ,papaz ve hahamın başı Hacı olmak için Hatay’a gitti At geldi,arı geldi,kurt ve ak geldi Ne adalet ne refah ne de hak geldi Kırk yılın açları gitti tok geldi Mebus madalyası kötüye gitti Şimdi siyaset; siz ahrete çalışın Dünyalık bizim işimiz böyle alışın Düşünmeyin,sorgulamayın,gülüşün Akıl tavan deldi,çatıya gitti Adı bile ortada, Avrupa’nın birliği Körde de yok birlik diyenlerin körlüğü Asya’nın,Afrika’nın tüm mal varlığı Sömürülüp hangi kıtaya gitti? Bir sır var ancak Allah’ın bileceği Akıl edip gönül verenin bulacağı Yetmiş milyonluk bir milletin geleceği İhanete uğrayıp hebaya gitti… Cengiz Kılıçparlar
blackcat Üye
BİR DELİ DEVRANA ÖFKE DÖRT YANIMI SARMIŞ KUDUZ KÖPEKLER DİRENMEDEN TESLİMİYETİ SEVMİYORUM BİR ŞİMŞEK SESİYLE NASIL İNLERSE GÖKLER CESARETİM ÖYLE DUYURACAK SESİNİ BİR ÖMÜR UNUTMADAN İHANET EDENLERE DÜŞECEĞİM GÜNE KEHANET EDENLERE BENİ RUHSUZ BİR PARÇA ET ZANNEDENLERE GÖSTERECEĞİM İNTİKAMLARIN EN MUKADDESİNİ YERYÜZÜNDE BİN AĞIT DİLLERDE BİNBİR HAVAR ÇÖKECEK ÖFKEME ÖRDÜĞÜM DUVAR BİN YILDIR İÇİMDE AÇ KOYDUĞUM CANAVAR SALYALAR AKITARAK KIRACAK KAFESİNİ HATIRLADIKÇA KAN DOLACAK GÖZLERİM EN DELİ ÇAĞIMDA KAYBETTİĞİM İZLERİM ÖLÜMÜMÜ BEKLEYEN ŞEREFSİZLERİN ÖLÜMÜ GÖSTERECEK ÖLÜLERİN EN KAHPESİNİ KİN,NEFRET,ÖFKE, HIRS NE VARSA SALACAĞIM BİR BEN VARDIM BİR BEN HEP BÖYLE BİLECEĞİM YALNIZ DOĞDUM YAŞADIM VE ÖYLE ÖLECEĞİM KALBİM BİR DAĞBAŞINDA VERECEK SON NEFESİNİ Cengiz Kılıçparlar
blackcat Üye
ADI SEVDAYDI Senin adın sevda olmalıydı Hatırlayınca yüzünün her bir halini Tavrını,edanı ve manasını gözlerinin En güzeli bile silinirdi isimlerin Sevda olsa gerekti adın… Dalga dalga ölürdü kötülükler Kaplardı yeryüzünü müthiş bir sükut Görse kıskanırdı cennettekiler Işığımın kaynağı zümrüt ve yakut Dünyamı aydınlatan yegane kadın… İçtikçe kendime geldiğim şarap Her gün yeniden boğulduğum deniz İnanmak kadar kutsal bildiğim Beni ebede götürecek iz Rehberimdir yaşamda attığın adım Öp öz sevdanın kendisi adın… Sensin güzelleştiren çilelerimi Kahrında aşkında ilahi emir… Cengiz Kılıçparlar
Subutay Üye
Cengiz Bey yine güzel paylaşımlar yapmışsınız. Bir kitapta toplamayı düşünüyor musunuz?
blackcat Üye
Teşekkürler kardeşim.Kısmet,öyle bir düşünce uzun zamandır var ama bir türlü gerekli altyapıyı oluşturamadık,ama olacak inşallah.
mavi_ölüm Üye
KAN AĞLARSIN Tutma ellerimi üşürsün Dokunma Gelme yanıma ağlarsın Göz yaşı yerine kan ağlarsın Bakma yüzüme Sarılma bana donarsın Donup ağlarsın Gülemezsin kan ağlarsın Yüreğim donmuş Volkanlar gibi yanan yüreğim Donmuş Güllerim ne soluyor nede açıyor Onlarda donmuş Koklama güllerimi Koku alamaz ağlarsın Göz yaşı yerine KAN ağlarasın .Mahmut YAŞARER
ziya_eren27 Üye
İyi Geceler Hayat Bugünde Seni Yaşayamadım... Zamanı sıfırlayacağım hayatımda yarın Her şeye yeniden başlayacağım. İlk kez günaydın diyeceğim gökyüzüne İlk soluğumu alacağım yarın;ama şimdi değil Yarın. Yarın başlangıcı olacak hayatımın Gözlerimi açıp''Merhaba'' diyeceğim hayata. Ben de varım artık Ölümüne sevgi yarışına. İlk kez göreceğim annemi yarın. Sarılacağım onasevgimi haykıracağım. Ama şimdi değil yarın. Yarın umutlarım tanışacak istasyonlarla terminallerle Birer birer yolculuğa çıkacaklar. Bavulları mı? Onlar dünden hazır;ama yolculuk yarın. Unutmuş olacağım seni yarın. Seninle kurduğum bütün hayaller Silinmiş olacak zihnimden Ben yeni maceralar üreteceğim düşümde yarın. Yok olacak uyandığımda mazi. Eflatunlar saracak etrafımı Pembe düşler misafir gelecek bana El sallayacağız beraber karanlığa Her gün bunlarla avutuyorum kendimi. Bugünü erteliyorum ben hep yarınlara. Ama olmuyor. Silinmiyor kalpteki yara. Bağlanmışken yürek geçmişe Umut besleyemiyor gözler geleceğe. İyi geceler hayat! Bugün de seni yaşayamadım affet Ama belki yarın Yarın... alıntı..
blackcat Üye
HAYALLERİM Görmeden inanıp iman ettiğim Yaklaştıkça uzayan yol hayallerim Her gün bulup bulup kaybettiğim Serabı tükenmez çöl hayallerim En güzel çağımı verdim onlara Kendime değildim yardım onlara Yer yüzünde bir tek derdim onlara Derde derman vermez bal hayallerim Bir zaman bel verdi yüceltti beni Sonra törpüledi inceltti beni Otuz üç yaşında kocalttı beni Akıntıya kapılmış sal hayallerim Uğruna neler kaybettim neler Ne aşklar,ne dostlar,kadim sevgiler Hep yarım sevdalar,aylar,seneler Suçunu demeye lal hayallerim On yıl var ki sabır ettim dayandım Bir rüyadan on yılda zor uyandım On yıl için için kavruldum,yandım Benden arta kalan kül hayallerim Cengiz Kılıçparlar
blackcat Üye
SANA SÖYLEDİKLERİM Senin sevdamı kabul etmemenin Deve kulağında bit etkisi olacak Ömrümde gördüğüm onca acı içinde Taşlaşmama bir parça katkısı olacak Bilemezsin neler gördüm geçirdim Sen gibi kaç ak güvercin uçurdum Gün oldu çıldırdım,aklım kaçırdım Bulamadım kadir kıymet bilecek Ben kimi sevdiysem canıma battı Kimler yok ki bende av eti tattı Öz kardeşim bile yakamdan tuttu Takat mı kaldı ki bende gülecek Sustu, muhtaç isem kimin sesine Çaresiz sığındım kendi nefsime Sanırlar bu devran dönmez tersine Mevki,makam kime baki kalacak Ben kendime geçtim sana çok erken Ne düşler öldürdüm uyku geçerken Ömrümden bir güneş daha göçerken Kim var ki karanlıklarda beni bulacak Denizi tek geçtim bir derede boğdular Ben öldükçe onlar yeniden doğdular Bilemedim hepsi ahir çağdılar Bana kıyanları sığmaz salacak Diyeceğim bu kadar güzel gözlü kız Bahtın açık olsun sözün özlü kız Bir gün benim gibi kalırsan yalnız Olmaz ya, olursa seni kim anlayacak? Cengiz Kılıçparlar
mahsuni63 Üye
MED CEZİR II Yalnız bir adamın gözyaşıydı yazılmış dizeler Karanlıkta kayan bir yıldız misali, kimsesiz Henüz yazamadığı belki; en hüzünlü şiirler Bu gece yazılacak, sevgiliden habersiz… Duyulursa kalemimin ağladığı her gece Sevgiliden bir seda duyulur mu dersin? Nakkaş gibi işleşem bu sevdayı hece hece Gece vakti rüyama girer mi dersin?... Ne zaman kendimden söz açmaya kalkışsam Sevgili, mürekkep olup akar kalemimin ucundan Med cezir misali sevgili, işte böyle her akşam Bir senden dem vururum, bir de acı yalnızlıktan… Akıp giden yılların kırmadan kalemini Kapanmaz gönül kapım bu aşkın rüzgarına Bu hüzzam şarkının getirmeden sonunu Durulmaz azgın sular, dinmesin bu fırtına… Her gece yalnızlıkta açan “sevgili gülü” Sevgilinin nur yüzüdür zifirinde gecenin Bir dahaki açışında, bulunursa bir ölü Vuslatıdır sevgiliyle yalnız kalmış şairin… MEVLÜT KARA/11 Ağu. 09
mahsuni63 Üye
YAĞMUR GÜZELİ Yağmurlar yağmıyor mu inceden ince Rüzgarlar esmiyor mu serince Bir sigara yakıyorum efkarlanarak Çıkıp karşıma sen geliyorsun Saçların ıslanmış oluyor “Gel” diyorum duymuyorsun beni bir türlü Seni böyle hayal meyal yaşamak çok zor Uzanıp tutsam diyorum incecik ellerinden Ellerim boşlukta kalıyor. Bir gün çıkıp gideceksin Sonra arkandan yine ince bir yağmur yağacak Cadde cadde,sokak sokak Sayıklar gibi dolaşıp seni arayacağım Beni bir köşe başında ağlıyor bulacaklar. Saklamak zor olacak,çaresiz kalacağım Seni sevdiğimi anlayacaklar. Üstüme yağmurlar yağacak İnce bir dal gibi birden kopup kırılacağım Kaldırım taşlarında sıcaklığım kalacak Kahrolacağım. Bu şiiri yağmur yağarken yazdım Ezanlar okunuyordu minarelerden Seni düşünmeseydim yağmurlu havalarda Sokaklara çıkmayı göze almazdım. Yağmurlar yağmıyor mu inceden ince Rüzgarlar esmiyor mu serince Bir sigara yakıyorum efkarlanarak Çıkıp karşıma sen geliyorsun Saçların ıslanmış oluyor “Gel” diyorum duymuyorsun beni bir türlü Seni böyle hayal meyal yaşamak çok zor Uzanıp tutsam diyorum incecik ellerinden Ellerim boşlukta kalıyor.
nizipli_mehmet Üye
hocam uzun zaman sonra sizi tekrar sitede görmek çok güzel...
fsoyarik Üye
Acaba Uyuyan göllere ay ışığında Sevginin resmini çizsem kim anlar? Tomurcuk ayrılıp, gül açtığında Yağmurun saçını çözsem kim anlar? *** Bir mekan kaplamış ne varsa nerde Kendi ötesini saklar her perde Sonsuzluğun sona erdiği yerde Huduttan bir kulaç kazsam kim anlar? *** Aşk, kömür beyazı; kin, süt karası Eklenir yarama her dost yarası Et oldum bıçakla kemik arası Cellatla ahdimi bozsam kim anlar? *** Doğumda yalan var, ölümde gerçek Bir şeyler anlatır balık, kuş, çiçek Kırık gönülleri toplayıp tek tek Toplayıp göğsüme dizsem kim anlar? *** Gün geldi zamanı gömdüm kabire Dağ oldu aklımın verdiği fire Bağlasam telaşı çelik zincire Sabrın derisini yüzsem kim anlar? *** İçte deprem olur dışın düğümü İhlâssız çözülmez işin düğümü Aklımdan geçeni, düşündüğümü Okusam kim dinler, yazsam kim anlar? Gökçekimi(sh.121)
Abdurrahim Karakoç
dilruba Üye
La Tahzen, üzülme: Bir yanda korku bir yanda ümidin varsa iki kanatlı olursun.. Tek kanatlı uçulmaz zaten.. La Tahzen, Üzülme: Sopayla kilime vuranan gayesi kilimi dövmek degil üzerindeki tozu almaktır. ALLAH sana dert vermekle üzerindeki tozu almak ister;neden kederlenirsin? La Tahzen, Üzülme: Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olmaz.. Yüzük olmak isteyen taş, ezilmeyi ,yontulmayı göze almalıdır.. mesnevi'den...
gurbet Üye
Gurbet Can evime hançer vurdu Ciğerimi söktü gurbet… İçime hüzün oturdu Gönle kezzap döktü gurbet Duman duman çöktü gurbet… Uzaktalar ana baba Yaban oldu dost akraba Ne yapsam n’etsem acâba Sıktı gurbet sıktı gurbet Duman duman çöktü gurbet… Umudum hayâlim söndü Bayrağım yarıya indi Yolumuz gurbete döndü Aktı gurbet aktı gurbet Duman duman çöktü gurbet… Bülbül oldum gülüm yandı Mızrap oldum telim yandı Gurbet elden dilim yandı Yaktı gurbet yıktı gurbet Duman duman çöktü gurbet… Hayatımı haram etti Gurbet beni verem etti Bir Aslı’ya Kerem etti Koktu gurbet koktu gurbet Duman duman çöktü gurbet… Coştum bulandım duruldum Nice dostlara sarıldım Hem kırıldım hem yoruldum Hesabımda yoktu gurbet Duman duman çöktü gurbet… ŞAKALAR’ı çekti gurbet…
Turan Şakalar
mahsuni63 Üye
nizipli_mehmet;205068 wrote:hocam uzun zaman sonra sizi tekrar sitede görmek çok güzel...
Mehmet, çok teşekkür ederim. Siteyi elimden geldiğince takip ediyorum, ama yazmaya pek vakit bulamıyorum. Aslına bakarsan ben de seni çoktandır göremiyordum sitede. Sen de benim gibi bu sayfayı özellikle takip edenlerdensin, farkındayım. İnşallah en güzel şiirlerimizi başka sitelerden önce her daim buralarda yayınlarız. NOT: Davut hocamı ve yazısını nizip.com'da görmekten ziyadesiyle bahtiyar oldum. Güneş Kalbimin doğusundan doğuyor güneşi ruhumun Sevgilisinden ayrılmış bir kız kadar mahzun Elinden şekeri alınmış çocuk kadar mahsun Bilir misin güneş; nedir doğuşunun sebebi? Güneş, belki yeni bir günü haber veriyor Belki sevgilisiz geçen bir günü daha Belki başlıyor bir gün, belki bitiyor kimine göre Güneş, çok şey anlatıyor özünde insana özünde… Güneş, bilir misin yeni aşklara gebesin Bilir misin yeni hayatlar başlıyor hastanelerde Bir çocuk ağlamaya başlıyor çocuksu Annesi seviniyor özünden sevinç gözyaşlarıyla… “Merhaba” dedirtirsin gelişinin tesiriyle Baharımsın, her ayrılığın ardından dönen Sen sevgilinin gözlerinin içindesin Bilir misin bakamam onlara, zira içimde haya Güneş, bilir misin sen; sevgilinin mazharısın… Ah, içime işlediğini bilsen her gün sevgili kadar Sen benim her gün içimdeki sevgilim Unutma, her seher vakti gelişini beklerim Zira, sensin zifire karanlıklara katlanma sebebim Bir gün geleceğini gün gibi bilirim Bilesin, bilesin; bilirim… 30 Ağustos 2009 Pazar MEVLÜT KARA
ziya_eren27 Üye
arkadaşlar paylaşım icin tşkler yüreğinize ve kaleminize sağlık..

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim