Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...bizim Attar Ali Meydanında da Nohutçu Bayram vardı,Fettah'ın Fırınının önünde,sabahları demir sahanları alıp nohut alırdık,Fettah'ın fırınından da ekmek,ne güzeldi...
m altay;201669 wrote:nohutcu dayı nettin sen yav izne gelecektim 5gün sonra gelip nohut dürümü yiyecektim yaptığın oldumu şimdi bizi bıraktın öbür nohut dürümcülerinin eline
allah sana yüreğin kadar rahmet eylesin inşşallah
zaten kendisi uzun yıllardır yapmıyordu. allah rahmet eylesin
Şükrü Çerkezin fırını ve Mehmet emminin bende çok anıları vardır, ekmeğimizide hep çerkezin fırınından alırdık, rahmetli babam bazen nohut getiridi sabahları ne sevinirdik. Geldiğimde ilk işim oradan nohut dürümü yemek olacak.
Inne lillahi ve inne ileyhi raciun...şüphesiz allahtan geldik ona geri döneceğiz...tüm ölmüşlerimize allahtan rahmet diliyorum..mekanları cennet olsun...amin...
Resim kaynağıNizip’te 45 yıl boyunca nohut satan 85 yaşındaki nohutçu Mehmet olarak bilinen Mehmet Taşçı’yı kaybettik. Nizip İlçesi Kocatepe nüfusuna kayıtlı nohutçu Mehmet Amca Niziplilere tam 45 yıl boyunca nohut sattı. Temizliği, düzeni ve nohut dürümündeki o eşsiz tadıyla bilinen Nohutçu Mehmet Taşçı, uzun süredir rahatsızlığından dolayı tedavi görüyordu. 1 kız 3 erkek, 4 çocuk babası olan Nohutçu Mehmet son zamanlarını ise kızının evinde geçirdi. Nizip’te 7’den 77’ye nohut satan Mehmet Taşçı Nizipliler tarafından oldukça seviliyordu. Nizip’e nohut alanında yıllarca hizmet veren nohutçu Mehmet Taşçı’ya Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Devamı İçin Tıklayınız...