Basından Nizip Haber

Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırı Kınandı

Nrt Üye
Resim kaynağı
Nizip Devlet Hastanesinde Görevli Ortopedi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Şahin ve Bilgi İşlem personeli Hatice Sözmen dün saat 11:00 sıralarında bazı hasta yakınları tarafından saldırıya uğramış, saldırı sonucu Dr. Mehmet Şahin ve Bilgi işlem Personeli Hatice Sözmen yaralanarak tedavi altına alınmışlardı. Yaşanan çirkin saldırı nedeniyle sessiz kalmayan Nizip Devlet Hastanesi çalışanları olayı protesto etmek ve kınamak amacıyla hastane bahçesinde toplandı. Sağlık-Sen Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı Bilal Dörtbudak ve Dr Ahmet Turunç birer açıklama yaparak yapılan bu saldırının üzüntüsünü duyduklarını ve olay şiddetle kınadıklarını söylediler. Pankartlı protesto eyleminde bir açıklama yapan Dr Ahmet Turunç’a bu saldırıların ilk olmadığını belirterek,yapılan bu tür saldırıların Sağlık çalışanlarının görevlerini yapmama noktasına getirdiğini söyledi.Bizler, Sağlık-Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası ve üyeleri olarak Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz diyen Dr Turunç,Saldırıyı gerçekleştiren şahıslara ve bu gibi saldırıları yapanlara prim verilmemesi ve gerekli hukuki sürecin hızlı bir şekilde işleyip cezalandırılması gerektiğini savunarak,sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların son olmasını ümit ediyoruz şeklinde konuştu. Sağlık-Sen Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı Bilal Dörtbudak ve Dr Ahmet Turunç’un konuşmaları,Nizip Devlet Hastanesi çalışanları tarafından alkışlanırken,toplanan personeller daha sonra sessizce dağılarak görevleri başına döndüler. Devamı İçin Tıklayınız...
fenomen Üye
Şimdi bu olayı yapan vatandaşlar doktorun ve hemşirenin hiç bir suçu yokken gelip saldırdılar. öyle mi? Gerek Devlet hastanesi yetkilileri gerekse sağlık-sen ve sağlık emekçileri derneği gösteri yapacaklarına ortopedi bölümüne gelen son bir aylık hastaları ve yakınları ile görüşüp, bu bölüm hakkında şikayetleri var mı diye görüşsün ondan sonra ellerine pankart alsınlar.
şükrü çiftçi Üye
suçu çift tarafta aramak lazım bardağın dolu tarafına bakmamak lazım birde boş tarafına bakmak gerekir selametle
coskun Üye
Sevdiğim ve çok kullandığım şu ifadeyi her memur düstür edinmelidir. "Memuriyet köleliktir, halkının kölesidir. Zira o halk olmazsa o memurun orda işi ne? " Elbette ki kavga ve darp olayları tasvip edilmez ve edilemez. Herkes işini doğru dürüst yaparsa sorun olur mu? Birisi hastane personelinin insana hizmet verdikleri için maaş aldıklarını, kimsenin babası hayrına çalışmadığını belirtip kutsal varlık olan insanın en kutsal ve değerli şeyi olan sağlık hizmetinde bulunduklarını hatırlatmalıdır. Devlet maaş veriyor. Lutfedip de kimse çalışmıyor. Kimse keyfine de hastaneye gelmiyor. Adamın canı yanmış bir allah kulu buyur kardeş demez mi? Şahit oldugum bir olayı anlatayım. Acil'de bekliyorum baktım 11-12 yaşlarında bir çocuk kıvranıp duruyor. Yanına gittim ne oldu abisi neyin var dedim. Abi bisikletten düştüm ayağım agrıyor dedi. Kucakladım muayene odasına götürdüm. Sözde ilgililerin ilgileneceği yok anlaşılan. Gariban nöbetci doktor yeri geliyor binden fazla hastayla ugraşıyor fakat diğer sağlık personeli iş ve emir buyrulmazsa yerinden kımıldayacak gayreti göstermiyolar. Kaç kere şahit oldum Doktor bas bas bağırıyor buraya bir hemşire gelsin diye! Doktorlara bişey diyemem Allah yardımcıları olsun işleri zor fakat diğer personel çok da masum değil.
müslüm akpek Üye
Hasta ve hasta yakınlarının psikolojisini çok iyi bilirim, allah kimseyi hastanelere düşürmesin, doktorlarda bu durumu bilerek hastalarına davranmalıdır.
şükrü çiftçi Üye
bu konu hakkında duyduklarım hastaya mehmet şahin demişki ben bu hastaya bakabilirim sonrada bakamam benim alanım değil deyince sorunlar ortaya çıkmış başkasından duyduklarım
xxhidayet Üye
Geçen yıllarda bazı hastahanelerde güvenlik işi ile uğraşmıştım..; Gördüklerimi buraya yazsam; Ne kadar doktor..hemşire..bilimum hastahane çalışanı varsa dalarsınız... Öyle 'Yavuz hırsız' misali pankartı ellerine alacaklarına, aldıkları tonla paranın hakkını verip, halka -hiç değilse- 'insan' muamelesi yapsınlar...:(
mahmut Üye
bu nedense çoğu devlet memurlarında olan bir durum çalışmama. yan gelip yatıyorlar nede olsa kadrolu salla başı al maaşı. aslında bunların hepsi sözleşmeli olacak sıkıysa çalışma bakalım ne olacak. doktorlar desen saat 10 dan aşağı hastaneye gelmez. hemşireler desen hastalarla ilgilenmez. muayene kuyrukları desen. Saldırıya uğradıklarında da hemen eylem yaparlar tabi saldırıya uğrarsınız işinizi doğru düzgün yapınsanıza. ben hastaneye gittim bana yanlış teşhis koydu ve yanlış ilaç verdi.( bide çok emin gibi konuşmaları yok mu). bir ay kaşınmaktan öldüm. en son tıp fakültesine gittim tahlil yaptılar gerçek teşhisi yaptılar. Allah düşmanımı hastaneye düşürmesin. insan sağlığı için gidiyor gittiğine bin pişman oluyor rezil oluyor. nizip devlet hastanesinin daha çok vukuatları varda saymakla bitmez..
admin Yönetici
Arkadaşlar, çalışma ortamlarını, hasta sayısını, eldeki imkanları, tıppın bulunduğu konumu vs etkenleride göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bir doktor kolay yetişmiyor, bir hemşire kolay yetişmiyor, ilçemize kolay atanmıyor. Bir öğretmene ne kadar saygı göstermeliysek, bir doktorada aynı şekilde saygı göstermeli ve anlayışla yaklaşmalıyız.
turanj Üye
insanlarımızın kalplerini kimler bu kadar karartmış? yorumcu kardeşlerimizin hepsi mantıktan uzak, duygularıyla düşündüklerini ifade edebiliyorlar ancak. Bu ve buna benzer olaylar yalnız Nizip te değil bütün ülkede yaşanmaktadır. Ve hiçbir neden böyle saldırıları meşrulaştıramaz. Yok efendim kaşınyormuş da burda olmadı da fakültede şifa buldum vs. bunlar hikaye. ......... eşi doğum esnasında n.dev. hastanesinde ölmedi. Konukoğlunda öldü. yada bizim arkadaş fakültede ameliyat oldu da canını zor kurtardı. hepsi hikaye.kişiler birbirine odaklanmış at gözlüğü takmış öylesine bilinçsizce yaşamaktadırlar maalesef. Olayın sistemden kaynaklandığını göremiyorlar bile.ŞİMDİ DİYECEKLERİM BU KADAR SLM.
xxhidayet Üye
admin;199946 wrote:Arkadaşlar, çalışma ortamlarını, hasta sayısını, eldeki imkanları, tıppın bulunduğu konumu vs etkenleride göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bir doktor kolay yetişmiyor, bir hemşire kolay yetişmiyor, ilçemize kolay atanmıyor. Bir öğretmene ne kadar saygı göstermeliysek, bir doktorada aynı şekilde saygı göstermeli ve anlayışla yaklaşmalıyız.
Saygı "hakedene" yapılır... N'olmuş doktor olmuşsa?!..:mad: İlk önce adam olsunlar.. Sen hiç hastahaneye yatmadın herhalde?..Hemşire zıgıtı, röntgen mütehassısı çemkirmesi işitip de sessizce boynunu bükmedin mi?!..:confused: Hakkını aramaya çalışınca da.. 'Başhekim' denilen garabet tarafından hastahaneden kovulma tehlikesi geçirmek ne demek görmedin galiba?.. Örnek mi istiyon?!!.. etrafına sor.. veya dur ben vereyim...; Eşim doğum yapmak üzereydi.. Gebze'den.. başladım hastahaneye yatırmak için taa.. Gazi Osman Paşa'da Yıldıztapya'da; o da özel hastahanede yer bulabildik... O zamana kadar da, bebek anne karnına üre bırakmış..anne ve bebek ölmek üzereydi... Doktormuş peah!!!...:mad::mad::mad::mad:
mahmut Üye
turanj;199958 wrote:insanlarımızın kalplerini kimler bu kadar karartmış? yorumcu kardeşlerimizin hepsi mantıktan uzak, duygularıyla düşündüklerini ifade edebiliyorlar ancak. Bu ve buna benzer olaylar yalnız Nizip te değil bütün ülkede yaşanmaktadır. Ve hiçbir neden böyle saldırıları meşrulaştıramaz. Yok efendim kaşınyormuş da burda olmadı da fakültede şifa buldum vs. bunlar hikaye. ......... eşi doğum esnasında n.dev. hastanesinde ölmedi. Konukoğlunda öldü. yada bizim arkadaş fakültede ameliyat oldu da canını zor kurtardı. hepsi hikaye.kişiler birbirine odaklanmış at gözlüğü takmış öylesine bilinçsizce yaşamaktadırlar maalesef. Olayın sistemden kaynaklandığını göremiyorlar bile.ŞİMDİ DİYECEKLERİM BU KADAR SLM.
belliki hastanede ya çalışıyorsun ya da bir yakının var. insanoğlu eleştiriye açık olmalı. istersen benim durumu sana her türlü ispatlarım ? biz burda kafadan sallamıyoruz gerçekleri yazıyoruz. gerçekler seni neden rahatsız ediyor ? ve üyelik tarihin 2007 olmasına rağmen ilk defa mesaj yazıyorsun özellikle de bu konuya mesaj yazıyorsun ? heryerde bu olayların yaşandığı doğru olabilir ama önce nereye ve hangi foruma yazdığınıda bilmen gerekir. bilmiyorsan ben diyeyim nizip.com yani niziple ilgili bir foruma yazıyoruz dolayısıysa bizi diğer yerler ilgilendirmez. ve biz burda ilçemizdeki durumu yazıyoruz ve bu duruma çözüm aranmasını istiyoruz. belki bu seni rahatsız edebilir ama tüm insanların ortak sorunu haline gelen bir durumun rahatsızlığına da seve seve katlanacaksın. ayrıca sana şunuda diyeyim burada ufak kız kardeşimi doktora götürdük neyse doktor ne desin bu çocuk çok kötü çabucak tıp fakültesine götürün. annem korkudan ne yapacağını şaşırıyor ayakları yerinden kesiliyor. neyse tıp fakültesine götürüyoruz. orada bir profesör e baktırıyoruz özel olarak ve tahlliller falan yapılıyor. ve prof un dediği laf korkacak birşey yok. o doktor bişey bilmiyor heralde diyor. şimdi bu kadar insanı neden korkutuyorlar olmayan bişeyi var gibi gösteriyorlar. rahatlarını bozmamak için birşey oldumu hemen antepe sevk ediyorlar. ağaların keyfi yerinde ne de olsa. --- mehmet abi haklısın doktor, hemşire kolay yetişmiyor. ama doktorlarda biz okuduk doktor olduk diye havadan uçmasınlar. önce insan olmayı öğrensinler. makam, mevki, şan gelip geçici şeylerdir. maşallah çoğu doktorlarımızın burnu bir karış havada. hastayı sallamaması. hastaya bakmaması. doktor olmuşlar ama insan olmayı öğrenememişler. ayrıca bir üniversitenin tıp fakültesi mezuniyet töreninde fakülte birincisinin yaptığı konuşma sanırım doktorların durumunu iyice anlatıyor. doktor adayları profesör görmedik diyorlarsa bunlar acaba okulda ne öğrendiler, ne gördüler ? ve bu doktor adaylarının kaçtanesi insanlara faydalı olacak orasıda tartışılır
mehmet karakaş Üye
Hastanelerin acil bölümünde uzman doktorlar olursa bir çok sorun halledilir.Genellikle bu tip olaylar acilde yaşanıyor.Acildeki doktorlar pratisyten, hastalığa teşhis koyamıyorlar.Birazda bizde suç var hastalar rahatsız olduğunda acile gidiyorlar,pratisyen doktor anlamıyor.Yarın uzman doktora git diyor.Akşamına hasta yine karşısına dikiliyor. Ama devlet dairelerinin bir çoğunda görevliler görevini yapmıyor.Vatandaşa yardımcı olup yol göstermiyor.Bunlar esnaf olamaz:)
admin Yönetici
xxhidayet;199966 wrote:Saygı "hakedene" yapılır... N'olmuş doktor olmuşsa?!..:mad: Eşim doğum yapmak üzereydi.. Gebze'den.. başladım hastahaneye yatırmak için taa.. Gazi Osman Paşa'da Yıldıztapya'da; o da özel hastahanede yer bulabildik... O zamana kadar da, bebek anne karnına üre bırakmış..anne ve bebek ölmek üzereydi... :mad::mad::mad::mad:
Peki gittiğiniz hastanede yine size kim yardım etti ?
mahmut Üye
pratisyenler ayrı bir dert. ama ben direk uzman! diye polikliniklere gittim. ve kardeşimide polikliniğe götürdük. pratisyene götürseydik allah bilir ölüm raporu verirdi. allah korusun.
nostradamus Üye
cahillikten kurtulmak için önce haddini bilmek lazım..pratisyen diye küçümsediğiniz 6 yıllkı en zor üniversite eğitimini tamamlamış dr dur..tüm dünyada abd ve avrupada dahil hastaların %90 na onlar bakar ve şifaya kavuşturur.ancak ndh de acilden bazı tahlil ve tetkikleri idare yaptırmıyor neden bilmem...!!!!
mahmut Üye
küçümsediğimiz yok. uzmanları böyleyse pratisyenleri nasıldır diye vurgu yapıyoruz. ama niyet önemli burda.
xxhidayet Üye
admin;199987 wrote:Peki gittiğiniz hastanede yine size kim yardım etti ?
Doğum Parası için, bi dünya senet imzaladığım; 'Hastahane Fabrikası' nın çalışanı yardım (!!!) etti...
boroboro Üye
ya ne olmuş..alt tarafı bi tartışma bi münakaşa..biz akaşama kadar bunu 20 defa yaşıyoruz her gittiğimiz yerde..biz cıkmıyoruz pankart açmıyoruz..nedne işimiz bu çünü..herkes görevini yapsın...zora geldimi al eline pankartı cık eyle yap..her mesleğin bi zorlugu mutlaka vardır...buna katlanmak gerekiyor..yapamıyosan cek git yapan gelsin..
yazgan Üye
Ben o beğenmediğiniz ve sülalenizde kaç tane olduğunu merak ettiğim acil serviste çalışan pratisyen hekimlerden biriyim.Bursa da yüksek ihtisas hastanesinde çalışmaktayım. Günde bir acil hekimi kaç hasta bakar(muayene eder diyemiyorum)ben saatte 30 hasta bakıyorum acaba sorarım size bakkal dükkanına 16 saat boyunca saatte 30 kişi gelip ısrarla birşey istese sonunda yanlış bir şey vermez mi biz sağlıkçılar insanca ortamlarda insanca çalışmak istiyoruz bu saçma sapan sistemin değişmesini en çok biz istiyoruz ben her nöbetten sonra 2 kilogram zayıflıyorum yan gelip yattığımızı söyleyen arkadaş bir gün yanıma gelsin sadece yanımda dursun nöbet sonundaki halini bir göreyim. irisi demiş herkes işini adam gibi yapsın ne kadar haklı sorasım size adam gibi işini yapmak konusunda meslek gruplarını dünya standartlarına göre bir sıralayın bakalım hekimler kaçıncı sırada olacak dünyayla aynı zamanda aynı tedavileri ameliyatları yapabiliyorlar hemde yüksek başarılarla sorarım size hangi meslek grubu aynı başarı içindedir mesela bilgisayar mühendisleri dünyada ki meslektaşlarıyla kendilerini karşılaştırabilecek düzeydemisiniz toplama bilgisayar hazır program ve hazır oluşturulmuş işletim sistemleriyle hala yurt dışına milyarlarca dolar gönderiyoruz hadi işini adam gibi yap cahil insanların abuk sabuk yorumlar yapmasını anlayabilirim ama eğitim gören anladığım kadarıyla bilgisayar mühendisi olacak birisinin bu kadar sığ düşünceler olmasını hayretle karşıladım yani o programları bu genişlikte bakarak program yazarcaksan sana ağabey tavsiyesi sakın deneme önce bol bol oku ufkunu geliştir işini yapmayanları döğmeye kalktığınızda inanın bu dayağı en son yemesi gerekenlerin sağlıkçılar olduğunu görürsünüz her kes önce kendi kapısını temizlesin
xxhidayet Üye
yazgan;200034 wrote:Ben o beğenmediğiniz ve sülalenizde kaç tane olduğunu merak ettiğim acil serviste çalışan pratisyen hekimlerden biriyim.Bursa da yüksek ihtisas hastanesinde çalışmaktayım. Günde bir acil hekimi kaç hasta bakar(muayene eder diyemiyorum)ben saatte 30 hasta bakıyorum acaba sorarım size bakkal dükkanına 16 saat boyunca saatte 30 kişi gelip ısrarla birşey istese sonunda yanlış bir şey vermez mi biz sağlıkçılar insanca ortamlarda insanca çalışmak istiyoruz bu saçma sapan sistemin değişmesini en çok biz istiyoruz ben her nöbetten sonra 2 kilogram zayıflıyorum yan gelip yattığımızı söyleyen arkadaş bir gün yanıma gelsin sadece yanımda dursun nöbet sonundaki halini bir göreyim. irisi demiş herkes işini adam gibi yapsın ne kadar haklı sorasım size adam gibi işini yapmak konusunda meslek gruplarını dünya standartlarına göre bir sıralayın bakalım hekimler kaçıncı sırada olacak dünyayla aynı zamanda aynı tedavileri ameliyatları yapabiliyorlar hemde yüksek başarılarla sorarım size hangi meslek grubu aynı başarı içindedir mesela bilgisayar mühendisleri dünyada ki meslektaşlarıyla kendilerini karşılaştırabilecek düzeydemisiniz toplama bilgisayar hazır program ve hazır oluşturulmuş işletim sistemleriyle hala yurt dışına milyarlarca dolar gönderiyoruz hadi işini adam gibi yap cahil insanların abuk sabuk yorumlar yapmasını anlayabilirim ama eğitim gören anladığım kadarıyla bilgisayar mühendisi olacak birisinin bu kadar sığ düşünceler olmasını hayretle karşıladım yani o programları bu genişlikte bakarak program yazarcaksan sana ağabey tavsiyesi sakın deneme önce bol bol oku ufkunu geliştir işini yapmayanları döğmeye kalktığınızda inanın bu dayağı en son yemesi gerekenlerin sağlıkçılar olduğunu görürsünüz her kes önce kendi kapısını temizlesin
Kusura bakmayın ama; Sizlerle çoook sabahladım... Bilirim ne kadar yoğun çalıştığınızı... Gazantep Devlet, Tuzla Devlet ve bir kaç özel hastahane.. İşinizden şikayetçi olmak yerine, 'işinizi' yapmaya ne dersiniz?..:confused: "Çok okuduk..hak ettik..kolay yetişmiyor.." muhabbetine hiç girmeyelim.. Bizde okuduk, daha da okuyoruz.. Çünkü işimizi en iyi bir biçimde ifa etmek istiyorsak; şikayet etmek yerine, 'karanlığa mum yakmak en iyisi öyle değil mi?..':)
bee321 Üye
olayın ne oldugunu bilmiyorum ama saldırı hangi kuruma olursa olsun kabul edilemez..mehmet şahini azçok bilirim açık ve net söyleyebilirimki bilgi olarak bişey diyemem ama hastaya yaklaşımı hiç iyi degil...ASIL YAZMAMDAKİ NEDEN MAHMUT ADLI KİŞİYE YÖNELİKTİR...SADECE ŞUNU SÖYLEYECEM 6 YIL BENİM GEÇTİGİM YOLLARDAN SEN GEÇMİŞ OLSUN HİÇ BÖYLE KONUŞMAZSIN..SADECE BENİM YERİME 18 SAAT O ACİL SERVİSTE ORTALAMA 300 İLE 400 HASTA İLE UGRAŞ SANA BİR YILLIK DEVLETİN VERDİGİ ŞU TONLA PARAYI SANA VERECEGİM....DOKTOR LAR İNSAN OLSUN DİYORSUN BİR HEKİM GÜNDE 20 HASTADAN FAZLA BAKAMAZ DİYEN DÜNYA SAGLIK ÖRGÜTÜNE İNATLA BİZLER ACİL SERVİSLERDE 300 İLE 400 HASTAYA BAKIYORUZ..SENCE BEN HEPSİNE DOGRU TANI TEDAVİ UYGULAYABİLİRMİYİM....BEGENMEDİGİM O PRATİSYEN HEKİMLER BUNU YAPIYOR...PEKİ SEN NE YAPIYORSUN..BİZ İNSANLARIN DERDİNE YETİŞEBİLDİGİMİZ KADAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ...MERAK ETME HİÇBİR HEKİM HASTASINI BİLEREK ÖLDÜRMEZ...KARDEŞİNE ÖLÜM RAPORUNU BU YÜZDEN VEREMEZ...KOLAYMI SANIYORSUN DAHA 11 YAŞINDA ELEKTRİK ÇARPAN ÇOCUGUN BABASINA NORMALDE 40 DAKKA OLAN YAŞAM DÖNDÜRME MÜDAHALESİNİ 2 SAAT YAPMANA KARŞI HASTANIZI KURTARAMADIK BAŞINIZ SAGOLSUN DEMEYİ.....BİZİMDE YAKINLARIMIZ VAR VE İNSANLAR................VE BENDE VE BİZ HEKİMLERDE İNSANLARIZ.........
bee321 Üye
üyelik tarihine bakmakla kişi hakkında fikir sahibi olacagını sanıyorsan benim hakkımda da nasıl bir yorum yapacagını merak ediyorum.....
bee321 Üye
Tüm burada konuyu okuyanlarada şunu söylerim ki eger hasta olupta durumunuz çok aciliyet içermiyorsa hemen acile veya uzman poliknigine gitmeyin...önce en iyi saglık kurumu olan saglık ocaklarını kullanın niyemi çünkü oradaki doktor size çok rahatlıkla 20 dakikayı ayıracak zamanı vardır çünkü hastası azdır ve temel basamak oldugu için sizi en iyi muyaneyi ilk önce o yapacaktır ve ücret ödemiyorsunuz ve yanlış bilinen o kadar çok şeyi sorarak dogruyu alablirsiniz.hastanelerde gereksiz yere sıra bekleyip bir dakika bile sürmeyen muayaenelerle doktor doktor dolaşmanızı engeller....ve zaten durum ciddiyse sizi gideceginiz en uygun doktora yönlendirmesi bile size şifa bulmanız için çok önemli basamak olacaktır....şunu tekrar söyleyebilirimki saglık gerçekten içinden çıkılması çok karışık ve zahmetli bir sistem...özellikle doktorları ayrı bir kefeye koyun çünkü hayatın ne kadar önemli ve degerli oldugunu onlar kadar bilen başaka bir meslek grubu yok..evet bende kendi hemşirelerime kızdıgı oluyor hasta ve yakınlarına öyle davranıyorlar ki..ama saglıkbir ekip işi bu yüzden onlrada ihtiyaç var.....
xxhidayet Üye
Neden bağırıyosun... bee321 ?!!.. Burası çalıştığın hastahane, bizde emrinde çalışan personel değiliz.. :( Özgür bir plarformada düşüncelerimizi kendi cephemizden değerlendiriyoruz.. Paran pulun senin olsun da.. biz sadece; 'şikayetinizin; haksız mesnetlere dayalı bir ütopya olduğunu' belirtmeye çalışıyoruz..

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim