Genç Muhabbet

Bir nizipli olarak Misafirlikte hangi yemeklerin olmasını istersiniz

cankesen Üye
Nizip disinda yasayan hemserılerımıze bı sorum olacak sizi bir dostunuz yemege davet etse yemege gıttıgınızde guler yuz mısafırperlık vs harıc dıyelım(Bir Nizipli olarak) o yemekte ne olmasını arz ederdınız mesela keske sunuda yapmıs olsada yesek :) derdiniz
Subutay Üye
Abi eğer söz konusu yemek ise cevap verme önceliğim var. :) Kesinlikle tarhana çorbasını beklerim. Mevsimine göre ayran çorbası da olabilir (yani soğuk dövme çorbası). Eğer Ramazanlıksa meyan şerbetsiz olmaz. Ama salata olarak pek beklentim olmaz. Çünkü ilçemizde sofrada salata pek aranmıyor. Yemekten önce ekmek olarak kesinlikle pide ararım. Somun ekmeği bence misafire karşı saygısızlıktır. Büyük şehirlerde tüm pide ve kebap salonları pide ve açık ekmek yapıyorlar (özellikle Konyalıların açık ekmeği gerçekten güzel oluyor). Ana yemek olarak ilk önceliğim patlıcan kebabıdır. Niye derseniz, hem lezzetli hem kolay hem de her evde yapılabilir. Gurbette Nizipli birine misafirliğe gittiğimde tavuklu yemeklerden hiç hazzetmiyorum. Kolaycılık oluyor. Son olarak da kesinlikle ve kesinlikle eşkili köfte veya yuvarlama olması lazım ve tabi yanında firik ya da bulgur pilavı ile. Tabi tatlı olarak da tercihim fıstıklı kadayıftır. Çünkü bunu da evde yapabilirsiniz. Yani abi uzun lafın kısası ben eğer bir Niziplinin evine yemeğe gidiyorsam benim önüme çarşıdan hazır aldığı birşeyleri çıkarmasın isterim. Yeterince açık mı?
rasimm Üye
Çiğ Köfte Ayran Salata Bunların olması bana yeter zaten iştahsızım bunlarla idare ederim...
mahsuni63 Üye
Mercimekli köfte, soğuk ayran, yanında da ev ekmeği muhakkak. Şimdiki isteğim bunlar. Duruma göre değişebilir.:) Ama tabi çok fazla isteğe de bakmaz bu işler. Misafir umduğunu değil, bulduğunu yermiş...
müslüm akpek Üye
Mercimekli köfte ekşili pancar turşu Ben başka birşey istemem.
şükrü çiftçi Üye
acılı lahmacun etli çiğköfte ayran salata
mehmet karakaş Üye
Subutay;180633 wrote:Abi eğer söz konusu yemek ise cevap verme önceliğim var. :) Kesinlikle tarhana çorbasını beklerim. Mevsimine göre ayran çorbası da olabilir (yani soğuk dövme çorbası). Eğer Ramazanlıksa meyan şerbetsiz olmaz. Ama salata olarak pek beklentim olmaz. Çünkü ilçemizde sofrada salata pek aranmıyor. Yemekten önce ekmek olarak kesinlikle pide ararım. Somun ekmeği bence misafire karşı saygısızlıktır. Büyük şehirlerde tüm pide ve kebap salonları pide ve açık ekmek yapıyorlar (özellikle Konyalıların açık ekmeği gerçekten güzel oluyor). Ana yemek olarak ilk önceliğim patlıcan kebabıdır. Niye derseniz, hem lezzetli hem kolay hem de her evde yapılabilir. Gurbette Nizipli birine misafirliğe gittiğimde tavuklu yemeklerden hiç hazzetmiyorum. Kolaycılık oluyor. Son olarak da kesinlikle ve kesinlikle eşkili köfte veya yuvarlama olması lazım ve tabi yanında firik ya da bulgur pilavı ile. Tabi tatlı olarak da tercihim fıstıklı kadayıftır. Çünkü bunu da evde yapabilirsiniz. Yani abi uzun lafın kısası ben eğer bir Niziplinin evine yemeğe gidiyorsam benim önüme çarşıdan hazır aldığı birşeyleri çıkarmasın isterim. Yeterince açık mı?
Fatih,yemekte olmasa yazmayacan ha:) Şişberek mumbar kelle içli köfte:)
zeynel1982 Üye
mehmet karakaş;180670 wrote: Şişberek mumbar kelle içli köfte:)
Başkan istanbula gelince bunları benden bekleme :) ama mısır taneleri ve tonbalığı ile yapılmış bir salata yiyebiliriz :D
mehmet karakaş Üye
İstanbul bozmuş seni:)
felsefefe Üye
Ben aklıma eşkili küfte geldiği zaman hemen yiyecek yer arıyorum Eşkili Köfte Firik Aşı yanına da künefe ayran olsa iyi olur. Ben mütevazi misafirim.
felsefefe Üye
Abi ayrıca bu bilgiler niye toplanıyor. , Lütfen bir sebebi olsun. , Yemek işi ciddidir. ,
kasapoglu Üye
Ben bu ısten suphelenıyorum bu ısın altından bır capanoglu cıkacak en iyisi fazla yuksek ucmadan yazayım bırseyler :)) ev ekmegı pipurum salatası tarhana corbası memur isi olsun
felsefefe Üye
Çağırca diye bir otumuz. Kömeç diye bir başka otumuz. Bir de hayir tibimiz vardı Kavrunca nasıl güzel yemekleri olurdu. Nizipteki arkadaşlar bu yemeklerin tam zamanı evde yaptırın resimlerini çekip yayınlayın.
mehmet karakaş Üye
Bence bizi istanbula davet edecek:) yani biz misafir olacagız Dürümcü emmide.
Cali Üye
Haspeli aş. Balcan Söğürme. Nohut dürümü. zeytinli Pibaz. Pissik Köftesi... YanLış anlaşılmasın, Ben Bunları istemiyorum , Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer...
Ramazan Tarhan Üye
Subutay;180633 wrote:Abi eğer söz konusu yemek ise cevap verme önceliğim var. :) Kesinlikle tarhana çorbasını beklerim. Mevsimine göre ayran çorbası da olabilir (yani soğuk dövme çorbası). Eğer Ramazanlıksa meyan şerbetsiz olmaz. Ama salata olarak pek beklentim olmaz. Çünkü ilçemizde sofrada salata pek aranmıyor. Yemekten önce ekmek olarak kesinlikle pide ararım. Somun ekmeği bence misafire karşı saygısızlıktır. Büyük şehirlerde tüm pide ve kebap salonları pide ve açık ekmek yapıyorlar (özellikle Konyalıların açık ekmeği gerçekten güzel oluyor). Ana yemek olarak ilk önceliğim patlıcan kebabıdır. Niye derseniz, hem lezzetli hem kolay hem de her evde yapılabilir. Gurbette Nizipli birine misafirliğe gittiğimde tavuklu yemeklerden hiç hazzetmiyorum. Kolaycılık oluyor. Son olarak da kesinlikle ve kesinlikle eşkili köfte veya yuvarlama olması lazım ve tabi yanında firik ya da bulgur pilavı ile. Tabi tatlı olarak da tercihim fıstıklı kadayıftır. Çünkü bunu da evde yapabilirsiniz. Yani abi uzun lafın kısası ben eğer bir Niziplinin evine yemeğe gidiyorsam benim önüme çarşıdan hazır aldığı birşeyleri çıkarmasın isterim. Yeterince açık mı?
Tarhan Ayran Ramazan Maşallah...iyi menü....kafiye de uymuş hani...cımbızla mı yazdın nedir...:)))
Subutay Üye
Valla abi menüyü özellikle seçmedim. Algıda seçicilik bu olsa gerek. Ama hoşunuza gittiyse sevindim şimdi. Şairlik ruhumda mı vardır nedir? :)
Ramazan Tarhan;180802 wrote:Tarhan Ayran Ramazan Maşallah...iyi menü....kafiye de uymuş hani...cımbızla mı yazdın nedir...:)))
Mehmet nedek yoorum, şu ölümlü dünyada tek kötü alışkanlığımız yemek yemek olsa gerek. :)
mehmet karakaş;180670 wrote:Fatih,yemekte olmasa yazmayacan ha:) Şişberek mumbar kelle içli köfte:)
benbaskan Üye
eyi bir balcan kebabı(mevsimine gelik nede olsa balcan delisi olacayık gene:) ) firik pilavı ayran çorbası olsadıda yeseydik... :)
yusuf Üye
Yahu kusura bakmayin da ben de memleket hasreti cekiyorum ancak bahsettiginiz yemeklerin ozelligini cozemiyorum. Dogrusu siradan basit yemekler ustelik sagliksiz. En son yedigimde uc gun hastanede yattim. Hem misafir umdugunu degil buldugunu yer. Herkese afiyet olsun.
felsefefe Üye
Evet Yusuf kardeş çok doğrusun sen yine de ne yemek istediğini yaz. Haa bu arada biraz da değiş Benle bir kaç gün sohbet etmen neyin ne olduğunu görmen lazım Eğer İstanbulaysan bul beni.
anımsat Üye
Dolma Karnıyarık Makarna
yusuf Üye
felsefefe;181809 wrote:Evet Yusuf kardeş çok doğrusun sen yine de ne yemek istediğini yaz. Haa bu arada biraz da değiş Benle bir kaç gün sohbet etmen neyin ne olduğunu görmen lazım Eğer İstanbulaysan bul beni.
Daha once 'ne istiyorsun' diye yazmisti ama hikmeti kendinden menkul degistirmis. Ben de yazicaklarimi birazcik degistirmek durumunda kaldim. Herkesin bir agiz tadi yemek zevki var, bu sanirsam pek istekle hele de baskasinin istegiyle degismez. Misafirlikte yemek benim icin iskence gibidir desem abartmis olmam. Ya ayip olmasin diye zorlanirim ya da cekinerek ucundan yanasirim. Tercihen ve dolayisiyla kendi yemegimi kendi yapma azmindeyim. Soruldugu icin arzedeyim efendim. Deniz urunleridir genel tercihim. Karidesin hemen herturune, istakozun haslamasina bayilirim. Tuna salata, mercimek corbasi ve hunkar begendi favorilerimdir. Mutfaga girince 3-4 saat buyuk bir zevkle cikmam. Tatliliari sagliksiz buldugumdan genelde ucundan, sutlacla idare eder cogunlukla sutlu balli bademle gecistiririm. Icecek zevkim yesilcay, cok nadir salgam bi de adini veremeyecegim birkac mamulden mutesekkildir:) Ha, bunlara da burun kivirip hatta lafedene de gocunmam. Herkese afiyet olsun.
osman yorgancı Üye
lahmacun ve yanında da cacık süper gider ayrıca en cok sevdiğim yemek

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim