Dini İçerikli Konular

Cennete girecek olan 10 hayvan

kızılaslan tıp merkezi Üye
Şu on hayvan Cennete girecektir: 1. İbrahim Aleyhisselâmın buzağısı. 2. İsmail Aleyhisselâmın yerine kesilen koç. 3. Salih Aleyhisselâmın bir mucizesi olan deve. 4. Yunus Aleyhisselâmı yutan balık. 5. Musa Aleyhisselâmın ineği. 6. Uzeyir Aleyhisselâmın merkebi. 7. Süleyman Aleyhisselâmın karıncası. 8. Belkıs’in hüdhüd kuşu. 9. Ashab-ı Kehf’in Kıtmir isimli köpeği. 10. Peygamberimizin Kasva isimli devesi. (Kaynak islami kitaplar)"
ebruli27 Üye
bunları bilmiyordum bilgiler için çok tşk ederim
memoli79 Üye
paylaşım için teşekkürler
M.KÜÇÜK Üye
Keşke o hayvanlardan birisi ben olsaydım.
coskun Üye
Mahmut abi samimiyetini anlıyorum. Bir ara yine yazmıştım. İmamı Şibliden "cennette cinler ve melekler cemalullahı göremeyecekler" Kim bu şerefe nail olacak? İnsan. Düşünebiliyormusun insanın Allah katındaki makamını! O yüzden O'na layık bir kul olmanın hakkını vermeliyiz. Eşrefi mahlukat olarak nimetlere mazhar olmanın gayreti içinde olmalıyız.
müslüm akpek Üye
Ya siz bu saçmalıklara inanıyormusunuz, dayanağı olmayan haberler bunlar milletin kafasını karıştırmaktan başka birşeye yaramaz.
benbaskan Üye
müslüm akpek;181521 wrote:Ya siz bu saçmalıklara inanıyormusunuz, dayanağı olmayan haberler bunlar milletin kafasını karıştırmaktan başka birşeye yaramaz.
müslüm abi ben bunalara inanıyorum. neden saçmalık olsun bunu açıklayabilirmisin...
müslüm akpek Üye
benbaşkan konunun ispatı dayanağı yok, bu tarz ifadeler islamiyete zarar veriyor, islami kitaplar bunları dedi diye böyle bir şeye inanmana bende şaşırıyorum, kuranda böyle birşy varsa bende inanayım.
ziya_eren27 Üye
ellerine sağlık bilgilendirdinin icin tşkler allah(cc) bizleri inananlardan eylesin..
Cali Üye
Cennete İnsanLardan Başka hiç bir mahLukat girmeyecek olarak biliyordum.PayLaşım İçin teşekkürler Selim abi. Allah Razı olsun...
-fuzi- Üye
Bende bazı sohbet konuşmalarında duymuştum... Paylaşım için saol..!
murat coşkun Üye
Zeugma Gazetesi;180962 wrote:Şu on hayvan Cennete girecektir: 1. İbrahim Aleyhisselâmın buzağısı. 2. İsmail Aleyhisselâmın yerine kesilen koç. 3. Salih Aleyhisselâmın bir mucizesi olan deve. 4. Yunus Aleyhisselâmı yutan balık. 5. Musa Aleyhisselâmın ineği. 6. Uzeyir Aleyhisselâmın merkebi. 7. Süleyman Aleyhisselâmın karıncası. 8. Belkıs’in hüdhüd kuşu. 9. Ashab-ı Kehf’in Kıtmir isimli köpeği. 10. Peygamberimizin Kasva isimli devesi. (Kaynak islami kitaplar)"
yav ben bu başlığı görüyor ve fıkra diye var zannediyordum.. ..:D peygamberin sahih olduğu hadislerde müjde verdiği sahabiler haricinde kim cennet ve cehennemden nasıl haber verebilir yahu? böyle bir şeye nasıl inanabiliriz? ismail a.s. nin koçunu yalnız cennete konarsa hayvan yalnızlık çekmez mi?yanına bi koyun istemez mi?balık tek başına mı yaşayacak ?misal peygamberin farklı zamanlarda farklı devesi olmuştur.yani diğer develere ayrımcılık olmaz mı?hz isa"nın vaaz verdiği ve dolaştığı zavallı eşek"in suçu ne? yine süleyman a.s nin ordusundaki diğer hayvanlarda "bende isterem" derse ,karınca ya var bize yok mu derse ne olur ????????şaka bir yana arkadaşlar , hakkaten bunlar boş işler..kuran ve sahih hadis haricindeki bilgilere itibar etmeyin.bunlar belki sohbet havasında kulağa hoş gelebilir.feyzimizi artırabilir ama sorgulayan insanlar için lüzumsuz şeyler.dinde olduğu sanılan boş kıssa ve menkıbelerden sadece bir tutam....akleden sorgulayan araştıran bi insana bunlar hakkaten komik gelmez mi....kusuru bakmayın ,saygısızlık etmek istemem..ama bana bu sözlerin yanlış der ve açıklarsanız yanılışımdan da vazgeçmeye hazırım..
murat coşkun Üye
Ben bu soruları sorarken eminim bazıları kutsala saygısızlık ettigimi yahut fazla ileri sayılacak bi üslubum olduğunu düşünecekler.örneğin bahsedilen hayvanlardan birisi üzeyirin merkebi denmiş.şimdi ben buna eşek deyince -sanırım-cennetlik bir kutsala sözlü bi kabalık yapmış oluyurum.o yüzden cennetlik bir yaratık olarak daha güzel bi ifade kullanmalıyım.öylemi ??hayır arkadaşlarım hayır...inanınız bana toplumda var olan saygı amaçlı sorgusuz kabul veya kafama yatmasa bile susayım ihtiyatlılığı -günaha gireriz endişeşi-bizleri zor durumda bırakıyor.haklı bir şekilde müslüm akpek gibi abilerimizin yukarıdaki haklı tepkilerini çekiyor ve besliyorsunuz.size yüzlerce islami kaynak adı altında bir sürü en dindarın ,en cahilin bile reddedeceği şeyler sunabilirim. daha başka sorularda sorabilirim...ama yukardaki sorulara cevab alabileceğimi sanmıyorum????????

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim