Secret sen bu yiyeceklerin merkezinde yaşıyorsun, hiç sabah erkenden kalkıp herhangi bir fırının yada sebze halinin kapısından bir nohut dürümü yedinmi, yada bir sabah şöyle tırnaklı ekmeğin arasına kavurma yedinmi, yememişsindir kesin, arasıra da olsa bu lezzetleri tadmak lazım, sabahları ağır olabilir ama tadına doyamazsın.
Güngörende Nizipliler
Güngören nizipliler derneği geleneksel kahvaltı günü
eminim güzeldir ama ben sabah zaten hiç bişi yiyemiyorumki:)
MAALESEF BEN BU TATLARI UNUTTUM... Ahhhh... memleket ahhhh!....
ben size yollayım kargoyla ama verdiğim paranın 5 katını isterim kabulmu çok karlı bi iş olur benim için ehuehue:)
Değerli kardeşim ben çok canım çektiğinde Nizip'i çok özlediğimde kimseye söylemeden akşam otobüse binip sabah Nizipte olup akşama kadar sokak sokak gezip, nerdeyse her dürümcüden dürüm yiyip, her tatlıcıdan tatlı yiyip, Akçakente minibüsle gidip oranında sokaklarını dolaşıp yine akşam otobüse binip İstanbula döndüğüm çok olmuştur, sende öyle yap, Nizip'in kokusu köyün tozunu içine çek sonrada kimseye birşey söylemeden dön gel, topu topu 150 tl masrafın olur.xxhidayet;175542 wrote:MAALESEF BEN BU TATLARI UNUTTUM... Ahhhh... memleket ahhhh!....
Pazar günü sabah kahvaltıyı unutmayalım.
Senin canın sağ olsun... bazı değerlerin ölçüsünün maddi bir değeri yok.... Ancak tatmakla, hissetmek bilinir... Küçüklüğümde yaz tatilinde gittiğim köyümüzde fıstık ağaçları bekçisi olan akrabamla da kalırdım bir kaç gün... Onun o azık sofrasından çıkan soğan, yoğurt, taze sağım süt ve tereyağının 'ev ekmeğiyle' yapılan doyumsuz kahvaltıya hangi maddi değer biçilebilir ki...?...!..:(:(:(secretgarden;175563 wrote:ben size yollayım kargoyla ama verdiğim paranın 5 katını isterim kabulmu çok karlı bi iş olur benim için ehuehue:)
Abi hatırlatman yerinde.... Unutmaalım ağalar.. bir ton da parti mitingi var!.. yollar helak ama iyi ki Metrobüs var!:D:D:Dmüslüm akpek;176315 wrote:Pazar günü sabah kahvaltıyı unutmayalım.
Abi arkadaşları o gece bırakmazsın artık, kim gidip gelecek :)müslüm akpek;176315 wrote:Pazar günü sabah kahvaltıyı unutmayalım.
Evet ben onları Niziplilerin oturduğu bir kahve var yemekten sonra oraya götüreyim sabaha kadar okey ellibir oynatırım sabahta kahvaltı yaparlar.:)admin;176337 wrote:Abi arkadaşları o gece bırakmazsın artık, kim gidip gelecek :)
Abi biraz önce Amerikalılar aradı Pazar günü için proğram yapmışlar... 'Mitinglerden dolayı yollar kapalı.. proğamı hafta içine kaydıralım' dedim kandırdım:).. ) ( Böylelikle ek iş iptal..:) )
Sizlerle görüşeceğim için şimdiden bir heyecan bastı içimi.. Sanki memlekete gidiyom..:)))
Pazar sabahıda bayaa renkli geçecek nohut dürümünü özleyenle gelsin.
Tanıdık sadece mehmet amca var :)
teşekkürler kavaltı için :o
Bu tür toplantıları sıklaştırmak lazım, her vesilede bir araya gelmek lazım.
Derneğin her ay düzenlediği geleneksel kahvaltı günleri, aslında birbirini kaybetmiş bir çok Nizipliyi bir araya getiriyor, genelde 150-200 kişiyi bulan katılım bu sefer azdı çünkü İstanbulda mitingler yüzünden bütün yollar trafiğe kapatılmıştı, yakın bölgelerdeki Nizipliler ancak gelebildi ama yinede çok güzel ve samimi bir ortamda geçti.
afiyetler olsun yemek yenildi bile
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.