Genç Muhabbet

GÖNÜL BAHÇESİ

coskun Üye
Evet hadiseler ya zatında güzedir veya neticeleri itibari ile güzeldir. Bizler zatında olan güzelliklere alel re'si (başüstüne) diyoruz ama şer gibi görünen fakat hakikatte hayra vesile olan hadiselere maalesef nazarı hikmetle bakmıyoruz. Ne güzel demiş İbrahim Hakkı Hazretleri Hak şerleri hayreyler Zannetme ki gayreyler Arif onu seyreyler Görelim mevla neyler Neylerse güzel eyler Bence D şıkkı bu satırlarda.
alakus Üye
Okuyunca insanın hep D şıkkı olası geliyor. Doğrusuda bu zaten. Sinirden öfkeden kim ne kazanmışki. Hoşgörülü olmak her şartta çok önemlidir. Bu hem kendimize kazanç hemde çevremize negatif elektrik vermeyerek onların yaşamlarını ve psikolojilerini düzgün tutmaya vede onlarıda hoşgörülü davranmaya sevk ederek mutluluk zincirini genişletir. Neticede sabırlı olmak, kalp kırmamak ve hoşgörülü olmak vede olumsuzluklarda bile sakin duruşumuzu koruyarak Hayır ve şerrin Allahtan olduğunu düşünerek ve olaylara o gözle bakmak , zaten bir Müslümanda olması gerekendir.
Gökhan Dokuyucu Üye
D şıkkı olması için önce benim evlenip birde cıtı bıtı bir kız çocuğum olması gerekir..Birde benim mizaçıma ters kesinlikle ben çocuklara kızamam :)) ama harika bir yöntem çoşkun abim paylaştığınız için çok sağolun..
fsoyarik Üye
sevgili doslar islamın 6 şartından biri HAYIRDA ALLAHTAN ŞERDE ALLAHTAN EGER BİR MÜSLÜMANIN GÖZÜNDE SEVENDE SÖVENDE AYNI OLMASSA (allahın kulu olarak) kamil iman sahibi olamaz çok güzel bir konu, burada Ahmet karadağ kardeşimizin bir formunda bahsettiği gibi kendimizi karşıdaki insanın yerine koyarak söz fiil ve tüm davranışları değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. selamlar
coskun Üye
Allahın rahmetinden ümit kesmek dalalettir.
Ahmet karadag Üye
Dostlar, Zaten ne yaprsak yapalım sonunda sığındığımız son nokta Allahın rahmeti değilmidir ? Selamlar saygılar
firaset Üye
tatlı_insan Üye
Selamün aleyküm "orhan abi" .Ellerine sağlık böylesine güzel bir yazıyı yazdığın için.Allahın rahmet kapısı sonsuzdur.Ondaki rahmete merhamete şükürler olsun... tek sığınağımız odur. bu günahkar halimizle yüzümüz olmayarak ona el açar ondan af dileriz...Allah razı gelsin senden "orhan abi" Allaha emanet olun ve bizleri de ona emanet edin....
tatlı_insan Üye
Selamün Aleyküm Abilerim yazdıklarınızın hepsi doğru sizleri destekliyorum.Benim de söylemek istediklerim var mutlulukhakkında...bence gerçek mutlulukAllahu tealayı bulmaktan geçer diye düşünüyorum.Allahıbilmeyen biri hayatın fani güzelliklerinde belli bir zaman mutlu olduğunu sanır fakat zaman geçince;bu mutlulukların kendisini tatmin etmediğini mutluluğunun geçiçi olduğunudüşündüğü zaman gerçekten mutlu olmadığını anlar diye, düşünüyorum ben... Diyorum ya zaten gerçek mutluluk allahı bulmaktır.Allahu tealayı bulduktan sonra o insan gerçekten mutludur....allah ile birlikte maneviyatındaki boşluğu doldurur allah sevgisi de gerçek mutluluk da .....ben gerçekten mutlu olduğuma inanıyorum...fazla gevezelik yaptım kusuruma bakmayın... allaha emanet olun bizleride ona emanet edin.....
Orhan Çelik Üye
Aleyküm selam kardeş,yalnız tanıyamadım afedersin.
kızıl elma Üye
HOŞ GELDİN TATLI İNSAN YAZDIKLARIN ÇOK DOĞRU """O'NU BULAN NEYİ KAYBETMİŞ O'NU KAYBEDEN NEYİ BULMUŞ Kİ?""" ALLAHA EMANET OL.
tatlı_insan Üye
Selamün Aleyküm "osman kardeş" çok güzel bir yazı ...yazdığın için çok teşekkür ederim ..bizler bolluk içinde yaşarken yaptığımız israfların farkında bile değiliz çok yazık ...allahu teala bize nimetlerini sunmuş karşılığını da bekler bizde bize vermiş olduğu tüm nimetler için allaha sonsuz şükürlerimizi ve dualarımızı eksik etmeyelim... Allaha emanet olun bizleride ona emanet edin....
tatlı_insan Üye
Selamün aleyküm "orhan abi"ben hatice .....geçmiş olsun orhan abi inşallah allahın şafi ismiyle çabucak iyileşirsin... senin ve oradakilerin miraç kandili mübarek olsun .....allaha emanet olun bizleride ona emanet edin........
Yunus Üye
Çok güzel bir yazı osman kardeşim. Paylaştığın için teşekkür ederim.
ottomanempire Üye
Allah razı Olsun
ottomanempire Üye
Çok güzel bir yazı Allah razı olsun paylaştığın için
Orhan Çelik Üye
Bu konu Gözyaşı gecelerinde Haşim Akten Hocanın ağzından alıntıdır.
ibrahim Üye
Coşkun abi çok güzel bir hikaye, insana güzel mesajlar veriyor, Zaten erdemlik ve olgunlukta bunları başaran değilmidir...
asi ve mavi Üye
allah razı olsun çoşkun abi...
Orhan Çelik Üye
Güzel bir paylaşım olmuş,teşekkürler coşkun.
sakalli0727 Üye
OLMAZ
Gökhan Dokuyucu Üye
Kötü Düşüncelerden Arınmanın Yolu Çok eski zamanlarda bir adam krala gidip, kötü düşüncelerden kendini nasıl arındıracağını sordu. Kral ona ağzına dek zeytinyağıyla dolu bir fıçı verdi, bu fıçıyı kentin bir kapısından öteki kapısına dek bir damla yağ dökmeden taşımasını emretti: “Eğer bir damla yağ dökersen başın kesilecek!” Adamın yanına kılıçlı iki gözcü verildi, bunlar bir damla yağ dökülür dökülmez başını uçuruvereceklerdi. Bir pazar günüydü, kentin her yanı satıcı tezgahlarıyla, insanlarla doluydu, adam fıçıyı taşıyarak yürüdü. Hem de ne dikkatle... Bir damla yağ dökülmedi. Saraya döndükleri zaman kral “Peki, kentte ne var ne yok, kimleri gördün?” diye sordu. Adam bu soru karşısında çok şaşırdı ve “Hiçbir şey görmedim efendim” dedi. “Aklım fikrim yağdaydı.” Kral bu yanıt karşısında kötü düşüncelerinden arınmak isteyen adama şu yanıtı verdi: • “Şimdi kötü düşüncelerden arınmanın çaresini buldun işte” dedi. “İnançlarına da, fıçıdaki yağa baktığın dikkatle bak. O zaman hiçbir şey seni kötü düşünce sahibi yapamaz.”•
mami Üye
gökhan üstad mükemmeldi..... firaset resmini imzam yapabilirim de mi ? benim için anlamı çok büyükte..
Subutay Üye
Şako sen bizi yoldan çıkaracaksın gibi... tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-wink [Eksik eski medya kaydı] Çok bilinen bir hikaye, ah bir de çayla bisküvi olsaydı okurken...Devamını bekliyoruz.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim