Yeniden diriliş mümkünmüdürYÜCE ALLAH'ın insanı tekrar yaratmayacağını iddia etmek,bir makine mühendisinin,planını çıkarıp ürettiği bir makineyi,o makine bozulduktan veya çürüdükten sonra tekrar üretemeyeceğini iddia etmekten çok daha anlamsızdır.Çünkü bir şeyi ikinci defa yapmak ilk defa yapmaktan daha kolaydır.
''İnsan,bizim kendisini bir damla sudan yarattığımızı görmüyormu?Şimdi o,(bize)apaçık düşman kesilmiştir.Birde kendi yaratılışını unutarak bize bir örnek verdi;dedi ki''Çürümüş-bozulmuşken bu kemikleri kim diriltecekmiş?''Dedi ki:''Onları ilk defa yaratıp inşa eden diriltecek!''O her(türlü) yaratılışı hakkıyla bilendir.''(Yasin Suresi 77/79)
Dini İçerikli Konular
Yeniden diriliş mümkün müdür????
Abi yeniden diriliş tabi kii mümkündür..Cenab-ı Hakk bizi nasıl hiç yoktan var etmişse diriltirde...
Rojhelat güzel bir konuya deginmişsiniz görmezlermi TABİATIN kıyameti ve dirilişi her yıl olmakta degilmi?
Yada her gece ölüp (uyuyunca) tekrar dirilmiyormuyuz?
GÖZSÜZ RÜYADA NASIL GÖRMEMİZİ saglıyorsa yüce yaradan ilk yarattıgı gibi tekrar diriltmekten aciz degildir.Selamlar
rojhelat kimdir, ilk mesajında önemli bir konuya değinmiş. Ayrıca rojhelat ne demek .
Allahın olmadığını öldükten sonra yeniden dirilmeyeceğimizi yani ahiret diye bir şeyin olmadığını düşünelim, bu insanların halini düşünebiliyormusunuz.
ilginç bir konu abi. tabii ki mumkundur.. siz bu konuyu süpheleriniz var diye mi actınız yoksa insanlara hatırlatmak amacıyla mı actınız.?
slm aleyküm yorum yapan arkadaşlardan Allah razı olsun elbette yeniden diriliş vardır bunu tüm müslüman alemi bilmekte fakat dünya hayatına dalıp nefsine uyup bu gerçeği bildiği halde ahireti çalışmayı unutur. benim nacizane düşüncem ise bu gerçeği çok iyi bilen fakat arada unutan kardaşlarıma bir hatırlatma mahiyetindedir...s.a
Siz kesin bu konuyu Mislim Ammi için açtınız.
:)
rojhelat kimdir rojhelat ne demek bu sorulara cevap neden vermiyorsunuz.
Müslüm abi Nizibe geldinmi?
Dur şimdi boş ver gelmeyi gitmeyi.
Adama öteki dünyayı hatırlattılar.
Kafası bozuldu.
:);)
Alem adamsın abi:) Ahiret gününe iman yani imanın 6. şartlarında biridir. bunun içinde ölümden sonra ebedi bir hayat olacaktır. şuan ki ömrümüzde dünü bugünü yarını yaşıyoruz yani 3 günlük dünyada yaşıyoruz:(felsefefe;168973 wrote:Dur şimdi boş ver gelmeyi gitmeyi. Adama öteki dünyayı hatırlattılar. Kafası bozuldu. :);)
valla kardaşım mislim emmiyi tanımıyorum ama sizi mi kıracam onunn için çmış olayım:-) gökhan genç birisin ama yaş ilerlemeden de dünyanın boş olduğunu anlayacak kadar da olgun.
müslüm akpek bu konu üzerinde bu kadar durmana bir anlam veremedim doğrusu benim kim olduğum çok önemli degil önemli olan bu siteye ne kadar faydam olur... yanlışım varsa düzeltin lütfen saygıdeger arkadaşlarım....
Şimdi tabi
ismin üzerinde duruyor.
Rojhelat böyle mi yazılıyor bilmiyorum.
Anladığım kadarıyla Güzel ses mi demek.
Tabi kardeşimizin ismi bu.
Bizim açımızdan bir sıkıntı yok.
Kurdçe İslam Ümmetinin ana dillerinden biridir.
Sonuçta bütün Kurdler müslümandır.
Tek Tük te olsa bazı Arap ve Turk Müslüman olmayanlar var ama.
Müslüman olmayan Kurd ben yok diye biliyorum.
Bu özellikte Kurdlerin gıpta edilecek yanı.
Roj Farsça bir kelime zandederim Gül demek
Rojhelat olunca Kurdce bir anlam kazanıyor.
Zaten Kurdcedeki bütün isimler
Farcadan gelme.
Müslüm ammine cevp buldunmu.Selamlar
anlyışınız için teşekkür ederim arkadaşlar. o zaman müslim emmiyi birz daha meraklandırsam iyi olucak herhlde.... şimdilik anlamını söylemiyeyim... sayın felsefe kardeşim allah ın izniyle kürt olup ta müslüman olmayan insan çok az ama müslüman olmayanlarda var tabi ki...
ilği ve alakannızdan dolayı saolun.
İnsanın ölümüyle bedenden ayrılan ruh, âhiret âleminin başlangıcı olan kabir hayatını yaşar. Kabirde Münker ve Nekir adında iki melek insana birtakım önemli sorular sorarlar.
Bu soruların başlıcaları: “Rabbin kim? Dinin ne? Peygamberin kim? Kitabın ne?” dir.
Dünyadayken imân edip iyi işler yapanlar, bu sorulara doğru cevaplar verirler. İmânı tam olmayanlar ise bu sorulara doğru cevap veremezler. Sevgili Peygamberimiz, kabirde insanların farklı durumunu şöyle belirtmektedir: “Mezar, her insan için dünyadaki durumuna göre ya cennet bahçelerinden bir bahçe veya cehennem çukurlarından bir çukurdur.” (Keşfu’l Hafâ, c.2, s.90)
2- Kıyamet
Kıyametin kopma zamanı gelince İsrafil adlı melek sûr adı verilen bir âlete üfleyecek. Böylece bütün kâinat alt üst olup, bütün canlılar ölecek. İsrafil’in ikinci kez sûra üflemesiyle yepyeni bir dünya kurulacak ve bütün ölüler dirilecek.
3- Diriliş
Allah’u Tealâ ölüleri diriltecek. Bütün semavî dinlerde bu inanç vardır. Bu, âhiret inancının temelini oluşturur. Yüce Allah Kur’ân-ı Kerim’in pek çok âyetinde öldükten sonra dirilişi açıkça belirtir. Pek çok örnekle bu gerçeği ispat eder.
4- Haşir ve Mahşer
Haşir, Allah’ın dirilişten sonra kullarını bir araya toplamasıdır. Toplanılan bu yere Mahşer adı verilir. Mahşerde melekler, cinler ve insanlar dirildikten sonra herkes burada toplanacaktır. O anda inkarcı kâfirler de, toprak olarak yok olup gitmeyi temenni edecek ve “Keşke toprak olaydım!” (Nebe Sûresi, 40) diye iç çekecektir. O dehşetli günde 7 sınıf insan Arş’ın gölgesinde gölgelendirecektir.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.