Sanatseverlerimiz

Şair Ve Yazar Talip Koçarslan

ahmet mesut Üye
Ekinveren Köyünün Bağrindan Kopmuş 1962 De Nizip'e Yerleşmiş Olan Emekli Imam Hatip Ve Nizip'imizin ünlü şairi Ve Yazari Alim Olan Bir çok Avrupa ülkesine Gidip Imamlik Yapan Ve Benim Dedem Olan Talip Koçarslan 25/09/2007 Yilinda Vefat Etmiştir.allah(c.c)rahmet Eylesin Başimiz Sağolsun.ben Burada Onun Kissalalarini ,şiirlerini Mümkün Olduğu Kadar Vermeye çalişacam Lütfen Verdiğim şiirleri Okuyunuz Ve Değerlendiriniz.
ahmet mesut Üye
Hani Kimi şair Ve Yazarlarin Değerlerini Kendisi Vefat Ettikten Sonra Anlariz Ya Işte Buda öyle Kendisi Vefat Etmiş Olabilir Ama şiirleri Var Yazilari Var...............
ahmet mesut Üye
TİLSEVET(EKİNVEREN)'İN GEÇMİŞİ Bir babam vardı adı Hüseyin Hoca Okutmuştu bize harf ile hece Dua ederiz kendisine gündüz ve gece Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Hamiş koca vardı, yaşlımı yaşlı Bir Davut Cuma vardı çok ağır başlı Güzellerimiz vardı, hep kalem kaşlı Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Hacı halaf vardı, görüşü soldu, Kör Halil mahey derlerdi. Sofrası boldu, Hacı mahey dersen, sanki bir güldü, Ben köyümün eski günlerini özlerim. Aliyoz İbrahimdi köyün çömerdi, Herkes sever merd oğlu merdi. Bir Habip Ali vardı, çok yemek yerdi Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Şapo Cuma vardı ayrı bir alem Basrevey gelirdi, elinde kalem Kimse yokmudur bir selam salam Ben köyümün eski günlerini özlerim Osey Ahmet ava giderdi siyah tazı ile Kelle Ali uğraşırdı koyun kuzu ile Şapo Cuma söyler çalardı sazı ile Ben köyümün eski günlerini özlerim Köyümüzden Barağa çifte yol gider Bir Milli Ali vardı içerde içer Direbi Ali neylesin her zaman naçar Ben köyümün eski günlerini özlerim Hülhüllo Halaf gelince köy şenlenirdi. Hüsün hoca konuşunca söz dinlenirdi Hamed Muhammed sözünün eriydi Ben köyümün eski günlerini özlerim
ahmet mesut Üye
Bir Memet Mustafa var köyün önünde oturur Sabah olunca davarını yaylıma götürtür Karamanlı Veli Her yerden haber getirir Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Sehov Ali vardı zararsız kuştu Bir kara Hasan vardı her işi yaştı Bir Mehmet Efendi vardı başlara taştı Ben köyümün eski günlerini özlerim Hoca Mustafa güzel kur’an okurdu Culha Hüsün durmaz kilim dokurdu Kara Kiya konuşunca bülbül gibi şakırdı Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Halley vardı tarlayı çık severdi Kel Süleymanda hep devesini güderdi Kör Mustafa kime olsa hemen söverdi Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Çerkez vardı kendini çok beğenirdi Köyü hep ben idare edeyim derdi Topaç Mehmet sözü gediğine kordu Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Hacı Galip vardı gayetten tölek Umayırı Dersen felek mi felek Bir Hasso koca vardı sanki bir melek Ben köyümün eski günlerini özlerim Bekçi Hasan ve Ali'nin sonu gelmedi Bir Hamza vardı hiçde yüzü gülmedi Alo Hoca hiç iyilik bilmedi Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir topal Halil vardı hele mi hele Hamed Ali kazancını verirdi yele Hamed Ömer bazen vururdu tele Ben köyümün eski günlerini özlerim
ahmet mesut Üye
Bir Vahap Ali vardı safmıydı neydi Bir çolak Ali vardı sanki bir beydi Onda Tilsevet güzel bir köydü Ben köyümün eski günlerini özlerim Hacarlı Hüssündü köyün delisi Ondan geri kalmazdı, Mıstığın Alisi Tarihleri iyi bilir Karaman’ın velisi Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Sefer vardı hırsızlık yapardı Hıdırov da konuşurken bazen sapardı Herkes namaz kılarken Keser İsmail yatardı Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Hacı Yusuf var topluma girmez Cuma’yı dersen hal katır sormaz Memet Mustafa kimseyi yormaz Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir Hoca Ahmet vardı gayetten şendi, Kendi konuşur, herkes güler ne güzel gündü Ölüm kimseyi koymayıp herkesi yendi Ben köyümün eski günlerini özlerim Biliyorum dünya seni zaten böylesin Bunların çoğu ölmüştür Allah rahmet eylesin Ferman böyleymiş Koçarslan neylesin Ben köyümün eski günlerini özlerim Sevdiğim için yazdım ben bunları Hep birlikte özleriz o güzel günleri Topraktır insanın hakiki yari Ben köyümün eski günlerini özlerim Bir talip Hoca var hem yazar hem düzer Bir haksızlık olunca çok çabuk kızar Bir gün olur o da bırakıp kor gider Ben köyümün eski günlerini özlerim TALİP KOÇARSLAN (2003)
Subutay Üye
Mekanı cennet olsun. Bütün köyü mısralarla tanıtmış. Keşke bunları rahmetli olmadan önce paylayşaydınız. Gidip kendi ağzından dinleme fırsatı arardık...
rasimm Üye
bİR FOTOSU YOK MU??
esera79 Üye
allah rahmet eylesin ne güzel anlatmış özlemlerini duygularını
ahmet mesut Üye
fotosunu bulabilirsem koyarım
ahmet mesut Üye
sağolun şiirlerin devamı gelecek inşaallah
fsoyarik Üye
BAŞINIZ SAĞ OLSUN SEVGİLİ KARDEŞİM.MEVLA KALANLARA SABIR VERSİN
fsoyarik Üye
GÜZEL BİR ÇALIMA.KÖYÜNDE RAHMETLİNİNDE ÇALIŞMASINI ATARSANIZ DAHA HOŞ OLUR KANATİNDEYİM.
saldiray27 Üye
Allah rahmet eylesin kardeş...gerçekten de çok güzel yazmış...herkese birşeyi yakıştırmış...
başak Üye
allah rahmet eylesin şiirleri güzelmiş
Kasım Böler Üye
Allah rahmet eylesin, ne güzel yazmış... Biliyorum dünya seni zaten böylesin Bunların çoğu ölmüştür Allah rahmet eylesin Ferman böyleymiş Koçarslan neylesin Ben köyümün eski günlerini özlerim Sevdiğim için yazdım ben bunları Hep birlikte özleriz o güzel günleri Topraktır insanın hakiki yari Ben köyümün eski günlerini özlerim
Mustafa Bilici Üye
Allah rahmet etsin çok güzel şiirler yazmış...
isaavci Üye
allah rahmet eylesin.Başakta kitap satarken tanımıştım.Huzur içinde yatsın.
miksam1988 Üye
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun şiirleride çok güzelmiş keske bunları yaşarken koysaydın
ahmet mesut Üye
sağolun şiirlerin devamı var
yolcu92 Üye
Allah(c.c.)rahmet Eylesin
ahmet mesut Üye
Bir talip Hoca var hem yazar hem düzer Bir haksızlık olunca çok çabuk kızar Bir gün olur o da bırakıp kor gider Ben köyümün eski günlerini özlerim
Bey_oglu_18 Üye
Yüreğine sağlık...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim