Resim kaynağı GSM Şebekesinin kapsama alanı ile ilgili çalışmalarını reklam filmleriyle de kamuoyuna duyurmayı amaçlayan AVEA operatörü Y&R Reklamevi firması ile anşaltıktan sonra ilk çekimlerini Nizip’te yaptı.Degişik TV programlarında başarılı çalışmalar sunan usta sunucu Acun ILICALI’nın bu çalışmada yer alması AVEA için büyük bir kazanç olmuştur.Zira İlginç yaklaşımları ve seyirciyi çekebilen konularla programlarını hazırlamaktadır.Nizip ve "Fıstık gibi çekme" fikri nerden aklına geldi bilemeyiz ama bu güzel tespiti için kendisini bir Nizipli olaraktebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.Özel bir mesajla kendisine daha degişikönerilerde de bulundum.MeselaZeugma tepesinden bir çekim önerdim.Ve ufak bir seneryo da mesajımda kendisine ilettim.Nizip’in tanıtımına Nizipli iş adamları gönül vermeyince böyle piyangodan çıkan tanıtım ve reklamları takdir etmekten başka seçenegimiz yok sanırım...
.
Edited by - sine27 on 11/1/2006 09:49:52 AM
Çekimler 2 ay kadar önce Uzun çarşıda yapıldı, O sırada gidip bakma fırsatım olmamıştı. Reklam filminde Gazozcu İsmail Nizip’linin Oğlu Mehmet Nizipli ve sanırım Hilmi amca oynamışlar.. .
Daha önceleri Samanyolu Tv’nin lezzet avcısı ve Zara’nın sahur proğramlarında da Nizip işlenmişti.. .
Edited by - admin on 01.11.2006 09:59:32 AM
Resim kaynağı .
Evet,Gerçekten de çok etkileyici bir reklam.TV haricinde İstanbul,Ankara,İzmir ve Adana gibi büyükşehirlerin otobüs ve metro durakaları veşehrin ana meydanlarına asılan dev reklam panolarında avea’dan ziyade Nizip ve fıstığın ön plana çıktığı bu tanıtım afişlerini gördügümde içimde güzel bir tebbesüm yeşeriyor.Bu fotografı bizim metro istasyonlarının birinde çektim.Ne güzel degil mi?...
slm.arkadaslar ustekı konu gercekten NİZİP icin harika bı reklam ve tanıtım kampanyasi olmus su an İST. her kosesınde bu reklamı gormek mumkun hatta bende cep tel aynı fotoyu cektım burada yayınlayıp o afisi gordugum ankı zevkı sızlerle paylasmak ıstedıydım ama net cıkmadıgı ıcın daha sonra tekrarlarım dedıydım gercekten cok harıka bı duygu ınsanın memleketının bu sekılde tum ınsanlar tarafından tanınması HARİKA Bİ CALİSMA BENCE
Buda reklamı izlemek isteyenler için linkÜyelik gerektiriyor. Ben üye bilgilerimi aşağıya yazdım, yalnız günde 10 izlemeye izin veriyor. Farklı bir üyelik alabilirsiniz...
Kullanıcı Adı : Nizipcom
Kullanıcı şifresi : Nizipcom.
Eee hizmette sınır yoktur efendim :).
Edited by - admin on 01.11.2006 9:58:30 PM
Herkese Merhaba,.
Bu reklamla ilgili mevzuya açıklık getirmek istedim..
Adım Murat Sayın. Eniştem reklamı yapan Young&Rubicam Reklamevi firmasında Kreatif Direktör olarak görev yapmakta. Reklamın çekiminden yaklaşık bir ay önce beni telefonla arayıp, Avea reklamlarından birinin Gaziantep ilçelerinden birinde çekilmesini tasarladıklarını, bu ilçe için Nizip ’i düşündüklerini söyledi ve benim fikrimi sordu. Ben de senaryoyu dinledikten sonra bunu gayet olumlu karşıladım ve elimden geleni yapabileceğimi söyledim..
Çekimlerden 1 hafta önce yönetmen yardımcısı ve yapım ekibinden bazı arkadaşlar Nizip ’e geldiler. Benden oyuncu önerilerimi istediler. Ben de Hilmi Şen ve çarşı camii yanında çay ocağı işleten Mehmet Işıkaltın ’ı önerdim. Deneme çekimleri yaptılar, Nizip ’i gezdik birlikte, Zeugma ’ya gittik, fıstık faalleriyle sohbet ettik... .
O arada ajans yetkilileri ve Avea yetkilileri deneme filmlerini izlediler ve Hilmi Amca ’da karar kıldılar. .
Bu reklamın çekimleri esnasında fıstık halinden Mehmet ve Mustafa Karakuş (Beyoğlu Ticaret) de bize çok yardımcı oldu. Aslında fıstık ambarında çekilmesi düşünülen bir sahne vardı, bize ellerinden gelen yardımı yapabileceklerini söylediler. Sonra senaryo değişip çekim mekanı olarak hilmi amcanın dükkanında karar kılınınca tonlarca fıstığı oraya götürdüler ve ekibe ellerinden gelen desteği verdiler..
Diğer oyuncular Mehmet Abi ve uzunçarşıda boya işiyle uğraşan abimiz de tüm iyi niyetleriyle Nizip ’e faydalı olacak bu işte yer aldılar..
Sözün özü şu ki, bu reklam piyangodan çıkıp da rastgele Nizip ’te çekilmedi. Benim de içinde yer aldığım pek çok kişinin naçizane katkısı ve başta eniştemizin önayak olması ile gerçekleşti. Reklama emek verenler hiç bir çıkar gözetmediler, sadece memleketlerinin tanınması için işi gücü bırakıp ramazan günü bununla uğraştılar. Antep fıstığının asıl merkezinin Nizip olduğunu ve burada ne sevimli, iyi insanların yaşadığını tüm Türkiye ’ye gösterdiler. Nizipliliği ile gurur duyan bir Nizip ’li olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum..
Saygılar..
Edited by - murats on 02.11.2006 11:03:59
Sn.Murat SAYIN,
Aydınlatıcı bilgilendirmeniz için ben de size teşekkür ediyorum.Biz sürekli Nizip ile ilgili ülke genelinde yapılan en ufak bir faaliyetin bile ön hebercisi olmak isteriz.Yani bu tip konularda bilgi aranacaksa muracaat yeri Nizip kaynakları olmalıdır.Mesela bu verdiginiz bilgi o kadar önemli ki Nizip dışında bu reklamı gören ve izleyen herkes aydınlanmış oldu.Ayrıca Nizipli olmayıp ta yine bu tür yapımları merak eden kişiler aradıkları bilgileri yine bizim gibi Nizip kaynaklarından bulduklarında aldıkları bilgilerden emin olmaktadırlar.Sinan kardeşimizin site içerindeki kültür ve sanat çalışmalarındaki bilgilendirmelerini de takdir ile izliyorum.Eminim ki o da kıt imkanlarla elindeki verileri bize sunmuştur.Zaten forumlardaki asıl amaç bu bilgi alışverişini zenginleştirmektir..
Murat Bey teşekkür ederiz. Rahmetli Osman Sayın’ın oğlu Murat Sayın mısınız?.
Üye arkadaşlardan TV kartı olan biri capture alsa da siteye koysak reklamı....
Arkadaşlar sanırım gözünüzden kaçmış, reklam filmini aşağıdaki sitenin linkinde izleyebilirsiniz..
Buda reklamı izlemek isteyenler için linkÜyelik gerektiriyor. Ben üye bilgilerimi aşağıya yazdım, yalnız günde 10 izlemeye izin veriyor. Farklı bir üyelik alabilirsiniz...
Kullanıcı Adı : Nizipcom
Kullanıcı şifresi : Nizipcom.
murats dogru diyor bu reklam tesadüf degilmiş reklam şirketinde olan bir Nizipli tarafından teklif edilmiş diye duymuştum emegi geçen herkese teşekkürler.