Basından Nizip Haber

Üniversite Öğrencilerinin Ücretsiz Taşıma Eylemi

Nrt Üye
Nizip Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Okullarına bugün yaya olarak gittiler. Daha önceleri Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ın talimatıyla 1 ay boyunca ücretsiz otobüs temini yapılmış, daha sonra ise gidiş ve dönüşler için ihale sonucu 5 servis aracı temin edilmişti. Ancak öğrenciler gidiş ve dönüş ücreti olan 2 YTL’yi çok bulmaları ve güzergah konusundaki şikayetlerini dile getirmek için bugün Nizip Kapalı Spor Salonu önünde gruplaşarak öğrenci servislerine binmeme kararı aldılar. Gerek, Nizip Meslek Yüksek Okulu yetkilileri ve gerekse öğrenci servisi sürücülerinin ikna çabaları sonuç vermeyince öğrenciler sessiz bir şekilde gruplar halinde 10 kilo metre uzaklıktaki Nizip Meslek Yüksek Okuluna gitmek üzere yola çıktılar. Bu sırada Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise her hangi bir slogan veya taşkınlığa karşı şehir dışına kadar eşlik ettiler. Mikrofonlarımıza konuşan Nizip Meslek Yüksek Okulu öğrencileri yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmalarını, ya da her gün yaya olarak okula gidip gelmek zorunda kalacaklarını söylediler.
Resim kaynağı
Devamı İçin Tıklayınız...
admin Yönetici
2 ytl gidişmi ? gidiş-dönüşmü ? her iki haldede öğrenci adama çok gelir bu
Gökhan Dokuyucu Üye
Evet çok zor gelir. hizmet sadece fakirlere para dağıtma değildir bu gençlere de bir araba tahsis edilmeli. zaten kaç tane öğrencisi var ki okulun. bir belediye otobüsü yeterde artar bile. sabah, öğle,akşam gidiş geliş yapacak sadece. ben bu öğrencilerle beraber okul yönetimininde yürümesini isterdim. unutmasınlarki bu gençler sayesinde orda bulunuyorlar ve sıfır model arabalara biniyorlar... gençler ise yürüyerek gidip geliyorlar!!!!!!!!!!!
İ_L_P_İ_Z_İ_N Üye
Özür diliyorum hrkezden fazla anlamadıgın icin yanlış yere yazmışım ama şunu söylemek istiyorum kusura bakmayın
özgül Üye
bencede cok su var m.y.o orda yapmak hata
yalnız kurt Üye
o kadar uzaga okul yapanlar bu sorunları neden görmezden gelirler
okyanus_27 Üye
Allah,öğrencilerimize ve ailelerine yardım etsin...bende dahil...
mehmet karakaş Üye
2 ytl çok değil gidiş geliş.Bence bu öğrencilerin yurt sorunu çözülmeli.
fenomen Üye
Benim anlamadığım yetkililer bu okulu oraya yaptıklarında daha henüz Eğitim Öğretim başlamadan, Nizip.com'da Derviş abinin açmış olduğu bir konuda yeterince okulun sorunları ve çözümleri dile getirilmişti. Vatandaşın gördüğünü yetkililer göremiyor mu? yoksa işlerine mi gelmiyor. Anlamış değilim. Ayrıca buraya gelen öğrenciler o kadar uzaktaki bir okulda okumayı tercih ettiyseler bari ulaşımda kolaylık sağlayarak bu hatayı telafi edin, Zira bu öğrencilere eğer şimdiden günlük yol ücretini 2 YTL derseniz bu öğrencilerin devamını göremezsiniz.
servet BÜYÜKTEKE Üye
2 YTL Bence çok para öğrenci için hele hele çok para bu çocuklara servis verilirse iyi olur öğrenciler için barınma çok problem nizip de bu gençlerin ev bulma olasılıkları çok düşük en kısa zamanda bu öğrencilerin yurt problemi çözülürse iyi olur. öğrenci arkadaşlara desk verelim.para onlar için çoook önemli para herkese lazım ama bu arkadaşlara daha da çoook lazım.
mehmet karakaş Üye
Hangi üniversitenin servisi var servet hocam?Ben bugüne kadar duymadım.Dolmuş çalıştıran esnafıda düşenmek lazım dünyanın parasını bağlayıp araba almışlar.Benim bildiğim kadarıyla en büyük sorun barınma.Bu ögrencilerin çoğu antepten geliyormuş servisle aylık 150ytl ye.Birde şehir içi 2 ytl verdiklerinden çok geliyor.
Mustafa KANAL Üye
Okulu o kadar uzağa yapmak, hatanın en büyüğüydü, bence. Ama olan oldu. Bundan sonra önümüze bakıp işleri zorlaştırmamak lazım.Benim şahsi düşüncem bu yönde. Ayrıca öğrencilerin eylemi konusundada, Türkiye'de benim bildiğim kadarıyla hiç bir yerde, bedava taşıma uygulaması yok; dolayısı ile de Nizipte'de bu iş imkansız.Bence öğrenci arkadaşlarımız eylemi bir kenara bırakıp bir an önce okullarını bitirip, mezun olup, Vatana ve Millete yararlı birer insan olmaya bakmalılar.
admin Yönetici
Acaba okulun bu taşıma işi ile ilgili bir gayreti varmı ? Bildiğim kadarıyla Gaziantep üniversitesi kendi kendine yeten bir üniversite. Yer seçimi ve taşınma kararıda kendilerine ait, acaba onlar bu konuda nasıl bir çalışma yapıyorlar ?
Gökhan Dokuyucu Üye
Nizip Myoda açtığım konuda bununla ilgili bir yorum yazdım aynen aktarıyorum; ibrahim abim ben size Türkiyenin diğer yerlerinde olan bir uygulamadan bahseteyim; Belediye otobüsleri diye birşey var bunlar normal dolmuşların yarı fiyatına taşıyorlar. Şimdi 1 ytl olan dolmuş 500 ykr olacak belediye otobüsleri ile bu da öğrenciler için yeterli bir rakam. Yani bedava olmayacak taşıma yarı fiyatına olacak https://www.nizipmyo.com/forum/showthread.php?t=1336
fenomen Üye
Bu sorunun çözümü için, ya üniversite kendi öğrencilerinin gidiş gelişini sağlamak için bir araç alıp, öğrencileri ucuza taşır. Yada bu hizmeti dışarıdan sağlar ama ücreti yarıya düşürecek şekilde.
benbaskan Üye
bence 2 ytl gidiş geliş çok değil bunu benzer ilçelerle karşılaştırıp öyle yorum yapmak gerekir. diğer yönden ise öğrenciye ağır gelebilir ama bu taşımacının sorunu olmaz sanırım.
mustafa kaplan Üye
herşeyin bir bedeli olacağına göre ücretsiz taşıma istemek haksızlık olur. bence uzlaşılmayacak kadar büyük bir sorunda değil. hem üniversiteye gideceksin hemde yol parası olmasın diyeceksin.
rasimm Üye
Bizim Nizip Dışında okuyan Nizipli Üniversiteli gençlerimiz Bursada İstanbulda Adanada Diyarbakırda nasıl bir ücret veriyorlar??? Buralarda da ilk okul yapıldığında taşıma nasıl oluyormuş şimdi nasıl??? Her memlekette bu işler bedeva yapılıyorda Nizip te mi ücretli?? Gaziantep de de Üniversite var ve dolmuş ücreti öğrenciye kaç para onları da bir yazın da anlayalım ???? Burda sanki 1 YTL çok büyük bir ücret gibi görünüyor 1ytl Gidiş+ 1 ytl dönüş = 2 YTL Antep de bir öğrenci üniversiteye gidiş dönüş için ne harcıyor bir mukayese edelim ???? Zaten ünversite öğrencisine "eylem" diyesin hemen yapar.... Her zaman söyleniyor "Nizip Türkiye de bilmem kaç İL den büyük bir ilçe" diye. Eskiden bizler orta okula liseye giderken (1969 Doğumluyum) memlekette şehir içi dolmuş yoktu Fevkani mahallesinden, Pazarcamii Mahallesinden Liseye İmam-Hatip e yaya giderdik . Şimdi benim çocuğum servisle okula gidip geliyor. Büyümenin bir bedeli var ödeyeceğiz. Nizip gün geçtikçe büyüyor ve büyümenin getirdiği resmi olaylar işler de artıyor buna herkes katlanacak ... Yine tekrar ediyorum Nizipte dışarda okuyan bir çok üniversite öğrencisi evladımız , yeğenimiz , kardeşimiz var onların okuduğu yerlerde ev kiraları, öğrenci yurtları , öğrenci taşımaları bedeva mı acaba??? Bizler nasıl bedelini ödüyorsak burdaki öğrenciler de ödeyecek ....
seyirci Üye
okulun yeri ve yurt olmayışı göz önüne alınırsa belediye bu hizmeti verse iyi olur diyorum
mustafa kaplan Üye
rasimm;148434 wrote:Bizim Nizip Dışında okuyan Nizipli Üniversiteli gençlerimiz Bursada İstanbulda Adanada Diyarbakırda nasıl bir ücret veriyorlar??? Buralarda da ilk okul yapıldığında taşıma nasıl oluyormuş şimdi nasıl??? Her memlekette bu işler bedeva yapılıyorda Nizip te mi ücretli?? Gaziantep de de Üniversite var ve dolmuş ücreti öğrenciye kaç para onları da bir yazın da anlayalım ???? Burda sanki 1 YTL çok büyük bir ücret gibi görünüyor 1ytl Gidiş+ 1 ytl dönüş = 2 YTL Antep de bir öğrenci üniversiteye gidiş dönüş için ne harcıyor bir mukayese edelim ???? Zaten ünversite öğrencisine "eylem" diyesin hemen yapar.... Her zaman söyleniyor "Nizip Türkiye de bilmem kaç İL den büyük bir ilçe" diye. Eskiden bizler orta okula liseye giderken (1969 Doğumluyum) memlekette şehir içi dolmuş yoktu Fevkani mahallesinden, Pazarcamii Mahallesinden Liseye İmam-Hatip e yaya giderdik . Şimdi benim çocuğum servisle okula gidip geliyor. Büyümenin bir bedeli var ödeyeceğiz. Nizip gün geçtikçe büyüyor ve büyümenin getirdiği resmi olaylar işler de artıyor buna herkes katlanacak ... Yine tekrar ediyorum Nizipte dışarda okuyan bir çok üniversite öğrencisi evladımız , yeğenimiz , kardeşimiz var onların okuduğu yerlerde ev kiraları, öğrenci yurtları , öğrenci taşımaları bedeva mı acaba??? Bizler nasıl bedelini ödüyorsak burdaki öğrenciler de ödeyecek ....
abi senin içinde yürüyüp eylem yapmasınlar.
zumhur Üye
Bırakın 3 gün yürürler sonra binerler bu işler böyledir. Keşke bende üniversiteye beleş dolmuşla gitseydim kim ödeyecekse parayı artık!
müslüm akpek Üye
Eylemin sonucu ne oldu acaba halen öğrenciler yürüyerek mi gidiyorlar okullarına.
noir doiser Üye
öğrencilik yaşayan anlar ancak halden...belediye herşeye çare buluyo bunada bi çare bulur elbet...allah kolaylık versin öğrenci kardeşlerimize...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim