Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

gurbet Üye
Yalnız Kalbim Bir Başına Yine kendimle baş başayım Yüreğim yaralı içim kırık İnce bir sızı hissediyorum Ta ciğerlerimin içinde İçim kabarıyor, dışarı fırlamak istiyor Yanardağın kor alevleri gibi Yer bulamıyor, çıkacak bir yer Beni sıkıyor bu sızı eziyor bitiriyor Ben mi yanlışım? Yoksa hayat mı? Kalbim acıyor yaralı kalbim Akıyor kanları gözlerimden süzülüyor Dönüyor içeri geri, parçalıyor yüreğimi Ben yalnızım, ben yalnızım, yapayalnız Yolun ortasından, ortasından yürüyorum Çevremdeki kalabalıktan habersiz Ben kalabalıktan, kalabalık benden habersiz Derdimi dökmek istiyorum kâğıda Kâğıt isyan ediyor, kalem ise inat Yazmıyorum hiçbir şey kalemim kırık İçimdeki yanardağa, kor aleve inat Düğümleniyor boğaza kocaman bir yumruk Haykırmak istiyorum kısılmış sesim çıkmıyor Ağlamak istiyorum gözlerim kurumuş Nefesim kesilmiş, bir türlü ölemiyorum Nereye kadar gider bunun sonu? Bilmem ki sevinç mi olur hüzün mü? Yaralarım kabuk mu bağlar, yoksa kanar mı? Her zamanki gibi yine bana hasret, hüzün mü? 22/03/2004
Ali Şahinli
gurbet Üye
Yaşama Sevinci Halimi kime şikâyet edeyim Gönül bahçem viran olmuş Kalpler kırdım, kırıldı kalbim Hakikat kimde bilmez dilim Yokuşlar büyür gider gözlerimde Ufuklar umutsuz, çaresizlik içimde Yüreğimdeki ateşler erir gönlümde Küllerim de ağlar toz bulutları içinde Ağlamaklı bakışlarla yüreğimi kucaklar Yaşama sevincim uzaktan bana el sallar Kalbim çaresiz ve umutsuz seni sayıklar Acıtır yüreğimdeki alnımdaki derin çizikler Ah dünya zalim dünya çek ellerini üzerimden Alacağın bir şey kalmadı cansız bedenimden Kalleşlikler de vurmuyor artık şerbetliyim ben Artık nereden vurursan vur acı bir hayalim ben 27.10.2006
Ali Şahinli
gurbet Üye
Yıkıldım Yalanlardan Dünyada her şey yalan Sen bile Yalansın Hayalin geliyor gözlerime Ama biliyorum,hayalin bile yalan Gözyaşların sahte Hıçkırıklar hep yalan Bakışındaki hüzün Saçlarındaki beyaz yalan Sen hep yalansın hep yalan oldun Ne gerçek dersen Gerçek olan tek şey Her şeyin yalan olduğu 25/09/2003
Ali Şahinli
blackcat Üye
Bir şiir daha benden... YOK ŞİKAYETİM DAĞLARIN GÖZLERİ GÖKLERDE OLUR BİR FERHAT GELİR DE KIRAR BOYNUNU SEVDALILAR ÖLÜR SEVDASI KALIR TARİH KİTAPLARI YAZAR AYNINI BİR DELİ SEVDADIR DOLANIR DURUR DELİ SELLER GİBİ BULANIR DURUR GÖZLERİM DURMADAN SULANIR DURUR OTAYAMAZ LOKMAN AKAN KANINI DÜNYA YETMEZ ONA GÖK TE BENİM DER DENİZLER GÖZLERİM GÜLLER TENİM DER HER DOĞAN GÜNEŞ GÜN BENİM GÜNÜM DER BİLMEZ Mİ AZRAİL ALA CANINI YOLUNA ÇIKARIM BAKMAZ YÜZÜME CELLATLAR DAYANMAZ ONUN NAZINA BEŞ YILIMI VERDİM GAVUR KIZINA BENİ BİR LAHZALIK SOKMAZ YANINA BİLMEZ Mİ BAHARLAR MEVSİMLİK OLUR KIŞ İLE BAHARLAR HASIMLIK OLUR KRİZANTEM YALNIZ KASIMLIK OLUR AÇARKEN AĞLAMAYA BAŞLAR SONUNA SONU VAR RÜYANIN DÜNYALARIN SONU VAR KİMİSİNİN EZANI KİMİSİNİN ÇANI VAR HERKESİN BİR İNANCI HERKESİN BİR DİNİ VAR EZAN DUYMAZ, ÇAN BİLMEZ,GELMEZ İMANA VELHASIL BÖYLEDİR,YAZIM BÖYLEDİR GÜNÜM,AYIM,KIŞIM,YAZ’IM BÖYLEDİR İPE GİTSEM BİLE SÖZÜM BÖYLEDİR; ÖMRÜMÜN ÇİLESİ SIĞMAZ ZAMANA… Cengiz KILIÇPARLAR
miksam1988 Üye
sensizlik ZOR!!! Dayanmak zor yalnızlığına akşamların Unutmak mümkün değil seni bir şarkı gibi Ağır ağır ilerleyen bu zaman içinde Her an bir sarhoşluktur sensizliğin verdiği Bir gün anlarsın hayal kurmayı; Beklemeyi, ümit etmeyi. Lanet edersin yaşadığına... Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın.. Seni sevdiğimi işte o gün anlarsın. Beni çağırdığını bir defa duyabilsem Avuçlarımda ateş, yorgun gözlerimde nem Aşarak denizleri bir gün kapına gelsem Başımı duvarlara vurup ölsem diyorum
Subutay Üye
Sen yoksun ya Yoksun ye güneş doğmuyor Her şarkıda hüzün var Şiirler bile dost değil Her mısrada yüzün var Yastığımda hala kokun var Her tarafta yüzün var Sen yoksun ye sanki yarim kalmışım Sen yoksun ye çıldırmış bunalmışım Sen yoksun ye hep Bu şarkiyi çalmışım Sen neredesin...? ? ? Ne hayallerimiz vardı Yar beni anlayacaktı Kar düştü umutlara Böyle mi olacaktı Korkuyorum yarınımdan Böyle mi olacaktı Sen yoksun ye simdi bomboş sokaklar Sen yoksun ye gözyaşım pişmanlık saklar Sen yoksun ye umurumda mi yasaklar Sen neredesin...? ? ? Yoksun... Yoksun... Beni anlamıyorsun... Yoksun... Yoksun... Niye gelmiyorsun... Fatih KISAPARMAK
osman utkan Üye
İMKÂNSIZ AŞK Bulunmaz imkânsız aşkıma çare Ah-u zarım beni götürür kabre Açmıyor çiçekler bahar gelmedi Karakış bitmedi düşmedi cemre Sensiz hayatımdan sanma memnunum Dağlara erişti benim sorunum Gözlerim yaş dolu, bir yanım eksik Sen gittin gideli her an mahzunum Sevgili belası en güzel bela Ne âlâ ölürsem onun aşkıyla Bilmeyen kalbimi öldü sanıyor Yakından baksalar atıyor hala Osman Utkan www.osmanutkan.com
miksam1988 Üye
azen öyle bir an gelir ki abartılmış sevdanızın gerçekle yüzleşmesini yaşarsınız sizi çok sevdiğini sandığınız ses geçiştirmek için bir seni seviyorum kondurur yüreciğinize en kimsesiz en ilgiye aç halinizde halbuki içten bir canım kaç seni seviyorum eder değil mi yalnız hissedersiniz kendinizi sığınmaK istersiniz delice sarılmak ağlamak sonra da gülmek ışık açıktır ama etraf karanlık gelir yazdır ama nedense soğuktur hava durumu bozuktur gönül yaylarında kar yağar abartılmış sevgilerinize birden kim seviyor ulan bu dünyada beni gerçekten diye haykırmak ister yürek değil mi Annem dersiniz buruk sesinizle ama yok o da nafile zaten o sayılmaz ki işte bazen böle gelir bazen düzelir ama kanarsınız yine abartılmış sevgilerinize kimsesizliğin hikayesidir işte bu yanlış bir yerdeyim dedirtten hikaye herkes bilir herkes yaşar bu hikayeyi tıpkı benim şu an yaşadığım gibi insanoğlu olmaktan gelir bu hikaye en az abartılmış sevgileriniz kadar abartılmıştır biraz eksik çoğu fazla !
kartal yuvası Üye
KALDIRIMLAR I
KALDIRIMLAR I Sokaktayım kimsesiz bir sokak ortasında, Yürüyorum arkama bakmadan yürüyorum. Yolumun karanlığa saplanan noktasında, Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum. Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık. Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar. İn-cin uykuda bir tek iki yoldaş uyanık. Biri benim bir de serseri kaldırımlar. İçimde damla damla bir korku birikiyor, Sanıyorum her sokak başını kesmiş devler, Üstüme camlarını hep simsiyah dikiyor. Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler. Kaldırımlar, çilekeş insanların annesi, Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır. Kaldırımlar, duyulur ses kesilince sesi, Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir insandır. Bana düşmez can vermek yumuşak bir kucakta. Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum... Aman sabah olmasın bu karanlık sokakta, Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum. Ben gideyim yol gitsin, ben gideyim yol gitsin, İki yanımdan aksın bir sel gibi fenerler... Tak tak ayaksesimi aç köpekler işitsin. Yolumun zafer takı gölgeden taş kemerler. Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim! Gündüzler size kalsın verin karanlıkları. Islak bir yorgan gibi sımsıkı bürüneyim. Örtün üstüme örtün serin karanlıkları. Uzanıverse başım taşlara boydan boya, Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi. Dalıp sokaklar kadar esrarlı bir uykuya. Ölse kaldırımların bu kara sevdalı eşi. N.FAZIL KISAKÜREK
kartal yuvası Üye
YUNUS EMRE'YE
YUNUS EMRE'YE Kaç mevsim bekleyim daha kapında, Ayağımda zincir, boynumda kement? Beni de, piştiğin bela kabında, Kaynata kaynata buhara kalbet. Bekletme Yunus'um, bozuldu bağlar, Düşüyor yapraklar, geçiyor çağlar; Veriyor, ayrılık dolu semalar, İçime bayıltan, acı bir lezzet. Rüzgara bir koku ver ki, hırkandan; Geleyim, izine doğru arkandan; Bırakmam, tutmuşum artık yakandan, Medet ey şairim, Yunus'um medet N.FAZIL KISAKÜREK
kartal yuvası Üye
Sen ve Ben / Uğur Arslanherkes dört gözle tatili beklerdibense okulların açılmasınıçünkü seni görmek vardı koridorlardave bana güleceğin günü beklemek.ben okul bahçesindeki ağaca, başharflerimizisen gönlüme sevdanın adını yazmıştınben sırama isimlerimizisen kalbime ilk aşkı yazmıştın.senden sonra sana yazdığım şiirlerdenhaberin bile yokve yağmur yüzüme vuruyorve soğuk.okuldan sonraher dolma kalem, her lacivert kravather beyaz gömlek ve yakalıkve her 12 aralıksen gelirsin aklımaçocukluk işte, belki de ilk Aşkbelki de ilk delilik.seversin demiştin ya hani bundan sonra dainan ki o kadar kimseyi sevemedimve o iki kelimeyi senden sonra kimseyeama kimseye söyleyemedim.belki hiç olmadın benim içinbelki de azdınama olsunben hep sana şiirler yazdım.ceketimi ve kravatımı saklıyorum halabirinin üzerinde tebeşirbirinin üzerinde ayran lekesive Seni Seviyorum Halaelmayı da, havayı da, suyu dave bilmeni istemiyorum halasana şiirler yazdığımıve bilmeni istemiyorum bütün bunlarıçünkü herşey böyleyken güzelen dokunulmamış, en yaşanmamışve en tadılmamış haliyle.bir sahilde elele dolaşılmamışve bir kafede çay içilmemiş haliyleherşeyböyleyken güzel belki deama sen gönlüme sevdanın adını yazmıştınben aşkına tutulmuş bir deli candımsen gönlüme sevdanın adını yazdınben aşkına tutulmuş seni ararım.Seni Seviyorum...
kartal yuvası Üye
YORĞUNUM baharda açan çiçek misali.tomucuktum ğül oldum.sonbahar gelince sarardım soldum. doğdum büyüdüm şimdi ölüme doğru yavaş yavaş yol almış ğidiyorum. eskisi ğibi ğülmüyor gözlerim eskisi ğibi tutmuyor dizlerim.biri yardım etsin diye hep beklerim. yanlızım dostlarım yanlızım şimdi.yolum yokuş oldu teklerim şimdi. yüzümdeki çizğiler saçıma düşen aklar sanki bana ölümü müjdelercesine haykırıyorlar. bir yanımda kederler hasret acısı bir yanımda babamın zehir zıkkım tütn ciğarası.yanlızlık kahrediyor beni kalbim artık eskisi ğibi atmıyor.gönlüm artık eskisi ğibi sevmiyor. ağlasamda sızlasamda artık elden bişey gelmiyor.ne yapayım dostlarım yorğunum artık.
nizipli_mehmet Üye
gerçektende ikiside güzel paylaşım için tşkler
fsoyarik Üye
Şiir köşesine yazalım lütfen teşekkürler şiirler için.Selamlar
miksam1988 Üye
SAVURMUŞUM RÜZGARA AŞKIMI BIRAKMIŞIM KENDİMİ ZAMANA GÖZ YAŞLARIM CAMI DÖVEN YAĞMUR MİSALİ ISLATIYOR KALBİMİ
efsane Üye
Beklerim bıkmadan hazan olsa da Ağarmış bembeyaz saçlarınla gel... gönül yaprak döktü bağ bozumunda, Güllerin solsa da dikenlerle gel... Ne çıkar gülmeyi unutsa yüzün, Dünyayı kavuran ahlarınla gel... Aşinası olduk biz artık hüznün Derdinle, gamınla, feryadınla gel... Benim ahuzarım mecnun da da yok, Sinemi dağlayan gözlerinle gel... Dilin iğne olsun,kirpiklerin ok, Beni benden alan efsununla gel... Gel eğer kaldıysa zerre vefadan, Bütün çileleri çekip arkandan, Mustarip olsa da gönül kahrından, O saf,o tertemiz edalarla gel... Eğer duruyorsa gönlün yerinde Sevgin yüreğimin en derininde... Beni büyüleyen o gözlerinle, Kalbine, sevdamı işleyerek gel... Bu daveti kaçırırsan ömrümde Ulaşır haber günün birinde Asude günleri derle gönlünde Kalbine gömdüğün hüzünlerle gel... Belki bulmuşsundur sen seni sende Bahçeden vefalı gllerden der de Rahatça uyusun dersen kabrinde Mevlaya sunulan dualarla gel...
kartal yuvası Üye
= Karşılıksız Aşk= Ilk ğörüşte Aşk Varmıdır Derler Vardır Be Dostum Hani ğöz ğöze Gelir Ya Insan.hiç Bişey Anlamadan Kalbine ılık ılık Bişey Aktığını Hisseder Bir Hoç Olur Insan Beyin Farklı Düşünür Kalp Farklı Atar ğöz Farklı Bakar Işte öyle Bişey. Aşktan Kaçmak Insanın Elinden Gelmiyorbilmiyor Ne Zaman Geleceğini şimdi Kalbim Farklı çarpıyor Beynim Ferklı Düşünüyor Gözüm Farklı Bakıyor Ama Elden Hiç Bişey Gelmiyor.kaçamıyorum Bu Illetten Bir Türlü Bırakmıyor Yakamı Unutmak Istesemde Unutamıyorum. Korkuyorum Aşktan Korkuyorum Sevmekten Uzanan Ellerim Boş Kalır Diye Korkuyorum Acı çekmekten Isyan Etmekten Zararvermekten Korkuyorum Acılarımı Yeniden Tazelemekten Incinmekten Korkuyorum Ve ğidiyorum Apansız Karanlığın Sonsuz Yolculuğuna Doğru Acılarım Kederlerim ğöz Yaşlarım Dost Oldular Yanlızlığıma ğöz Yaşlarımı Yağmurlar ğizliyor Hıçkırığımı Rüzgarlar. Karşılıksız Sevmenin Cezasını şimdiğöz Yaşlarımla ödüyorum Yanlızlığımla Başbaşa Kaldım Isyanım Yüreğimde Kaldı Ama Yanlız Kalmaktan Korkuyorum Beste=m.telli
osman utkan Üye
DURDUM En güzel yıldıza adını koyup Her gece mahzunca izledim durdum Senden ayrı geçen günleri sayıp Bıkmadan yolunu gözledim durdum Sürekli dirildim çok defa ölüp Bağrıma basarım ecele gülüp Derdimin yanında ne yapsın Eyüp Yaram yüreğimde inledim durdum Geldiğim her defa kovsan da beni Kızarak başından savsan da beni Kaşlarını çatarak dövsen de beni Köleyim kapında bekledim durdum Gelmedi selamın gittiysem kime Hasretle bekledim bir tek kelime Şafağı karanlık sonsuz takvime Her güne bir çarpı ekledim durdum osman utkan www.osmanutkan.com
blackcat Üye
Yine Yaşanacak Umutlarım ölmüş,bitmiş olsada Ruhum meçhullerde yitmiş olsada Naaşım toprağa gitmiş olsada Bu şiir ruhunu şad eder her gün Gözlerim topraktır beden çürümüş Azap melekleri izimi sürmüş Korkma!sevdan her yanımı bürümüş Çıyanlar adını yad eder her gün Cezam bittiği gün haber alırsın Yolum sana gelir, sen de bilirsin Ölümsüz sevdayı bende bulursun Yas tutan sokaklar tak olur her gün Cengiz Kılıçparlar
Subutay Üye
Bir çift mavi göze yazdığım şiir yakında burada. Bekleyinizi efendim...:)
miksam1988 Üye
Bitsin seninle aşk mektupları Seninle başladı, bitsin seninle... Ve gün be gün, ben seni düşünürüm. Sen benim herşeyimsin ey sevgili. Rüzgarlara ezberlettim türkülerimi, Ben hep uzaklara türkü yazarım Sılamsın, sevdamsın, sabır taşımsın Kalemim adından başka ad yazmaz Bu kütükte başka bir ad okunmaz Narına nuruna kurban olduğum Seven sevdiğinden asla yakınmaz Ben sevda bölüğünde kıdemli bir askerim Terhis olsam gidecek bir yerim yok Yüreğimden başka silah taşımam Bütün adresleri iptal ettim Benim senden özge gerçek yarim yok. Sen benim herşeyimsin ey sevgili Ben rol gereği aşık değilim Deme bu garibin benimle işi ne... Aşkım beni teşhir eder, Sesim içime saklanır Aklanırsa adım, seninle aklanır. İstersen durmadan adres değiştir, Gözlerimi bağlasalar da bulurum seni. Ben, türkülerde tanıdım Fizan'ı, Yemen'i Anlasam ki sesim sesine değmiştir, Bütün gemileri yakar gelirim. Bu bir taahhüttür; sına beni.. En deli rüzgarların önüne sür, bulut-bulut, Bir yerde yanlış yaparsam adımı unut. Son kurşunu kendime sıkar gelirim. Bir et kemik torbası değilim ben Bir hasar raporu değil yazdığım Bir aşk mektubudur ey sevgili, Kızıl-kıyametten önce... Ve görmek için bakmaya gerek yok Her dilde güzeldir senin adın Meydanlar sarsılır sen ortaya çıkınca Yeter ki görecek göz, göz olsun. Velhasıl uzun sözlere hiç gerek yok Dil hicâbından lâl olmalı seni anarken Ey benim tabibim, tacidarım Gündönümüdür ben seni bekliyorum
candy Üye
SEWEBİLME İHTİMALİ Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan Ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam... Ben seninle bir gün Veyselkarani'de haşlama yeme ihtimalini sevdim. İlkokulun silgi kokan, tebeşir lekeli yıllarında Ankara'da karbonmonoksit sonbaharlar yaşanırdı o zaman özlemeye başladım herkesi... Ve bu hasret öyle uzun sürdü ki, adam gibi hasretleri özlemeye başladım sonra.. Bizim Kemalettin Tuğcu'larımız vardı... Bir de camların buğusuna yazı yazma imkanı... Yumurta kokan arkadaşlarla paylaşılan kahverengi sıralarda, solculuk oynamaya başladık.. Ben doktor oluyordum sen hemşire, geri kalanlar kontrgerilla... Kırmızı boyalarla umut ikliminde harfler yazılıyordu pütürlü duvarlara ve Türk Dil Kurumu'na inat bir Türkçeyle... Ağbilerimizden öğrendik, S harfinden orak çekiç figürleri türetmeyi.. Ankara'ya usul usul karbonmonoksit yağıyordu. Ve kapalı mekanlarda sevişmeyi öneriyordu haber bültenleri. Oysa Ankara'da hiç sevişmedim ben. Disiplin kurulunda tartışılan aşkım olmadı benim.. Sınıfça gidilen pikniklerde kıçımıza batan platonik dikenleri saymazsak.. Ankara'ya usul usul kurşun yağıyordu.. Ve belli bir saatten sonra sokağa çıkmamayı öneriyordu haber bültenleri. Oysa hiç kurşun yaram olmadı benim Ve hiç bir mahkeme tutanağında geçmedi adım Çatışmaların ortasında sevimli bir çocuk yüzüydüm sadece Sana şiirler biriktiriyordum fen bilgisi defterimde, ama sen yoktun Ben, senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum, suni teneffüs saatlerinde Okul servisi seni hep zamansız, amansızca bir lojman griliğine götürüyordu Ben, senin benimle Tunalı Hilmi Caddesi'ne gelebilme ihtimalini seviyordum. Ben, senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum. Yaz sıcağı toprağa çekiyor da tenimin çatlamaya hazır gevrekliğini Sonra otobüs oluyordum, kırık yarık yolların çare bilmez sürgünü Ne yana baksam dağ ve deniz sanıyordum Muş ovasının yalancı maviliğini Otobüs oluyordum bir süre Yanımızdan geçen kara trenlerle yarışıyordum, yanağım otobüs camının garantisinde Otobüs oluyordum Bir ülkeden bir iç ülkeye Çocukluğuma yaklaştıkça büyüyordum. Zap suyunun sesini başına koyuyordum şarkılarımın listesinin Korkuyordum Sonra iniyordum otobüsten Çarşıdan bizim eve giden, ömrümün en uzun, ömrümün en kısa, ömrümün en çocuk, ömrümün en ihtiyar yolunu koşuyordum. Çünkü sonunda annem oluyordum, babam kokuyordum sonunda.. Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan Ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam Ben seninle bir gün Van'daki bir kahvaltı salonunda Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir yol üstü lokantasında Ben seninle, Ağrı dağına mistik ve demli bir çay kıvamında bakan Doğubeyazıt'ın herhangi bir toprak damında Ben seninle herhangi bir insan elinin terli coğrafyasında olma ihtimalini sevdim Ben senin, beni sevebilme ihtimalini sevdim! yılmaz erdoğan...
candy Üye
ANLADIM DİYEMEM Kİ SUÇLUYUM
Anladım diyemem ki! Suçluyum Belki ben anlatamadım sana kendimi Tutuştum, yandım da yokluğunda her gece Yine gözyaşlarımla söndürdüm kalbimi Her gün her dakika seni özlerdim Bitmezdi kederim senin yanında bile Susardım, gözlerime baktığın zaman Mermer bir heykelin çaresizliğiyle Oysa neler düşünürdüm sen yokken Sana kavuşunca neler söylemek isterdim Dakikalar bir ışık hızıyla geçerdi Ayrılık başlayınca ben biterdim En kötüsü beni koyup gitmendi O öyle bir yalnızlıktı anlatılmaz Hep yarım kalmış heyecanlar hazlar içinde Biterdi bir kış, geçerdi bir yaz Ve nice yıllar kovalardı birbirini Gözlerimde gitgide büyürdü mesafeler Bütün teselliler uzaklarda kalırdı Bütün çiçekleriyle solardı bahçeler Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın, ve hiç gitmezdin, değil mi Bir gün duyduğum gibi kal diyebilseydim.
Ümit Yaşar Oğuzcan
muslum.koyuncu Üye
candy;134268 wrote:SEWEBİLME İHTİMALİ Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan Ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam... Ben seninle bir gün Veyselkarani'de haşlama yeme ihtimalini sevdim. İlkokulun silgi kokan, tebeşir lekeli yıllarında Ankara'da karbonmonoksit sonbaharlar yaşanırdı o zaman özlemeye başladım herkesi... Ve bu hasret öyle uzun sürdü ki, adam gibi hasretleri özlemeye başladım sonra.. Bizim Kemalettin Tuğcu'larımız vardı... Bir de camların buğusuna yazı yazma imkanı... Yumurta kokan arkadaşlarla paylaşılan kahverengi sıralarda, solculuk oynamaya başladık.. Ben doktor oluyordum sen hemşire, geri kalanlar kontrgerilla... Kırmızı boyalarla umut ikliminde harfler yazılıyordu pütürlü duvarlara ve Türk Dil Kurumu'na inat bir Türkçeyle... Ağbilerimizden öğrendik, S harfinden orak çekiç figürleri türetmeyi.. Ankara'ya usul usul karbonmonoksit yağıyordu. Ve kapalı mekanlarda sevişmeyi öneriyordu haber bültenleri. Oysa Ankara'da hiç sevişmedim ben. Disiplin kurulunda tartışılan aşkım olmadı benim.. Sınıfça gidilen pikniklerde kıçımıza batan platonik dikenleri saymazsak.. Ankara'ya usul usul kurşun yağıyordu.. Ve belli bir saatten sonra sokağa çıkmamayı öneriyordu haber bültenleri. Oysa hiç kurşun yaram olmadı benim Ve hiç bir mahkeme tutanağında geçmedi adım Çatışmaların ortasında sevimli bir çocuk yüzüydüm sadece Sana şiirler biriktiriyordum fen bilgisi defterimde, ama sen yoktun Ben, senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum, suni teneffüs saatlerinde Okul servisi seni hep zamansız, amansızca bir lojman griliğine götürüyordu Ben, senin benimle Tunalı Hilmi Caddesi'ne gelebilme ihtimalini seviyordum. Ben, senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum. Yaz sıcağı toprağa çekiyor da tenimin çatlamaya hazır gevrekliğini Sonra otobüs oluyordum, kırık yarık yolların çare bilmez sürgünü Ne yana baksam dağ ve deniz sanıyordum Muş ovasının yalancı maviliğini Otobüs oluyordum bir süre Yanımızdan geçen kara trenlerle yarışıyordum, yanağım otobüs camının garantisinde Otobüs oluyordum Bir ülkeden bir iç ülkeye Çocukluğuma yaklaştıkça büyüyordum. Zap suyunun sesini başına koyuyordum şarkılarımın listesinin Korkuyordum Sonra iniyordum otobüsten Çarşıdan bizim eve giden, ömrümün en uzun, ömrümün en kısa, ömrümün en çocuk, ömrümün en ihtiyar yolunu koşuyordum. Çünkü sonunda annem oluyordum, babam kokuyordum sonunda.. Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan Ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam Ben seninle bir gün Van'daki bir kahvaltı salonunda Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir yol üstü lokantasında Ben seninle, Ağrı dağına mistik ve demli bir çay kıvamında bakan Doğubeyazıt'ın herhangi bir toprak damında Ben seninle herhangi bir insan elinin terli coğrafyasında olma ihtimalini sevdim Ben senin, beni sevebilme ihtimalini sevdim! yılmaz erdoğan...
sene 97 falan. dershane kantinin duvarına yazmışlardı : " ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim" diye. bu ne diye sordum. yılmaz erdoğan adında bir yazar varmış. şiir kitabı çıkarmış. orada yazıyormuş. gittim buldum o kitabı. okudum bir solukta. sonra bir daha bir daha. o kadar okudum ki, neredeyse ezberledim. teşekkürler candy. paylaştığın için.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim