Değerli arkadaşlar, "Eski Çanakkale Fotoğrafları" isimli başlık Çanakkale ilinin geçmiş yıllardaki fotoğraflarına ait fotoğrafları içerir. Çanakkale Savaşları ile ilgili fotoğrafları bu başlık altında paylaşmanızı rica ediyorum.
Paylaşımlarınız için teşekkürler.Resim kaynağı
ben URLden atıyorum ufaklık, adresi kopyala yapıştır yapınca üstüne tıkladığın zaman direkt olarak açılmıyo. çanakkale wideoları nasıl ama çok duygulu dimi?
Bu görüntüler karşısında duygulanmamak elde değil.Hepsi de gencecik,18-19 yaşlarında bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler.onlara layık olmalıyız...
Hasan Hoca;116610 wrote:Esento tebrikler,benden evvel davranmışsın vallah.tam da bu görüntüyü yayınlamaya hazırlanıyordum.aa bir de baktım ki yayınlamışsın.
siz gibi değerli dostlarımız abilerimiz ile düşüncelerimizin bir olmasına sevindim...
bi söz vardı tam oalrak hatırlamıyorum amabirisine soruyorlar tekrar savaşa girmek ister misin ya da savaş kazanmak ister misin diyee????ALLAH KİMSEYE KISMET ETMESİN diye cevap vermiş
Sanırım söylemek istediğiniz şu idi:Merhum Akife bir daha icab ederse istiklal marşını yazabilirmisiniz dediklerinde,o da cevaben:Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırtmasın demişti.
Yüzbinlerce vatan evladı o çetin mücadelelerde en yüksek mertebe olan şüheda mertebesine ulaştılar.hele yukarıda verilen resimdeki kıyafetler her şeyi gözler önüne sermeye yetiyor zaten.bu da demektir ki,sadece silah ve teknoloji bazı şeyleri elde etmeye yetmiyor.İman gücü ve rabbimizin yardımı herşeyden önde gelir ve muvaffakiyet de bunun akabinde gelir.
Çanakkale benim de en hassas olduğum konu, elimde çok geniş bir arşiv var eğer ilgi görürse zamanla burada paylaşırız.Elimdeki bu arşivi biraraya getirmem yıllar aldı, araştırmamın sebebi ise babamın hiç görmediği dedem hakkında araştırmadır, resimlerin ekseriyetini yabancılardan derledim.Aşağıdaki haritada önemli yerleri belirtmek için üzerinde biraz çalıştım