Bir çok belediye su, emlak ve çevre temizlik vergisine ilişkin borçlara yönelik faiz affı getirmektedir. Belediyemizde aynı uygulamayı yapmalıdır. Zira dar gelirli aileler başta olmak üzere biriken ve bu sebeple ödenemeyen su, emlak ve çevre temizlik vergisine faiz affı getirilerek ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara ödeme imkanı sağlanmalıdır.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Dar gelirliler için biriken su borçlarına faiz affı getirilmelidir.
mehmet arkadaşımız bence çok güzel bir konuya el atmiş, katılıyorum arkadaşımıza nizip belediyesi gerekenı yapacağına inanıyorum. ayrıca sayın admın konuyu daha görülecek bir bölüme taşırsan nizip.com'u ziyaret edenler kolay bir şekilde görüp ve düşüncülerini yazacaklardır ilginize tşkler
İlçemizde böyle bir uygulamanın yapılmasıyla ödeme güçlüğü çeken gelir düzeyi düşük vatandaşlar bu sayede borçlarını ödeyecek belediyemizde en azından geciken borçları tahsil etmiş olucaktır. Yetkililer bu konuda bir açıklama yaparlarsa seviniriz.
Belediye bir taraftan fakirine sahip çıkmak için elinden geleni yapiyor ve nihayetinde de o yaptığı yardımları geri aliyor.
Bu bence tam bir tezat.Tabii ki Belediyemiz bu konuyada mutlaka duyarlı olacaktır.
Ama ağlamasını bilirsen tabi.
Aynı zamanda Belediye geçmiş dönemlere ait borçlarıda tahsil etmiş olacaktır.Cenab-ı Allah bu konuda bizleri uyarıyor,Fakir fukaraya sahip çıkmamızı emrediyor.Ödeme güçlüğü çekenlere yardım edin deniliyor.
Allah büyüklerimie zeval vermesin inşaallah bu konuya yakında duyarlılık gösterilir ve vatandaşta rahat bir nefes alır.
Fecrisadık bey, size katılıyorum. Ödeme konusundaki problemi belediyemiz bu sayede üzerine düşeni yapmış olacaktır. Artık vatandaşta bu kolaylıktan faydalanacaktır.diye düşünüyorum.
Affa karşı çıkmamakla beraber fecri sadık abime soruyorum. bundan 10 sene onceki 30 ton su fiyatı yaklasık 1 ytl şimdi ise 37 ytl civarındadır.
Hem sürekli gelen aflarla beraber millette şu hava oluşuyor "nasıl olsa bir af gelir sonra yatırırız"
Afla birlikte 30 ton bedeli olarak 1 ytl alınması ne derece hakkaniyetli?
Gününde yatıranların suçu ne?
Elbette gecikme zammı uygulaması bazılarının cebini yakıyor ama bu borçların ödenmemesini alışkanlık haline getirmek ne derece doğru?
Türkiyede en ucuz su icmesi gereken bir sehir olabilecek bir tesisimiz ve yanibasimizda koca firat olmasina ragmen turkiyenin belkide en pahali suyunu iciyoruz. ayni zamanda tahsil edilen bu su paralarinin akibeti de belli degil. trilyonlarca tahsilat yapildi o kadar belediye ait isyerleri satildi bana iki park duvari yıkıp yapmakla bir kac arac almakla isin icinden cikabileceginizi anlatmaya kalkmayinn zamani geldiginde hersey daha acik konusulacak.
Sayın arkadaşlar bu uygulama vatandaşa yönelik olacağı için yapılmalıdır. Zaten maddi gücü zayıf olan bir ailenin iki tane faturası biriktiği zaman ödeyemiyor. Çünkü fatura tahsilinde faiz çıkınca ödeme tutarı artıyor. Dar gelirli vatandaşın aldığı iki kuruş maaş var. Çoğu asgari ücretle 5-6 kişiye bakıyor. Olaya bir de bu açıdan bakmak gerekir. Maddi gücü yerinde olan bir insan gününde faturasını yatırıyor diye diğer insanları görmezden gelmek ve bu anlam da ikisini bir tutmakta yanlış olur bence..
Shark27 kimsin bilmiyorum ama büyük ihtimalle tanıyorumdur. Varsa bir bildiğin söyle kardeşim öyle kinayeli olarak konuşma. Varsa şüphelerin gel sana belediyede daha detaylı anlatalım. Kafana takılan her sorunun cevabını alacaksın ama öyle polemikle iftira atarak değil. Hem burdaki konu faiz affıdır. Varsa bir siyasi muhalifliğin o başka. Kimseyi zan altında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Başkanın "kim birşey bilipte bana söylemiyorsa iki elim onun yakasındadır" lafını unutmayın ve şeffaf olun. Öyle netten gizli kimlikle değil aleni bir şekilde yüzyüze konuşalım. Aksi halde müfteri olacaksınız.
Tahsil edilen su parası pompaj istasyonundaki elektirik giderini ancak karşılıyor. Belediyelerin büyük bir çogunluğu suyu kâr maksatlı satmazlar. Bu bir hizmet bedelidir ve gelir-gider dengesi sağlanırsa öteye geçip kâr gözetmez.
Su fiyatlarında 4 yıl önceye nazaran indirim vardır.
2004 yılı başında iki ayda 50 ton kullanan bir abone 100,68 YTL ödüyordu şimdi ise 69,18 ytl ödüyor.
2004 yılı başında iki ayda 50 ton kullanan bir ticarethane 245,26 ytl öderken şimdi 130,91 ytl ödüyor.
Varsa öğrenmek istediğiniz başka bir tarife onu dasorun yazayım. Ama insaf ölçülerinde.
Sağlıcakla kalın.
Yanıma uğra sana tek tek ispatlayayım. Gizli isimle yazıp kaçmak kolay. Mertçe gel yakamızdan tut ve bizde sana belgeler ve evraklarla konuşalım. Eleştirebilir,eksikleri söyleyebilirsin ama iftira atmak erkeğe ve müslümana yakışmaz. Mert ol biraz.Shark27;107808 wrote:Türkiyede en ucuz su icmesi gereken bir sehir olabilecek bir tesisimiz ve yanibasimizda koca firat olmasina ragmen turkiyenin belkide en pahali suyunu iciyoruz. ayni zamanda tahsil edilen bu su paralarinin akibeti de belli degil. trilyonlarca tahsilat yapildi o kadar belediye ait isyerleri satildi bana iki park duvari yıkıp yapmakla bir kac arac almakla isin icinden cikabileceginizi anlatmaya kalkmayinn zamani geldiginde hersey daha acik konusulacak.
Shark 27 gerçekçi ol biraz.Hizmete muhalefet yapılmaz.Bilmeden konuşma .ciddi ol.20 yıldır yapılamayanlar yapıldı.
sayın coşkun 10 Yıl önce 30 ton su 1 YTL şimdi ise 37 YTL diyorsunuz. 10 yıl önce asgari ücret 35.000 TL idi. buda o zaman 1050 ton su parası demek,şimdi asgari ücret 600 YTL derseniz bu yıl bu para 486 ton su parasına denk geliyor. En çok kayıp nerde acaba olaya birde bu açıdan bakınız. borcu biriken abonelerin bir gün af gelecek diye borçlarını ödemeyip bekleteceklerini de sanmıyorum.
Bu konuda daha fazla polemiğe girmek istemiyorum ama kardeş sen gözlemliyorsun ben yaşıyorum. Bizatihi içindeyim. Keşke senin dediğin gibi olsa.
Polemiğe gerek yok. zaten, rakamlar ortada, Belki yıllar önce bu uygulama çok olduğundan dediğiniz olabilir. Ama vatandaşa kendi döneminizde bir defaya mahsus olmak üzere böyle bir kolaylık sağlanabilir. suistimallerin bir daha olmaması için de kararlı davranırsanız olur bence...
iyi olur bence
Ümit kardeşim bizim iyi dememizle sadece olmuyor. Yetkililer bu konuda duyarlı olmalı vatandaşa yönelik böyle bir imkan sunmaları gerekir. Ama bakalım herşey sözde galiba...
Bir ay öncesine kadar Birecikte bile bu uygulama yapıldı. Niziptede yapılırsa gelir düzeyi düşük insanlar için iyi olur.
faiz haramdır arkadaşlar,
allahın suyundan bir de akpartili belediyemizin faiz alması olurmu hiç
selamalr,
İlkay kardeşim dediğine aynen katılıyorum. Ama nedense yetkililerden ses yok. Bu konudan uzak kaldılar.ilkaytrade;116778 wrote:faiz haramdır arkadaşlar, allahın suyundan bir de akpartili belediyemizin faiz alması olurmu hiç selamalr,
...............
Kardeş gerekli açıklama yapıldı. Hangi duyarsızlıktan bahsediyorsun.
2004 yılı 8 ay
2005 yılı 4 ay
2006 yılı 2,5 ay gibi bir süre zarfında gecikme bedelinde affa gidildi.
Bu demek değildir ki bir daha af olmayacak fakat uzun bir süre faiz affı uygulaması yapıldı. Zaten mevcut gecikme bedelleri aylık % 2,5 tir.
Hem borcunu ödemek isteyen her vatandaşa su işletmesince gereken kolaylık yapılmaktadır.
Mehmet2763 kardeşim istersen bir uğra soğuk kış günlerinde sıcak bir çay eşliğinde sana da yardımcı olalım.
Geceikme bedelinin uygulanması konusunda ise yasalar uygulanıyor. Bilgilerinize.
Coşkun kardeşim, birinci sayfada yazılanlardan hangisi sorunun cevabı acaba, kaldı ki; bu konunun tek muhatabı benmişim gibi çaya davet edilmem için de ayrıca teşekkür ederim. Ama burada sorunu olan ben değilim. siz sitede yanlız kendi sorunlarınızı mı? dile getiriyorsunuz. yoksa toplumu ilgilendiren sorunları mı ? O halde siz bu siteyi sadece kendi sorunlarınız için kullanıyorsunuz....Onun için böyle bir sorunum olduğunu düşünüyorsunuz...
.......................
Öyle olsun
bekleyelimde görelim sabirliyizz allaha sükür
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.