Sorunlarımız Önerilerimiz

Habur Kapatılırsa En Çok Nizip Etkilenir

yusufpolat Üye
Bilindigi gibi son zamanlarda Terör yüzünden Habur Sınır kapısının kapatılması gündemde.Bu sınır kapısınınözellikle Nizip için ne anlam ifade ettigini biz şoförler daha iyi biliriz.Habur'un kapatılması demek 2 milyon kişinin işsiz kalması demektir.Sınır bölgesinden Nizip'e kadarki tüm yerlerim alanlarında 85 bin tane kayıtlı kamyomyon bulunmaktadır.Bunlar fiili olarak bu güzergahı kullanan aktif kamyonculardır.Her bir kamyonun 10 kişiyi dolaylı veya dolaysız istihdam ettigini düşünürsek sadece Güneydoğuda 850 bin kişinin mağdur olması demektir.Günlük 275 bin aracın geçiş yaptığı bu önemli komşu kapısının kapatılmaması en büyük dilegimizdir.
isaavci Üye
Yusuf bey ,aynen katılıyorum.Bazı anlamazlar olsa da dediklerin doğrunun ta kendisi.Hurraaa-vur-kır muhabbeti havada uçuşurken,sizden mantıklı bir konu gelmesi sevindirici oldu.Sağol.Destekliyorum.
umitbozoglu Üye
inşallah kapanmaz
mehmet karakaş Üye
İnşallah kapatılır.Elektrigi ucuz vereceksin,Bütün gıda ve inşaat malzemelerini buradan karşılayacak ondan sonra sana kafa tutacak.Pkk ya destek verecek.
admin Yönetici
Habur kapısı kapatılırsa, Alternatif olarak Nusaybin kapısı düşünülüyor. Tamamen kapatılması kimsenin işine gelmez. Fakat şu esnada Barzaninin haracının kesilmesi için hemen kapatılması gerektiğini düşünüyorum.
Gökhan Dokuyucu Üye
Arkadaşlar hergün şehit haberleri duymaktansa onlara ekonomik bir yaptırım yaptırarak o beslediği köpekleri sınırlarından atmalarını sağlamalıyız. hakkarili esnafda barış barış diye meydanlarda bağırıyor kapanmasın kapı diyor acaba sadece menfaatleri için mi kapanmasın diyorlar... isa hocam bu konunun tek mantığı vardır canımızı yakanların canını YAKACAĞIZ...Hura vur kır demişsiniz eğer öyle olsaydı çoktan girmiştik! hala diplomatik yolu deniyoruz. Son çare vurkırdeğilde KENDİMİZİ savunmak olacaktır. bizim halkımız vatanı için çok aç kaldı KURTULUŞ savaşında, sınır kapansa da Nizip halkı niye kapandı DEMEZ!!! Savaş halinde Herşey Mübahdır...
Ahmet Kocaaslan Üye
Ülkenin savunması,güvenliği söz konusu olursa bunun bedeli olmaz.Kaldıki Ülkemize,insanımıza musallat olmuş bu terör belasını,onun odaklarını yok etmek neyi gerektiriyorsa meşruiyet sınırları içinde bunlar yapılmalıdır.Bunun için eğer Haburu kapatmak icabediyorsa bence kapatılmalıdır.
isaavci Üye
Gökhan Dokuyucu;105507 wrote:Arkadaşlar hergün şehit haberleri duymaktansa onlara ekonomik bir yaptırım yaptırarak o beslediği köpekleri sınırlarından atmalarını sağlamalıyız. hakkarili esnafda barış barış diye meydanlarda bağırıyor kapanmasın kapı diyor acaba sadece menfaatleri için mi kapanmasın diyorlar... isa hocam bu konunun tek mantığı vardır canımızı yakanların canını YAKACAĞIZ...Hura vur kır demişsiniz eğer öyle olsaydı çoktan girmiştik! hala diplomatik yolu deniyoruz. Son çare vurkırdeğilde KENDİMİZİ savunmak olacaktır. bizim halkımız vatanı için çok aç kaldı KURTULUŞ savaşında, sınır kapansa da Nizip halkı niye kapandı DEMEZ!!! Savaş halinde Herşey Mübahdır...
sevgili gökhan ,sonuçta kapanıp,kapanmaması bir tedbir ve görüştür.Hükümetimiz de yararından çok zarara hükmettiği için kapının kapanmasını uygun bulmadı.Ayrıca bu müstesna forumu,köpekler,şunlar,bunlar,gibi galiz küfürlerle düşük düzeye indirmesek daha yakışık olur.Ailemin çoğunluğu bu kapıdan ekmek yiyiyor.2 milyon insanı direkt etkileyen bir olay bu.Cumhurbaşkanımızın dediği gibi;bırarakalım da askeri tedbirleri eskerler alsın.Vatandaş olarak daha fazla bağırmak,ajite etmek birilerinin ekmeğine yağ sürer.Müslümanız ve islamın bakış açısı bize yeter.Makyevelist bakış ne islamidir,ne de insanidir.Ha nerden ince ise ordan kopsun diyen varsa eğer;o zaman bu arkadaşlar da kendi bakışaçılarını gözden geçirsinler.Mesele bu kadar basit.eyvallah
Gökhan Dokuyucu Üye
İsa hocam yazımı tekrar okuyun ve o köpek lafıyla da formun seviyesi düşmez bu form bundan daha kötü laflar duydu ve seviyesi hiç düşmedi! ailenizin çoğu bu kapıdan ekmek yiyormuş amenna. Ancak bir savaş anında Ailenize o kapılarda kapanacak o zaman ne olacak? işte bu durum olmaması için bazı yaptırımlar şart! bağırmak değil hocam, tepkimizi göstermek o... onların yaptıkları insani mi ki? Mesele basit her türlü yaptırım uygulanmalı...
isaavci Üye
gökhancığım forumun seviyesi bazen öyle düşüyor ki giresim gelmiyor.senin gibi bu forumun emektarı bir insandan da genelde sıradışı yorum ve farklı bir düşünce konsepti umardım.Eleştirim biraz o yönden.Herkesin gördüğü düz yerden değil,daha derinlikli bir anlayış beklediğimden .Neyse Allahtan ülkemizi yönetenler bizler kadar sabırsız değiller.hayırlısı olsun.
Gökhan Dokuyucu Üye
Hocam bu benim fikrim, sıradışı yada düz olması benim için önemli değil... O zaman isa hocam bende sizden bu konu hakkında daha iyi tesbitli bir yorum beklerdim ancak sizdende öyle bir cevap gelmedi ve benim şahsıma eleştiri geldi. Demek ki ikimizde kendimizden aradığımız cevapları alamadık. Hocam olay derin değil artık sığ. Derinlemesine bir anlayış istiyorsanız söylüyeyim. Herkes menfaatleri doğrultusunda bu dünyada yaşamaya çalışıyor:) derinliği olan bir cümle buyrun... Bu arada ben sitedeki diğer üyeler gibi düz bir üyeyim sizin olduğunuz gibi... Sizi kırdımsa özür ancak benim fikirlerim bunlar katılmaya bilirsiniz normaldir ama senden böyle bir yorum beklemezdim deme hakkını sizde göremiyorum VE Benimde sizin kişisel düşüncenizi yargılama hakkını kendimde göremiyorum...
Durdu AYDIN Üye
Hemen Kapatilmali Ve Alternatif Kapilar Devreye Sokulmali Hem Kamyoncularin Araç Başi Verdikleri 100 Dolar Ceplerine Kalir Hem De Barzaninin Suyu Kesilmiş Olur.
Orhan Çelik Üye
Gönül isterdiki Karkamış kapısı tam faaliyete geçip,Suriye üzerinden Irak'a geçiş sağlansaydı.
yolcu73 Üye
arkadaşlar bu teröristlerin biraz yemesi kesilsin doğru söyleyelim biraz nizibe şimdi ne faydası var SİLOPİ VE ŞIRNAKLAR FAYDA GÖRÜYOR NİZİBİN ŞOFÖRLERİNDEN GİDEN VAR MI ?BU TERÖRİSTLERİN BİRAZ RANDI KESİLSİN.
yusufpolat Üye
Gelecek yorumların konuyu başka boyutlara taşıyacağını tahmin etmiştim.Ancak olaya soğukkanlı bakmakta fayda var.Ben bir şoförüm.Yaşadım gördüm.Hala izlerini üzerimde taşıyorum.Bence Ermenistan kapısı da açılmalı.Bu tip kararlar genelde siyasidir ve halkların kardeşligine zarar veriyor.
yalnız kurt Üye
hemen kapatılsın barzanı ve terörislern rantı kesilsin bizim vatandaşlarımıza gelince bi care bulunur ama illada para kazanacagım diye barzani ve terörislere rant saglamak dogru bir düşünce degil
zeynel1982 Üye
yusufpolat;109615 wrote:Gelecek yorumların konuyu başka boyutlara taşıyacağını tahmin etmiştim.Ancak olaya soğukkanlı bakmakta fayda var.Ben bir şoförüm.Yaşadım gördüm.Hala izlerini üzerimde taşıyorum.Bence Ermenistan kapısı da açılmalı.Bu tip kararlar genelde siyasidir ve halkların kardeşligine zarar veriyor.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KARŞILIKLI YAPILIR. ERMENİSTAN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI DİYE ÜLKEMİZİ BİR ANLAMDA TÜRK MİLLETİNİ SUÇLAMAKTADIR. TÜRK MİLLETİ KÜLTÜRÜNDE VAR OLAN BİR DAVRANIŞLA HER ZAMAN İLK DOSTLUK ELİNİ UZATAN ÜLKE OLMUŞTUR. ŞUAN ÜLKEMİZDE RESMİ RAKAMLARLA 50.000 ERMENİ VATANDAŞ İZİNSİZ VE KAÇAK OLARAK ÇALIŞMAKTADIR. HAVA SAHAMIZDA AÇIK ERMENİSTANA. TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENLERİ YAPMIŞTIR BUNDAN SONRAKİ İŞ ERMENİSTANI İLGİLENDİRİR. DAHA NE KADAR SOĞUK KANLI OLMAMIZ GEREK ? YUSUFPOLAT KARDEŞ SİZ OLAYLARA KENDİ DURUMUNUZDAN BAKIYORSUNUZ. AMA DEVLETİ YÖNETENLERİN KARARLARI BİR İKİ KİŞİYİ İLGİLENDİRMİYOR BÜTÜN TOPLUMA YANSIYOR İYİSİYLE KÖTÜSÜYLE. HALKLARIN KARDEŞLİĞİ, DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI BU ÜLKEDE TÜRK MİLLETİNİN ZARARINA ÇALIŞMAKTADIR.
mehmet2763 Üye
Birkaç yıla nazaran zaten habura giriş çıkışlar da önemli bir düşüş var. Kendi akrabalarımın tamamı ıraka gidip gelmeyi bıraktılar. Evet belki habur sayesinde bir çoğumuz ekmek yemişizdir ama yediğimizin iki katını da ıraka vermişizdir. Gidenler iyi bilirler haburdan çıkana kadar illallah ederler. durdurulan her noktada rüşvetin alasını verirler. Kamyon şöförlerinin günlük olarak ıraka verdikleri rüşvet bile onlara büyük bir ekonomi sağlıyor. Şimdi sen Türkiyeden para kazanacaksın ve Türkiye ye kafa tutacaksın derhal habur kapatılacak akılları başlarına gelinceye kadar dünyanın kaç bucak olduğunu görecekler. Unutmadan orada kaza yapanlar diyor ki; Kaza yaptığımızda haklı olduğumuz halde suçlu oluyoruz. Nedeni ise sen gelmeseydin bu kaza olmazdı .diye ırak bu dersi çoktan hak etti bence...
zeynel1982 Üye
Habur Sinir Kapisi Kapanirsa Nizip Etkilenmesinin Tek Nedeni Kaçakçiliktir. Mazot,çay,şeker, Sigara Gibi ürünlerin Kamyon Ve Tirlarla Girişi Yapilmayacağindan Bu Işi Yapanlar Etkilenir Sadece. Kuzeyiraka Giden Kamyon Ve Tirlarin çoğuda Iş Için Değil Kaçak ürün Getirmek Için Gitmektedir. Bunun En Iyi örneği Kamyonlarin Yakit Tanklarinin Birden Fazla Olmasi
mehmetdemirbilek Üye
arkadaşlar siz neyin tartışmasını yapıyor sunuz nizipyenideyilki yıllar önce yoksulluga ve sanayisinin yok edilmesine maruz kalmıştır yenideyilki körfez şavaşından buyana nizip hergeçengün küçülüyor biliçli veya bilnsiz bişekilde nizip göz ardı ediliyor otoyola bakın nizip girişi çıkıştan üç km daha dışarıda çok transitgeçen kişi nizip e girmekyerine bireciye devam ediyor çünkü nizip e girçık yapanakadar birecik dahayakın kalıyor dahabunungibi yüzlerce örnek suna biliriz oyüzden ilçemizin gelecekteki iyileştirmelerden nasiplenmesini sağlamaya çalışalım
Mustafa KANAL Üye
Sene 1988-1989-1990 lı yıllarda Habur Sınır kapısı tam olarak faaliyetteyken,Nizip'teki insanlar çalışmaktan yemek yemeye ve başlarını kaşıyacak zaman bulamazlardı. Körfez savaşı başlayıncada, ilçemizde işler deyim yerindeyse bir anda bıçak gibi kesildi.Çünkü Habur sınır kapısı savaş dolayısıyla kapanmıştı. Acaba yine, tekrar eskisi gibi Habur Sınır kapısı tam olarak faaliyete geçermi? İlçemizde işler tekrar tüm hızıyla devam edermi?Kimbilir, belkide eskisinden daha iyi olur.Çünkü Habur sınır kapısından en çok faydalanan yerlerin başında ilçemiz geliyor
müslüm akpek Üye
Mustafa işler açılır derken, ne işi, akaryakıt kaçakcılığımı.
Mustafa KANAL Üye
müslüm akpek;179205 wrote:Mustafa işler açılır derken, ne işi, akaryakıt kaçakcılığımı.
Benim kaçakçılık işine aklım ermez.
benbaskan Üye
müslüm abi illa kaçakçılık işimi aklına gelmeli yaniii... kapı açılırsa şöförlerimiz iş bulacak sanayi sitemiz arı gibi çalşır buda ilçemiz ekonomisinin canlamasına neden olur...
nefer Üye
habur nasıl çalışırsa çalışsın bence nizip otobandan dolayı kayıp içinde . Otoban yolu nizip e atılmış buyuk bir kazıktır

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim