Tarım ve Sanayi Konuları

Nizipimiz K-O-K-U-Y-O-R!!!

kubiturk Üye
bu yıllarca süren rezaleti durduracak birileri yok mu? Nizipimizin güneyi,özellikle akşamüzeri birtakım fabrikalardan gelen iğrenç ötesi bir koku ile mahvoluyor bu koku belediyeden bile hissedilir durumda.. bu fabrika sahiplerini uyarıp-tedbir alacak bir kurum kuruluş yok mu? Nizipimize yazık oluyor.sokakta maske mi takalım abi be..
ibrahim Üye
Özellikle taş köprü civarı, ve Nizip çayının acizliği, buralarda malesef tam bir çevre katliamı yaşanıyor, heralde çözüm burdaki fabrikaların arıtım sistemleri kurması ama maliyetten dolayı kimse yanaşmıyor
ibrahim Üye
Gökhan kardeşin bana konu ile ilgiligönderdiği bazı resimler
Resim kaynağı
saldiray27 Üye
metal abii bu fotolar eski değil mi yaaa.en son Nizip e geldiğimde oralarda çalışma falan wardı.bilgi verirsen sewinirim...
ibrahim Üye
Ne eskisi saldıraycım gökhan dokuyucu kardeş, daha 10 gün falan önce çekti bu resimleri
kızıl elma Üye
BU GÖRÜNTÜLER GÜZELİM NİZİPİME HİÇ YAKIŞMIYOR.
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
bende Nizip'in güney batısında oturuyorum, yani bahsedilen bökgeye çok yakınım. hakikaten geceleri müthiş bir koku yayılıyor etrafa.. bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. umarım gerekli düzenlemeyi yapabilecek bir yetkili kuruluş vardır..
Kasım Böler Üye
Nizip sabunculuğunu batıran deri, bağırsak ve ham içyağları Nizip'e geldiği müddetçe bu kokulardan kurtulmak imkansız geçmiş yıllarda aklıbaşında sabunculuk yapan bir büyüğümüzün şöyle bir açıklaması vardı; 1950'li yıllardan beri Nizipin sabunculukta ileri gitmesi zeytinyağı sayesinde olmuştur... eğerki bu durum değişti ise yani deri,bağırsak yağlarından sabun yaparak ileri gidilecekse gitsin fabrikalarını UŞAK, AFYON, ADAPAZARI ANKARA(kazan) gibi hayvansal yağların merkezinde kursunlar hiç değilse hammadde yanıbaşlarında olur demişti... ama ne fayda herkes yine bildiğini okuyor, şimdi biliyormusunuz bu hayvansal yağlar nerede kullanılıyor ? bildiğim kadarıyla konunun çözümü İl Çevre Sağlık Md.lüğünde
Orhan Çelik Üye
Kokunun fabrikalardan geldiği tespit edilmiş olup,zabıta ekiplerimiz ve çevre orman il müdürlüğünden gelen ekiplerin ortak çalışmaları sonucu bazı fabrikalara uyarı ve ceza uygulamasıyapılmıştır. Kontrollerimiz devam etmektedir.
kubiturk Üye
orhan abi çalışmalarınıza teşekkür ederim,inşallah caydırıcı olur metal-fotograflar için teşekkür fakat bu koku çaydan kaynaklanmıyor. çaydaki kokunun gözünü seveyim:))). FELAKET BİR KEMİK YAGI MIDIR,İNSANIN İÇİNE İŞLEYEN FABRİKA KOKUSU VAR. O KANALİZASYON KOKUSUNDAN DAHA BERBAT. özellikle sanayi ve sağlık bölümüne bu konuyu açtım. yetkililer bu konu üzerinde özenle durur inşallah.
Orhan Çelik Üye
Dikkat ederseniz,çalışmalar meyvesini vermeye başladı ve kokular iyice azaldı. Gece baskınlarımız devam edecektir. Saygılar
Orhan Çelik Üye
Zabıta Amirimiz Reslan Yalçın beyfendi de yanımda ve kendisi ile bu konuyu konuşuyorduk. O tür fabrikalara göz açtırmayacağımıza söz veriyoruz.
kubiturk Üye
orhan abi ellerinden öptüm.varolasın. bugün koku olayı olmadı böyle devam etmesi dileğiyle. yine emniyet,zabıtamız,belediyemizin değerli şeflerine teşekkürler.
Huzi Üye
Kokudan rahatsız olan varsa Fırat mahallesine taşınsın,benim o derdim yok şükür.... ıııııııımmmmm...Mis gibi zeytin ağaçları ve çam kokuları yükseliyor Fırat mahallesinden.... Havadar bir mahallede oturmakta başka bişey canııım...
admin Yönetici
Şu gelinen noktaya bakın arkadaşlar, bir vatandaş Nizip.coma nickle giriyor "Ben vatandaşım arkadaş ve şöyle bir sorunum var" diyor. Belediye yetkilisi erinmiyor ve yetkili brimlerine vatandaşın talebini bildiriyor. Aradan henüz 3 gün geçmemiş sorun ortadan kalkmış veya büyük oranda azalmış ve "vatandaş koku azaldı, sorun giderildi, teşekkür ederim" diyor. Ya taraflı tarafsızherkes okusun, elini vicdanına atsın. Belediyecilik anlayışı budur. Şeffaf yöneticilik anlayışı budur. Boş bırakmayın yüklenin arkadaşlar bu yönetim her zaman ele geçmez :) Daha fazla hizmet daha fazla hizmet için projeler üretin. .
ahmetaksoy Üye
Ben de admine katılıyor ve belediyemize teşekkür ediyorum bende o bölgede oturuyorum ve koku hakkaten yok oldu.çalışmalarının süreceğini tahmin ediyorum .tekrar teşekkürler.
kubiturk Üye
ilgililere teşekkürler
Orhan Çelik Üye
Kardeş sürekli böyle önemli konulara parmak basmanız bizleri memnun ediyor,dilimin döndüğü şekilde size izah edeyim: 4 Köy okulu hariç bilgisayarsız köy okulu kalmadı. Geçenlerde bir hayırsever vatandaşımız 10 adet bilgisayar,milli eğitime bağışladı. Bunların da dağıtımı sonucu köylerde bilgisayarsız okul kalmayacaktır . İnternet konusunda ise diyeceklerim; Yeniyazı , Yeşerti ve Kocatepe 'de şuan adsl hizmeti verilmektedir. Eylül ayı içerisinde , Salkım,Tatlıcak,Uluyatır ve Sekili kasabalarına da adsl hizmeti verilecektir. Geriye kalan köylerde önümüzdeki yıl programa alınacaktır.
Ahmet karadag Üye
Dostlar, Bilimsel labaratuar sonuçlarını veya kimyasal analiz raporları hakkında bilgisi olan varmı acaba? Bu sonuçları değerlendirmek daha sağlıklı olacaktır sanırım. Selamlar Saygılar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim