Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip’te Temiz Cadde İstiyoruz!

Harunn Üye
Nizip'te,Belediyenin temizlik faaliyetlerini takdir ediyorum.Ancak ne kadar çalışılsa da toplum olarak temizlik kuralları benimsenmedikçe yapılan tüm emekler boşa gitmektedir.Kaldırımlara bakıyorsun her 50 metre mesafeyle çöp kutuları ve konteynırları bulunmasına rağmen insanlarımız maalesef çöpü, çöp kutusuna değil yerlere atıyor.Sigara içiyor izmaritini, elindeki kağıdı vs. yerlere atıyor. Caddelere atılan çöpler; kendimize, çocuklarımıza ve toplumumuza sağlıksız bir ortam yaratmaktadır.Yeni yetişen nesil büyüklerinden ne görüyorlarsa aynen devam ediyorlar. Büyükler küçüklere her zaman MODEL teşkil etmektedir.Bu nedenle en değerli servetimiz sağlığımızı korumak ve sağlıklı yaşamak için lütfen çöpleri yerlere atmayalım.. Nizip'i yaşanabilir bir kent halinde tutalım. .
ibrahim Üye
Harunn beye katılıyorum, ilçemizde her nekadar belediyemiz büyük gayretlerle çalışıp bazı şeyler yapmaya çalışsada toplum olarak kafamızda bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyor, alakalımı bilmem ama, bir göl kıyısındaağaç altındakimsesiz ve aç olarak yaşayan bir insana hergün yemek verileceğine, o kişiye olta verip balık tutmasını sağlayarak onunyaşam biçimi değiştirilebilir. konuda da sürekli birşeyler yapmanın yanındailçemiz adına kendimizde bazı şeyler değiştirmeliyiz, yine bir örnek veryim hep derler herkes kendi kapısını temizlese bişey kalmaz gibisinden, eğer herkes kendisi yerlere bişey atmasa sanırım kapılarınıda tmizlemelerine gerek kalmaz... ben bu konuda üstüme düşeni yaptığımı sanıyorum,
admin Yönetici
Sorun birazda kafalarda, söylediklerinize katılmamak mümkün değil. Ozaman eğitim ve terbiye eksikliği var çocuklarımızda. Çocuklarımızda derken yaşaı başını almış insanlar hala yanlış yapıyorsa düzeltmek zordur. Öyle ise aile ve okul eğitiminde biraz daha üstüne gitmeliyiz bu konuların, yani sadece çarpım tablosu yetmiyor, ahlaki değerlerimizi öğretmek bakımından biraz daha üstüne düşmeliyiz. Çocuklarla bir çizgi film seyredeyim dedim, verdikleri mesajlar içler açısı, sanki elbirliğiyle bu ülke geleceğini nasıl köreltiriz çabası içerisindeler..
Orhan Çelik Üye
Haftada iki kez alınan çöpler ,bizim dönemde günde iki defa alınmaya başlandı. Sizin de dediğiniz gibi ,biz elimizden geleni yapıyoruz.Halkın bilinçlenmesi tabiki en önemli husus...Fakat halkımız eskisine nazaran biraz daha dikkatli olmaya başladı. Zabıta ekiplerimizin,konteynerlere değil de ,sokaklara ve caddelere pislik atan,evsahiplerine ve esnaflara yaptıkları uyarı ve telkinler ,meyvelerini vermeye başladı. Nizip halkı gerçekten bir şeyleri aşıyor.Bu gerek temizlik yönünden,gerekse kültürel yönden...Tabiki bu benim kanaatim,siz ne düşünürsünüz bilmiyorum. Her şeye rağmen ilçemiz,bir çok yere göre çok temiz.Bir çok yere göre insanları çok bilinçli. Örneğin başbakanımızın ilçemizi ziyaret ettiği gün ,otobüsü ileçarşıdan geçerken zikrettiği şu cümleler herşeyi anlatıyor : '' Nizip gördüğüm en temiz şehirlerden birisi,gerçekten hayret ettim,bravo''

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim